Statcounter

maanantai 30. marraskuuta 2009

Juha Molari ja Abdullah Tammi tiedotustilaisuudessa 30.11.2009

Juha Molari ja Abdullah Tammi tiedotustilaisuudessa 30.11.2009. Katso Abdullah Tammen haastattelu tiedotustilaisuuden kokemuksista, haastattelu tehty 1.12.2009 Keravalla: http://www.youtube.com/watch?v=FuPn7OPYXlY

Iltalehti 1.12.2009 kertoi asiasta:
Katso lyhyt video tilaisuudesta:
http://www.youtube.com/watch?v=NC3bIOoU3cc
Lue myös silminnäkijän raportti tiedotustilaisuudesta.

Helsinkiläinen IT-työläinen, kristillisdemokraatti Santeri Kyrohonka havaitsi Abdullah Tammen puheenvuoron ja kirjoitti arvostavasti asian vakavuudesta.


Halusimme korostaa sekä toimittajien että uskonnollisten vaikuttajien ja vanhempien vastuuta, jotta emme tukisi millään tavoin radikalisoitumista olipa terrorismi minkä tahansa merkkistä. Islam ei hyväksy terrorismia, vaan terroristit tahraavat islamin. Venäjällä asuu enemmän muslimeja kuin koko Suomessa on väkeä. Muslimit ja ortodoksit ovat voineet elää sovinnossa vuosisadat.

Valitettavasti äärimmäishenkisyyteen sortuneet henkilöt, hyvin pitkälle Venäjän rajojen ulkopuolelta tulleet, ovat alkaneet luoda vastakkainasettelua. Valitettavasti myöskään uutisointi ei ole aina Suomessa kovin tarkkaa tapahtumista.

Kristinusko ei hyväksy terrorismia, vaikka sellaistakin on esiintynyt.

Valitettavasti radikalisoituneet nuoret saattavat löytää harhaisen kuvan oikeudesta taistella terroristina, minkä lisäksi he omaksuvat Suomessa liian helposti Venäjä-vihamielisyyden. Yksityiskohtaisia tietojakin on kasvavista radikaaleista soluista sekä huonoon käyttöö menevistä rahavirroista. Esivalta ja turvallisuuspalvelut eivät ole tässä yhteydessä uhka, vaan kaksi suurinta uhkaa näyttävät valitettavasti olevan yhtäällä ideologinen "puhdasoppisuutta" korostava fanatismi, jolloin muut ovat vähempi arvoisia, ja toisaalla suomalainen Venäjä-viha, joka näkyy viattomien ihmisuhrien ihmisarvon inflaationa mainittujen henkilöiden puheessa. Tällöin levitetään terroriteoista pahatapaisia syytöksiä Venäjän hallintoa vastaan, jopa terroristeja romantisoidaan ikään kuin vapaustaistelijoiksi, mutta ei juurikaan perehdytä oikeudenkäyntiaineistoon ja keskustella todistusaineiston kanssa.

Olikin havaittavissa tiedotustilaisuudessa, että pari naista olisivat tahtoneet mahdollisesti määritellä terroristit sen sijaan vapaustaistelijoiksi. Abdullah Tammi ja minä emme voineet hyväksyä viattomien ihmisten tappamista: se ei ole vapaustaistelua, vaan julmaa terrorismia. Korostin myös näiden terroristien kansainvälisiä yhteyksiä ja yhteyksiä Al-Qaidaan ja Osama bin Ladeniin niin kuin alaa koskevat akateemiset amerikkalaiset ja venäläiset tutkimukset ovat tuoneet ilmi sekä mukaan ottamani oikeudenkäyntipöytäkirja kertoi yksiselitteisesti. Valitettavasti kovin monet terroristit ovat saaneet piileskellä Georgian (Gruusian) alueella.

Terrorismista puhuminen ei ole islam-fobiaa tai maahanmuuttaja-fobiaa, vaan oikea näkemyksen tuomista esille ja kansalaisvastuullisuutta, jotta pahaa ei tapahtuisi meidän ja muiden keskuudessa.


Ps. olen ensi viikon itsenäisyyspäivästä alkaen Pietarissa enkä juurikaan internetin ääressä. Olen Pietarissa lähinnä perheasioissa. Lisäksi yritän löytää oikeudenkäyntipöytäkirjoja lukuisista terroristioikeudenkäynneistä. Olen ollut yhteydessä viranomaisiin, mutta en ole saanut vielä vastausta asiasta.

Olisi tärkeä syventää asiaa koskevaa suomalaista kirjoittelua konkreettisiin asioihin, kun tähän saakka terroristeja on kuvailtu liian usein suomalaisessa keskustelussa romanttisesti vapaustaistelijoina ja ihmisten kärsimykset kuolleiden läheisten tähden ovat jääneet ilman myötätuntoa keskuudessamme.

21 kommenttia:

 1. mielenkiintoista että youtubeen videonne on laittanut vasemmistoanarkisti, Porvoon oligarkin poika Erkki Johan Bäckman.

  Miksi ette käsitelleet tilaisuudessanne Suomen islamilaisen puolueen yhteyksiä kansainväliseen terrorismiin? Kuten jo aiemmin olemme lukeneet, heidän puoluesihteerinsä Sauli Ingman pyrki vapaaehtoiseksi Tshetshenian sotaan taistelemaan venänäläisiä vastaan.

  Aika yllättävä myös tuo tieto:
  "Moskovassa asuu enemmän muslimeja kuin koko Suomessa on väkeä."

  Enpä tuollaista olisi tiennyt, mutta pakkohan se on uskoa, kun kaksi pyhää miestä niin vakuuttavat. Eiväthän kirkkoherra ja imaami voi olla väärässä. Ainakaan yhtä aikaa.

  VastaaPoista
 2. Joo - se Moskova-vertaus tuli kirjoitettua tähän blogiini väärin. Piti sanoa, että Venäjällä on enemmän muslimeja kuin koko Suomessa väkeä.

  VastaaPoista
 3. tiedoksi vaan että Abdullah tammi ei ole imaami. hänelle EI ole koulutusta EIKÄ pätevyyttä siihen!!!! Tiedoksi myös että Adullah Tammi edustaa vaan itseään ja ainoastaan islaminpuolueen joka koostuu muutamasta hänen friikikaveristaan. Islaminpuolue EI edusta todellakaan suomen muslimiyhteisö vaan sen paremmin edustaa suomen islamilainen neuvosto eli SINE!

  VastaaPoista
 4. hei anonyymi nr 2. En minä sitä Abdullah Tammea muutenkaan vakavissani ota, olkoon imaami tai ei. Minulle hän on lähinnä KGB-Tammi, joka eräässä haastattelussa piti oikeana aviorikokseen syyllistyneen ihmisen kivittämistä kuoliaaksi.

  Tuollaiset ihmiset elävät aivan omassa maailmankaikkeudessaan ja leikkivät roolileikkejään (imaamia tms) siellä yhdessä yhtä hölmöjen kavereidensa (dosentti, kirkkoherra) kanssa.

  trv. anonyymi nr. 1

  VastaaPoista
 5. No onpas tuo vertaus korjauksenkin jälkeen aika lattea yritys kertoa kokoluokasta. Muslimeja löytyy jo Pohjois-kaukasiassa saman verran kuin suomalaisia Suomesta. Muslimien lukumäärä koko federaatiossa on eri lähteiden mukaan 20-25 miljoonaa, jolloin sopivampi vertauskuva on Pohjoismaissa asuvien ihmisten lukumäärä.
  Islam on ilmeisesti "tosiuskovaisten" joukossa jo ohittanut ortodoksikirkon Venäjällä.

  VastaaPoista
 6. parahin kirkkoherra,

  koska sensuroit kommenttini Tshetshenian sodan siviiliuhreista kaksinaismolaristiseen tapaasi, laitoin kommenttini ystävättäresi blogiin kaikkien luettavaksi. Voit kommentoida sitä siellä, kun et omassa blogissasi pysty.

  VastaaPoista
 7. olen aina tiennyt että Kontulassa on rumia taloja, mutta en arvannut että noin rumia kuin kuvassa. Kannattaa muuttaa paremmalle alueelle.

  VastaaPoista
 8. Hei, voisitko seuraavassa kirjoituksessasi pohdiskella mikä synnyttää terrorismia. Voisit vertailla maittain: Palestiina, Pohjois-Irlanti, Afganistan, Irak ja Venäjä (Kaukasus). Minua kiinnostaa mitä yhteisiä piirteitä terrorismin syillä on, eli mistä terrorismi kumpuaa.

  Siunausta Sinulle ja hyvää päivän jatkoa!

  VastaaPoista
 9. Viestinä monella panettelijalle:

  En julkaise yleistä löpinää Venäjän ”valtioterrorismista”, koska

  (1) tshetsheeni- ja ulkomaiset palkkaterroristit tappavat ihmisiä, joilla nimi, kuolinpaikka ja aika tunnetaan. Näiden kaiken ikäisten siviili-ihmisten kuoleman en salli millään russofobisella tai muulla argumentilla kokevan ikään kuin inflaation. Pienet koululaistytöt ja -pojat eivät kuolleet ”vapaustaistelun” seurauksena niin kuin em. valtioterrorismimyytti halventaa tapettujen ihmisten arvon, vaan brutaalin terrorismin seurauksena, jollaisena nuo pahat teot ovat täysin tuomittavissa.

  (2) aiheemme on ollut Suomesta saatu tuki mainituille terroristi-palkkasotureille, joista useat eivät ole koskaan edes käyneet Tshetsheniassa.

  (3) Kovin moniin tilastoihin ikäänkuin yhteiskunnallisesta venäläisestä vääryydestä ja kuolinuhreista ei ole eritelty kuolinuhreista pois niitä, jotka kuolivat terroristien tappamana; ylipäätänsä tilastot kertovat enemmän ilmaston lämpenemisestä ja säästä kuin itse faktoja kuolleista ihmisistä. Ylipäätänsä edellytän julkaistavissa terrorismia käsittelevissä jutuissa samaa tarkkuutta blogissani kuin esimerkiksi vuoden 1999 räjäytetyn kerrostalon ym. oikeudenkäyntipöytäkirjoissa: haluan tietää tapettujen nimet ja syntymäajat, haluan tietää tapahtumapaikan ja -ajan, haluan tietää surmatyön tekijöiden nimet, sekä tapahtumaketjun, sekä mihin toimiin väitettyjen surmatöiden jälkeen on ryhdytty. Kukaan ei kiistä, että kaikissa maailman valtioissa tapahtuu rikoksia, joiden toimittajat ovat myös viranomaisia; terrorismin kaltaisissa oloissa ylilyönnit ovat sitäkin mahdollisempia psyykkisistä syistäkin, mutta yhteiskunnallinen vääryyskään ei oikeuta terroristien brutaaliin tekoon koululaisten tappamiseksi, teatterisurmiin, junaräjäytyksiin ym. Niin halpa-arvoista moraalitonta ”puolustusta”, asioiden kääntämistä pois terroristeista, en julkaise, koska häpeäisin ja pelkäisin aivan tarpeeksi vähintään Jumalan silmien alla.

  (4) Terrorismia synnyttää ulkomailta tulevat taloudellinen tuki Al-Qaidan ja muiden verkostojen kautta, henkinen tuki Venäjä-vihamielisyyden luomisessa sekä koulutus terroristileireillä. Muslimit ovat eläneet satoja vuosia sovinnollisesti Venäjällä eikä paikallinen muslimiväestö mitenkään ihannoi terroristeja, ulkomaisia palkkasotureita.

  VastaaPoista
 10. Päteekö kohta 4) myös Venäjän ulkopuolella? Eli voiko tämän kirjoittaa myös muotoon:

  (4) Terrorismia synnyttää ulkomailta tulevat taloudellinen tuki Al-Qaidan ja muiden verkostojen kautta, henkinen tuki Amerikka-vihamielisyyden luomisessa sekä koulutus terroristileireillä. Muslimit ovat eläneet satoja vuosia sovinnollisesti USA:n kanssa eikä paikallinen muslimiväestö USA:ssa mitenkään ihannoi terroristeja, ulkomaisia palkkasotureita.

  Ja voiko USA:n korvata sanalla Iso-Britannia?

  Ps. minkä historiankirjojen mukaan nyky-Venäjän muslimialueet liittyivät vapaaehtoisesti Venäjään? Itse olen lukenut 1800-luvun sodista Kaukasuksella ja myös Venjän sodista Turkkia vastaan. Venäjä myös karkotti Abhasian muslimiväestön 1860-luvulla Turkkiin, koska muslimiväestö oli tukenut Turkkia sodassa. Neuvostoaikana sekä tshetsheenit, että Krimin tataarit karkotettiin omilta alueiltaan, eli alueilla tehtiin etninen puhdistus.

  Pps. Meillähän on nyt keskusteluyhteys Leena Hietasen blogin kautta, joten turha sensuroida tekstejä.

  terv. Kaikki terrorismi on tuomittava.

  VastaaPoista
 11. Kirkkoherran kannattaisi lukea tämä, varsinkin kohta "kirkkoherran tulisi olla esikuva seurakunnalle"


  Viidennen kerran vaimostaan eronnut kirkkoherra sai potkut

  2.12.2009 20:59
  A A

  STT

  Maarianhamina. Maarianhaminan kirkkoherra Jan-Erik Karlström menettää virkansa. Erottamisesta päätti Porvoon tuomiokapituli yksimielisesti keskiviikkona.

  Tuomiokapitulin puheenjohtaja, Porvoon piispa Björn Vikström sanoi, että kyseessä on hyvin epätavallinen toimi. Päätös syntyi pitkän keskustelun jälkeen.

  Piispan mukaan pohjimmiltaan kyse on siitä, että kirkkoherran tulisi olla esikuva seurakunnalle. Muuten piispa ei katsonut voivansa kommentoida erottamisen syytä. Kirkkoherra Karlström erosi tänä vuonna viidennen kerran avioliitosta.

  Karlström on ollut määräaikaisesti hyllytettynä virastaan viime kesästä lähtien. Määräaika kului umpeen keskiviikkona.

  Torstaina kirkkoherran odotetaan palaavan työhönsä odotellessaan, että tuomiokapitulin päätös tulee voimaan. Hänellä on myös mahdollisuus valittaa päätöksestä.

  Kirkkoherra ei itse halunnut kommentoida asiaa keskiviikkona.

  VastaaPoista
 12. Juha Molari sanoi...

  Anonyymille:
  käyttäydyn esimerkillisesti.

  Niinpä tietenkin - omasta mielestäsi

  VastaaPoista
 13. Anonyymille:
  käyttäydyn esimerkillisesti.


  Et käyttäydy. Ei sinusta tehtäisi kanteluja kapituliin, jos käyttäytyisit esimerkillisesti. Käyttäydyt ala-arvoisesti. Herätät oikeutettua inhoa, vihaa ja närkästystä.

  VastaaPoista
 14. Niin se ProKarelia on ilmoittanut vihaavansa ja kokevan inhoa tasavallan presidentti Tarja Halosta, pääministeri Matti Vanhasta ja eduskunnan entistä puhemiestä Paavo Lippostakin vastaan! Siinä mielessä olen hyvässä seurassa, jos ja kun minut ProKarelia nimeää kantelussaan "sopimattomaksi"!

  VastaaPoista
 15. Jospa pappina osoittaisit esimerkillistä rehellisyyttä ja kertoisit, missä ProKarelia on tuonut esiin mainitsemiasi inho-ja vihailmauksia luettelemiasi henkilöitä kohtaan?

  Ehkä tämä rehellinen kysymys tulee julkaistuksi ja saanee myös rehellisen vastauksen.

  VastaaPoista
 16. Olen tehnyt kuvien kanssa viittaukset mainittuihin teksteihin vastineessa kapitulille, kun kerroin ProKareliasta.

  Tänään Putin määritteli terrorismin hyvin samalla tavalla kuin Tammi ja minä teimme tiedotustilaisuudessa. On hyvä seisoa älykkäiden ihmisten joukossa, jotka ymmärtävät vakavan ongelman. Sen sijaan näiden panettelijoiden paikka ei ole blogissani. Tunnen teidät hyvin nimeltä eikä ansionne kasva tästä panettelusta, kun yritätte sotkea kaikki keskusteluteemat dis-informaatiolla.

  Terrorismin tukijoiden suomalaisissa kasvoissa näkyy valitettava Venäjä-viha, jonka seurauksena terroristit väännetään yhä enemmän vapaustaistelijoiksi ja terrorismin tähden kuolleet ihmiset joutuvat väheksytyiksi. Tämä on keskustelun teema tämän blogikirjoituksen kohdalla, enkä julkaise muuta keskusteluteemaa tämän varoituksen jälkeen tämän blogikirjoituksen kohdalla.

  VastaaPoista
 17. Ai sie tunnet meijät nimeltä? No tehhään sit sinunkaupat, mie oon Antero Rokka, kukas sie???

  VastaaPoista
 18. Keskittyisit seurakuntalaistesi paimenena toimimiseen, siitä sinulle palkka maksetaan.

  Sinä Juha Mulari olet kuvottava venäjävihan kylväjä. Häpeä. Äitisikin häpeää sinua.

  Mutta ei, sinä vaan kiihkoilet ja pelleilet täällä netissä ja keikut kaiken maailman Hartwall-johtajan miljonääripojan ja tekomuslimijohtajan järjestämissä katumellakoissa.

  Et tajua terrorismista mitään, etkä tajua Tsetseniasta mitään. Olet melkoisen rikollinen pappi. Venäjän nykyhallinto on mätä ja Putin on Antikristus.

  Sinä palat helvetissä, Juha Mulari. Häpäiset Jumalan noilla touhuillasi.

  VastaaPoista
 19. Työni teen kunnialla palkkani mukaisesti. Siitä ei ole ennenkään moitittu, että tekisin vähemmän kuin muut papit palkkaa vastaan.

  Äitini ei minua häpeä.

  VastaaPoista
 20. Tertulle vielä!

  En ole ollut toistaiseksi katumellakoissa.

  VastaaPoista