perjantai 26. helmikuuta 2010

Pariisin Venäjä-kulttuurikeskuksen vetoomus

Pariisin Venäjä-kulttuurikeskuksen vetoomus

Vetoomus.


Euroopan unionin on aina huolehdittava ennen kaikkea ihmisoikeuksien kunnioittamisesta ja demokratiasta. Ja kaikille Euroopan kansalaisille ihmisoikeuksien kunnioittamisen pitäisi olla liikkeellepaneva tekijä, jotta tuetaan niitä, jotka ovat joutuneet vihan ja syrjinnän uhreiksi. Tätä syrjintää on tapahtunut suomalaiselle luterilaisen kirkon pastorille Juha Molarille, jota kirkollinen tuomioistuin syyttää. Syyteakti on ainoa ”todiste” eikä ole muita todisteita häntä vastaan. Tuomiokapitulin tutkinta-asiamies syyttää pastori Juha Molaria ”sympatiasta” Venäjää ja ortodoksista kirkkoa kohtaan, ja sympatiasta niiden uhrien hyväksi, jotka kärsivät vuonna 1992 perustetun ProKarelian organisaation petollisuudesta.

Demokraattien on vedottava kaikkiin valtioihin, jotta nämä voisivat suojella tätä pastoria ja muistuttaa luterilaista kirkkoa, että termi ”sympatia” tarkoittaa ”myötätuntoa”. Ja tässä se tarkoittaa: pastori kärsii yhdessä niiden uhrien kanssa, joiden vuoksi häntä tuomitaan. Tutkinta-asiamies ei syytä häntä pastoraalisten palvelujen vastaisesta toiminnasta, vaan ainoastaan sen vuoksi, että hän on noudattanut Jeesuksen opetusta!

Pastori Juha Molari on nationalistiryhmän – fasistien perillisten – uhri. Nationalistiryhmän lopullisena tavoitteena on tarkistaa Suomen ja Venäjän välisiä rajoja, ja nämä haluavat ottaa sen Karjala-osan, joka siirtyi Neuvostoliiton osaksi (Euroopassa lähes unohdetun) talvisodan alkaessa 1939. Surullisesti rakennetaan sitä tosiasiaa, että 2000-luvun natsi-ideologia saa uusia työntekijöitä, kun samanaikaisesti yritämme rakentaa yhteyttä, ”rauhan ja suvaitsevaisuuden kotia”, jonka nimi on Eurooppa.

Kiitos pastori Juha Molari teidän rohkeudestanne. Niin kuin Kristus, te olette niiden puolella, jotka kärsivät. Niin kuin Kristus, te olette niiden puolella, joita Kristus rakastaa ja sillä tavalla Hän suojelee heitä. Niin kuin Kristus, te seisotte tuomareiden – fariseusten – edessä.

Olkaamme varmoja tuestamme tässä oikeusprosessissa, joka on tullut sinun osaksesi.

Jean-Pierre ARRIGNON professori Université d'Artois
Irène COMMEAU presidentti Venäjän kulttuurikeskus, Центр Русского Языка и Культуры; Centre de Langue et Culture Russe - CLCR


X X X X

Muista: Suurten säveltäjien helmiä - konsertti lauantaina 27.2. klo 16

Kotisivut: Juha Molari - Юха Молaри http://personal.inet.fi/business/molari/

Juha Molari, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172, +358 44 238 1165
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha