Statcounter

torstai 18. helmikuuta 2010

Muslimiveljeskunta korjaa näkemyksiä

Olen ollut yhteydessä Muslimiveljeskuntaan (аrab. الإخوان المسلمون‎‎, Аль-Ихван аль-Муслимун) Egyptissä sen jälkeen kun kirjoitin artikkelin Venäjällä surmatusta terroristijohtajasta, jonka kerrottiin olevan yhteydessä tähän veljeskuntaan ja Al-Qaidaan. Molemmat järjestöt ovat kielletty monissa valtioissa.

Järjestön historiaan liittyy wikipedian mukaan paljon kaikenlaista vähemmän kaunista.

 Olin saanut johdonmukaisesti väkivaltaisen mielikuvan Muslimiveljeskunnasta, koska olin lukenut Suomen ulkopoliittisen instituutin tutkimuksen aiheesta, venäläisen korkeimman oikeuden pöytäkirjoja sekä amerikkalaisten tiedustelupalvelujen kustantamia kirjoja ja artikkeleita aihepiiristä.

 Muslimiveljeskunnan oma kotisivu paljasti aivan muuta. Myös Muslimiveljeskunta itse kertoi minulle selvän sanoutumisensa irti Al-Qaidasta, kun kysyin asiaa.

Muslimiveljeskunta (lkhwan) ilmoitti minulle hyvin ystävällisesti ja kohteliaasti, että heidän ideologiansa ja agendansa on kuitenkin täysin erilainen kuin Al-Qaidalla: he vastustavat kaikkia niitä ajatuksia ja perusteluja, joita Al-Qaida ja Osama bin Laden esittävät

Muslimiveljeskunta myös sanoi suoraan, ettei heillä ole mitään käytännöllisiä tai teoreettisia yhteyksia Al-Qaidaan. Egyptin muslimiveljeskunta kieltää myös kaikenlaisen väkivallan.

Muslimiveljeskunnan uusin johto professori Mohammed Badei on hylännyt täysin Al-Qaidan ideologian.

Muslimiveljeskunnan tulkinnan mukaan Al-Qaida kieltäytyy poliittisista ja rauhanomaisista uudistuksista arabimaailmassa ja vastustaa Muslimiveljeskunnan trendiä hoitaa asioita poliittisesti ja maltillisesti.

Totta kai Muslimiveljeskunta ei voi hyväksyä mitään miehitystä (okkupaatiota), ei myöskään Palestiinassa, vaan uskoo palestiinalaisten oikeuksiin palata maahansa takaisin. Muslimiveljeskunta ilmoitti kuitenkin toistamiseen, ettei heillä ole mitään Lännen vastaista agendaa.

Samalla tavalla myös Muslimiveljeskunnan vaikutusvaltainen edustaja Khairat Alshater on selvästi ilmoittanut.

Veljeskunta ei myöskään koe Venäjää tai Yhdysvaltoja veljeskunnan vihollisiksi. ”Lopuksi me Muslimiveljeskunassa uskomme rauhanomaisiin muutoksiin ja uudistuksiin. Me emme käytä mitään väkivaltaa poliittisten päämäärien saavuttamiseksi. Tämä on johdonmukainen näkemys Muslimiveljeskunnassa".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti