Statcounter

keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Lehdistötiedote 24.2.2010: Espoon tuomiokapituli on aloittanut taas uuden tutkinnan kirkkoherra Juha Molaria vastaan, nyt salakuuntelusta!

Espoon tuomiokapituli on päätöksellään 4.2.2010 (kirjenro 45/2010; asianro 2009-00205) aloittanut uuden tutkimuksen - järjestyksessään jo neljännen (!) - vanhojen (Veikko Saksi, Kari Silvennoinen, Rimma Salonen -tapaus) lisäksi Pohjan kirkkoherra Juha Molaria vastaan. Nyt tuomiokapituli katsoo tutkintakynnyksen ylittyneen mahdolliselle lain vastaiselle salakuuntelulle tai –katselulle tai muuhun laittomuuteen tai sopimattomuuteen, kun kirkkoherra nauhoitti ja julkaisi tuomiokapituliin antamansa 12.1.2010 vastaukset Internetissä: http://www.youtube.com/watch?v=n6JzBlAH43g. Molari on saanut tuomiokapitulin päätöksen kirjeitse 24.2.2010. Luultavasti pian leviää julkinen keskustelu, jonka mukaan pastori Molari on siis epäiltynä "salakatselusta" ja "salakuuntelusta", kun kukaan ei välitä kysyä tuomiokapitulin aloittaman tutkinnan jälkeen, että olen nauhoittanut ja julkaissut omaa puhettani!

Tässä tuomiokapitulin uusi aloite tutkinnasta Juha Molaria vastaan:

Kirkkoherra Juha Molari oli 12.1.2010 Espoon tuomiokapitulin kuulusteltavana. Tällöin suomalaisia, venäläisiä ja virolaisia mielenosoittajia protestoi tuomiokapitulin edustalla tuomiokapitulin syrjiviä toimenpiteitä vastaan.Tutkinta-asiamies Jorma Backin raporteissa viitattiin Molarin Dostojevski-saarnaan, Rimma ja Anton Salosen tapaukseen, Venäjä-mielisyyteen ja Venäjällä matkusteluun, Suomen ulkopolitiikasta ”poikkeaviin” näkemyksiin. Poliittisia sitaatteja tuomiokapitulin menettelystä on tuotu yksilöidysti esille monessa yhteydessä, mm. tässä sitaattikokoelmassa: http://juhamolari.blogspot.com/2010/02/tuomiokapitulissa-on-kai-stressi.html. Myös tuomiokapitulin esittämät julkiset väitteet seurakuntaneuvoston ja kirkkoherran keskinäisestä vihamielisyydestä ja "luottamuksen puutteesta" ovat sittemmin osoittautuneet monellakin tapaa pikemmin tuomiokapitulin omaksi luomukseksi kuin todellisuuden kuvaukseksi: http://juhamolari.blogspot.com/2010/02/ruotsinkieliset-toimittajat.html. Virheet on korjattu lehdistössä yksi toisensa jälkeen: esim. http://juhamolari.blogspot.com/2010/02/kiitos-virheiden-korjauksista.html

Tuomiokapitulin julkisessa lehdistötiedotteessa esitettiin kuitenkin, etteivät poliittiset seikat olisi muka tuomiokapitulin tuomion taustalla, vaan ainoastaan Molarin värikäs ja sopimaton kielenkäyttö. Tuomiokapituli laittoi asiasta myös venäjänkielisen lehdistötiedotteen Suomen ulkoministeriön virallisen sivuston kautta. Niissä lehdistötiedotteissa esitetään erheellisesti, että Molari provosoisi vihaa. Molarin lauseita oli tuomiokapitulin tiedotteessa muokattu, irrotettu vuorovaikutustilanteesta ja kirjallisesta lajista, kun kapituli esitti ”todistusaineiston” kirkkoherran sopimattomuudesta. Ulkoministeriö poisti kuitenkin venäjänkielisen lehdistötiedotteen Suomen virallisilta venäjänkielisiltä sivuilta ilmeisesti viranomaismenettelyn seurauksena. Samanaikaisesti kun tuomiokapitulin venäjänkielinen lehdistötiedote poistui Suomen ulkoministeriön sivuilta, tuomiokapituli päätti yrittää saattaa kirkkoherra Molari tutkittavaksi taas uudella tavalla – ehkäpä jopa tuomittavaksi - sillä perusteella, että hän on julkaissut omat vastauksensa Internetissä. Tuomiokapituli käyttää tutkintapyynnössään nimenomaisesti käsitteitä ”syyllistynyt” ja ”laittomuus”.

Suomen rikoslain (RL 24: 5 §) mukaan salakuuntelu tarkoittaa oikeudetonta teknillisellä laitteella kuuntelua tai tallentamista keskustelusta, puheesta tai yksityiselämästä aiheutuneesta äänestä, jota ei ole kuitenkaan tarkoitettu nauhoittajan tietoon, ja joka nauhoitus tapahtuu kotirauhan suojassa. Myöskään muualla ei ole sallittua nauhoittaa salaa puhetta, jos tämä puhe ei ole tarkoitettu hänen tai muunkaan ulkopuolisen tietoon.

Hallituksen esitys (HE 162/2003) Eduskunnalle laiksi yksityisyyden suojasta työelämässä ja eräiden siihen liittyvien lakien muuttamisesta määrittää rikoslain 24 luvun 5 §:n mukaisen salakuunteluun tuomittavan henkilön sillä perusteella, että tämä henkilö ”kuuntelee tai tallentaa kotirauhan suojaamassa paikassa puhetta tai yksityiselämän tapahtumasta aiheutuvaa muuta ääntä, jota ei ole tarkoitettu hänen tietoonsa, taikka kuuntelee tai tallentaa muualla kuin kotirauhan suojaamassa paikassa salaa puhetta, jota ei ole tarkoitettu hänen eikä muunkaan ulkopuolisen tietoon, sellaisissa olosuhteissa, joissa puhujalla ei ole syytä olettaa ulkopuolisen kuulevan hänen puhettaan. Enimmäisrangaistus on vuosi vankeutta. Säännöstä sovelletaan myös työpaikoilla”.

Toistasataa venäläistä ja ulkomaalaista tiedotusvälinettä ja instituutiota (sanomalehteä, radiokanavaa, televisiokanavaa, virallista instituutiota ym. http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html) on seurannut tarkkaavaisesti kirkkoherra Juha Molaria vastaan tehdyn ProKarelian kantelun käsittelyä Espoon tuomiokapitulissa, esim. Русофобия по-фински: от «дела Салонен» к «делу Молари».

Katso myös, miten kauniisti Irène COMMEAU, Venäjän kielen ja kulttuurin keskuksen (Центр Русского Языка и Культуры; Centre de Langue et Culture Russe - CLCR) presidentti sekä mm. monessa muussakin ansiokkaasti toiminut (mm. Rosbusiness Consultingin (RBC) kansainvälisenä johtajana), ja Jean-Pierre ARRIGNON, tunnettu professori, lausuvat tapauksestani: "Спасибо Пастор Юха Молари за Вашу смелость. Как и Христос, Вы - на стороне тех, кто страдает, как и Христос, Вы - на стороне тех, для которых Любовь Христа - это защита и, как Христос, Вы стоите перед судьями - фарисеями.Будьте уверены в нашей поддержке в этом испытании, которое выпало на Вашу долю.
Jean-Pierre ARRIGNON professeur université d’Artois
Irène COMMEAU Présidente du CLCR
"

Arrignonin ja Commeaun koko juttu tässä:
Jean-Pierre ARRIGNON (professeur université d’Artois) & Irène COMMEAU (Présidente du CLCR)

Kirkkoherra Juha Molarin käsityksen mukaan Suomen evankelisluterilaisen kansankirkon samaistuminen Karjalan palauttamista ajavan ProKarelian intresseihin voi vaurioittaa valitettavasti myös Venäjällä toimivan luterilaisen kirkon hyvin arvokasta työtä, koska suomalaisten lähetystyöntekijöiden ja järjestöjen toiminnan mahdollinen nationalistisuus ja separatistisuus herättävät viranomaisten epäluuloja. Siksi luterilaisen kirkon olisi selkeintä sanoutua irti Karjalan palauttajista ja saattaa työrauha myös Jumalan valtakunnan työlle itärajan molemmille puolille luterilaiseen kirkkoon.

Juha Molari jatkaa edelleen normaalisti kirkkoherran viranhoitoa ja toivottaa tervetulleeksi runsaslukuista väkeä lauantain 27.2.2010 klo 16 konserttiin Pohjan Pyhän Marian kirkkoon Yhteisvastuukeräyksen hyväksi: http://juhamolari.blogspot.com/2010/02/lauantain-konsertti-haitin-ja-koyhien.html


2 kommenttia:

  1. Luteri-kypäräpää-kirkkoketkut sahaa omaa oksaansa!Tämä on enemmän kun lapsellista !Kuinka paljon näitä fasisti-loisia kirkolla onkaan ?

    VastaaPoista
  2. Olen vastannut toistamiseen, että julkaisukynnys on paljon matalampi, kun kirjoittaja kirjoittaa omalla nimellä. Sitä vastoin en julkaise nimimerkkien ja anonyymien kirjoituksia.

    VastaaPoista