Statcounter

perjantai 18. tammikuuta 2019

Suomen tiedustelupäälliköksi Naton palkitsema prikaatikenraali Pekka Toveri

Yli 100 000 euron palkka analyyseista


Kenraalien osaamista ja vastuuta kunnioitetaan Suomessa yli 100 000 euron vuosipalkalla. 

Tiedustelupäällikkö on tietysti erityisen tietävä ja taitava erottamaan ja tunnistamaan turha data ja huhut sekä tekemään merkittävistä seikoista viisaita johtopäätöksiä ja tulkintoja.
Tiedustelupäällikön tehtävä on tietysti aivan toinen kuin informaatiosotaan vihkiytyneen propagandistin.


Prikaatikenraali Pekka Toverin erityinen osaaminen näkyi äskettäin twitterissä, kun hän levitti ilmeisen syvällisten tutkimusten jälkeen tarinaa siitä, että Oulussa tehdyt pakolaisten ja maahanmuuttajien seksuaalirikokset eivät olisi olleet riittävä syy kansainväliseen kiinnostukseen, vaan tuo uutisointi olisi ollut kansainvälinen pahatahtoinen vaikutusoperaatio. Siinä näkyisi Venäjän masinoima vaikutusoperaatio, kun Katie Hopkins kävi Oulussa ja tapasi Junes Lokkaa ja Tiina Wiikiä

Luultavasti edes Junes Lokka ja Tiina Wiik – joiden nimeen Pekka Toveri ei viitannut twiittauksessaan – eivät tienneet toimineensa Vladimir Putinin salaisina vaikutusagentteina. Tiedustelupäällikkö näkee joka tapauksessa paljon syvemmälle salaisuuksiin kuin asianomaiset itse. Kukaan muu ei tiennyt, että se olikin Putin, joka viritti keskustelun Oulun raiskauksista.

Pekka Toveri tukeutuu vihreään propagandistiin, kun levittää käsitystä kansainvälisestä "vaikutusoperaatiosta".


Tiedustelupäällikön käsityksiä näiden yllättävien salaisuuksien äärelle ohjasi tälläkin kertaa Ilta-Sanomien toimittaja Johannes Kotkavirta. Toimittajan isä Ari Heikkinen toimi vihreiden puoluesihteerinä 1997-2007 ja äiti Eija Kotkavirta toimi Keravan vihreiden puheenjohtajana ja sittemmin Oulun seudun Vihreät naiset ry:n puheenjohtajana. 

Johannes Kotkavirta tuli aiemmin tunnetuksi tukeutumalla maahanmuutto-ohjelmaa esitellen SKP:n professoriin Martin Scheinin, mitä Suomen Uutisissa Jussi Halla-aho kritisoi 20.2.2015.

 

Toveri tukeutuu maineikkaisiin osaajiin


Uuden tiedustelupäällikön käsityksiin kuuluu, että Suomessa ei olla valitettavasti riittävän hysteerisiä Venäjän ja Kiinan ”agenttien” vakoiluun yrityselämässä. 

Nato-trolli ”adam seven” saa toistuvasti prikaatikenraali Pekka Toverin twitterissä auktoriteetin aseman.

Suomen Puolustusvoimien kyberkapteeni Tuomo Rusila tyydyttää kenraalia, kun Rusila irvailee Sergei Lavroville tai vaatiessaan länttä luopumaan venäläisen energian käytöstä.

Pekka Toveri levittää tohkeissaan uutisia siitä, kuinka tärkeää on Facebookissa harjoittaa tehokasta sensuuria ”Venäjän agenttien vaikutusoperaatioita” vastaan. Ben Nimmo saa toimi tuossa uutisessa auktoriteettina. 

Toveri valitsee järeimmän sanaston ja kuvailee, että Putin ”miehittää Ukrainaa” (10.1.2019).

Korkeimman tason tiedustelupäälliköllä, prikaatikenraalilla Pekka Toverilla on käytössään suomalainen kaikkein osaavin ja taitavin asiantuntijoiden verkosto, joiden tietämykseen ja arviointikykyyn hän näyttää toistuvasti tukeutuvan. 

Ulkopoliittisen instituutin (UPI) tutkijan Charly Salonius-Pasternakin tekstit leviävät erityisen hyvin prikaatikenraalin Twitterissä ja Facebookissa.

Suomalainen turvallisuuspoliittisen keskustelun ja itse asiassa kaikkien eri alojen huippuosaajina Janne ”Rysky” Riiheläinen, kirjailija Jari Tervo, everstiluutnantti Torsti Sirén, sotatieteen tohtori Saara Jantunen ja Ilta-Sanomien yhdysvaltain kirjeenvaihtaja, väkevästi vihreässä perhekuplassa kasvanut Johannes Kotkavirta ovat prikaatikenraalin Pekka Toverin kavereita Facebookissa, toiset myös Twitterissä. Ehkäpä vain everstiluutnantti Ari Laaksonen tulee huomatuksi näitäkin useammin.

Jari Tervon rehevät analyysit tulevat uudelleentwiitatuksi prikaatikenraalin twitterissä. Kirjailija kiroilee ja pohtii Ivanka Trumpin tyhmyyden äärettömyyttä, verraten häntä Kim Kardashianiin.

Helsingin yliopiston opinnoissaan Suomen ja Ruotsin sotilastiedustelua tutkiva Viktor Rantala pääsee usein prikaatinkenraalin twiiteissä esille.

Erityisesti Janne Riiheläinen tulee kunnioitetuksi kiitollisin sanoin tämän syvällisistä analyyseistä, joiden salaisuuksia paljastavia merkityksiä eivät yleensä edes kohdehenkilöt ole ymmärtäneet. ”Helppo yhtyä kirjoittajan mielipiteeseen”, Toveri muistuttaa. 

Janne Riiheläinen on prikaatinkenraali Pekka Toverin kunnioittama auktoriteetti.
 
Yhdessä Oula Silvennoisen ja Marko Enqvistin kanssa prikaatikenraali Pekka Toveri pitää tuomittavana sitä, kuinka nämä tutkijat ovat joutuneet ”verkkovihan” kohteiksi – pohtimatta tietenkään sitä, ovatko Oula ja Marko langenneet valheiden ja disinformaation touhuihin.

Patologisesta Venäjän uhkasta ja pahoista juonista nyttemmin tunnetuksi tullut Alpo Rusi tulee prikaatinkenraalin twitterissä uudelleentwiitatuksi.

Helsingin Sanomille palveluksiaan antava Jarmo Mäkelä saa prikaatikenraalin kiitosta ”Venäjä-tulkinnoistaan”. Mäkelä toimi aiemmin Ylen palveluksessa, mutta sai potkut ja oli pitkän aikaa katkera tapahtuneesta.

Ulkopoliittisen tutkimuslaitoksen ohjelmajohtaja Mika Aaltola saa prikaatikenraalin tyytyväiseksi, kun tämä moittii Trumpia

Suomen johtava kyberasiantuntija, professori Jarno Limnéll ja Jessikka Aro eivät ole päässeet huomatuiksi kenraalin omissa postauksissa, eivät edes twitter-seurattaviksi, vaan ovat jääneet vain Facebook-kavereiksi. 

Pekka Toveri on ollut erityisen aktiivinen twitterissä viime kuukaudet, mutta hän itse seuraa vain muutamaa henkilöä.
 
Vuonna 2011 länsivakoojana Venäjältä karkotettu Luke Harding on Pekka Toverin kunnioittama auktoriteetti. ”Mies joka tietää”, Pekka Toveri glorifioi rajupuheista brittiä.

Yhdysvalloissa asuva Janne Lehtinen on kipakasti arvostellut prikaatikenraalia ”valehtelusta” ja ”USA-vastaisesta disinformaatiosta”, kun tämä esittää vallattomia väitteitä Donald Trumpia vastaan. Pekka Toveri näyttääkin jakavan mielihalulla kaikenlaista tarinaa, jossa saa moitiskella Trumpia mistä syystä tahansa. Prikaatikenraali kirjoitti 10.1.2019:
Aika harva on ollut yhtä härski kuin Trump, joka on nostanut valehtelun aivan uudelle tasolle”.

Venäjä hybridivaikuttaa


Joonas Kuikka ja Lapin kansa saavat prikaatikenraalin suosionosoituksiin, kun nämä julkaisivat 21.12.2018 kirjoituksen Venäjän hybridivaikuttamisesta ja hyökkäyksistä suomalaisia vastaan. Tässä olisi kyse jopa ”erinomainen artikkeli”, joka ”kannattaa lukea ajatuksella”. 

Lapin kansassa julkaistu salaliittoteoria uppoaa prikaatinkenraaliin - tulevaan tiedustelujohtajaan.

Niin kuin Joonas Kuikka tarinoi Lapin kansassa, niin Pekka Toveri jakoi 3.1.2019 samansisältöisen Puolustusvoimien tutkimuslaitoksen twiitin Yhdysvaltain senaatin raportista, jonka mukaan Venäjä kohdentaisi disinformaatiokampanjoita erityisiin vähemmistöryhmiin, koska päämääränä olisi demokratian hylkääminen, vastakkainasettelun ja epäluottamuksen kylväminen.

Prikaatikenraali pelkästään kiittelee, eikä aseta julkisesti mitään kysymysmerkkiä lehtijutulle, jota hän jakaa ylevin saatesanoin. Mielipiteiden hämmentäminen verkossa sopisi kirjoittajan mukaan Putin kaltaiselle yksinvaltiaalle. ”Venäjän trollitehtaita” olisi kiittäminen tai soimaaminen siitä, että Suomen Nato-jäsenyyden kannatus oli laskenut 20 prosenttiin. Maanpuolutustahtokin on laskenut Suomessa.

Nato ja USA palkinnut sankarillisen luotettavan kenraalin


Pekka Toveri kertoo ja kuvittaa 28.8.2017 Facebookissa romantisoivaa narratiivia, jonka mukaan Amerikka on sellainen hyvä valta, että jenkkisotilas kantaa suojiin äitiä ja lasta onnettomuuksien keskeltä, kun taas Amerikka ei ole antifan tai uusnatsien liikkeitä.

Hyvin sopii, että uusi tiedustelupäällikkö saapuu tehtäväänsä sotilasasiamiehen paikalta Yhdysvalloista ja Kanadasta. Hänen vaimonsa on jenkkiupseeri, everstiluutnantti (evp.) Siobhan Toveri.

Suomessa olisi ollut kohua lojaliteettiongelmista vain silloin, jos vaimo olisi venäläinen everstiluutnantti tai vaikka pelkästään korpraali. Uuden vaimonsa Pekka Toveri on löytänyt sotilastehtävissään Naton operaatioissa.

Sotilasliitto Nato on palkinnut Toverin luotettavuuden kahdesti Nato-mitalein (IFOR/SFOR ja ISAF) sekä Yhdysvallat US Joint Service Commendation -mitalilla. Yhdysvaltain sotilaallinen kiitosmitali annetaan jatkuvista sankarallisista ja ansiokkaista palvelutehtävistä.

Vaikka Suomen kansa – Pekka Toverin levittämän lehtijutun mukaan Venäjän trollien pahasta vaikutuksesta – vastustaa Naton jäsenyyttä entistä enemmän, niin Suomen Puolustusvoimien tiedustelupäälliköt ovat entistä enemmän Naton asiamiehiä Suomen Puolustusvoimissa.

Suomen tiedustelupäälliköt ovat merkittävästi muuttuneet jopa siitä, kun kontra-amiraali Georgij Alafuzoff toimi vuosina 2007-2013 virassaan ja tuli tunnetuksi hienotunteisesti näkemyksiään ilmaisevana upseerina. Alafuzoff vaikutti Venäjä-kannanotoissaan korostavan sitä, ettei Venäjä ole missään mielessä uhka Suomelle.

Alafuzoffin jälkeen kenraalimajuri Harri Ohra-Aho siirtyi tiedustelupäälliköksi. Hänen aktiivisuutensa sosiaalisessa mediassa oli jo selvästi rohkeampaa. Ohra-Aho ei häpeillyt satunnaisesti klikata tykkäämisiä enää sellaisillekaan sensaatiokirjoituksille, joita olisi perinteisesti saatettu arvioida suorastaan russofobisiksi.

Ohra-Ahon jälkeen prikaatikenraali Pekka Toveri on vielä selvästi rohkeampi, vaikka hänen aktiivisuutensa sosiaalisessa mediassa on toistaiseksi varsin tuoretta. Tämä tuore toiminta rajoittuu sensaatiokirjoitusten levittämiseen. Varmasti Toveri on osoittanut uskollisuutensa läntisille isännille.

Toverin pitkä matka 90-luvulta alkaen


Pekka Toverin näkemykset Venäjästä ja Yhdysvalloista ovat muuttuneet merkittävästi tämän parin vuosikymmenen aikana, jolloin hän on myös sotilasurallaan saanut uusia entistä hienompia saavutuksia uuden ymmärryksensä ansiosta, kun myös lausunnot ovat samanaikaisesti ärhäköityneet.

90-luvulla Pekka Toverin arvioi useissa sotilaallisissa kirjoitelmissaan Tšetšenian sotilaallista tilannetta. Pekka Toveri ja Heikki Välivehmas selvittelivät Maanpuolustuskorkeakoulun Taktiikan laitoksen julkaisussa vuonna 1995 ”venäläistä operaatiotaitoa” (Syvän taistelun oppi ja sen toteutus venäläisessä operaatiotaidossa).

Jukka-Pekka Laineen kanssa hän kirjoitti Soitellen sotaan Sotilasaikauslehteen 9/1996 ja Asukaskeskustaistelu on osaavan taitolaji (10/1996). Pekka Toveri pohti myös Tšetšenian sotilaallista tilannetta Panssari-lehdessä 4/2000 (”Toinen kerta toden sanoo? - Venäjän sota Tshetshenian valtaamiseksi 1999) ja Jukka-Pekka Laineen kanssa Panssari-lehdessä 2/1996 (Panssarit taistelussa osa XXIV 131. Moottoroidun jalkaväkiprikaatin pelastusyritykset).

Pekka Toveri on yhdessä Heikki Välivehmaksen kanssa vuonna 2000 laatinut Maanpuolustuskorkeakoulun julkaisun Future operational-tactical level warfare: challenges and oppurtinities for the defence of Finland.  Kirjoittajat päättelevät ”informaatiosodan” läheiseksi perinteiselle sodankäynnille, mutta heidän mukaansa vain Yhdysvalloilla on kyky toteuttaa informaatio-operaatioita taktis-operationaalisella tasolla, kun taas läntisten valtioiden on seurattava Yhdysvaltain kehitystä. Venäjän kyky informaatio-operaatioihin on hyvin rajoitettu ja kehitys hidasta (s. 66). Suomen puolustukseksi sotatutkijat viittasivat tärkeimpänä tekijänä kansalaisten tahtotilaan säilyttää itsenäisyys ja puolustaa maata.

Pekka Toverin artikkeli ”Sotien, aseellisten kriisien ja epäsymmetristen uhkien vaikutus yhteiskuntaan” on julkaistu Gummeruksen julkaisemana vuonna 2003 teoksessa Kriisiturvallisuuden käsikirja.

Tiede ja Ase -julkaisussa (64, 186-195/2006) Pekka Toveri arvioi yhdessä Kim Jäämeren ja Auvo Viita-ahon kanssa monikansallista MNE-kehittämisharjoituksia, joissa kehitettiin Yhdysvaltain asevoimien Joint Forces Commandin (JFCOM) johdolla yhteisiä sodankäynti- ja kriisinhallintakykyjä. Kirjoittajat kokivat yhteistyön hyödylliseksi, koska tällä tavalla Suomi sai paremmat mahdollisuudet tiedon vaihtoon ja yhteistoimintaan Naton kumppanimaana.

Panssarilehdessä 4/2008 Pekka Toveri analysoi Yhdysvaltain liittolaisen Georgian kokemaa tappiota Venäjää vastaan. USA oli tukenut Georgian asevoimien koulutusta kurssittamalla pääosan asevoimien aktiiviyksiköistä vuonna 2005-2007 ja samalla reserviä pikakoulutuksena. Georgian parhaiten koulutettu yksikkö (1.JvPr) oli pääosin Irakissa taistelemassa osana USA:n johtamaa koalitiota, Irakissa oli 2000 sotilasta. Kaikesta huolimatta Georgia hävisi, kun taisteluhenki rakoili.

Länsi-Suomen sotilasläänin komentajana toimiessaan prikaatikenraali Pekka Toveri lausui Keski-Pohjanmaalle 15.11.2014 pitävänsä Venäjää uhkana. 

Tiedustelulaki prikaatinkenraalin työvälineenä


Hyväksytty sotilas- ja siviilitiedustelulaki merkitsee lakiesityksen mukaan 20 miljoonan euron vuosittaista panostusta ”väärän tiedon” jahtaajien hyväksi. Sotilastiedustelun tarpeellisuutta määriteltiin esityksen sivulla 12 turvallisuusympäristön nopealla muutoksella: 

Sodankäynnin ja muun vaikuttamisen raja hämärtyy käytettäessä poliittisia ja taloudellisia painostuskeinoja, informaatio-operaatioita sekä hybridivaikuttamisen keinoja”.

Sivulla 29 sotilastiedustelun mietinnössä todettiin sosiaalisen median keskeisyys tiedustelutehtäville:

Tietoverkoissa tapahtuvan verkostoitumisen merkitys kansallista turvallisuutta uhkaavien toimijoiden keskuudessa tulee entisestään kasvamaan. Sosiaalisen median kehittyessä verkostoitumisen tavat monimuotoistuvat. Valtiolliset toimijat panostavat omien modernien mediaorganisaatioiden kehittämiseen niiden kautta propagandan levittämiseen. Ne käyttävät yhä laajemmin sosiaalista mediaa, kuten pikaviestipalveluita, sekä ylläpitävät avoimia ja suljettuja keskustelufoorumeita. Nämä mahdollistavat sekä helppokäyttöisen kahden- ja monenvälisen viestinnän että toiminnan suunnittelun ja reaaliaikaisen koordinoinnin.”

Sotilastiedustelun johtajalla prikaatikenraali Pekka Toverilla on tietenkin jo korkean sotilasvirkansakin puolesta suuri vaikutus siihen, millaiset asiat ja henkilöt määritellään kriittisiksi, kyyläämisen arvoisiksi tehtäviksi, jotta lainvalmistelijan lakiesityksen linjaukset tulevat toteutetuksi.

Kirjoittaja on tavallinen suomalainen, osa-aikainen siivooja:

Juha Molari, D.Th, BBA.
GSM +358 40 684 1172
Blog http://juhamolari.blogspot.com/ ja VKontakte http://vk.com/id157941374 
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)