Statcounter

keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

Suosittelen: Igor Panarin, Hybridisodat (2019)

Ensimmäinen akateeminen teos suomeksi 


Suosittelen professori ja akateemikko Igor Panarinin teosta Hybridisodat (2019), jonka saa nyt myös suomeksi.


Suomeksi ei ole toistaiseksi mitään professoritason teosta aihepiiristä. Äänekkäästi aihepiiristä ovat Suomessa kirjoittaneet toistaiseksi lähinnä pari ylioppilasta, jotka ovat korkeimman asiantuntijan asemassa kokemustensa ansiosta. Professorin ja akateemikon teos täyttää tuota tyhjiötä Suomessa.

Igor Panarin ei ole edes kuka tahansa professori, vaan alansa eräs legenda. Jos vaikka oma sydän tykyttäisi Naton HybridCoe:n tahdittimen mukaan, niin legendan analyysiin on hyödyllistä perehtyä.

Hesarin toimittajan hysteriä


Akateemikko Igor Panarinin teoksen merkittävyyttä tuo ilmi se hysteria, jota esimerkiksi Hesarin omalla tavallaan "maineikas" toimittaja Laura Halminen on jälleen kerran osoittanut hyökätessään teoksen levitystä vastaan.

Laura muistetaan siitäkin, miten hän oli intoa täynnä yrittäessään estää Aleksandr Duginin vierailua Suomessa pari vuotta sitten.

Suurelle yleisölle Laura Halminen tunnetaan parhaiten tunnekuohusta, jonka varassa hän vasaroi tietokonettaan ikävin seurauksin.

Marraskuussa 2018 Hesarin Laura Halminen kirjoitti fantasioitaan, joiden mukaan meikäläinen pitkänmatkan hölkkääjä ja osa-aikainen siivooja pitää sulkea turvasäilöön valtiollisesti vaarallisena tyyppinä!

Laura Halminen toimii Hesarin ideologian mukaisesti ja tahtoo rajoittaa ilmaisuvapautta ja tukahduttaa kansalaisyhteiskunnan avointa keskustelua. Hän ei jää sensuurin vaatimuksissa edes yksin!

Laura Halminen saa intoilussaan tykkäämisiä esimerkiksi Suomen Pankin Iikka Korhoselta, professori Pekka Saurilta ja UPI:n Mika Aaltolalta.

Hysteriasta kertoo myös jotain strategian tuntijan, everstiluutnantti Torsti Sirénin tunteikas purkaus, jossa hän tohkeissaan soimaa jopa suomalaista perustuslaillista ilmaisu- ja kokoontumisvapautta.On kuitenkin muistettava, että Igor Panarin on akateemisesti ansioituneempi kuin sotasetä Torsti Sirén. Siitä huolimatta Sirén kutsuu sellaiseen tylyyn kohteluun akateemikkoa ja suomalaisia asiantuntijoita vastaan, että saa vaikutelman ikäänkuin terroristit olisivat paikalla.

Torsti Sirén jakoi tunteiden kiihdyttämiseksi erään joensuulaisen kokemusasiantuntijan mielipiteen asian johdosta. Joensuulaismies ei ole akateemisesti ansioitunut alan tutkijana.

Kiinnostava keskustelutilaisuus 


Kirjassa ja sitä esittelevässä tilaisuudessa lauantaina 9.3.2019 selvitetään sitä, mistä paljon puhutuissa hybridisodissa on kysymys? Miten Suomi liittyy niihin? Hybridisodat ja Suomi -keskustelutilaisuus ja kirjaesittely on Helsingissä lauantaina 9.3.2019.

Tilaisuudessa suomalaiset ja venäläiset asiantuntijat keskustelevat ajankohtaisesta hybridisotateemasta. Yleensä Suomessa puhutaan Venäjästä, mutta ei kuulla venäläisiä asiantuntijoita aihepiiristä - ja pahimmillaan Suomessa kuullaan vain suomalaisia ns. kokemusasiantuntijoita.

Lauantaina samalla esitellään uutuuskirja "Hybridisodat", joka käsittelee perusteellisesti, noin 500 sivun verran, hybridisotatematiikkaa venäläisestä näkökulmasta.
Helsingin tilaisuus alkaa la 9.3. klo 14.30, paikka Helsingin keskustassa.

Minulla ei osaa eikä arpaa 


Minulla itselläni ei ole mitään osaa eikä arpaa tilaisuuden järjestelyissä, enkä ole ollut tietoinen uudesta kirjastakaan ennenkuin vasta äsken mainoksen johdosta.

Kirja tulee merkittävään tarpeeseen. Olen tyytyväinen ja jopa tyydytetty kirjasta.

Ilmoittelin syksyllä 2018, että kirjoittaisin kirjaksi lyhyen trollihistorian. En ole tehnyt lupauksen jälkeen mitään asian hyväksi. Pari päivää jaksoin, mutta sitten innostukseni hiipui.


Innostukseni hiipui, koska en ole kuitenkaan ns. pelikentällä, vaan olen ulkopuolella sivustaseuraaja ja ohikulkija. Täten en voisi kirjoittaa edes kokemusasiantuntijan roolissa, missä voimassa suomalaiset ovat toistaiseksi kirjoittaneet.

Minä siivoan aamuisin ja kuntoilen sitäkin enemmän. Siinä on pienimuotoinen elämäni. Miksi kirjoittaisin suurista asioista? Ketä oikeasti kiinnostaa jonkun siivoojan huomautukset suuriin teemoihin?

Niin ymmärsin, että turhaa tuhlaisin energiaani, kun voin käyttää tuon ajan toisaalle. Jos poljen kuntopyörällä pari tuntia parvekkeella, niin teen hyödyllisempää kuin tietokoneen ääressä pari tuntia hybridiuhkien ja infosodan spekulaatioissa, joihin minulla ei ole lähituntumaa.

Sitten ajattelin sitäkin, että miksi kirjoittaisin ja käyttäisin energiaani, kun en saa siitä mitään taloudellisesti. Sitä vastoin monet turpo-tietäjät olisivat jo pian irvailemassa, että kirjoitin ruplasalkku pöydän alla.

Akateemikon teos tuli hyvään tarpeeseen. Uskallan suositella sitä, vaikka en ole edes lukenut sitä. Laura Halminen tahtoo estää kirjan saannin, vaikka hän ei ole myöskään lukenut sitä. Minulle kirja antaa rauhan vetäytyä jälleen kerran yhdestä lupauksestani: nyt ei tarvitse ahertaa ja kirjoittaa sitä, minkä jo lupasin syksyllä.

Terveisin, Juha


1 kommentti:

  1. Yleensä ottaen tämä asiantuntija termi meillä on enemmänkin kuin aika sakea. Lähinnä valhemediaksi sellaiseksi ilmeisesti kelpaa vain toimittelijan ryyppykaveri. Igor Panarin tai Alexandr Duginin edustavat Venäjällä henkilöitä joita kannattaa seurata vaikka olisi erimieltä. Kotimaisista vääräoppisista vaikuttajista luen säännöllisesti Juha Ahvion tekstejä joissa on enemmän asiaa kuin nomenklatuuran virallisesti hyväksymissä. Molarilla on pari etulyöntiä tai enemmänkin verrattuna johonkin Torstiin, Ryskyyn tai Jessicaan. Pelkästään juutalais-kristillisen uskonnon historian tunteminen aukaisee länsimaisen historian ja yhteiskuntarakenteen sekä siihen liittyvän ajatusmaailman. Venäjää taas arvostelevat ne joilla ei ole yhteistä rajaa Venäjän kanssa. Kuten Paasikivi opetti suosikki sitaatissaan että tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku. Jotenkin vain meillä on tämä germaanis-frankkilainen Junkerssin Kaarle Suuren tilalle haikailema valtakunta saanut poliittiset oppurtunistit kuvittelemaan että heistä olisi vasalleiksi.

    VastaaPoista