Statcounter

torstai 5. helmikuuta 2009

Kriisi voi tuhota elämänhalun (Demari 5.2.2009)

Uutispäivä Demari –sanomalehdessä oli tänään torstaina 5.2.2009 koko sivun artikkeli, joka oli syntynyt lauantaina 7.2.2009 Helsingin yliopistossa julkisesti tarkastettavan väitöskirjani ”Q-evankeliumi ja psykohistoria” johdosta. Kirjoitin sen viime viikolla myöhään yöllä, kun päivällä opiskelin tuomiokapitulien kirkkoherroille järjestämällä Kirjo 2A –kurssilla Kirkkonummen Hvittorpassa.

Demari-juttu on luettavissa myös tässä skannatussa pdf-tiedostosta: http://personal.inet.fi/palvelu/molari/Demari.pdf

Tänään olen vaimoni kanssa katsonut karonkkaa varten juhlapaikkaa Sweet Peppers –pitopalvelun henkilön kanssa. Sen jälkeen kävimme ostamassa kuohuviiniä, valko- ja punaviiniä, jotta kaikki kutsutut 45 henkeä saavat edes vähän juotavaa. Minä en juo alkoholia, joten ostimme myös Sprite-juomaa. Siitä tykkää myös eilen 6 vuotta täyttänyt Igor-poikani. Luultavasti on muitakin, jotka eivät juo alkoholia. Minulla ei ole mitään henkilöhistoriallista syytä kieltäytyä alkoholista, koska en ole koskaan juonut vähääkään alkoholia, paitsi ehtoollisella pikkuriikkiset määrät. Koen vastenmielisenä ajatuksen, että minun pitäisi juoda alkoholia, jota en halua. Tämä karonkka järjestetään vastaväittäjieni dosenttien Pekka Lund ja Petri Merenlahden kunniaksi. Siksi ostan viinit, jotta voimme heidän kunniaksi kohottaa tarpeeksi useasti maljat. Vastaväittäjät ovat hyvin päteviä, tarkkoja ja tunnollisia oman alansa tutkijoina: Pekka kirkkohistorian ja Petri eksegetiikan alalla. Petrin tutkimukset ovat kuitenkin lähinnä englanninkielisiä, joten suomalainen yleisö ei tunne häntä riittävän hyvin.

Nyt luen vähän aikaa väitöskirjaani, minkä jälkeen lähden kuntoilemaan kuntosalille. Valitettavasti kurkku tuli hiukan kipeäksi viime yönä, joten urheilu ei saa olla tänään erityisen raskasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti