Statcounter

torstai 12. maaliskuuta 2009

Lähde Venäjän matkalle hyvässä seurueessa 23-26.4.2009


Pohjan suomalainen seurakunta toteuttaa yhdessä Lohjan rovastikunnan seurakuntien kanssa matkan Venäjälle 23-26.4.2009, jossa tutustumme erityisesti Inkerin kirkon toimintaan Viipurissa, Pietarissa, Kolppanassa, Terijoella jne (ks. lisätietoja matkasta ja ilmoittautumisesta: http://pohjansuomalainenseurakunta.auttaa.fi/48). Ilmoittautumisaikaa on noin 2 viikkoa.

Matkalle mahtuu vielä mukaan. Tällainen tervehenkinen matka avartaa sekä omaa maailmankuvaa että hengellistä elämää. Mikään tosiuskovainen ei tarvitse olla, koska kenenkään uskoa ei mitata. Kaikki matkalaisemme eivät ole edes rovastikuntamme alueelta, vaan osallistujia on niin Ahvenanmaalta kuin Helsingistäkin. Useat seurakuntalaiset muistavat kunnialla edelleen viime syksynä 2008 tekemäämme seurakuntaretkeä samoille alueille. Tuon retkemme aikana Aleksander Soittu vihittiin Kolppanan seurakunnan papiksi ja Terijoen kirkko vihittiin uudestaan käyttöön. Olimme luonnollisesti mukana molemmissa tapahtumissa, olin myös avustamassa Aleksanderin pappisvihkimyksessä. Retket luovat myös paremman mahdollisuuden keskinäiseen tutustumiseen ja ystävystymiseen.

Inkerin kirkosta olen saanut sen verran tietoja, että viime syksyn lopulla ollut kohu Inkerin kirkon lakkauttamisesta sai alkunsa erään suomalaisen Inkerin kirkon hyväksi työskennelleen henkilön osaamattomuudesta venäjän kielessä ja muista tästä johtuvista virheistä. Kuten jo tuolloin kerroin medialle, Inkerin kirkko osaa selvittää asiansa eikä silloin viritettyä rukoushysteriaa tarvita, vaan ihan tavalliset rukoukset riittävät. Tiedän työntekijän nimen, mutta tämän nimen kertominen ei ole aiheellista, koska kaikille sattuu virheitä. Tällä hetkellä ei ole Inkerin kirkossa enää mainittuja ongelmia.

Vaimoni ja poikani on tällä hetkellä Pietarissa sairaan anoppini luona, mutta en valitettavasti ennättänyt mukaan virkaesteiden takia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti