maanantai 30. marraskuuta 2009

Juha Molari ja Abdullah Tammi tiedotustilaisuudessa 30.11.2009

Juha Molari ja Abdullah Tammi tiedotustilaisuudessa 30.11.2009. Katso Abdullah Tammen haastattelu tiedotustilaisuuden kokemuksista, haastattelu tehty 1.12.2009 Keravalla: http://www.youtube.com/watch?v=FuPn7OPYXlY

Iltalehti 1.12.2009 kertoi asiasta:
Katso lyhyt video tilaisuudesta:
http://www.youtube.com/watch?v=NC3bIOoU3cc
Lue myös silminnäkijän raportti tiedotustilaisuudesta.

Helsinkiläinen IT-työläinen, kristillisdemokraatti Santeri Kyrohonka havaitsi Abdullah Tammen puheenvuoron ja kirjoitti arvostavasti asian vakavuudesta.


Halusimme korostaa sekä toimittajien että uskonnollisten vaikuttajien ja vanhempien vastuuta, jotta emme tukisi millään tavoin radikalisoitumista olipa terrorismi minkä tahansa merkkistä. Islam ei hyväksy terrorismia, vaan terroristit tahraavat islamin. Venäjällä asuu enemmän muslimeja kuin koko Suomessa on väkeä. Muslimit ja ortodoksit ovat voineet elää sovinnossa vuosisadat. Valitettavasti äärimmäishenkisyyteen sortuneet henkilöt, hyvin pitkälle Venäjän rajojen ulkopuolelta tulleet, ovat alkaneet luoda vastakkainasettelua. Valitettavasti myöskään uutisointi ei ole aina Suomessa kovin tarkkaa tapahtumista. Kristinusko ei hyväksy terrorismia, vaikka sellaistakin on esiintynyt.

Valitettavasti radikalisoituneet nuoret saattavat löytää harhaisen kuvan oikeudesta taistella terroristina, minkä lisäksi he omaksuvat Suomessa liian helposti Venäjä-vihamielisyyden. Yksityiskohtaisia tietojakin on kasvavista radikaaleista soluista sekä huonoon käyttöö menevistä rahavirroista. Esivalta ja turvallisuuspalvelut eivät ole tässä yhteydessä uhka, vaan kaksi suurinta uhkaa näyttävät valitettavasti olevan yhtäällä ideologinen "puhdasoppisuutta" korostava fanatismi, jolloin muut ovat vähempi arvoisia, ja toisaalla suomalainen Venäjä-viha, joka näkyy viattomien ihmisuhrien ihmisarvon inflaationa mainittujen henkilöiden puheessa. Tällöin levitetään terroriteoista pahatapaisia syytöksiä Venäjän hallintoa vastaan, jopa terroristeja romantisoidaan ikään kuin vapaustaistelijoiksi, mutta ei juurikaan perehdytä oikeudenkäyntiaineistoon ja keskustella todistusaineiston kanssa.

Olikin havaittavissa tiedotustilaisuudessa, että pari naista olisivat tahtoneet mahdollisesti määritellä terroristit sen sijaan vapaustaistelijoiksi. Abdullah Tammi ja minä emme voineet hyväksyä viattomien ihmisten tappamista: se ei ole vapaustaistelua, vaan julmaa terrorismia. Korostin myös näiden terroristien kansainvälisiä yhteyksiä ja yhteyksiä Al-Qaidaan ja Osama bin Ladeniin niin kuin alaa koskevat akateemiset amerikkalaiset ja venäläiset tutkimukset ovat tuoneet ilmi sekä mukaan ottamani oikeudenkäyntipöytäkirja kertoi yksiselitteisesti. Valitettavasti kovin monet terroristit ovat saaneet piileskellä Georgian (Gruusian) alueella.

Terrorismista puhuminen ei ole islam-fobiaa tai maahanmuuttaja-fobiaa, vaan oikea näkemyksen tuomista esille ja kansalaisvastuullisuutta, jotta pahaa ei tapahtuisi meidän ja muiden keskuudessa.


Ps. olen ensi viikon itsenäisyyspäivästä alkaen Pietarissa enkä juurikaan internetin ääressä. Olen Pietarissa lähinnä perheasioissa. Lisäksi yritän löytää oikeudenkäyntipöytäkirjoja lukuisista terroristioikeudenkäynneistä. Olen ollut yhteydessä viranomaisiin, mutta en ole saanut vielä vastausta asiasta. Olisi tärkeä syventää asiaa koskevaa suomalaista kirjoittelua konkreettisiin asioihin, kun tähän saakka terroristeja on kuvailtu liian usein suomalaisessa keskustelussa romanttisesti vapaustaistelijoina ja ihmisten kärsimykset kuolleiden läheisten tähden ovat jääneet ilman myötätuntoa keskuudessamme.