Statcounter

perjantai 5. maaliskuuta 2010

Jali Raita kirjoitti piispalle

Diplomi-insinööri Jali Raita kirjoitti arkkipiispa Jukka Paarmalle ja Espoon piispa Mikko Heikalle varsin onnistuneen kirjeen. Sain kirjeen tänään. En tiedä, milloin piispat saivat.





1 kommentti:

  1. Hei!

    Tämä kommentti ei liity niinkään Jali Raidan kommentteihin, vaan aiemmin esillä olleeseen salassapitoon. Tänään uutisissa oli tällainen uutinen:

    "Turun johtava kaupunginlakimies Antero Kastemaa on kumonnut salassapidon, jonka kaupungin kiinteistölaitoksen johto oli määrännyt Myllysillan piirustuksille. Kiinteistölaitoksen johtaja Jouko Turto oli alunperin päättänyt, ettei rakennuspiirustuksia tai niiden kopioita luovuteta ulkopuolisille.

    Kiinteistölaitos ei yksilöinyt, mihin lainkohtaan salaamispäätös perustui. Julkisuuslaki edellyttää, että salassapitopäätös perustellaan aina. Lain mukaan ”Viranomaisten asiakirjat ovat julkisia, jollei tässä tai muussa laissa erikseen toisin säädetä”. Lain 24. pykälässä on määritelty 32 eri seikkaa, joiden nojalla salaaminen on mahdollista. Ne liittyvät muun muassa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan, yksilönsuojaan, rikostutkintaan, rahapolitiikkaan sekä uhanalaisten eläin- ja kasvilajien sijaintipaikkoihin."
    http://www.ts.fi/online/kotimaa/117074.html

    VastaaPoista