Statcounter

maanantai 29. maaliskuuta 2010

Terroristit räjäyttivät kaksi pommia tänä aamuna Moskovan metroasemilla


Ks. onnettomuuskuvia tästä linkistä.
Ks. video tästä linkistä (vain yli 18 vuotiaille raakojen kuvien tähden)

Moskovalaisten pyhä viikko - hiljainen viikko - alkoi terroriteolla, joka on yhtä hyvin kristinuskon kuin islamin mukaan ala-arvoinen ja paheksuttava. Itsemurhaterroristit uskoivat ehkä pääsevänsä paratiisiin, mutta he joutuivat helvettiin. Sen enempää Raamatun kuin Koraanin mukaan ei tuollaisella terroriteolla ansaita paikkaa taivaassa tai paratiisissa.

Tällä terroriteolla on myös kauhistuttava suomalainen "aksentti" Kavkaz-keskuksen -sivuston ja muun tuen tähden. Kauheuden huippuna on, että terroristien marttyyriutta ihannoiva taho on järjestämässä Helsinkiin Venäjän suurlähetystöä vastaan jopa mielenosoitusta muiden suomalaisten tahojen kanssa!


Naiset itsemurhaterroristeina 29.3.2010


Terroristit räjäyttivät kaksi pommia tänä aamuna pahimpaan ruuhka-aikaan Moskovan metro-asemilla ”Kulttuuripuisto” («Парк Культуры») ja ”Lubjanka” (Lubyanka; «Лубянка»). Yhteensä kuolleita on lähes 40. Kello 7:56 Moskovan aikaa (kello 6:56 Suomen aikaa) Sokolnikin linjan metrojuna saapui Lubjankan asemalle. Metrovaunun toisessa vaunussa tapahtui räjäytys: kuolleita on 23 henkilöä, kuolleista 11 oli metrolaiturilta. 18 henkilöä haavoittui vakavasti (Hätätilaministeriön ilmoitus kello 10:14 Moskovan aikaa [9:14 Suomen aikaa]). Kuolleiden määrä olisi voinut olla suurempi, jos juna ei olisi jo saapunut laiturille. Joidenkin teorioiden mukaan räjähtänyt pommi oli kassissa. Asemalla on tällä hetkellä yli 30 ambulanssia. Ilmeisemmin pommin räjäyttäjät, itsemurhaterroristit, olivat molemmissa tapauksissa naisia. Molemmat räjähteet olivat kooltaan 2 kg TNT.

Vain hetkeä myöhemmin klo 8:39 Moskovan aikaa (kello 7:39 Suomen aikaa) myös Kulttuuripuiston metroasemalla räjäytettiin pommi. Myös tämä räjähdys tapahtui junassa. Lisäksi asemalta löytyi räjähdevyö, joka ei kuitenkaan räjähtänyt. Vahingot olisivat olleet huomattavasti pahemmat, jos tämä toinenkin vyö olisi räjähtänyt. Valvontakameroiden mukaan tämä terroristinainen oli Kaukasian tyyppinen kasvoiltaan, iältään vain. 18-20 vuotta. Interfaxin tietojen mukaan 12 ihmistä kuoli ja ainakin 15 loukkaantui. Näiden tärkeillä metrolinjoilla tehtyjen terroritekojen tähden Moskovan keskustan liikenne on nyt lähes halvaantunut. Moskovan pormestari Juri Lužkov (Юрий Лужков) ilmoitti, että räjäytykset olivat nimenomaisesti terrori-iskuja. Venäjän valtakunnansyyttäjä Juri Tšaika (Юрий Чайка) on ilmoittanut ottavansa henkilökohtaisen vastuun rikoksen esitutkinnan johtamisesta. Valtakunnan syyttäjän kello 11:24 (Suomen aikaa 10:24) tiedotteen mukaan kuolleiden määrä oli yhteensä 37 henkilöä, täten Lubjankan aseman 23 kuolleen ja Kulttuuripuiston 12 kuolleen lisäksi kaksi kuollutta olivat nämä itsemurhaterroristit). Kello 9:41 Moskovan aikaa (kello 8:41 Suomen aikaa) turvallisuuspalvelu ilmoitti, että räjäytykset olivat terroritekoja.


Tšetšenian johtaja Ramzan Kadyrov (Рамзан Кадыров)
sanoi, ettei terroristilla ole kansallisuutta, vaan kaikkien tulee osallistua terroristien vastustamiseen riippumatta tämän uskonnosta tai ihonväristä tai kansallisuudesta. "Tämä kipumme on yhteinen Venäjän kanssa. Meidän on yhdessä parannettava tämä haava. Olemme taistelleet ja yhä jatkamme taistelua yhdessä tätä vitsausta vastaan voidaksemme tukea kansalaisia. Tuemme valtiollista koskemattomuutta ja järjestystä ja rauhaa". Venäjän Nato-edustaja Dmitri Rogozin kertoi Naton tarjonneen Venäjälle suurlähettilästason konferenssia huhtikuun 20. päivälle: konferenssissa käsiteltäisiin yhteistoimia terrorismin vastustamiseksi.

Poliisi on kiistänyt kello 9:38 (Suomen aikaa kello 8:38) kolmannen ja neljännen terrori-iskun Prospekt Miran ja Begovajan (”lenkkeily”, "Беговая") metroasemalle, vaikka tällaisia tietoja on levinnyt uutisissa. Huhu perustuu siihen, että terroristi oli itse luvannut ennen räjäytystä kolmen aseman räjäytyksen. Pietarissa suljettiin kolme metroasemaa ("Невский проспект" , "Площадь Восстания" и "Гостиный двор") terroriuhan tähden. Terroriteon kohteiksi joutuneille metroasemille Moskovassa kerääntyi radiokanavan ”Moskovan ääni” ("Эхо Москвы") yli puolimiljoonaa ihmistä (Suomen aikaa 9:28).

Lubjanka on erityisen tunnettu jokaisen venäläisen parissa siitä, että siellä on FSB:n päämaja. Jo Neuvostoliiton syntymästä alkaen paikalla ovat olleet Tšeka ja NKVD, kunnes Andropovin aikakaudella viimeisteltiin KGB:n ja nykyisen FSB:n päämajan arkkitehtoninen kokonaisuus.

Terroristit ovat terroristeja, eivät marttyyreita

Terroristit eivät ole vapaustaistelijoita tai ihmisoikeustaistelijoita. He ovat brutaaleja terroristeja, joiden tulee saada tuomio rikoksistaan. Yhtä hyvin tulee myös terroristien rahoittajien ja värväreiden saada rangaistuksensa. Kuvernööri Valentina Matvienko kutsui Moskovan metroaseman räjäyksiä "kammottavaksi rikokseksi. Se on rikos täysin syyttömiä rauhanomaisia ihmisiä vastaan, jotka matkustivat töihinsä metrolla. Terroriteot ovat voineet tehdä vain todelliset hirviöt. Syylliset on löydettävä ja heidän on kärsittävä ankarat rangaistukset tästä kauhistuttavasta teosta".

On syytä muistaa, että vasta edellisten päivien ja viikkojen aikana olivat Venäjän oikeuslaitos ja turvallisuuspalvelu saavuttaneet erinomaiset voitot, kun tuomionsa saivat Gruusian hyväksi vakoilleet muutamat henkilöt. Sinänsä on kaunista ja ehdottoman sopivaa, että Georgian presidentti Mihail Saakashvili tuomitsi tämän päivän terroriteon, vaikka hänen vasen kätensä ei tiedä, mitä oikea tekee . ja päinvastoin. Lisäksi terroristiryhmien johtajia on onnistuneesti kukistettu viime viikkojen aikana, kuten Anzor Astemirov, Salambek Akhmadov, Abu Khaled (Анзор Астемиров, Саламбек Ахмадов, Абу Халед). Juuri tämä ryhmä oli aiemmin ilmoittanut, että terroritekoja laajennetaan taas laajemmalle aluetta Venäjää, ml. Moskovaan. Duuman duuman turvallisuusasioiden komitean varapuheenjohtaja Gennadi Gudkov (Геннадий Гудков) sanoi 99% varmana, että tämän päivän terrori-iskuista vastuussa ovat Kaukasian terroristit. Al Jazeera -arabiankielinen TV-kanava liittyy venäläisen analyytikon Alexander Pikajevin päätelmään, että terroriteosta ovat vastuussa Kaukasian terroristit. ”Tšetšenian ja Ingušian terroristit”, jotka eivät suinkaan tosisiallisesti edusta alueen väestöä, saavat toiminnalleen tukea ulkomailta, ennen kaikkea Gruusiasta (Georgiasta), kuten Mohmad Shabaanin (Mohammad Shabaan, Мухаммад Шабаан) eli Seif Islamin (Сейф Ислам) ja Ramzan Turkoshvilin (Рамзан Туркошвили), ”turkiskauppiaitten” Gely Kuledzhishvilin ja Gocha Jincharadzen sekä Suliko Sharikadzen ja Koban Akhvledianin yhteydet gruusialaisrahoitukseen osoittavat karmealla tavalla. Terroritekoa pidetään Pohjois-Kaukasian terroristien kostona. Toki muutkin ovat käyttäytyneet aiemmin häiritsevästi erityisesti Lubjankan alueella: Urmuntiasta kotoisin oleva Vladimir Širokov (Владимир Широков)uhkasi räjäyttää pommin Lubjankan FSB:n päämajaa vastaan, jos ei saa tavata presidentti Vladimir Putinia. Auton takakontista löytyi kuitenkin pelkästään sementtiä. Mies sairasti skitsofreeniaa. Hänet saatettiin pakkohoitoon. Tämän päivän tapaus on kuitenkin osoitus vakavasta ja suunnitellusta terrorien hyökkäyksestä: hyökkäykset tapahtuivat ruuhka-aikaan kahdella eri asemalla. Ilmeisesti räjähteet laukaistiin matkapuhelimella.

KavKaz Center (Кавказ-центр) julisti itsemurhaterroristit marttyyreiksi!

Kaukasian terroristeja sympatiseeraava nettisivusto KavKaz Center kertoo Moskovan metroaseman järkyttävistä tapahtumista. Surullista ja kauheaa, että Suomi-Tshetshenia -seura ry puolestaan sympatiseeraa mainittua Kaukasian keskusta. Metroaseman tapahtumat kuvattiin aluksi virallisten tietojen valossa, mutta Kavkaz-sivustolla on myös pari viikkoa aikaisemmin - kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3.2010 - julkaistu järkyttävä Jumalan vihan julistus, videohaastattelu (19.02.2010). Haastattelussa "Kaukasian emiraattia" (Kaukasian Emiirikunta) perustava, itsensä emiiriksi kutsuva Dokka Abu Usman (Докка Абу Усман; Умаров Докку Хамадович) julistaa "vapauttavansa" Krasnodarin, Astrahanin ja Volgan alueet. Hän moittii niitä muslimeja, jotka ovat menettäneet uskonsa Islamin suuruuteen. Lisäksi hän moittii ankarasti kaikkia "Putinin koiria". Hän lupaa, että Jumala antaa taistelijoille palkinnoksi paratiisin: tuossa hengessä hän kehottaa Jihadiin.

28.12.2009 Dokka Abu Usman julisti uhkaavasti Jama'at sharia -sivustolla (josta on myös linkki Kavkaz Centerin sivulle), että Nevski Express on vasta alkusoitto uusille terroriteoille. 20.9.2007 Jama'at sharia -sivustolla on uskonnollista selitystä terroristitekojen puolesta, otsikkona "marttyyrien veri - muslimien voiton merkki". Myös Imarat Kavkaz -sivusto katsoo Putinin syylliseksi terroritekoihin, koska Putinin johdolla on vastustettu emiirikunnan syntyä: tämäkään sivusto ei osoita mitään myötätuntoa junassa kuolleiden ihmisten tähden. Sivusto antaa ikään kuin "islamilaisen" selityksen sille, että marttyyrit ovat huutaneet taisteluhuudon "Allahu akbar!" ja että Venäjä on joutunut nyt Kaikkivaltiaan (سبحانه و تعالى) vihan kohteeksi. "Hengellinen" selitys terroriteolle päättyy taistelukehotukseen: "Meillä ei ole nyt muuta vaihtoehtoa: olla Venäjän orja tai olla Jumalan palvelija (سبحانه و تعالى)!"

Pitäisi olla selvää, ettei Dokka Usman (Dokka Umarovin) kaltaiset tyypit kykene rakentaa demokraattista yhteiskuntaa, heidän käsiinsä ei voi antaa valtioiden rakentamista. Venäjän rikoslaki ankarimpien tuomioidensa mukaisesti on oikea tapa osoittaa tämän kaltaisille terroristeille heidän yhteiskunnallinen vaikutusmahdollisuutensa (sen loppuminen lopullisesti). Olen kirjoittanut sekä väitöskirjassani että blogissani toistuvasti terroristin mielenlaadusta, jolle on tutkitusti hyvin tyypillistä em. lainauksen kaltainen ajattelu: vain kaksi vaihtoehto, Jumalan puolella taistelija tai luopioiden orja. Nevski Express -terroriteon yhtyedessä viittasin Turkissa toimivan Naton terrorismin vastaisen tutkimuskeskuksen, Center of Excellence – Defence Against Terrorism, tutkimukseen, jossa ko. piirre tuli toistuvasti esille yhdessä useiden rekrytointiin ja rahoitukseeen liittyvien yhtäläisyyksien kanssa.

Kuvassa lehti, jonka toimittaja Islam Matziev toimii
myös Kavkaz-Centerin webmasterina.
Päivän kuluessa KavKaz -keskuksen sivulle ilmestyi hyvin parjaava kirjoitus päällimmäiseksi uutiseksi. Sen mukaan venäläiset nyt syyttävät Putinia näistä terroriteoista. Venäjän salainen palvelus (FSB) olisi aiheuttanut terroriteot, jotta voisi kiristää kansaa. "Nyt on yhä selvempää, että totuuden hetki on tullut venäläiselle yhteiskunnalle", uhkailee sivusto, jonka mukaan terroritekojen syyllinen olisikin pääministeri V. Putin! Syyllisyys muka selittäisi "Putinin hysterian", kun Putin reagoi terroritekoon. Mainitun sivuston viestintä ennen ja jälkeen terroritekojen herättää vähintäänkin epäilyjä. Kaksi päivää ennen terroritekoa - Jama'at sharia -sivusto julisti Putinin Venäjän viimeiseksi myytiksi, joka olisi myös erittäin vaarallinen yhteiskunnalle, mutta yhteiskunta säilyisi enää tämän ohuen langan varassa. "Putin on yhteiskunnan julkinen myytti", sivusto uhoaa, mikä muun informaation kanssa antaa syytä epäillä, että nämä tahot ovat suunnitelleet tämän aamun metroiskun jälkeen sntyvän uusia terroritekoja.

Sivusto viittaa ihmisoikeusaktivistiksi nimittämänsä Juli Rybakovin (Юлий Рыбаков) lausuntoon, jonka mukaan Putinin Kaukasian toimet ovat räjäytysten syynä. Rybakov kantaa venäläiseen tapaan komeita titteleitä ihmisoikeuskomiteoiden johtajana, mutta sitä hän on merkillien Jablako ("Яблоко") -puolueen puitteissa. Puolue on ollut mukana myös Toinen Venäjä -liikkeessä, jonka tarkoituksena on Venäjän yhtenäisyyden hajottaminen. Samassa yhteydessä KavKaz -terroristisivusto viittaa Amnesty Internationalin lausuntoon toisesta yhteydestä, jossa Amnesty kaataa syyt Venäjän hallituksen ja aluen viranomaisten niskoille: "Tšetšenian viranomaiset yhä edelleen pelottelevat ja vainoavat ihmisoikeuksien puolustajia ja niitä, jotka hakevat oikeutta vääryyttä vastaan. Monet ovat joutuneet lähtemään maasta, koska heidän elämäänsä on uhattu." Sivusto ei kutsu räjäytyksen tehneitä naisia terroristeiksi, vaan "marttyyreksi", joiden tehtävänä oli hyökätä Venäjän valtioterrorismia vastaan. Tosiasiassa kansainvälinen Amnesty International tuomitsi ilman mitään varauksia terroristien pirulliset hyökkäykset siviilejä vastaan.

Suomalaisilta kadonnut kyky kunnioittaa kansan surua?

Yhtä kauhealla linjalla kuin KavKaz Center ja ko. sivuston irrallinen Amnesty-viittaus, jatkavat myös suomalaiset terroristiemot, jotka hautovat Suomessa uusia terroristimunia. Heidi Hautalan ja Mikael Storsjön (Микаэль Стурше) paimentama Russofobia - sorry, se oli Finrusforum - yhdessä Suomen Amnestyn kanssa järjestävät 31.3. mielenosoituksen Venäjän suurlähetystöä vastaan vaatien kokoontumisvapautta Venäjälle. Voidaan jopa epäillä, että tiesikö Finrusforumin vetäjät jo etukäteen maanantain terroriteosta? Vaikuttaisi siltä, koska Storsjön suhde terroristipomoon on ammatillisen läheinen.Erkki Tuomiojan ja Suojelupoliisin aktiivisuuden tuloksena Storsjön terrorismia tukeva sivusto suljettiin Suomessa, vaikka Kimmo Sasi protestoi sulkemista eduskunnassa kirjallisella kyselyllä. Sittemmin Storsjö avasi sivuston uudestaan! Lisäksi hän oli siirtänyt sivuston Ruotsiin. Tämä tyyppi on siis Hautalan johtamassa Finrusforumissa hallituksen jäsen, järjestämässä keskiviikkona mielenosoitusta Venäjää vastaan! Jopa Hesari ihmetteli lempeästi Storsjön roolia: "Kavkaz Centerin toiminnasta vastaa suomalainen liikemies ja kansalaisaktiivi Mikael Storsjö. Sivuston palvelimet toimivat Ruotsissa, Suomessa ja Liettuassa. Storsjö myöntää, että sananvapauden puolustajalle voi koitua moraalisia ongelmia, jos on annettava puheenvuoro sille, joka syyllistyy terrori-iskuun siviilikohteeseen. "Mutta toisaalta siellä [Kaukasiassa] tehdään vielä sata ja tuhat kertaa pahempia tekoja. Siellähän on sotatila", Storsjö huomauttaa" Storsjö hoitaa Kavkaz Centerin toimintaa, jonka kautta juuri mainittu Dokka Usman (Dokka Umarovin) julistaa pyhää sotaa Venäjälle ja jonka kautta terroristijärjestö metroiskun jälkeen julisti itsemurhanaiset marttyyreiksi! Storsjö on lähtöisin seurakunnastani Fiskarsin alueelta, mutta joku vuosi sitten hän kertoi Turun Sanomien haastattelussa, että hänen piti muuttaa pois Pohjasta, koska Pohjassa oli joka nurkassa kommunisteja. Storsjö on löytänyt ystävänsä Finrusforumin tyypeistä ja Kaukasian terroristeista. Storsjö kertoi toukokuussa 2005 Turun Sanomien haastattelussa, että hän kerää rahaa ”Kaukasialaisen tiedonvälityksen tuelle” ja Kavkaz Centerin tukemiseen. Lopulta rahat menevät tšetšeenikapinallisille.

Suomen valtion johdon, presidentin, pääministerin ja ulkoministerin yhdessä Suojelupoliisin kanssa, pitäisi puuttua tällaisen terroristihautomoon, jota suomalainen hoitaa.

Suomen Amnesty on merkillinen russofobinen poikkeus Amnestyn suhteellisen vakavasta suhtautumisesta kansainvälisesti. Mukana on keskiviikkona koko joukko suomalaisia eturivin russofobeja aina alkaen Suomen Pen -russofobitoimittajista. Nämä eivät sadistisissa tunteissaan osaa kunnioittaa räjäytettyjä ruumiitakaan, vaan päättävät räjäyttää myös uutispommin Venäjää vastustavalla mielenosoituksellaan. Soitin Minna Rajamäelle, joka informoi mielenosoituksesta, mutta hän ei osannut sanoa, milloin Amnesty järjestäisi yhdessä Finrusforumin kanssa mielenosoituksen Suomessa ilmenevän russofobian uhrien - koulu- ja työpaikkakiusaamisesta yms. kärsivien ihmisten - puolesta Suomessa.

Valitettavasti suomalaisena rauhan miehenä on todettava, että Abdullah Tammen kanssa saamiemme tietojen mukaan myös Suomessa tietyt henkilöt saavat rekrytoida ja sponsoroida terrorismia aivan liian vapaasti yhä edelleen. Voimme rukoilla rauhallisen tulevaisuutemme puolesta, jottei vastaavia iskuja koettaisi Suomessa. Venäläinen Margetgid-nettikanava kysyy 22.3.2010 osuvasti otsikossa, "onko suomalaisiin tarttunut gruusialainen hysteriä" (Фины заразились грузинской истерикой?). Otsikko on linkki Аргументы и факты -lehden 22.3.2010 juttuun, jossa kerrotaan suomalaisesta tavasta seurata päivä päivältä talvisodan tapahtumia. Lisäksi muistetaan Helsingin Sanomien typeryyttä kuvitella, miten hyökkäys tapahtuisi vuonna 2010. Syntynyttä paniikkia kuvaillaan suomalaisessa lehdessä seikkaperäisesti, kunnes Lännestä Suomi saa ehkä jotain apua. Hesari julkaisi artikkelinsa 10.3.2010, vain kaksi päivää aiemmin kuin Georgian TV julkaisi pöyristyttävän väitteen, että Venäjä hyökkäsi Georgiaan. Suomessa liian hyväksytty Venäjä-vihamielisyys tekee valitettavasti silmät sameiksi, jotta näkisimme selvästi, miten tämä vihamielisyys antaa myös tukea Moskovan metrossa ihmisiä tappavalle julmuudelle.

Ria Novosti on julkaissut sairaalahoitoon joutuneiden 64 uhrin nimet ja iät. Nämä vakavasti loukkaantuneet ovat 18 ikävuodesta 61 ikävuoteen, joku on tunnistamaton.

Ps. 31.3.2010.
Tänään KavKaz-center sijoitti YouTubeen tunnustuksen, joka on nauhoitettu terrori-iskun päivänä 29.3.2010. Dokku Abu Usman (Докку Абу Усман)kertoo videossa, että hän määräsi terrori-iskut Moskovan metroasemille. Näyttää siltä, että kirjoitukseni reilu tunti terrori-iskun jälkeen ja päivän kuluessa sattui oikeaan osoitteeseen.

Dokku Abu Usman, Kavkaz Center 31.3.2010:


Kysymys kuuluu, miten muutamat suomalaiset voivat olla sellaisia hirviöitä, että antavat tällaisille terrorisjohtajille kunnian.

X X X X X