Statcounter

torstai 6. toukokuuta 2010

Jo kuudes kantelu tuomiokapituliin minua vastaan

Tavallinen – puoluepoliittisesti väritön ja kaikin puolin lahjomaton (ja lahjaton) - pikkukylän pappi Juha Molari joutui taas kantelun kohteeksi. Nyt jo kuudennen kerran vuoden sisällä!


Tänään sain erään eläkeläistyypin, joka on ilmeisen lähellä The Soviet Story –propagandafilmin ja ProKarelian nationalistien aatemaailmaa, tekemän kantelun vastauspyynnön Espoon hiippakunnan tuomikapitulista. Tämä on jo järjestyksessään kuudes kantelu tai sen kaltainen kirjoitus tuomiokapituliin minua vastaan. Lisäksi on ainakin kaksi muuta parjauskirjettä lähetetty kapituliin minua vastaan.

Kyseinen eläkeläinen – jääköön hänen nimensä mainitsematta – suuressa viattomuudessaan esittää, että olisin sunnuntaina saarnan ja liturgian välissä tunkeutunut luvattomasti kirkon tietoverkon avulla väestörekisteritietoihin, löytänyt hänen puhelinnumeronsa ja soittanut hänelle. Olisin tiedustellut, miksi eläkeläinen solvaa minua kirjoituksillaan.

Eläkeläinen uskoi, että puhelinsoiton jälkeen jatkoin ilmeisemmin liturgian toimittamista. Hän lienee harvoin vieraillut kirkossa, koska jumalanpalveluksissamme olisin voinut siis hoitaa mainitut operaatiot ns. uhrivirren (eli kolehtivirren) aikana ennen ehtoollisliturgiaa.

Olen ihan huipputyyppi – sitä ei ole kiistäminen – mutta ihan kaikkia agenttitarinoita eivät kai tuomiokapitulissakaan uskota.

Eläkeläinen liitti kirjelmään mukaan useiden ihmisten hätähuutoja, koska nämä pelkäsivät, että tämä Johan Bäckmanin ja Leena Hietasen ystävä käyttäisi väestörekisteritietoja heidän tunnistamiseen! Kirjoittaja ei toki sanonut, miten väestörekisteritieto auttaisi internetin nimimerkkien yhdistämisen juuri oikeaan nimeen väestörekisterissä.

Tosiasiassa mainittu eläkeläinen oli tehnyt lukuisia väitteitä internetissä, että olisin plagioinut The Soviet Story –elokuvaa vastaan kirjoittamani informaatiopsykologisen kritiikin. Teksti ei olisi siis minun oma. Kysyin, mikä tarve mainitulla miehellä on kirjoittaa moisia solvauksia.

Mietin jo tutkintapyynnön tekemistä, kunnes päätin jättää solvaajan möyhimään omaan saastaansa. Sen jälkeen mainittu henkilö aloitti kehittää salaliittoteoriaa siitä, miten olisin löytänyt erään henkilön olinpaikaksi Viron ja hänen puhelinnumeronsa kirkon väestörekisteritietojen perusteella. Muutamat ovat jopa ilmeisemmin kääntyneet poliisin puoleen mainitun epäluulon tähden.

Juttelin äitini kanssa tänään. Hänkin ihmetteli, miten niin monelta ihmiseltä katoaa ns. arkijärki. Puhelinnumerot saa helposti 118-numerotiedustelusta, ja on niitä muitakin palveluita.

Sain vastausaikaa kai 20.5. mennessä. Vastasin sähköpostilla ripeästi, sillä en halua hukata aikaa tärkeämmiltä vapa-ajan projekteilta. Kaukasian terroristeista valmistuu teos Abdullah Tammen kanssa. Tämä vaatii kovasti aikaa. Leningradin piirityksestä pitäisi saada aikaan myös tekstiä kirjaa varten.

Lisäksi minulla on nuo innovaatioihin ja talouspolitiikkaan liittyvät vakavammat tutkimuskohteet. Tällä hetkellä haluan ymmärtää erilaisia skenaarioita, joita Kreikan talouden kehityksestä voi aiheutua Venäjän talouteen.

Ystäväni sanoi tänään puhelimessa, että mainitunlaiset kantelijat osoittavat toimillaan heidän syvän pahuutensa. He eivät jää vain demokraattisen polemiikin piiriin, vaan yrittävät kaikin tavoin oikeustoimin häiritä. He kai kokevat tekevänsä oikeutta, mutta he tosiasiassa anastavat ihan riittävästi työllistettyjen viranomaisten aikaa oman pahuutensa mukaisen tunkion hämmentämiseen.

 Sanoin kapitulille, että tutkikaa perusteellisesti ja kertokaa julkisesti, miten on asia, jotta panettelija saa häpeänsä epäluulon virittämisestä. Itse ainakin lähden Voitonpäivän juhliin Venäjälle, sikäli kuin iltamyöhään ennätän enää mitään nähdä. Oikein tuntuu hyvältä, että fasismi kukistui 65 vuotta sitten. Miten paha olisi elää, jos fasistinen ihmisyyden vastainen kiusaaminen, alistaminen ja vaimentaminen olisivat yhä edelleen toimintatapamme.

Юха Молари, 65-летия Победы в Великой Отечественной войне

65-летия Победы в Великой Отечественной войне (День Победы)

Ps.

En suinkaan kuvittele, että olisin ainoa tapaus kantelijoiden ja panettelijoiden objektina. Kymmenen vuotta sitten elin turhan varmana sinisilmäisessä - jota kutsutaan sinivalkoisuudeksi - uskonnossa, jonka mukaan on pyhää ja totista tunnustaa, että suomalainen sananvapaus on ylivertainen ja loistava. Silloin jopa ärsyynnyin, kun venäläiset ystävät huomauttivat kriittisesti suomalaisen sananvapauden ongelmallisesta tilanteesta.

Tällä hetkellä olen nähnyt, miten kaikenkarvaiset nationalistit saattavat häiritä ihmisiä, jotka eivät kumarra pyhästi viralliselle Valheelle tai kansallisille tabuille. Evgenia Hilden-Järvenperä on joutunut vaikeuksiinsa Uusi Suomi -blogissa, koska hänen avoimuutensa ja rehellisyytensä ystävänsä Rimma Salosen hyväksi ei sovi Suomen ulkopoliittiseen tilanteeseen.

Erityisen pelottavalta Evgenia Hilden-Järvenperä tuntuu perusteellisen Rimma-tuntemuksensa ja venäjänkielen osaamisensa tähden juuri nyt, kun 27.5.2010 Venäjän pääministeri Vladimir Putin saapuu Lappeenrantaan.

UM pelkää sitä tunnettua huhua, että Putin tapaisi myös Rimman Lappeenrannassa. Rimma on joutunut Venäjän lehdistössä kovan huomion kohteeksi taas uudestaan, koska häneltä kiellettiin myös rukoukset poikansa puolesta sen lisäksi ettei äiti saa puhua enää äidinkieltään ja poikansa äidinkieltä, kun käy tapaamassa omaa poikaansa.

Venäläisen äidin ja pojan ortodoksinen usko hirvittää suomalaisia russofoobikkoja! Tiettävästi myös muut ystäväni ovat joutuneet äskettäin sensuurin ja painostuksen kohteeksi Rimma Salosen tapauksen johdosta. Se siitä kuvitelmasta, että Suomessa olisi upea demokraattinen sananvapaus ja mielipiteen ilmaisemisen oikeus.

Vanha väitetty "suomettuneisuus" oli paljon enemmän sananvapautta kuin nykyinen "sananvapautemme" ja "ulkopoliittinen keskustelumme".

Vaimoni kanssa olen tänään sopinut alustavasti, että Aleksander-poikamme kastetaan kesällä Pietarissa Moskovan patriarkan alaisen venäläisen järjestykse mukaisesti Pyhän Aleksanteri Nevskin kirkossa. Aleksanteri Nevski eli Pyhä Aleksanteri Nevalainen (ven. Александр Ярославич Невский, Aleksandr Jaroslavitš Nevski) (1219 Pereslavl-Zalesski – 1263 Gorodets) on venäläinen kansallissankari. Hän on ortodoksisen kirkon pyhä, Novgorodin ruhtinas, Vladimirin suuriruhtinas. Hän kävi myös Suomessa mm. sotaretkellä Hämeenlinnan lähellä.

Novgorodin ruhtinas Aleksanteri joukkoineen löi sumun turvin ruotsalaiset, norjalaiset ja suomalaiset sotajoukot Nevan taistelussa 15.7.1240. Pietariin rakennettiin vuonna 1717 Pyhän Aleksanteri Nevskin kirkko, ja vuonna 1724 hänen pyhäinjäännöksensä siirrettiin sinne.

Poikani nimi periytyy mainitusta Aleksanteri Nevskistä, joten olisi sopivaa, että hänet myös kastetaan kyseisessä kirkossa. Kerron lähempänä kastetta sittemmin tarkemman merkityksen, joka Aleksanteri Nevskillä on Venäjälle ja venäläisyydelle.


15 kommenttia:

 1. Miksi et muuta Venäjällä, koska kaikki kirjoituksesi enemmän tai vähemmän liittyvät kyseiseen maahan? Miten on mahdollista että peilaat kaikki asiat suhteessa Venäjään, kuten mainitsemasi Kreikan kriisinkin?

  Se että Suomalaisena lähdet Venäjälle voitonpäivän juhliin, on todella vastenmielistä. Kyseisen maan edeltäjä Neuvostoliitto oli sodassa Suomen kanssa ja sinä ev.lut. pappina lähdet juhlimaan vihollisen voittoa. Sairasta.

  Venäjä on saastainen maa. Mutta sen alueella on merkittävät luonnonvarat. Ilman tätä asiaa, länsimailla ei olisi mitään kiinnostusta Venäjää kohtaan.

  Toivon että Venäjä saa vielä joskus ansionsa mukaan. Operaatio Barbarossa oli hyvä yritys. Toivottavasti seuraavaan yritykseen osallistuvat kaikki länsimaat yhdessä, kuten olisi pitäny osallistua jo Operaatio Barbarossaankin.

  Yrjö Pattoni

  VastaaPoista
 2. Itse kukin on erikoistunut omalle alueelleen. Liiketalouden opinnoissa erikoistuin kaikissa kursseissa ja raporteissa ym. Venäjään. Tutkin nyt myös Kreikan kriisiä Venäjän näkökulmasta, koska valmistan asiasta artikkelia Venäjän kauppatie -lehteen ja ehkä muihinkin tarkoituksiin.

  En ymmärrä, miksi olisi vastenmielistä juhlia Voiton päivää Suuren isänmaallisen sodan päätöksenä Venäjällä. Kysehän on fasistisen Saksan ja sen liittolaisten tuhoutumisesta sekä sodan päättymisestä. Muistan hyvin holokaustin, jota Baltian alueella ja Saksassa toteutettiin julmasti. Sellainen rotuhygieniaan perustuva aatemaailma sai hyvästä syystä tuomion 65-vuotta sitten. Kiitän myös, että Operaatio Barbarossa epäonnistui. Baltiassa saamme tällä hetkellä pienen häivähdyksen siitä diskriminaatiosta ja kulttuurisesta kansanmurhasta, joka olisi moneen potenssiin julmempana alueillamme, jos Operaatio Barbarossa olisi onnistunut Saksan ja Hitlerin partnerin Suomen yhteisten suunnitelmien mukaisesti. Asiastahan valmistuu kirjani kesän 2010 loppuun mennessä, jos Luoja suo ja kehoni jaksaa.

  VastaaPoista
 3. Ei ole pastorille ilon aiheita annettu.Onneksi sentään on pian voiton päivä. Vaan kerronpa teille pari kauheaa tapausta russofobian sorrosta venäläisnaisia kohtaan. Toissapäivänä oli meillä taloyhtiön kokous.L.L. valittiin taas hallitukseen,kuten kolme korvaamatonta suomalaisäijääkin.Ja vaikka L.L. olisi suonut jonkun muun vaihteeksi olevan hallituksen puheenjohtaja,niin me katalat suomalaiset painostimme hänet jatkamaan.Olisikohan vanjalla lähettää joku as.oy.valtuutettu tutkimaan kuinka kauheasta venäläisvastaisuudesta tässä oikein on kyse.Ja voisihan vanja miehittääkin Suomen kun tuollaista täällä tapahtuu.(YK:sta erottamisen uhallakin) Vielä kauheampi russofobistinen paljastus tulee tässä. O. poikkesi miehensä ja parhaan ystäväni kanssa eilen ja kertoi joutuneensa katalan teon kohteeksi.Alkutalvesta käytyjen YT-neuvotteluiden lopuksi hän oli kuullut saavansa kenkää,sillä paikallinen suunnittelutoimisto, missä hän jo pitkään on työskennellyt,tultaisiin lopettamaan ennen suven tuloa. O. otti tuon tiedon tyynenä vastaan ja sanoi ensi alkuun pitävänsä ainakin yhden sapattivuoden. Ja tiedättekö pastori,maanantaina nuo saatanan russofobit olivat ilmoittaneet,että toimisto jääkin toimimaan siten,että johtaja ja O. jäävät kaminaväijyyn,jos näin sotaväen termillä sanon.Suomalaiset saavat lähteä kortistoon ja sapattivuotta pitämään,mutta ystävälleni sitä eivät ryssävihaajat suoneet.Olisiko sillä vanjalla lähettää mitään työvaltuutettua simpauttamaan O:n työnantajaa.On tuo nyt yhtä perkelettä,ettei venäläistaustaista naista laiteta kilometritehtaalle,vaan hän joutuu käymään töissä alkuperäisväestön levätessä.Siukkista.

  VastaaPoista
 4. Valitat itseesi kohdistuneista kanteista. Oletko laskenut, montako ystäväsi Bäckman on kohdistanut toista mieltä oleviin viime vuoden aikana? Safka aloitti tyhmän ilmiantokierteen ja nyt Sinäkin pääset nauttimaan kerhosi arvokkaan työn hedelmistä.

  Deiner,
  Horst

  VastaaPoista
 5. Kalle J. Miettinen7. toukokuuta 2010 klo 6.04

  Helsingin Sanomat ja Iltalehdet ovat Finski-tshuhna-poloisissa tehnyt tehtävänsä !Vanhemmat tshuhnat saavatkin mennä nitro-purkilleen ihan vapaasti.Mutta Suomi-nuorten russofopia matkat Moskovaa Novaja Gasetan muka vieraaksi ovat Pro-Kerelialta surkeaa vihankylvöä!Nämä matkat on saatettava V.Putinin tietoon.Kuinka Venäjän johto antaa tämän tapahtua Moskovan ytimessä !?

  VastaaPoista
 6. Horst,

  kantelu on juridinen oikeus, jos kokee joutuneensa vääryyden kohteeksi.

  kannelkaa vain vapaasti, minua tämä ei sorra, mutta huvittaa nationalistien lapsenmielisyys, kun arkijärki häviää jopa puhelinnumerojen löytämisen tavallisimmasta menetelmästä!

  VastaaPoista
 7. huvittaa nationalistien lapsenmielisyys

  Oletko tullut ajatelleeksi sitä teoreettista mahdollisuutta, että sinusta tehtyihin kanteluihin voisi olla muita syitä kuin kantelijan "nationalismi"? Oletko tullut ajatelleeksi sitä teoreettista mahdollisuutta, että voisit olla väärässä, pahojen puolella?

  Tämä on ihan vakava kysymys, jota toivoisi sinun pohdiskelevan ihan asiallisessa blogikirjoituksessa, ei vain täällä kommenttipuolella.

  Terv.
  Usko Mäkinen, Hki

  VastaaPoista
 8. "Kyseinen eläkeläinen – jääköön hänen nimensä mainitsematta – suuressa viattomuudessaan esittää, että olisin sunnuntaina saarnan ja liturgian välissä tunkeutunut luvattomasti kirkon tietoverkon avulla väestörekisteritietoihin, löytänyt hänen puhelinnumeronsa ja soittanut hänelle."

  Suomalaisilla puhelinoperaattoreilla on nykyään velvoite säilyttää puheluiden tunnistetiedot. Helppo tapa vastata tällaisiin syytteisiin on pyytää tuomiokapitulia hankkimaan teletunnistetiedot kyseisen eläkeläisen puhelimesta. Siihen se ehkä tarvitsee tosin ko. eläkeläisen luvan (poliisilla on oikeus hankkia ne asianomaiselta lupaa kysymättäkin).

  Mutta teletunnistetietojen kautta on mahdollista yksiselitteisesti todistaa, onko eläkeläinen saanut mainitsemanaan aikana keltään puhelua - ja jos on saanut, mistä numerosta puhelu on tullut, jos on tullut.

  Tuollaisen vinkin voisi antaa tuomiokapituliin, elleivät he tiedä sitä, että Suomessa nykyään teletunnistetietoja säilötään nykyään voimassa olevan lain mukaan 12 kuukautta. Niistä on helppo tarkistaa, mistä on tullut puheluja ja kuinka kauan ne ovat kestäneet. Silloin ei tarvitse olla vain sanojen varassa, vaan puhelinoperaattoreilta saa ihan mustaa valkoisella.

  VastaaPoista
 9. Teletunnistetietojen säilyttämistä koskeva lakihan kuuluu näin:

  "14 a § (23.5.2008/343)

  Velvollisuus säilyttää tiedot viranomaistarpeita varten

  Sen estämättä, mitä tässä luvussa säädetään tunnistamistietojen käsittelystä, teletoimintailmoituksen antamiseen velvollisen palveluyrityksen on huolehdittava jäljempänä säädetyin edellytyksin, että yleisesti saatavilla olevien sähköisten viestintäpalvelujen tai yleisten viestintäverkkojen yhteydessä tuotettavien tai käsiteltävien tietojen säilyttämisestä ja direktiivin 2002/58/EY muuttamisesta annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2006/24/EY 5 artiklassa tarkoitetut tiedot säilytetään 12 kuukauden ajan viestinnän päivämäärästä. Näitä tietoja saa käyttää ainoastaan pakkokeinolain (450/1987) 5 a luvun 3 §:n 1 momentissa mainittujen rikosten tutkimiseksi, selvittämiseksi ja syyteharkintaan saattamiseksi."

  http://www.edilex.fi/saadokset/lainsaadanto/20040516

  VastaaPoista
 10. Onkohan pastori tuo mainitsemanne eläkeläinen kantelupukki?

  VastaaPoista
 11. En tietenkään tarvitse etsiä ja pyytää kapitulia pyytämään mitä teletunnistetietoja. Koko ajatus on sairas teletunnistepyyntöjen pyytämiseksi. Sellaiseen ei ole kirkolla eikä kenellekään velvollisuutta käyttää rahoja, eikä oikeutta edes ryhtyä. Minulla ei ole myöskään mitään velvollisuutta sen enempää "todistella" syyttömyyttä, vastaukseni olen antanut. Suosittelen arkijärjen, maalaisjärjen tai miten kukin sanoo, käyttöä!

  Haloo nyt! Miten ihmisten puhelinnumeroa itse päättäisitte selvittää? Eikö sitä varten televisiossakin mainosteta numeropalvelujen numeroita????

  VastaaPoista
 12. Juha Molari kirjoitti:

  "Minulla ei ole myöskään mitään velvollisuutta sen enempää "todistella" syyttömyyttä, vastaukseni olen antanut. Suosittelen arkijärjen, maalaisjärjen tai miten kukin sanoo, käyttöä!"

  Ei toki ole. Enkä minä ole sinua syyttänytkään tai vaatinut, että sinun meille pitäisi paremmin osoittaa syyttömyyttäsi tuohon syytökseen. Mutta annoin vain vinkin, miten voidaan eksaktisti osoittaa, mistä numerosta jollekin on soitettu ja koska, ja mistä ei. Vinkkiä ei ollut tarkoitettu minkäänlaiseksi syytökseksi eikä vaatimukseksi.

  VastaaPoista
 13. En tee asian johdosta yhtään mitään, koska en käytä aikaa tuohon tyhjänpäiväisyyteen.

  Priorisoin nyt asiani voitonpäivän juhlien valmisteluihin ja terroristivideoitten editointiin, joita teimme Abdullah Tammen kanssa.

  VastaaPoista
 14. "terroristivideoitten editointiin"?
  Ettei vain olisi kysymys terroristivideoitten manipulointi. Eihän?

  Lukuisin tervehdyksin

  Kalevi K.

  VastaaPoista
 15. Tarkoitan näitä videoita: http://juhamolari.blogspot.com/2010/05/abdullah-tammi-ja-juha-molari-tekivat.html

  VastaaPoista