Statcounter

lauantai 7. toukokuuta 2011

Piispa Heikka ja Ulla-Maija Halme olivat poliisin kuultavana törkeästä kunnianloukkauksesta

Lehtikirjoituksissa kovasti sekoitetaan asioita ja huonosti ymmärretään oikeuslaitoksen toimintaa. On luonnollisesti totta, että kantelijat käyttävät oikeuslaitosta oman vandalisminsa hyväksi. Ensin tehtiin lukuisia kanteluita. Sen jälkeen alkoi rikosilmoitusten tekeminen. Ainakin Heidi Hautala, Jukka Mallinen ja Eva Biaudet ovat tehneet rikosilmoitukset. Heidi Hautalan rikosilmoitus koskee koko antifasistista komiteaa; minulta kysyttiin sitä, kuka kirjoitti ja miksi itähelsinkiläisessä koulussa tapahtuneesta russofobisesta koulukiusaustapauksesta. Rikosilmoituksen tekeminen johtaa siihen, että poliisin täytyy tehdä asiassa joku ratkaisu. Poliisi on päättänyt tutkia. Olen nähnyt poliisin lähetepaperit syyttäjälle eikä niissä lähetepapereissa kuvata mitään rikollisuutta, vaan toimitetaan ainoastaan paperit eteenpäin. Tämä on tarjonnut mahdollisuuden tietyille tahoille herkutella, että pappi on rikostutkimuksissa.

Yllättävää, että media on täysin vaiennut vielä suuremmasta asiasta. Piispa Mikko Heikka ja hänen lainoppinut asessori Ulla-Maija Halme olivat rikostutkimuksessa vuosi sitten, aiheena törkeä kunnianloukkaus, koska nämä olivat laittaneet törkeästi loukkaavaa ja erheellistä tietoa julkisuuteen kirkkoherra Juha Molarista. Tutkimuksen lopputuloksena oli säästää Heikka ja Halme pahemmalta ongelmalta, kun todettiin, että he olivat toimineet "viranomaisina" eikä heillä olisi henkilökohtaista vastuuta asiasta. Silloin olisi voinut repäistä suuret lööpit, että piispa rikostutkimuksessa. En tietenkään lähtenyt sille tielle, että kuuluttaisin jokaiselle medialle rikosilmoituksesta, koska oikeusjärjestelmän mukaan ihmistä ei sovi leimata syylliseksi esitutkinnan perusteella eikä senkään perusteella, että esitutkinta on päättynyt ja aineisto on toimitettu syyttäjälle päätöksentekoa varten (ns. syyteharkinta).

Eräät mediat hehkuttavat kovasti siis sekundaarilla asialla, vaikka juuri nyt kova uutinen pitäisi olla käydä läpi Mikael Storsjön jo rikosoikeudenkäynnissä ollutta esitutkinta-aineistoa. Minulta saa tarvittaessa nuo 500 sivua pdf-tiedostona, mutta ne saa myös käräjäoikeudesta. En ole havainnut mitään sitaattia tuosta esitutkinta-aineistosta mediassa, mutta sitä vastoin on kovasti spekuloitu kirkkoherra Molarin mahdollisella sopimattomalla lauseella, jonka mukaan kaikilla tietyltä alueelta tuoduilla pakolaisilla on joku yhteys terrorismin ongelmaan. Tuon lauseen moni-ilmeisyys on jätetty tarkoitushakuisesti syrjään, koska jo ex-kirkkoherrasta on tahdottu tehdä äärihenkinen rasisti vastoin kirkkoherran omaa tahtoa. Voitonpäivänä maanantaina Storsjön ja Shamil Basajevin serkun rikosoikeudenkäynnistä tulee tuomio Vantaan käräjäoikeudessa. Sakoilla ei voi selvitä, vaan tuomio on joko ehdollinen tai ehdoton vankeusrangaistus tai vapauttava päätös. En osaa ennakoida henkilöiden "rikollisuudella", koska se ei kuulu toimivaltaani, mutta moraalisesti pidän toimia paheksuttavana enkä myöskään anna tyydyttävää arvosanaa suomalaiselle medialle, joka on kokonaan luopunut itse mainitun rikosasian aineiston tutkimisesta. En osaa myöskään ennakoida, pyytääkö Mikael Storsjö suhteitaan käyttäen poliittista turvapaikkaa (pakolaisasemaa) "Kaukasian emiirikunnasta", jonka hyväksi tekemästä työstään hänet muistetaan historian kirjoissa.

* Edellä mainittu esitutkinta-aineisto olisi paljastanut, että Suomeen tuotujen henkilöiden joukossa oli mm. tyyppi, joka oli itsekin istunut 1,5 vuotta vankeudessa terrorismista, kunnes pakeni sairaalassa käynnin aikana vankeudesta.
* Toinen henkilö on itsensä Shamil Basajevin kasvattama ja elättämä mies. Sitten on toki näiden perheenjäseniä ja "kontakti" on sen kaltainen.
* Kolmas henkilö on terroristihaastatteluja jo Turkissa tehnyt ja Suomessa terroristisivuston Kavkaz Centerin administraattorina toimiva henkilö.
* Neljäs henkilö on mm. Talebaneja ja Al-Qaidaa rahoittavan järjestelmän tärkeä toimija, jonka vanhempi veli toimi Doku Umarovin "puolustusministerinä". Kerroin tästä järjestelmästä Radio Free Europan haastattelussa pari päivää sitten, juttu tulee julki viikon kuluessa.
* Erään laulajaryhmäksi naamioidun ryhmän maahantulosta vastasi eräs sittemmin pakolaisasemaa tavoitteleva naishenkilö yhdessä mm. Finrosforumin aktivistien kanssa; tämä em. naishenkilö toimii Venäjällä oikeudenpäätöksellä kielletyn terroristeja tukevan organisaation johdossa, mutta nyt tuo organisaatio tuotiin Suomeen mm. Mikael Storsjön avustuksella.
* 22. joulukuuta 2010 Suomessa Korkein Oikeus päätti olla luovuttamatta erästä henkilöä, joka oli osallistunut Shamil Basajevin johtamassa taistelussa hyökkäykseen venäläisiä vastaan: Shamil Basajev ymmärretään maailmalla terroristiksi, mutta Suomessa häntä kunnioitetaan vapaustaistelijana oikeudenmukaisessa sodassa!

On huomattavaa kaksinaismoraalia siinä, miten epäselvästi suomalainen media kirjoittaa asioista. Esimerkiksi viime viikolla eräs venäläinen televisiokanava kävi luonani, juttu ei ole vielä tullut julki, mutta tämäkin televisiokanava sai kokonaisuudessaan mm. em. esitutkinta-aineiston. Sama kokemus oli pari viikkoa sitten Pietarissa, jossa keskustelin asiasta toimittajan kanssa. Esitutkinta-aineisto on tällöin lähtökohta, jota arvioidaan; eivät tietyt lehdistötiedotteet, joita esim. Finrosforum ja vastaavat russofobiset organisaatiot tehtailevat. Toimittajilla olisi ollut käytössä koko aineisto myös minun suhteeni kantelijoiden teksteistä ja vastineistani, joita ei toki edes tuomiokapituli omien sanojensa mukaan lukenut. En ole ihan varma, olenko ollut aina kovin tarkka sen suhteen, onko aineisto jo ollut julkinen, kun olen tarjonnut sen venäläiselle medialle, mutta Suomessa aineistoksi näyttää riittävän valitettavasti vain suuri russofobinen tunne ja lyhyt epämääräinen lehdistötiedote. Tämä on se kumma ero sananvapauden ja journalismin välillä naapureiden kesken. Suomessa ei ole lähdekritiikkiä, kun ei ole primäärilähteitä lainkaan jutun perustana.- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +358 44 322 2661 or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). In principle, you could discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti