Statcounter

tiistai 24. toukokuuta 2011

Venäjällä tärkeä asetus ääriliikkeiden torjunnan tehostamiseksi

Tänään maanantaina on Moskovassa MVD:n operatiivisen johdon keskuksessa pidetty korkean tason kokous ääriliikkeiden torjumiseksi.

Tärkeästä kokouksesta on kertonut mm. Moskovan alueen Venäjän yhtenäisyyden puolue. Kokoukseen osallistuivat mm. Venäjän presidentti Dmitri Medvedev, Sergei Sobyanin, Rashid Nurgalijev, A. Gostev ja Vladimir Kolokoltsev.

 Moskovan kaupungin yli 80 000 valvontakameraa ovat tärkeä tärkeiden sosiaalisten, poliittisten ja urheilutapahtumien aikana. Kameroiden määrä on nousemassa vielä jonkin verran. Videokamerat ovat olleet tärkeitä myös rikosten selvittämisessä.

Venäjän presidentin ohjeiden mukaisesti ääriliikkeiden torjuntaa varten on lainvalvontaa tehostettu ja etnisten suhteiden kehittämistä parannettu.

Tänään Medvedev allekirjoitti ukaasit tiettyjen neuvostojen perustamisesta kansalaisyhteiskunnan ja ihmisoikeuksien parantamiseksi.

 Nämä neuvostot sopivat yhteiskunnallisesti merkittävistä asioista, jotka liittyvät kansalaisten ja yhteisöjen oikeuksiin ja laillisiin etuihin politiikan piirissä, järjestyksen edistämiseksi, rikollisuuden torjumiseksi. Valvonnasta vastaa sisäasiainministeriö. Medvedev korosti antaessaan asetusta (ukaasi) ääriryhmien torjuntaa.

Kuva: Omon-joukkojen auto Pietarissa Voitonpäivänä 2011. Tällainen auto saisi käydä kiertoajelulla myös Suomessa pääkaupunkiseudulla ja poimia muutamat henkilöt ääriliikkeiden tukemisen tähden.


Ääriryhmien valvonnan tehostamista edelsi erikoinen kansainvälinen ”tukikampanja”. Yhdysvaltojen uskonnonvapauskomitea antoi vasta vähän aiemmin 28. huhtikuuta 2011 vakavat huomautukset Venäjää vastaan, koska Venäjällä oli asetettu rajoituksia uskonnon vapaudelle: hallitus oli lisännyt ääriliikkeitä rajoittavan lainsäädännön mukaisia oikeuksia valvoa uskonnollisia ryhmiä.

Kaksinaismoralistinen tukikampanja näyttää likaisen puolensa siinä, että Osama bin Ladenin tapon ja Gaddafin tappojahdin kanssa samanaikaisesti Yhdysvaltojen kongressi vaikuttaisi tukevan Al-Qaidaan liittyvää likaista toimintaa yhä edelleen.

Oksana Chelysheva (Оксана Челышева) Venäjä-Tshetshenia –seurasta on toiminut jo aiemmin yhteistoiminnassa Finrosforumin ja Kavkaz Centerin sekä moskovalaisen säätiön Фонд защиты гласности (Glasnost Defence Foundation) kanssa, joka toimii George Soroksen rahoituksen ja Ronald Reaganin ja Naton perustaman säätiön NED (Национальный Фонд в Поддержку Демократии, США) turvin.

  Mikael Storsjö tunnusti esitutkinta-aineistossa, että hän perusti mainitun Venäjä-Tšetšenia ystävyysseuran Suomeen. Tiettävästi Heidi Hautala on seuran jäsen.

Tämän kyseisen seuran ОРЧД - Venäjä-Tšetšenia ystävyysseura - Nižni Novgorodin käräjäoikeus oli jo syksyllä 2006 tuominnut syyttäjän vaatimuksen mukaan lakkautettavaksi ääriliikkeenä. Storsjön mukaan Venäjä-Tšetšenia ystävyysseuran toimintaa tarvitaan lähinnä raha-asioiden kierrättämistä varten.

Päärahoittajana toimii NED, jota ohjaa Yhdysvaltain kongressi. Ihmisoikeuksien varjolla Yhdysvallat tukee ääriliikkeitä Venäjää vastaan sekä rahallisesti NED-rahoituskanavan ja Venäjä-Tšetšenia ystävyysseuran välityksillä että informaatiosodan keinoin Yhdysvaltain uskonnonvapauskomitean ja vastaavien viestimien avulla.

Suomi-Kaukasia -ystävyysseura ry. ei hyväksy separatismia eikä ääriliikkeiden tukemistä. Siksi tämä tervehenkinen, rauhantahtoinen Suomi-Kaukasia -ystävyysseura poikkeaa merkittävästi Venäjä-Tšetšenia -ystävyysseurasta, joka tahtoo verta, murhia ja tuhoa.


- - - - - - -
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti