Statcounter

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Tammisaaren poliisi pyysi rikosilmoitusaineistoa Kavkaz-Centeriä vastaan

Sain postista toissapäivänä perjantaina Tammisaaren poliisin kohteliaan pyynnön lähettää uudemman kerran rikosilmoitukseni Kavkaz-Centeriä vastaan. Kaksi vuotta sitten olin jättänyt rikosilmoituksen, johon nimesin todistajiksi Doku Umarovin valtiollisen kanavan kustantajan Mikael Storsjön ja webmasterin Islam Matsievin. Molemmat toimivat ja työskentelevät Bulevardi 2 osoitteessa Helsingissä.

Tammisaaren poliisin pyyntö tuli tarpeelliseksi, koska poliisi oli onnettomasti hukannut toistasataa sivua pitkän aineistoni. Pyyntö tulee hyvin otolliseen aikaan kansainvälisesti: Bostonin terrori-iskun jälkeisissä selvityksissä on tullut  myös kansainvälisen mielenkiinnon kohteeksi Bostonin terroristiveljien yhteys Kavkaz-Centerin islamistiseen vihaideologiaan sekä mahdollinen yhteys Doku Umaroviin. On muistettava, että Islam Matsievin lähin työtoveri Turkissa oli Musa Ataev, Doku Umarov serkku ja tärkeä partneri, jonka vaimolle Doku Umarov soitti henkilökohtaisesti, kun Musa Ataev oli kuollut. Nyt kansainväliset kanavat CNN:stä alkaen kotimaisiin Iltasanomiin ja Uuteen Suomeen pohtivat tuota yhteyttä Kavkaz-Centerin ja Bostonin terroristien välillä. Al-Qaidan johtajat ovat säännöllisiä "koraanikoulun" opettajia Kavkaz-Centerin venäjän ja arabian kielisillä sivuilla, kun englantilainen sivusto on maltillisempi vihasivusto. Tammisaaren poliisi palaa rikostutkintaan hyvin kiinnostavassa kansainvälisessä tilanteessa.

Aineiston toimitan uudestaan ensi viikon puolessa välissä, kun olen tullut takaisin Pietarista, jonne pääsin akatemian luennoitsijaksi R & D -toiminnasta. Akatemia päätti korvata matkani, kun autoni hajosi. Tuo akatemia antaa myös koulutusta mm. rajavalvonta- ja tulliviranomaisten jatkokoulutusta varten. Minun kiinnostukseni eivät ole turvallisuuspoliittiset kysymykset, vaan liiketalousopetuksen yhteydet firmojen kehittämistarpeisiin. Mutta Tammisaari saa varmasti Kavkaz Center -aineistonsa!