perjantai 4. kesäkuuta 2010

Israel teki sen mitä on tehtävissä terroristien kanssa Gazassa

Terroristiyhteyksistä tunnetun IHH:n laiva ei totellut Israelin antamaa käskyä kääntyä avoimeen satamaan ja purkaa lasti yleisessä valvonnassa, vaan pakolla halusi tunkeutua sotilaallisesti suljetulle alueelle Gazan satamaan. Mitäkö sotilaat voivat tehdä tuossa tilanteessa? He tulevat laivaan voimakeinoin. IHH:n "humanistit" eivät antaneet tulijoille kukkia ja juhla-ateriaa, vaan nostivat puukot, rautatangot ja muut pieksemisvälineet israelilaisia kommandoja vastaan. Suljetulla sotilasalueella tottelemattomuus ja väkivaltainen hyökkäys laivaan saapuneita sotilaita vastaan johtaa väkivaltaiseen haltuunottoon - tällä kertaa myös muutaman henkilön kuolemaan. Itse en olisi niin tyhmä edes uskonnollisessa innossani, että Israelissa yrittäisin tunkeutua suljetulle sotilasalueelle ja minut pysäyttävää sotilasta alkaisin piestä rautatangolla. Siinä saattaisi mennä jopa oma henkeni. Pidätysten jälkeen IHH:n laivan eräs "humanisti" kertoi tämän olleen jo toinen kerta, kun hän tahtoi kuolla Allahin marttyyrinä, mutta lupasi kolmannen kerran onnistuvan. Että sellaisia "humanisteja" sinisilmäiset suomalaiset puolustavat!

Hamasista tai muista terroristijärjestöistä ei ole syytä rakentaa mitään romantisoitua kuvaa. Israelilla ei ole romantisoitunut kuva terroristeista, vaan ankaran realistinen käsitys on muodostunut lukuisten veristen terroritekojen tuloksena. Minullakaan ei ole mitään ihannekuvaa Hamasin kannattajista, vaikka tunnen Hamasin sinisilmäisiä ihailijoita. Olen jopa itsekin joutunut kauhistumaan, miten Doku Umarovin virallisen äänenkannattajan Kavkaz-terroristisivuston ensimmäinen kielteinen juttu minua vastaan levisi Hamasia innokkaasti kannattavalle taholle (ei ole sama taho kuin joita tunnen Suomesta, koska suomalaiset ovat vain naivia asian johdosta). Tällöin tuli itselleni hyvin ilmeiseksi, millaista jihadista veristä taistelua ko. taho tahtoo. Sanalla sanoen tuo Hamas-sivusto oli sairasta verisen taistelun ihailua, videomateriaali ja kuva-aineistoa oli kauheaa siitä miten vääräuskoisia amerikkalaisia ja juutalaisia teurastettiin. Sivusto samaisti puhdistautumisen Allahia varten verenvuodatukseen (vääräuskoisten tappamiseen). Itsekin sain osani tuolla sivustolla.

Tässä alla vain alkukatkelma mainitusta jutusta, jonka jälkeen alkaa meikäläisen kuvailu sekä kaikenlainen järkyttävä video- ja kuvamateriaali

En anna siis sympatiaa myöskään Hamasin hyväksi toimivalle IHH:n ”avustuslaivalle”!

Liki koko maailma innostui tuomioon Israelia vastaan, koska Israelin sotilaat pysäyttivät voimakeinoin humanitaariseksi laivaksi naamioidun ”vapauden laivan” (Mavi Marmara), joka oli matkalla Gazaan. Niin on toimittava terroristiyhteyksistä tunnettujen tahojen kanssa. Israel tietää sen kovan kokemuksensa tähden. Suomi sitä vastoin antaa jopa terroristeille leposijan, jotta nämä voivat taas vahvistuneina jatkaa taisteluja eri puolilla maailmaa. Kiire Israelin tuomitsemiseen oli niin vimmattu eri puolilla, että vaikutti ikään kuin koko maailma olisi unohtanut Gazan alueen ja IHH:n terroristikytkennät. Eikö Israelilla ole syytä erityiseen varovaisuuteen, kun alueelle on saapumassa laivoja, jotka ovat lähteneet matkaan terroristiverkoston varoin? Muutama ruotsalainen matkustaja ei tee laivasta yhtään vähemmän terroristista. Laivassa oli 6 italialaista, 9 irlantilaista, 2 bulgarilaista, 5 belgialaista, 11 saksalaista, 2 tanskalaista, 31 brittiä, 38 kreikkalaista, 4 tšekkiä, 9 ranskalaista, 11 ruotsalaista, 1 bosnialainen, 3 makedonialaista, 3 norjalaista, 1 kosovolainen ja 380 turkkilaista.

Tänään Israelin ulkoministeri Avigdor Lieberman sanoi Tel Avivissa juuri sen, mitä olin saattanut odottaa, kun pidättäydyin Israelin tuomitsemisesta, vaikka sitä minulta odotettiin monissa sähköpostiviesteissä. Olen lukenut vuosikymmenen verran terroristeja koskevia kansainvälisiä tutkimuksia ja lehtiartikkeleita, vaikka tavallisena kyläpappina harrastuksen kanssa tapahtuu satunnaisesti virhepäätelmiä. Kun olen seurannut myös terroristipäällikkö Dokku Umarovin virallisen tiedotuskanavan Kavkaz Centerin käyttäjäliikennettä, sikäli kuin nämä saapuvat sivustolta minun blogiini, olen pistänyt merkille turkkilaisten innostuneen osuuden. Toisaalta turkkilainen islamilaisuus tunnetaan maltillisena ja hienokäytöksellisenä. Tämä on turkkilaisen valtaväestön asenne. Kiitos myös Naton läsnäolon etteivät terroristiset piirit saa suurta vaikutusvaltaa Turkissa. Nyt tarvitaan myös Turkissa Naton ja erityisesti Yhdysvaltojen läsnäoloa, jottei Turkin valtiollinen asenne kääntyisi kansalliskiihkossa vastuuntunnottomaksi terroristien suosimiseksi.

Israelin ulkoministeri Lieberman kertoi tänään, että Turkista lähtenyt humanitaariseksi avustuslaivaksi naamioitu ”Vapauden laivan” IHH-ryhmällä on yhteydet Tšetšenian militantteihin. Tästä on äskettäin kertonut myös mm. Komsomolskaja Pravda. Israel oli seurannut toimintaa jo pitkän aikaa. "On selvää, että heidän tehtävänsä oli verenvuodatus ja vastakkainasettelu. Mitään muita tavoitteita ei ollut”, totesi Israelin ulkoministeri: ”Yritimme tarjota vaihtoehtoja, jotta löytyisi sivistynyt tapa väitetylle humanitaariselle avulle Gazan alueelle, mutta kaikki meidän ehdotukset hylättiin”. Laiva siis väkivalloin päätti tunkeutua vastoin sotilaiden käskyä Gazan alueelle. Pidän luonnollisena, että sotilaat pysäyttävät voimakeinoin tuollaisen tunkeutujan.

Hepreankielisessä Ha-areetz –lehdessä Israelin ulkoministeriöstä Yossi Gal painotti, että jos ko. laiva olisi suostunut menemään Ashdodin satamaan ja tavaroiden asiallisen purkamiseen YK:n valvonnassa, sen etenemiselle ei olisi tullut esteitä.
Israelin ulkoministeri Lieberman sanoi selväsanaisesti, että aluksessa oli palkkasotureita, jotka olivat saaneet maksun provokaatioiden aiheuttamisesta. Venäjä mukaan lukien ovat monet maat moittineet (ennenaikaisesti ja tietämättömyytensä johdosta), että aseiden salakuljetuksen väittäminen olisi vain Israelin propagandaa. Venäjän suurlähettiläs Faed Mustafa on moittinut Israelia propagandasta ja ilmoittanut Venäjän kannattavan vain rauhanomaisia ratkaisukeinoja.
Israelin ulkoministeri Avigdor Lieberman moitti 1.6.2010 YK:n pääsihteerille järjestöä tekopyhyydestä, sillä viime kuussa yli 500 ihmistä sai surmansa Thaimaan, Afganistanin, Pakistanin ja Irakin tapahtumissa, mutta kansainvälinen yhteisö vaikeni. Israelilla on oikeus puolustautua roistojengejä ja terrorismin kannattajia vastaan. Lieberman muistutti, että laiva oli kieltänyt kaikki Israelin ehdotukset rauhanomaisesta avustuksen siirtämisestä alueelle. Avustuslaivaksi naamioitu palkkasotureiden kuljetusalus pysäytettiin, osa "palkkasotilaista” heitti aseensa mereen sen jälkeen kun kommandot ottivat haltuunsa aluksen. Israelilaiset kommandot avasivat tulen sen jälkeen, kun palkkasoturit olivat osoittaneet pistoolilla ja toimineet terroristien tavoin: ”Palkkasotureilla oli murha silmissä”.


Israelin kansallinen uutistoimiston Arutz Shevan artikkelissa Maayana Miskin käsitteli israelilaisten sotilaiden ja Gazaan pyrkivän laivan aseistettujen matkustajien veristä yhteenottoa. Knessetin molemmat osapuolet seisovat Israelin sotilaiden puolella. Israelilainen media on sitä vastoin hajanaisempi.

Euroopan juutalainen kongressi (European Jewish Congress) on painottanut, että EU:n pitäisi tehdä kaikkensa, ettei tällaiset tapaukset toistuisi. EU:n pitäisi tuomita terroristiyhteyksistä tunnetut ”ihmisoikeusjärjestöt”, kuten ryhmän, joka järjesti Gazan laivan. Turkkilainen islamilainen ”hyväntekeväisyysryhmä” Insani Yardim Vakfi (IHH) oli laivan järjestäjä. Sillä on yhteydet Al-Qaidaan, Tšetšenian militantteihin ja muihin terroristeihin. Turkin hallitus on todennut IHH:n terroristiyhteydet jo 1990-luvulla.

Danish Institute for International Studies (Evan F. Kohlmann 2006, The Role of Islamic Charities in International Terrorist Recruitment and Financing Danish Institute for International Studies), Washington Institute for Near East Policy (terrorismia vastustavan tutkimuksen johtaja Matthew Levitt 1.6.2010), the Carnegie Endowment for International Peace ja Israeli Intelligence and Terrorism Information Center Jerusalem Postin artikkelissa sekä monet muut asiantuntijat ovat osoittaneet IHH:n yhteydet, jotka syntyvät mahdollisesti Muslimiveljeskunnan sateenvarjon alla, jihadilaiseen terrorismiin, Hamsiin ja Al-Qaidaan. Vuonna 1996 CIA nimesi IHH:n osaksi terroristijärjestelmää, jolla on yhteydet Iranin ja Algerian terroristiryhmiin. Erityisesti tanskalaisen tutkimuslaitoksen vuonna 2006 julkaisemasta Kohlmanin tutkimuksesta tulee ilmi lukuisia IHH:n terroristikytkentöjä. Kohlman on itse työskennellyt mm. Yhdysvaltojen oikeusministeriölle, FBI:lle (Federal Bureau of Investigation), NSC:lle (the National Security Council), DHS:lle (the department of Homeland Security) ja IRS:lle (the Internal revenue Service). Marraskuussa 2001 kansainvälinen media kohisi, kun Osama bin Laden ylisti nauhalla eri terroristitekoja, yli 200 ihmistä surmannutta Balin yökerhopommia, tšetšeniterroristien johdosta yli 150 ihmisen kuolemaan Moskovan teatterissa jne. Kesäkuussa 2004 FBI ja muut turvallisuusorganisaatiot tunkeutuivat Bin Ladenin WAMY-toimistoon Virginiasta. Juuri WAMY oli em. videon välittäjä. Järjestön tietokoneet tutkittiin tarkoin. WAMY jatkoi kuitenkin erilaisissa ”hyväntekeväisyysprojekteissa”, joissa eri "jihadilaiset" hyväntekeväisyysjärjestöt ovat yhteistoiminnassa ja verkostossa keskenään. Kohlman kertoo Al-Qaida –verkoston moni-ilmeisyydestä "hyväntekeväisyysrahankeruussa". Tämän saman verkoston osasta on kyseessä myös Turkissa toimivassa Foundation for Human Rights, Liberties, and Humanitarian Relief (IHH). Turkin viranomaiset aloittivat rikostutkimukset IHH:ta vastaan joulukuussa 1997, kun paljastui, että IHH:n johtajat olivat ostaneet hyväntekeväisyysrahoilla automaattiaseita muilta islamistisilta militanteilta ryhmiltä (Jean-Louis Bruguiere and Jean-Francois Ricard. “Requisitoire Definitifaux aux Fins de Non-Lieu. De Non-Lieu partiel. De Requalification. De Renvoi devant le Tribunal Correctionnel, de mantien sous Controle Judiciaiare et de maintien en Detention.” Cour D’Appel de Paris; Tribunal de Grande Instance de Paris. sivu 112). Tutkimusten tuloksena Turkin viranomaiset totesivat, että IHH:n tietyt jäsenet olivat menossa taisteluihin Afganistaniin, Bosniaan ja Tšetšenian. IHH:n puhelintietojen tutkinta paljasti, että Al-Qaida ja algerilaiset terroristit toimivat myös muualla Euroopassa.

Yhdysvaltain varapresidentti Joe Biden puolusti äskettäin, että Israelilla on täysi oikeus estää aseiden salakuljetus Gazaan ja vaatia sen vuoksi laivojen tarkistusta: ”Israelilla on ehdoton oikeus suojella turvallisuus etujaan”. Olen amerikkalaisten kanssa samaa mieltä. Tässä ei ole kyse muslimien, juutalaisten ja kristittyjen välisestä taistelusta, vaikka sellaiseksi provokaatio voi huolimattomassa mediapelissä vääristyä: kyse on jihadilaisen väkivaltaisen islamilaisen vääristymän edustajista ja heidän kaikkinaisesta tukiverkostostaan, jota rauhanomainen muslimi tai muu maailma ei voi tietenkään hyväksyä.

Katso haastattelu IHH:n laivan tähden (käännös):

Sanottakoon jo nyt varmuudeksi Kavkaz Centerin leimaavia ja vaarallisesti paranoidisia fantasioita peläten, että en ole kuitenkaan näiden näkemysteni tähden israelilaisen Mossadin agentti, vaikka olenkin matkustanut joitakin kertoja Israelissa, suorittanut Israelissa matkanjohtajaoikeudet, tutkinut rabbiinista kirjallisuutta erityisesti pro gradu –työtäni varten ja osaan jonkin verran heprean kieltä, jolla kielellä olen kastanutkin yhden israelilaisen isän lapsen. Vanhaa hepreaa piti opiskella teologian perusopintoja varten ja vähän lisää jatko-opintoihin sekä harrastukseksi historialliskielitieteellisessä nykyhepreaa. Se ei tee minusta Mossadin agenttia, vaikka tällä kertaa olen samaa mieltä Israelin kanssa "hyväntekeväisyyslaivalle" asetettujen määräysten ja niiden tottelemisen välttämättömyyden suhteen. Olen siis ihan tavallinen pienen kylän pappi, koska haluan olla pappi. Isompaa pappia minusta ei tule, koska kirkkoherran viran yläpuolella on vain piispan virka eikä teologiset näkemykseni ole niin liberaalit, että nykyisessä kirkon trendissä olisi senkään tähden mitään pyrkyä. Ihmiselämän suoma suurin onni minulle on, kun saa kastaa lapsen tai vihkiä pariskunnan. Mitään suurempaa en voi toivoa elämälleni. Tätä olen halunnut tehdä nuoresta pojasta alkaen. Jättäkää siis kaikki agenttileimat jo pois!


Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/