Statcounter

tiistai 15. kesäkuuta 2010

Pahan voittaminen hyvällä - uskonto ja esivalta terrorismia vastaan


Nikolai Pogrebnjakin (Николай Погребняк) teos Победившие зло добром (”Pahan voittaminen hyvällä”) on erinomainen hengellinen teos. Siinä kerrotaan pyhistä ihmisistä, jotka ovat toimineet asevelvollisuuden ja isänmaan suojelun hyväksi.

 Myös nykyinen Venäjän armeija on elvyttämässä hengellisiä perinteitä: temppeleitä syntyy, papit antavat rukouksissa tukensa sotilashenkilöille, joka päivittäin asettavat henkensä uhatuksi synnyinmaansa hyväksi.

 Tämä kirja on omistettu Venäjän FSB:n vuotisjuhlaa varten pari vuotta sitten. Tämä kirja on Venäjän turvallisuuspalvelun sivustolla tuorein kirjaesittely – äskettäin ilmestyi sivustolle, vaikka kirja ei ole sinänsä uusi.

Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n ja kansallisen terrorisminvastaisen komitean johtaja Alexandr Bortnikov (Александр Бортников) esitti 13.4.2010 Moskovassa terrorisminvastaisessa kokouksessa hengellisille johtajille, papistolle ja yhteisöjen edustajille tärkeän kutsun terrorismin vastaiseen toimintaan.

 ”Pitää entistä systemaattisemmin toimia, hyödyntää hengellisten johtajien, papiston ja kansalaisjärjestöjen edustajien aktiivista osallistumista, jotta lisätään ihmisryhmien tietoisuutta, erityisesti alttiimpien nuorten, jotta nämä eivät lähtisi ideologisten ääriryhmien toimintaan”.

Bortnikov myös muistutti, että 1.4.2010 Mahatškalan kokouksessa Venäjän presidentti Dmitri Medvedev oli nimenomaisesti huomauttanut, että vahvan operatiivisen toiminnan kanssa tulee myös parantaa ennaltaehkäisevää ja terrorismin vastaista toimintaa.

Venäjällä sikäläisessä islamilaisessa mediassa Bortnikovin vaatimus on esitetty näyttävästi ja myönteisesti yhteistyön hengessä, koska valtavirran muslimit eivät voi hyväksyä terroristista kiihkoilua: jihad ei ole aseellista taistelua.

Valtavirran muslimit kärsivät myös kansallissosialistien ja muiden nationalistien väkivaltaisista hyökkäyksistä sekä kasvavasta epäluulosta.