Statcounter

torstai 4. kesäkuuta 2009

Ylen uutisten haastattelu

Venäjän pääministeri Vladimir Putinin valtiovierailun yhteydessä Ylen uutisten yhteydessä haastateltiin myös meikäläistä. Ylen uutiset olivat onneksi Internetissä, koska en katsonut niitä itse televisiosta. Olin päässyt jopa haastateltavaksi: http://www.youtube.com/watch?v=IRGOTjokOys&eurl

Katso Baltian venäjänkielisen toimittajan tekemä haastattelu, jossa toimittaja kyselee dosentti Johan Bäckmanilta mm. meikäläisen tuntemuksia ja oloja:
http://www.baltija.eu/news.php?news_id=1161


9 kommenttia:

 1. Onhan siinä kieltämättä melkoista ironiaa, kun kirkonmies aloittaa päivänsä julkistamalla 300-sivuisen pamfletin "murhanhimoisia tsuhnia" vastaan ja heiluttamalla mielenosoituksessa plakaattia, missä ulkoministerin naamaan on piirustettu herjaustarkoituksessa vampyyrin kulmahampaat. Ja sen päälle toteaa vielä ilmeisen vakavalla naamalla, että "minä en halua luoda ketään vastaan vihamielisiä ennakkoluuloja".

  Vaikka eipä siinä mitään, vapaa maahan tämä on, ja maailmaanhan toki mahtuu meteliä vaikka millä mitoin. Mellastuksella tosin voi olla seurauksensa, kuten Vanha Testamentti muistuttaa:

  "Sinä päivänä minä annan Googille siellä, Israelissa, hautasijan; sinne haudataan Goog ja koko hänen meluisa joukkonsa, ja sille pannaan nimeksi 'Googin meluisan joukon laakso'." (Hesekiel 39:11)

  "Kentälle sinä kaadut. Sillä minä olen puhunut, sanoo Herra, Herra." (Ibid, 39:5)

  Mutta onnea nyt vain kirjan oikolukemiseen ja julkaisuun. Ilmeisesti on tarkoitus pistää se myyntiin omakustanteena?


  Cheers,

  Jussi Jalonen

  VastaaPoista
 2. Älä valehtele!

  Minä en ole ollut mielenosoitusalueella enkä ole heiluttanut mitään plakaattia tai huutanut mitään iskulausetta!

  VastaaPoista
 3. Et ollut mielenosoitusalueella? Missä olit? Mikä alue oli mielenosoitusalue? Kovinpa olet ylpeä haastattelusta, joka kyllä kuului elimillisesti massojen mielenosoitukseen. Olet aikamoinen kiemurtelevä veijari. Siis kirjanoppinut fariseus. Sinusta on tullut pappi, mikä osoittaa teologisen tiedekunnan erinomaista opetusta. Kirkonmiehethän ovat aina olleet parhaita sanojen kääntelijöitä. Olihan isä Stalinillakin kirkollinen peruskoulutus.
  Pidän siitä kuinka tyylikkäästi ja vastuuntuntoisesti kannat oman osuutesi ulkoministeriä pilkanneista julisteista. Niin sitä pitää. Kansankirkkomme seinät ovat leviät ja katto korkealla. Oletko keskustellut piispasi kanssa. Tuskinpa. Kirkkohan hyväksyy mitä tahansa,ja sinä teet pelkkää hyvää.
  Jokaiselle meistä tekisi hyvää hieman välillä nöyrtyä. Ylpeyden syntiin olet sinäkin langennut. Puhe Jaguaarilla ajamisesta on kuin Mitro Revon Alfa Romeo.
  Sinusta olisi tullut erinomainen asianajaja ja rikas. Olisit siihen tehtävään hyvin lahjakas ja täysin vailla omaatuntoa. Vielä on aikaa.

  VastaaPoista
 4. Puretaan nyt anonyymin herjanheitto, vaikka kaikkeen ei pitäisi vastata aina.

  Käytetty Jaguar on minun tapauksessani samanhintainen kuin uusi Lada, halvempi kuin uusi Toyota. Pitäisikö autoni olla vielä halvempi, vai uudempi? En ymmärrä. Itse kukin saa palkkansa ja maksaa siitä veronsa: saan rehdisti palkkani ja käytän sen oman makuaistini mukaan. En ole saanut mistään käyttäytymiskoodia, että vain tietyn väriset autot, vain tietyllä moottorikoolla varustetut ym. olisivat sopivia. Mitro Revolle sopii aivan hyvin punainen Alfa. Miksi ei? Jos hän tykkää ajaa sellaisella, niin sehän on mukava juttu keski-ikäiselle papille, joka vanhana poikana saa kai jostakin iloita.

  Minä elän faktojen mukaan: (1) haastattelu oli tuntuvasti kaukana (100m)mielenosoitusaluista, jotka olivat rautakaiteilla rajatut. Haastattelu tapahtui ennen mielenosoituksen alkua ja tapahtui siviilihenkilölle, siviilivaatteissa. (2) En ollut mielenosoitusalueella, vaikka sympatiseeraan SAFKA:n toimintaa, koska tällä kertaa mielenosoituksella olisin samaistunut parin eri poulueen vaalityöhön. Ihmisoikeuksien ja muukalaisvihaa vastaan olisin voinut olla siviilivaatteissa aivan hyvin, mutta en mennyt vaalitoiminnan tähden mukaan. Otan vastuun vain omista sanoistani ja teoistani.
  (3)Televisiohaastattelussani ei mainittu kirkollista statustani, vaan olin taloustoimittaja. Miten tämä olisi nyt piispan juttu?
  (4) Minua ei edes kiinnosta piispan tai jonkun instituution mielipide minun toiminnastani asian johdosta, mutta kiinnostumattomuuteni ei johdu halveksunnasta heitä vastaan, vaan demokraattiseen järjestelmään kasvaneesta itsetunnosta: ei tarvitse aina pälyillä olan yli ja ihmetellä, olenko luvallisissa teoissa vai en.
  (5) Sanani pitää ottaa minun faktana ja mielikuvitus pitää jättää sivuun: mikä olisi siis televisiossa oikeasti lausumissa sanoissani se "paha", jonka sinä koet pahaksi?

  VastaaPoista
 5. Molarilla on tapana kieltää olleensa paikoissa, joissa hänet on nähty ihan ilmielävänä, mm. mielenosoituksessa Tampereella 20.4. kuluvaa vuotta. Tällöin oli kyseessä mielenosoitus, jossa heiluteltiin kylttiä "KUNNIA NEUVOSTOPARTISAANEILLE".

  VastaaPoista
 6. Minä en ole heilutellut mitään tuollaista kylttiä. Koskaan en ole kieltänyt olleeni Tampereella enkä edes pidä moraalisesti vääränä mielenosoituksia. Se on demokraattiseen valtioon kuuluva oikeus, vaikka nyt jotkut tahtoisivat rajoittaa demokratiaa. Perustuslaillisesta oikeudestani huolimatta minun persoonani on toisenlainen: minä katselen, seuraan ja annan tarvittaessa puheenvuoroja, mutta en ole mielenosoittaja.

  Mieleeni tulee mestarini ja herrani, joka leimattiin Beelsebulin liittolaiseksi, porttojen ja publikaanien ystäväksi.

  VastaaPoista
 7. Aha. No, jos et varsinaisesti itse ollut heiluttamassa banderollia, niin pahoitteluni virheellisestä kommentistani. Lausuntosi ikävä kyllä tulit siltikin antaneeksi kyseisen mielenosoitusalueen tuntumassa, ja assosiaatiosi mielenosoituksen organisoineeseen tahoon on kyllä aika julkinen asia.

  Voit tietysti pyrkiä edelleen irrottautumaan tapahtuneesta, mutta suoraan sanoen se alkaa vaikuttaa - jos sallit pienen historiallisen rinnastuksen - jonkinlaisen "erillissota"-teesin rakentamiselta. Vallankin kun jo myönsit hyvin auliisti olleesi hengessä mukana tässä kyseisessä "vihamielisten ennakkoluulojen" luomisessa.

  Kun hyväksyy teon sanallisesti, niin antaa sille siunauksensa ja tosiasiassa myös osallistuu siihen. Kuten mainittu herrasi ja mestarisi totesi, "Mikä käy suusta ulos, se tulee sydämestä, ja se saastuttaa ihmisen" (Matt. 15:18).

  Pamfletin osalta asia tietystikin on, kuten sanoin, ja on hauska huomata, ettet yrittänyt väittää vastaan niiltä osin. Mitä tulee niihin tekstisi sisältämiin tyylikukkasiin "murhanhimoisista tsuhnista", siltä osin ei voi muuta kuin todeta: "Joka sanoo veljelleen: 'Sinä tyhjänpäiväinen', on ansainnut suuren neuvoston tuomion; ja joka sanoo: 'Sinä hullu' on ansainnut helvetin tulen" (Matt. 5:22).

  (Otaksun, että samaa periaatetta sovelletaan mikäli on maalannut ulkoministerin naamalle klovnin nenän tai vampyyrin irvistyksen.)

  Mitä niillä siviilivaatteilla muuten on mitään merkitystä? Olin siinä uskossa, että luterilaisessa kirkossa on sellainen yleisen pappeuden periaate. Ihmisen tulee käyttäytyä jatkuvasti kuin olisi sielunpaimen.

  Mitä viimeiseen kommenttiisi tulee, niin... no, tuota noin. Suomen puhekielessä on olemassa verbi "jeesustelu", mutta pitää todeta, että kovin usein en ole havainnut kenenkään ihan todella rinnastavan itseään edesmenneeseen Messiakseen.

  Mutta eipä mitään; kuten sanottu, vapaassa maassa tässä eletään.

  "Voiko etiopialainen muuttaa ihonsa ja pantteri pilkkunsa? Yhtä vähän te voitte tehdä hyvää, te pahantekoon tottuneet." (Jeremia, 13:23)  Cheers,

  Jussi Jalonen

  VastaaPoista
 8. Tänään Kokoomuksen selvitysmies - anteeksi Tuomiokapitulin nimeämä Kokoomuksen selvitysmies - anteeksi Tuomiokapitulin Kokoomuksen politiikkaan osallistuva selvitysmies (niin se piti mennä!) lähetti kysymyksiä kantelun tähden, jonka revanssijärjestö ProKarelia oli tehnyt minua vastaan.

  Tuon selvitysmiehen ajattelu oli ilmeisemmin yhtä köyhää kuin tässä keskusteluketjussa. Se, että ihminen on olemassa, on silloin ongelmallista, jos tämä oleminen leimautuu mielikuvissa ryhmään, jota pidetään ikävänä oppositiona. Silloin arviointi tapahtuu pelkästään moninkertaisten mielikuvien ketjussa. Sitä vastoin vastaukseni mielikuvien avulla käytävää propagandasotaan on kylmät faktat: (1) missä kävelin; (2) mitä sanoja käytin; jne. Ne pitää voida dokumentoida. Olen antanut nyt esille dokumentin YLE-uutisista. Arvioikaa, mikä minun sanassani on synnillistä!

  Nyt käy niin, että "foobikot"(sorry tämä huono ilmaus, vaikka en tahdo leimata kaikkia, mutta vaikea löytää sopivaa sanaa tähän hätään) eivät löydä substanssia, minkä tähden kamppailua käydää mielikuvilla, joita viritetään minua vastaan.

  Tunnetusti mielikuvasota hallitaan hyvin Venäjää vastustajien ihmisten parissa. Tänään havaitsin sattumalta, että Moskovassakin luettiin SAFKA:n artikkeli, koska tämä henkilö on omatoimisesti siirtänyt SAFKA:ssa olleen vanhan artikkelini kotisivuilleen sikäläistä keskustelua varten. Kiitos siitä, että keskustelu laajenee.

  Haluan painottaa nyt voimakkaasti, että en halua konfrontaatiota. Niin sanoin YLE-uutisten haastattelussa. En halua, että lasta ja äitiä käytetään Venäjää ja ortodoksista kirkkoa vastaan suunnattuun parjaukseen.

  VastaaPoista
 9. Niin tämä oli se vanha SAFKA-juttu, joka oli levinnyt myös kauas itään: http://andreymanoylo.vov.ru/virolat.html

  VastaaPoista