Statcounter

tiistai 22. syyskuuta 2009

Silminnäkijän tekijät saisivat kuohita itsensä?


Vuoden 1776 raamatunkäännöksessä, joka on yhä monelle kristitylle se Pyhä Raamattu, kertoo asian vielä hiukan monimerkityksellisesti: ”Oi jospa ne eroitettaisiin, jotka teitä houkuttelevat” (Gal. 5:12).

Vuoden 1938 kirkolliskokouksen käyttöön ottama kirkkoraamattu ei enää kiertele eikä kaartele, vaan sanoo aikakauden hengen mukaisesti selvästi ja kohdistaa puukon asian ytimeen: ”Kunpa aivan silpoisivat itsensä, nuo teidän kiihoittajanne!

Vuoden 1992 käännös kirkkoraamatuksi ei ole sekään epäselvä: ”Saisivat kuohita itsensä, nuo teidän yllyttäjänne!

Kysehän oli apostoli Paavalin rajusta puhe- ja kirjoitustavasta juutalaisiin pyhiin perinteisiin ahdashenkisesti takertuvia kristittyjä vastaan, joiden mukaan ympärileikkausta tulisi vaati myös kristillisessä seurakunnassa. Nuo myöhemmin judaistikoiksi leimatut kristityt eivät mitenkään tahtoneet hyväksy monikulttuuristuvaa ja monikansallistuvaa seurakuntaa, vaan vaativat vanhojen juutalaisten sääntöjen ja normien seuraamista myös seurakunnissa.

Ympärileikkaukseen (lat. circumcisio) liittyvät kiistat sekoittivat Galatian alueen seurakuntia, Turkin etelä-osissa olevien kristittyjen mieliä. Yhä edelleen tehdään vuosittain noin 15-20 miljoonaa ympärileikkaus eri puolilla maailmaa. Esinahka suojaa pientä poikavauva virtsatulehduksilta sekä hankaumilta ja ihottumilta peniksen alueella. Paavali ei pysähdy moitteissaan vain juutalaiseen tapaan leikata esinahka pois, vaan antaa veitsen viiltää myös uroksen kivekset.


Kuohittu tai kastroitu tuli sellaiseksi lempeäksi ja tyyneksi, joita nuo Galatiaan saapuneet kiihottajat eivät olleet! Kuohittu mies on eunukki, joita oli Rooman valtakunnassa ihan runsaasti, jopa Apostolien teot tietävät erään eunukin etsivän Pyhän Raamatun syvää salaisuutta. Kuohitut tuottavat huomattavan vähän testosteronia, minkä vuoksi he ovat säyseitä ja sopivat itsehillintää vaativiin tehtäviin. Muinaisen ajan eunukit olivat vähäisen miessukupuolihormonin erityksen tähden sopivia haaremien vartiointiin, sillä olisihan se ollut paha, jos omat halut olivat yllättäneet, kun paikalla on paljon vähäpukeisia naisia. 1600-1700 –luvuilla nuoria mieslaulajia kuohittiin kastraateiksi, jotta nämä saivat säilyttää lastenäänensä.

Alessandro Moreschi, 11. marraskuuta 1858 syntynyt ja 21. huhtikuuta 1922 kuollut laulaja, on tällainen tunnettu kastraatti. Lapsena sairastetun imusolmuketyrän hoidoksi hänet kastroitiin, niin kuin eräs selitys kertoo. Toisen mukaan hänet kastroitiin vasta myöhemmällä iällä. Nazareno Rosati nosti hänet esille laulutaitojen tähden. Itse mestari Gaetano Capocci opetti suloäänistä poikalaulajaa, joka kehittyi maailman kuuluisuuteen laulajana: http://www.youtube.com/watch?v=HbV6PGAWaIU

Kristillisessä kirkossa on perinteitä tiukille ilmauksille, joskus kuohintaa toivottavat sanat muuttuvat jopa teoiksi. Martti Lutheria ei enää edes tohdi siteerata, koska hänen kielensä on niin rikasta ja kuumaa.

Ajankohtaistiimi esitti televisiossa väitteen, että venäläiset naiset aikoisivat ortodoksisen uskonsa mukaisesti Suomessa kuohita suomalaiset miehensä! Mielestäni aivan järjestön, perätön ja hullu väite, johon voi vastata vain samanlaisella hullulla kysymyksellä.

Maanantaina 21.9.09 klo 22.05 (YLE TV2) tuli mieleeni Raamatun alkukielen tutkinnan jälkeen, että pitäisikö Juha Granath, Hannele Valkeeniemi ja koko Ylen Ajankohtaisjournalismin tiimii silpoa ja kuohita itsensä. Munat pois, Granathin Juha?

YLE:n ajankohtaisjournalismin tiimi ottaa itsestään selvänä suomalaiset uskonnolliset tai epäuskonnolliset perinteet, mutta ei voi hyväksyä kreikkalaisroomalaisen uskon luonnollisia asioita, vaan vääntää ne kummallisiksi propagandafilmissään.

Todellako niin, että munat siis pois Granathin Juha - niin kuin apostoli Paavali olisi sanonut tuollaisen suvaitsemattomuuden tähden?

Ohjelmassa viritettiin Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:ä vastaan parjauskampanja kysymyksillä, kuka ”oikeastaan” järjesti paljon kohua synnyttäneen Anton-pojan "kaappauksen Venäjälle"? Asiahan olisi pitänyt lausua toisinpäin: Anton-poika "kaapattiin" Suomeen, sillä kaappaus on väkivaltainen toimi, voimakeino ja laiton prosessi. Anton-poika meni Venäjälle äitinsä kanssa julkisesti rajaviranomaisten tarkistuksen läpi.

Se ei ollut kaappaus, vaan vasta myöhemmin se leimattiin sellaiseksi. Ohjelmassa viitattiin moittien Vammalassa toimivan uskonnollisen yhteisön johtoon. Lisäksi ohjelma väitti, että osasyy olisi Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n sekaantumisessa asiaan. Harvoin näkee sellaista tahallista väärinymmärrystä ja valheiden verkostoa kuin Ylen Ajankohtaisjournalismin tiimi päätti harjoittaa Paavo Salosen tarpeita ja mahdollisesti Simo Pietiläisen ja ulkoministeri Aleksander Stubbin maineen pelastamista varten.

FSB:n asiapaperi on mitä luonnollisin, asiasta vastuullisen toimielimen lyhyt vastauspaperi asiaa koskevaan tiedusteluun Rimma Saloselle, sillä juuri FSB:n tehtäviin kuuluu rajoilla mainittu valvonta. Nyt Juha Granath sai tyydyttää halujansa sekoittamalla luonnolliset ja itse asiaan liittymättömät asiat Moskovan patriarkan alaisen uskonnollisen Serafin Sarovilaisen muistoyhdistuksen, isä Aleksein ja Tatjana Kuusiston parjaukseen.

Propagandafilmi loi vaikutelman ikään kuin luostarissa käynti on outo salaseuramainen pakkokeino, hengellisen alistamisen muoto. Yhtä hyvin propagandafilmi olisi voinut asettaa rinnalle sen, että luterilaisen kirkon 3 vuotta vanhat lapset saavat kutsun pyhäkouluun ja 14-15 vuotta vanhat rippikouluun.

Propagandafilmi loi näkemyksen salaperäisestä ja rikollisesta rahainkeruusta, vaikka jokaisen sopisi ymmärtää, että paremmin ja huonommin järjestettyjä rahankeruutarpeita on kaikilla uskonnollisilla yhteisöillä. Sitä en tiedä olemassaolevien tietojeni valossa sanoa, onko kaikkialla ja aina keruutapahtunut asianmukaiset kaikki pykälät ja asetukset muistaen. Kun on tarve, silloin yhteinen into ja päämäärä keksii keinoja, eikä se ole mitään outoa.

Tuskin kaikki Suomen luterilaisten viemästä avustuksesta Venäjälle on kulkenut asianmukaisesti molempien maiden kirjanpitolain mukaisesti ja toimitettu tiukasti Moskovan tarkistukseen.

Jokainen sunnuntai kerätään jumalanpalveluksissamme kolehti: uskallan väittää, ettei edellenkään jokaisessa kirkossa suntion rahanlaskua valvota kahden ihmisen silmien alla. En herätä epäluuloa, että hämäryyksiä tapahtuisi, mutta propagandafilmin tarkoitusperäinen hämärän virittäminen on pöyristyttävää.

Tamaran – kuka lienee ja mitä hän saa tästä hyvästä kun on pelkkä nimimerkki - mukaan uskoon tulleet venäläissyntyiset vaimot ovat pelotelleet miehiään lapsikaappauksilla, ja vaatineet miehiä jopa kuohittavaksi. Jos suomalaiset miehet ovat käyttäytyneet hullun alistavasti vaimoaan kohtaan, en pidä lainkaan outona, että perheriidassa vaimo uhkaa pakata laukkunsa ja lähteä lapsensa kanssa Venäjälle. Olen nähnyt liian monta hakattua venäläistä äitiä, jotka eivät uskalla tehdä mitään, koska heidän oikeudellinen turvansa on Suomessa huono. Pahitteeksi ei olisi näille hakkaaville, ehkä vieraissa naisissa juokseville miehille, että heidät kuohittaisiin. Sellainen sanonta on Venäjällä erityisesti raiskaavia miehiä vastaan. Vaikuttaa hyvin siltä, että Vammalan uskonnollinen yhteisö elää hyvin apostoli Paavalin uskonnollisessa perinteessä.

Ps. Aleksander-poikani kastehetkeä emme ole vielä päättäneet, koska ensin täytyy saada asiapaperit Venäjän suurlähetystöön ja sieltä asianmukaiset päätökset. Sen jälkeen joskus vuoden vaihteen jälkeen poikani kastetaan Venäjällä Moskovan patriarkan alaisessa ortodoksisessa kirkossa.

Juha Molari, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172, 
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha