Statcounter

torstai 12. elokuuta 2010

Beslanin lastenmurhasta Kavkaz Centeriin

Koulun ensimmäinen päivä on venäläisille lapsille ja perheille juhla. Näin tänään, miten venäläiset vanhemmat olivat itsekin pukeutuneet kauniisti, kun veivät pieniä tyttöjä ja poikia kouluun.

Pojilla oli uudet tyylikkäät housut, eivät mitkään farkut vaan ihan kunnon suorat housut. Paidat olivat aivan uusia. Tytöillä oli kampaukset ja letit ihan viimeistelty loistaviksi. Mekot vahvistivat tunnelmaa nuoren elämän kauneudesta, Jumalan luoman elämän suuresta arvosta.

 Tytöillä ja pojilla oli kukat, jotka he antavat opettajilleen koulunsa ensimmäisenä päivänä.

Opettajien arvostaminen on osa koululaiseksi ja kunnolliseksi ihmiseksi kasvamista. Koulujen ensimmäinen päivä ei ole Suomessa edes venäläisille lapsille yhtä vaikuttava tapahtuma kuin Venäjällä tai Neuvostoliiton perintönä Virossa.

Suomalaisvenäläisessä koulussa juhlasalissa oli pieni kaunis seremonia jokaisen uuden aloittavan luokan kunniaksi.

Venäjällä on tapana, että koko koulu kokoontuu yhteen, kukin luokka-aste eritellysti. Vanhimman luokka-asteen vahva poika ottaa hartioilleen pienimmän tytön, joka soittaa koulun kelloa. Rehtori pitää lyhyen puheen.

 Koulujen päätyttyä jatkuu juhlat, jotka ovat ikään kuin elämästä iloitsemisen kunniaksi siirtymäriitti; jossakin määrin samanlainen kuin konfirmaatiojuhlat, joissa isät, äidit ja isovanhemmat vuodattavat kyyneleitä.

Meidänkin kodissa on tätä päivää varten ostettu pojan valitsema täytekakku. Ystäviä on kutsuttu juhlimaan: on ensimmäinen koulupäivä!

Beslanin lastenmurhaajien suomalaisystävät

Kaukasian terroristien vuoksi Beslanissa ja koko Venäjällä syyskuun alussa 2004 ensimmäinen koulupäivä muuttui pelottavaksi tragediaksi ja lopulta kauheaksi kansansuruksi. Terroristit tekivät iskun Beslanin kouluun.

 Kun koululaiset alkoivat paeta ikkunoista ulos, terroristit ampuivat lapsia selkään. Lopulta surmansa sai 335 aikuista ja lasta sekä yli 700 loukkaantui.

Lopulta Venäjän erikoisjoukot ampuivat noita terroristeja suoraan otsaan.

Kukin näistä Beslanin lapsista oli pukeutunut uusiin paitoihin ja housuihin tai mekkoon. Kukin heistä oli vienyt aamulla opettajilleen kukat.

 Näiden koululaisten vanhemmat odottivat, että koulun jälkeen syödään täytekakut ja juhlitaan ensimmäistä koulupäivää.

Terrori-iskun surmatyön jälkeen Moskovan Punaiselle torille kokoontui 130 000 ihmistä osoittamaan mieltä terroristeja vastaan.

Surmattujen kasvoja ja nimiä ei unohdeta: http://www.golosbeslana.ru/pamyat.htm

Nämä kasvot ja nimet vaativat, että terroristit ja heidän tukijansa saadaan kiinni viimeistäkin myöten.


Terroristit halusivat julistaa maailmalle hirvittävän tekonsa avulla viestinsä separatististen päämääriensä hyväksi. He eivät julistaneet valtaväestön uskoa ja tahtoa, vaan metsässä piileskelevien brutaalien tappajien tahdon.

 Terroristien viestintävälineenä toimi Kavkaz Center. 17.9.2004 Shamil Basajev ilmoitti julkisesti olevansa vastuussa Beslanin hyökkäyksestä. Hän antoi tämän julkilausumansa Tšetšenian separatistien terroristisivulla Kavkaz-Centerissä, niin kuin yhä edelleen Izvestija-lehtileike muistaa asiaa.Liettuassa sivut suljettiin syyskuussa 2004 heti tämän jälkeen, kun Kazkaz Center julkaisi terrorisitijohtajan Basajevin tiedotteen osallisuudesta Beslanin lastenmurhaan.

Välittömästi Mikael Storsjö siirsi sivut suojaan omalle palvelimelleen. Suomessa sivut suljettiin silloisen ulkoministerin Erkki Tuomiojan vaatimusten ja suojelupoliisin konsultaation jälkeen, mutta avattiin vähän ajan kuluttua uudelleen suomalaisella ja ruotsalaisella palvelimella: mm. Heidi Hautala ja Jukka Mallinen johti vaatimuksia sivuston toiminnan puolesta.

 Vuonna 2009 saapui Suomeen Storsjön avustuksella Kavkaz-Centeriin liittyvää avainryhmää, joista joillakin on hyvin kiinteät suhteet Beslanin terrori-iskun suorittajiin. Mukana oli Beslanin terrori-iskun radiomiehen velipuoli, joka toimi Beslanin iskun jälkeen terrorisivuston administraattorina ja välitti julki taistelutoverinsa Basaevin viestin - niin kuin myöhemmin myös Doku Umarovin viestejä.

Keväällä 2010 Storsjön antamien tietojen valossa sivustot toimivat tällä hetkellä ainakin Liettuassa, Suomessa ja Ruotsissa. Sivuston toimittaminen tapahtuu myös joidenkin suomalaisvoimien avulla, mikä näkyy siitä, että toimittaja ”Department Monitoring” katselee maailmaa suomalaissilmin: lukee suomalaiskirjoituksia suomeksi lähes on-line –intensiteetillä, kommentoi suomalaistapahtumia – erityisesti Mikael Storsjön ja Jukka Mallisen elämää – poikkeuksellisesti, kirjoittaa ulkomaalaisena hyvää (ei täydellistä) venäjää.

Suomalaisille tarjotun propagandan mukaan Jukka Mallinen ja Heidi Hautala sekä eräät Kokoomus-poliitikot olisivat puolustaneet lastentappajien kavereiden, Kavkaz Centerin, sivustoa ”sananvapauden” nimissä.

Jukka Mallinen vetosi voimakkaasti Kavkaz Centerin ja Mikael Storsjön puolesta niin kuin Helsingin Sanomat tietävät kertoa syksyllä 2004.

Jukka Mallisen suhde on muodostunut Kavkaz Centeriin läheiseksi niin kuin Kavkaz Center luonnehtii Mallista tämän päivän uutiskirjoituksessa: ”Suomen paras Venäjä-asiantuntija”.

Storsjö ei osaa itse venäjää omien sanojensa mukaan, mikä ei ole välttämättä luetettava tieto. Sittemmin Mallinen on sanoutunut jyrkkäsanaisesti irti Mikael Storsjön ja Kavkaz Centerin toiminnasta ja ideologiasta.

Jäämme odottamaan, milloin Mallinen ja Hautala sanoutuvat venäläisen ja suomalaisen median edessä julkisesti irti Kavkaz Centeristä ja vaativat sen sulkemista.

Moskovan metron tappajien suomalaisystävät

Kavkaz Centerin toiminnan puolesta vetoaminen ei ole suomalaispoliitikkojen ja –toimittajien ilmausta sananvapauden puolesta, vaan osoitus verisen sadistisen separatismin hyväksynnästä.

Tällä hetkellä kodissani on muutama venäläisperhe juhlimassa poikani ensimmäistä koulupäivää. Jos tämä päivä olisi ollut terroristien vuoksi kauhea verinen surupäivä, mutta jotkut suomalaistoimittajat olisivat puolustaneet terroristien tekoa, ehkä jopa tarjonneet terroristeille työvälineitä, niin en voi edes kuvitella tunteitani mainittuja toimittajia vastaan. Vielä vähemmän sanat riittäisivät kuvamaan halveksuntaani ja vihaani heitä vastaan.

Mielestäni nuo toimittajat olisivat itsekin tulleet terroristeiksi, joiden tulisi saada myös osakseen terroristien oikeudenmukainen perinteinen kohtalo.

 Sananvapaudesta puhuminen ei ole edes uskottavaa, koska esimerkiksi Mikael Storsjö ja Jukka Mallinen ovat vaatineet julkilausumassaan ”Diktatuurin kärpäset” (Finrosforum, kesäkuu 2010) jopa Suomen valtiovaltaa lopettamaan Suomen antifasistien ilmaisuvapauden.

Storsjö ja Mallinen ovat puhuneet terroristien ilmaisuvapauden puolesta. Mallinen on myös yrittänyt tukahduttaa ilmaisuvapautta hyökkäämällä ihmisten toimeentuloa vastaan: hän hyökkäsi dosentti Johan Bäckmanin oikeuksia vastaan yliopistolla ja kirkkoherra Juha Molarin ammatin tulevaisuutta vastaan Espoon tuomiokapitulissa.

Miten tämän jälkeen voidaan ymmärtää tukipuheet Kavkaz Centerin kaltaiselle terroristisivustolle?Moskovassa tapahtui hirvittävä terroriteko 29.3.2010. Kavkaz Center julkaisi videon, Dokku Abu Usmanin (Doku Umarov; Докку Абу Усман) tunnustuksen, jossa hän kertoo määränneen terrori-isku Moskovan metroasemalle.

Kavkaz Center ei ole tässä tapauksessa nopea toimija tiedostusvälineenä, vaan osallinen terrorismiin.

Kavkaz Centerin palveluksessa toimii henkilöitä, joilla on monivuotinen läheinen suhde Doku Umaroviin.

8.3.2010 - kansainvälisenä naisten päivänä - Kavkaz Center oli julkaissut edellisen Doku Umarovin videon, jossa tuo brutaali terroristi julisti tuhoa "Putinin koirille" ja "luopio-muslimeille".

Osasin heti tuon videon jälkeen pelätä, että naiset tekevät kohta jotakin pahaa ja kirjoitin pari tuntia Moskovan terroriteon jälkeen, että Doku Umarov on pääpaholainen tässä iskussa.

Ennustukseni sattui oikeaksi, kun sittemmin Kavkaz Center julkaisi terroristipaholaisen tunnustuksen. Tämä viestintä ja paholaisen tekojen mainostaminen ovat mahdollisia vain suomalaisten tarjoamien moninaisten palvelujen tähden.

Voimme puhua reilusti teologisella kielellä, että meillä on paholaisen sanansaattajat töissä Kavkaz Centerillä ja sen ulkopuolella.

Kavkaz Center itse antaa Doku Umarovin tunnustaa julkaisemassaan videossa 28.3.2009, että Kavkaz Center on Doku Umarovin Kaukasian emiirikunta –nimisen terroristijärjestön virallinen viestintäkanava.

 Kyseinen terroristijärjestö on myös listattu Yhdysvalloissa terroristilistalle, mutta toistaiseksi Suomi sallii rikoslainvastaisesti tietoliikennepalvelujen antamisen terroristijärjestölle.

Kavkaz Center myös esittää Doku Umarovin kyseisessä videossa kutsun uusia taistelijoita varten jihadistiseen sotaan ”Putinin koiria” ja ”luopio-muslimeja” vastaan.


Miksi Mallisen Kaukasia-kirjoittelu on välttynyt enemmältä kritiikiltä?

Jukka Mallisen Kaukasia-kirjoitukset ovat säästyneet niiden verisestä sanotuksesta huolimatta suomalaisessa keskustelussa yllättävän hyvin ankaralta kritiikiltä.

Hänen kirjoituksensa ovat merkittävästi luoneet vihaa Venäjää vastaan ja rakentaneet tukea Kaukasian separatisteille, Kavkaz Centeristä tavattavalle ideologialle. Tämä ei tietenkään tarkoita, että Mallinen olisi vastuussa Kavkaz Centerien teksteistä millään muodoin.

Henkinen johtajuus ja hyväksyntä ovat kuitenkin vastenmielistä, kun tietää, että Finrosforumin hallituksen kokouksessa porukka istuu rinnatusten suhteellisen hyvässä sovussa keskenään.

 Vasta asiasta syntyneen kohun jälkeen Mallinen on ilmoittanut vähemmän julkisesti, että hän sanoutuu irti Kavkaz Centeristä, mikä on hyödyllinen käänne vuoden 2004 Beslanin onnettomuuden jälkeiseen keskusteluun nähden. Miten tämä irtaantuminen on käytännössä näkynyt?

Ennen tätä myönteistä käännettä Mallinen ei ole ainoastaan puhunut Kavkaz Centerin toimintaoikeuksien puolesta Suomessa, vaan hän on levittänyt sivustolla tavattavaa ideologiaa avoimesti omalla nimellään, vaikka ei ole välttämättä ollut KC:n kirjoittaja. Tuore esimerkki on Jukka Mallisen (Юкка Маллинен) (60 v 3.6.2010) syntymäpäivänsä kunniaksi antama haastattelu Turun Sanomissa 2.6.2010. Mallinen lausuu haastattelussa näin: ”Nykyisestä Venäjästä ja jopa natsi-Saksasta löytyy yhteisiä piirteitä. Esimerkiksi se, että 90 prosenttia venäläisistä kuvittelee muun maailman liittoutuneen Venäjää vastaan. Uskomus pönkittää vallanpitäjien asemaa. Tai se, miten Venäjä kohtelee Kaakkois-Aasian muslimikansoja. Siitä löytyy yhteyksiä käytäntöihin, joita natsi-Saksa harjoitti juutalaisia vastaan” (Юкка Маллинен, Mallinen, Turun Sanomat 2.6.2010).

Turun Sanomien haastattelussa (2.6.2010) Mallinen toi esille saman vertauksen kuin Mikael Storsjö (Микаэль Стурше) esitti blogini kommentissa joitakin aikoja sitten: samaisti Venäjän ja Vladimir Putinin (Владимир Путин) Adolf Hitleriin (Адольф Гитлер) ja natsi-Saksaan!

Mallisen mukaan Venäjä tuhoaisi Kaukasian muslimeja yhtä järjestelmällisesti ja aatteellisesti kuin Hitlerin natsi-Saksa tappoi juutalaisia.

Syntymäpäivähaastattelun rinnastus osoittaa, että Mallinen valehtelee, koska hän tietää, ettei asia ole niin kuin hän sanoo Turun Sanomissa. Mallinen esimerkiksi tarkoitushakuisesti vaikenee Euroopan suurimmasta moskeijasta ”Tšetšenian sydän”, jonka avajaisia oli juhlimassa myös Vladimir Putin.

Mallisen retoriikassa KGB on ollut tärkeä uhka, mutta tämän seikan suhteen Mallinen lienee muuttanut myös näkemyksiään ja näkee nyt FSB:n Venäjän turvallisuutta ja rauhaa edistäväksi tärkeäksi organisaatioksi. Hän käytti nimenomaisesti sanaa ”KGB”, vaikka Venäjän nykyinen turvallisuuspalvelu on ”FSB”.

Mallisen retoriikan kanssa identtinen on Kavkaz Centerin sivustoilla toistuva samaistus ja sekoitus FSB:n (ФСБ) ja KGB:n (КГБ) välillä. Näin myös Mallinen itse Aamulehden 20.9.2006 kirjoituksessa: ”Hän [Putin] siis hyväksyy oikeusvaltion hävittämisen, näytösoikeudenkäynnit ja sen, että KGB - sama laitos olipa nimi mikä tahansa - takavarikoi omaisuudet haltuunsa” (Mallinen 20.9.2006).

Aamulehdessä 20.9.2006 Mallinen moitti tulikivenkatkuisesti, että ”Suomi suomettaa Eurooppaa” ikään kuin suomalaiset poliitikot olisivat ”uussuomettuneita”.

Merkilliset ilmaukset osoittavat Mallisen äärimmäistä vihaa Venäjän poliittista johtoa vastaan, kun pikemmin voisi nähdä päinvastoin, että suomalaiset poliitikot ovat etääntyneet epäterveellisen kauaksi Paasikiven ja Kekkosen hyvästä ulkopolitiikasta. Mallinen kirjoitti tuossa yhteydessä ”valtiollisesta terrorista Pohjois-Kaukasuksella” ja Putinin johdolla Venäjän muuttumisesta ”poliittiseksi aggressiiviseksi nyrkiksi”. Näkemyksiään tarkistanut Mallinen katsoo, että Putin ei ole sittenkään rakentanut poliittista aggressiivista nyrkkiä, vaan tahtoo eri uskontojen ja kansojen rauhanomaista yhteiselämää Pohjois-Kaukasiassa. Siksi Mallinen vaatii Kavkaz Centerin sulkemista, koska Kavkaz Center rakentaa tuota vihaa ja terrorismia.

Entä, jos jollakin olisi terroristiyhteyksiä?

Пожалуйста, прочтите: Ложная цитата и т.д. и т.п. в статье Кавказ Центра

Venäjä on huomattavasti hienotunteisempi kuin Yhdysvallat terrorismin vastaisessa taistelussa. Venäjä on toiminut pidättyen, koska terroristiverkostot levittäytyvät vieraiden valtioiden alueelle, jonne Venäjä ei ole tahtonut tunkeutua.

Sitä vastoin Venäjä on vain muistuttanut hienostuneesti – kuten presidentti Medvedev teki Tarja Haloselle – että terroristien suojamaa kantaa myös vastuunsa valinnoistaan.

Minun mielestäni Venäjällä olisi kykyä ja perusteltuja tarpeita noudattaa enemmän Yhdysvaltojen käytäntöä, joka on tullut tunnetuksi Al-Qaida –metsästyksenä, mutta sinänsä on hyvä, että Venäjä ei lähde maailmalle räiskimään terroristiksi epäiltyjä ihmisiä vastaan.

Olisihan se periaatteessa mahdollista, että jotakin valtiota terroristit käyttävät väärin ”suoja- ja lepovaltiona”. Riskit ovat osoittautuneet kuitenkin vakaviksi: terrorismin metsästys saattaa sekoittua muihin intresseihin, kuten energiavarojen sotilaalliseen valloittamiseen.

Пожалуйста, прочтите: Ложная цитата и т.д. и т.п. в статье Кавказ Центра