Statcounter

lauantai 21. elokuuta 2010

SUPO ansaitsi Pohjois-Afrikassa matka- ja hotellikulunsa

Tänään on uutisissa kerrottu, että Suomen suojelupoliisi SUPO on saanut vastinetta Pohjois-Afrikkaan tekemilleen matkoille.

Noilta alueilta on pyrkinyt Suomeen ihmisiä monilla eri keinoilla, jotkut avioliiton ja jotkut työn avulla ja jotkut muutoin. Aina asiapaperitkaan eivät ole todet. Pahimmissa tapauksissa pyrkijöillä on terroristiyhteyksiä.

SUPO:n ilmoitusta ei ole syytä epäillä. Tuollaisia äärimmäishenkisiä taisteluun valmiita ihmisiä on pyrkimässä Suomeen.

 Tämä ei tarkoita, että nämä mahdollisesti löydetyt henkilöt olisivat olleet rajan yli astelevia maastopukuisia pommimiehiä. Terroristit osaavat myös kätkeä itsensä siistiin ulkoasuun.

SUPO:n ilmoitus tulee hyvin sopivaan aikaan, sillä juuri naapureissamme Norjassa ja Ruotsissa oli löydetty terroristiverkostot.

SUPO kertoo nyt, että Afrikan matkan jälkeen Suomen kansa saa nukkua Ruususen unta rauhassa ja turvassa niin kuin SUPO:n tiedotusstrategia on ilmeisemmin.

Olen kuullut kuitenkin epäileviä kysymyksiä siitä, olisiko SUPO:n kampa kuitenkin aika hatara.

Olen kuullut epäilyä siitä, etteivät suinkaan kaikki epäilyttävät ja vaaralliset tyypit olisi vasta ja vain yrittämässä Suomeen, vaan että Suomeen on jo päässyt henkilöitä, joita olisi syytä seurata hyvin tarkasti.

Sinänsä hyvä, että uusien uhkien saapumista on saatu vähennettyä SUPO:n Afrikan matkalla.

Suojelupoliisin päällikkö Ilkka Salmi sanoi tänään 21.8.2010 YLE Uutisille, että Supo oli estänyt usean ei-toivotun henkilön maahantulon. Kyse olisi kourallisesta tapauksia.

SUPO:n ilmoitus onnistuneesta toimestaan estää terroristiyhteyksiä pitävien henkilöiden maahantulo Suomeen sattuu surullisen sopivasti vain muutama viikko sen jälkeen, kun Venäjän Federaation presidentti Dmitri Medvedev muistutti Suomessa majailevista Kaukasian ”pakolaisista” yms., joilla on terroristiyhteyksiä.

En muista yhtään julkista lausuntoa, jonka SUPO olisi lausunut mainitusta asiasta Medvedevin vierailun jälkeen.

Nimettömänä pysyvältä Suomessa toimivalta viranomaiselta kesällä 2010 saamani tiedon mukaan poliisi on kuitenkin selvittänyt ja todennut Suomessa hyvin selvästi, että ainakin joillakin näistä Kaukasian alueelta Suomeen saapuneilla ja täällä oleskeluluvan saaneella henkilöllä on ollut tiedetyt terroristiyhteydet.

Herää ilkeä kysymys siitä, että puhdistiko SUPO kilpeään kääntämällä huomion toisaalle Suomea kohtaavaan uhkaan, jonka he onnistuivat nyt hataralla kammallaan estää.

En olen vakuuttunut SUPO:n ammattitaidosta enkä vilpittömyydestä siinä, mitä tulee heidän tämän päivän lehdistötiedotteeseen.

Toki tiedotus oli aiheellinen saadun lisärahoituksenkin tähden: tuloksia pitää kertoa juuri rahoituksen saamisen jälkeen. Uhkista pitää kertoa puolestaan vähän aiemmin, kun rahoituksen tarpeellisuutta vasta pohditaan.

En väitä, että Afrikka-matkat olisivat syntyneet vasta Medvedevin vierailun jälkeen julkisuuskuvan kohottamiseksi.

Muistamme kai hyvin, että Supo haki jo syksyllä 2009 eduskunnalta 1,7 miljoonaa euroa 15-20 työntekijän palkkaamiseen mainittuun Afrikka-operaatioon. Hallitus myönsi Supolle terrorismin torjuntaan myös aivan äskettäin 850 000 euroa vuodeksi 2011. Pidän noita toimia ihan perusteltuna. Nämä uhkatekijät ovat liittyneet myös mm. Al-Qaidan verkostojen torjumiseen Suomessa.

En ole sanallakaan keskustellut poliisin enkä Suojelupoliisin kanssa siitä, että mainittua Al-Qaida -terroristijärjestöä fanaattisesti suosivan tyypin sivustolla on Lähi-Idän alueella kuvailtu mm. allekirjoittanutta vaarallisten "leimasanojen" avulla, loppulauseena on ollut kehotus puhdistaa saastainen veri verenvuodatuksella. Perusteksti on ollut lainausta Kavkaz Centerin tekstistä. En ole keskustellut poliisin kanssa, koska poliisi ei ole kiinnostunut kotimaan oloista.

Osaaminen riittää paremmin Afrikan matkustamiseen kuin poliittisesti arkaluontoiseen Kaukasian emiirikunnan sidoksiin.

Tällä perusteella voisi epäillä, että SUPO:n mielenkiinnon kohteeseen, tiedotuspolitiikkaan ja työkuvaan kuuluukin pikemmin rahoitusta varten terroristiuhkien torjunta ja sen mukainen viestintä kuin kansalaisten turvallisuus.

Terrorismi-tarinan kerronnassa on tietyt johdonmukaiset erikoisuudet SUPO:n tiedotuksessa. Nämä erikoisuudet häiritsevät minua:
(1) Pienen SUPO:n suuri tehokkuus on estänyt terroristien uhkan jo ennen kuin he olisivat saapuneet Suomeen ikään kuin Suomi saisi nukkua yönsä rauhassa;
(2) Pieni SUPO vaikenee julkisesti Kaukasian emiirikunnan hyväksi toimivista jihadilaisista soluista, vaikka tietää hyvin henkilöitä, jotka ovat innolla lähdössä taistelemaan ja jotka ovat saapuneet noilta alueilta luvallisesti tai luvattomasti Suomeen. Saapuneilla on myös todetut terroristikontaktit. Heillä on kuitenkin myös suomalaiset kontaktit mediaan ja poliittisiin vaikuttajiin.

Näistä Kaukasian emiirikunnan terroristeista SUPO ei puhu, vaan vaientanee jopa median, jotta suomalainen media ei säikyttäisi terroristeja piiloon tai liikkeelle ja jotta suomalaiset eivät näkisi kesken Ruususen unta painajaisia.

SUPO:n Suomea varten harjoittama tiedotusstrategia on yksinkertainen: Pää tyynyyn, silmät kiinni ja unta, jotta pahan maailman todellisuus vaihtuu unien ihanuuteen. Paha on vain ja vain rajojen ulkopuolella.

Ps. kaikesta huolimatta olen nukkunut koko kevään ja kesän 2010 erityisen sikeästi enkä nähnyt mitään pahoja uniakaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti