Statcounter

keskiviikko 18. elokuuta 2010

Suomi-Kaukasia ystävyysseura on perustettuHelsingissä Venäjän ja Kaukasian kansojen ystävät ovat perustaneet Suomi-Kaukasia -ystävyysseuran.

Yhdistysrekisteriin jätetyn peruskirjan mukaan "Yhdistyksen tarkoituksena on vaalia ja edistää Kaukasian alueen kulttuurin tuntemusta ja lisätä Suomen ja Kaukasian maiden ja kansojen kulttuuriyhteistyötä ja kanssakäymistä. Yhdistys edistää näitä hyviä suhteita Venäjän Federaation hallituksen virallisen politiikan ja lain sekä asetusten mukaisesti.

Suomi-Kaukasia -ystävyysseura tukee ja kannustaa Abhasian ja Etelä-Ossetian itsenäisyyttä ja rakentaa näiden uusien valtioiden suhteita Suomeen.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys voi järjestää kokouksia, juhlia, esitelmä- ja muita valistustilaisuuksia, levittää Kaukasiaa esittelevää kirjallisuutta ja muuta aineistoa, harjoittaa tiedotustoimintaa sekä järjestää jäsenilleen tutustumis- ja opintomatkoja Kaukasiaan. Ystävyysseuramme kiinnittää huomiota ja tarjoaa edellytyksiä myös liike-elämän kanssakäymiseen sekä turismin kehittymiseen maiden ja kansojen välillä.

Suomi-Kaukasia -ystävyysseura on tarpeellinen, koska tähän asti Suomessa on ollut vain separatistisia, Venäjän hajoamista tukevia liikkeitä. Suomi-Kaukasia -ystävyysseura rakentaa ystävällisiä suhteita Kaukasian alueen viranomaisiin ja kansoihin ja vastustaa separatismin ohella russofobiaa ja atlantismia (=Nato-kiihkoilua). Lääkkeeksi näihin tauteihin tarjotaan oikeata tietoa, ystävyystoimintaa, matkailua ja tutustumista.


Tervetuloa mukaan!


Tule mukaan esittämään ideasi Suomi-Kaukasia -ystävyysseuran toiminnan kehittämiseksi!


Suomi-Kaukasia –ystävyysseura järjestää perjantaina 3.9. klo 13:04:

* 3.9.2010 klo 13:04 Helsingin tuomiokirkon portailla muistohetken ja minuutin hiljaisuuden Beslanin koulussa surmattujen lasten muistolle.
* tämän jälkeen 3.9.2010 klo 13:05 ystävyysseura toimittaa julkisen manauksen (eksorsismi) terroristien hirmutekojen, paholaisen tekojen, ja paholaisen sanansaattajien sitomiseksi, karkottamiseksi ja lopettamiseksi. Julkisella eksorsismilla Suomi-Kaukasia –ystävyysseura kiinnittää huomiota separatistien toiminnan ja heille myötämielisen viestinnän hirvittävyyteen.
* 3.9.2010 klo 13:10 Suomi-Kaukasia –ystävyysseura pitää tiedotustilaisuuden ja vastaa toimittajien kysymyksiin.

Suomi-Kaukasia –ystävyysseuran puheenjohtajana toimii dosentti Johan Bäckman, varapuheenjohtajana Abdullah Tammi ja sihteerinä Juha Molari.

Beslanin koulussa terroristit tekivät hirmutekonsa 1-3.9.2004, ja aloittivat koululaisten teurastamisen 3.9.2004 klo 13:04, minkä tähden tilaisuutemme alku on 3.9.2010 klo 13:04. 8 kommenttia:

 1. Mikä helvetin Abhasia ja Etelä-Ossetia? Sellaisia valtioita ei ole olemassakaan, on olemassa vain Georgia. Se että muutama diktaattorin hallitsema valtio mm. Venäjä ja Venezuela on valtiot tunnustanut ei tarkoita vielä mitään. Onko tämä yhdistys jokin vitsi?

  VastaaPoista
 2. njaa, että Venäjällä toimivien separatistien tukeminen on samaa kuin terrorismin tukeminen, mutta abhaasi ja osseettiseparatistien tukeminen on Jumalan siunaamaa? Kaikki maailman valtiot Venäjää ja muutamaa muuta suurvaltaa (kuten Nauru) lukuunottamatta tunnustavat Abhasian ja Etelä-Ossetian Georgian osiksi.

  VastaaPoista
 3. Pastori,ilmoittaudun jäseneksi ystävyysseuraanne ja tarjoudun ottamaan vastaan varainhoitajan pestin.Mikäli vanhat vanjan merkit pitävät paikkansa,ei teiltä,korjaan,meiltä pätäkästä pulaa tule olemaan. En tiennytkään että kansanlähetysläisten teologiaan kuuluu manaaminenkin. Itse harjoitan,kylläkin suomalais-pakanallisia,taikoja ja uhrimenoja,mutta että tekin veljeni olette lähtenyt hakemaan apua henkivalloilta ja jumalilta,se on mahtava juttu.(Pakko kysyä,oletteko te ihan selvinpäin kehittäneet tämän uusimman kuvionne?) Siukkista. Ps. Helluntailaisilla on laulajapastori Hannu Grönroos ja Kansanlähetyksellä manaajapastori Molari.

  VastaaPoista
 4. Rakas veljeni,pakko vielä kysyä kun olen vain tällainen kansakoulun käynyt,miksi edistätte suhteitanne Venäjän Federaation hallituksen politiikan,lain ja asetusten mukaisesti,muttette Abhasian ja Etelä-Ossetian lakien mukaisesti?Ovathan nämä kaksi itsenäisiä ja kansainvälisen yhteisön laajasti tunustamia valtioita. Onko Abhasian perustuslaki teille "anti"fasisteille jotenkin alempiarvoinen kuin Venäjän vastaava? Entä jos Venäjällä seuraavissa vaaleissa valtaan nousevat vaikkapa kommunistit,jatkatteko silloin ystävyyden edistämistä uuden hallituksen politiikan mukaisesti?Tiedättekö veljeni,vaikka uskottekin Putinin vallan jatkuvan ainakin tuhat vuotta,niin tuo ei ole edes Pohjan kirkossa kuulutettu.Maksaako yhdistys seuraavan ystävyysmatkan,vai pitääkö minun köyhän alkaa säästämään.Maltan tuskin odottaa yhteistä retkeämme etelään.Siukkista.

  VastaaPoista
 5. Tuetteko siis Pohjois-Ossetian itsenäistymistä tai yhdistymistä Etelä-Ossetiaan?

  VastaaPoista
 6. Mitenkä suhtaudutte pohjois-osseettien pyrkimyksiin yhdistyä etelän kanssa? Tuomitsette separatismin, päteekö tämä myös abhaaseihin ja eteläosseetteihin?

  VastaaPoista
 7. Vihdoinkin rekisteröitte uuden yhdistyksen. Järjestö on mielenkiintoinen uusi poliittinen toimija. Järjestön puheenjohtajana toimivan Bäckmanin mukaan järjestö ajaa mm. seuraavia asioita:

  "Suomi-Kaukasia -ystävyysseura tukee ja kannustaa Abhasian ja Etelä-Ossetian itsenäisyyttä ja rakentaa näiden uusien valtioiden suhteita Suomeen."
  http://kohudosentti.blogspot.com/2010/08/suomi-kaukasia-ystavyysseura-on.html

  Olenkin jo odottanut järjestön perustamista. Tosin en osannut odottaa, että järjestö on tämän niminen. Mutta olen ihmetellyt sitä, ettei SAFKA ole rekisteröinyt itseään virallisten järjestöjen joukkoon. Mutta tämä uusi järjestö korvannee sen puutteen: nyt on perustettu järjestö, joka on rekisteröitykin yhdistysrekisteriin.

  Kaikkea hyvää uudelle järjestölle. Toivottavasti järjestö saa jatkossa myös kaukasialaisia toimijoita, koska pelkkien suomalaisten pyörittämä Suomi-kaukasia -seura kuulostaisi aika yksipuoliselta.

  VastaaPoista
 8. Ihan kiinnostuksesta kysyisin, että montako kertaa olet muuten itse tähän mennessä käynyt kaukasiassa?

  Mietitytti nimittäin se, kun kerroit järjestön alkavan järjestää opintomatkoja kaukasiaan, että kuinka monta kertaa järjestön perustajat ovat tähän mennessä vierailleet kaukasiassa.

  Itse en ole käynyt siellä kertaakaan, enkä tunne monia muitakaan, jotka olisivat niitä alueita itse kiertäneet, saati että tuntisivat ne hyvin. Tarvetta alueen parempaan tuntemiseen Suomessa siis varmasti on.

  Mutta kieltämättä hieman yllätyin siitä, että perustajalista olikin samoja nimiä, jotka ovat markkinoinut itseään SAFKA:na. Siksi mieleeni tuli epäilys, kuinka suuri kaukasian tuntemus järjestön perustajilla oikeasti on. Olisi mukava saada kuulla lisätietoa siitä.

  VastaaPoista