Statcounter

perjantai 11. toukokuuta 2012

Kihlakunnansyyttäjän päätös syyttämättä jättämisestä Jukka Mallisen rikosilmoituksen johdostaKuva: katkelmat kihlakunnansyyttäjän vastauksesta Jukka Mallisen aloitteesta tehtyyn rikostutkintaan

Länsi-Uudenmaan syyttäjänvirastosta kihlakunnansyyttäjä on antanut 13.4.2012 päätöksensä R 11/1265, joka lähti jakeluun 19.4.2012. Olen vasta äsken saanut tämä päätöksen syyttämättä jättämisestä.

Julkisuudessa erinomaisesti tunnettu Venäjä-spesialisti Jukka Mallinen oli tehnyt rikosilmoitukset, joiden seurauksena Tammisaaren poliisi aloitti perustavat tutkimukset. Virka-apuna Pasilan poliisi otti minusta jopa valokuvat ja sormenjäljet.

Kihlakunnansyyttäjä päätti jättää syyttämättä, sillä hän ei itsekään nähnyt kirjoituksissani pyrkimystä esittää Jukka Mallinen homoksi, vaikka sellaisen tunteen syntyminen oli loukannut ja pahoittanut Mallisen omaa mieltä. Itse asiassa Sokrates ja Faidros -episodi on antiikin kirjallisuudessa ilmeisesti eräs tunnetuimmista ellei kaikkein tunnetuin tapaus juuri päinvastaisesta käytöksestä: vanhempi filosofi - tunnettuna heterona - Sokrates ei antaudu homosuhteeseen nuoremman miehen Faidroksen kanssa; ennen kaikkea Sokrates ja Faidros ovat esimerkkeinä vanhemman viisaan opettajan ja nuoremman filosofin keskustelun merkittävyydestä. Syyttäjä ei koe intressiä lähteä tuota antiikin kirjallisuuden tulkintaa spekuloimaan oikeudessa.

Kihlakunnansyyttäjä arvioi asiaa siitä faktasta käsin, että Jukka Mallinen oli itse kirjoittanut Suomen Kuvalehteen artikkelin, jolloin voidaan pitää todennäköisenä, että sitä tullaan kommentoimaan. Tuossa artikkelissa Mallinen moitti Suomen antifasistista komiteaa Kremlin kiihotustoiminnasta. Syyttäjä torjuu Jukka Mallisen vaatimuksen rangaistuksesta minua vastaan, koska syyttäjä ei näe oikeaksi sananvapauden rajoittamista poliittisessa keskustelussa: "Sananvapauden rajoittamiseen tulee suhtautua erityisen pidättyvästi silloin, kun on kysymys poliittista tai muusta yleistä mielenkiintoa omaavasta keskustelusta".

Myöskään löytämääni ja käyttämääni ns. kuvamanipulaatioon ei liittynyt rikosta, sillä syyttäjä ei nähnyt näyttöä rikoksesta tai todennäköisiä syitä rikoksesta epäillyn syyllisyyden tueksi. Syyttäjän mukaan "olisi hyvin vaikea näyttää toteen, että Mallinen tunnistettaisiin kuvasta".

Omasta puolestani voin olla iloinen, että Jukka Mallisen kunnia heteroseksuaalina on puolustettu kanteluiden ja poliisitutkimusten avullakin - enkä ole ainakaan omasta puolestani sitä heteron kunniaa mitenkään loukannut.

Pidän arvokkaana suomalaisen kansalaisyhteiskunnan kannalta, että myöskään sananvapautta ei rajoiteta edes silloin, kun kommentoin Jukka Mallisen omaa poliittista tai muuta yleisestä mielenkiintoa omaavaa keskustelua.

Lopuksi olen erityisen iloinen sen vuoksi, että Mallisella ei ole syytä uhkan ja pelon tunteisiin tai kunniansa menettämiseen löytämästäni ns. kuvamanipulaatiosta, joka kelvottomana ei tehnyt edes Mallista itseään tunnetuksi.

Olen saanut Länsi-Uudenmaan kihlakunnansyyttäjän päätöksen syyttämättä jättämisestä noin 30 minuuttia sitten postitse.

_ _ _ _Blogini on http://juhamolari.blogspot.com/ ja VKontakte-profiili http://vk.com/id157941374

EMAIL juhamolari-AT-rambler.ru (-at-= @)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti