Statcounter

sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Eversti Ustrahanovin mukaan Helsingissä CIA käski hyökätä Bäckmania ja Molaria vastaan

Murmanskin poliisipiirin sisäministeriön ex-päällikkö Ruslan Ustrahanov ((Руслан Устраханов) on tullut jälleen julkisuuteen. Hän on kertonut NTV-kanavalle [3] yksinoikeudella annetussa haastattelussa kokemuksistaan ulkomailla (Skandinaviassa) asumisesta: CIA:n värväyksen alaisuudessa koetusta elämästä Skandinaviassa.

Tästä tapauksesta myös Pravda-lehti kertoo tänään 7.9.2014.[1] NTV-video on katsottavissa televisokanavan sivustolta: http://www.ntv.ru/novosti/1209180/ (dokumentissa noin 5 minuutin kohdalla alkaa Suomea koskeva käsittely: 8 minuutin kohdalla haastatellaan Johan Bäckmania sekä dokumentin aivan lopussa Norjasta Facebook-ystävääni tohtori Bjørn Nistadia!).
NTV:n ja Pravdan jutuissa kerrotaan, että ensin Ruslan Ustrahanov joutui Norjan poliisin kanssa puheisiin, sitten Norjassa hänelle tarjottiin vastavakoilun uraa. Vuonna 2007 norjalaiset vaativat kuitenkin Ruslan Ustrahanovilla tunnustusta, että hän olisi FSB:n agentti ja harjoittaisi Norjassa rekrytointia. Hän palasi Venäjälle, mutta pian hän oli taas Norjassa, sitten Ruotsissa ja lopulta pysähtyi Suomeen. Kohta hän päätti siirtyä taas Suomesta Norjaan. Norjassa CIA:n mentori Ingvar Henry Lotz valmisteli Ruslan Ustrahanovia Venäjän vastaiseen propagandaan ja arveli, että tästä tulisi uusi Alexander Litvinenko.


Tänään 7.9.2014 julkistetut tiedot on kiinnostavaa yhdistää aiempiin tapahtumiin, joita olen seurannut surullisena ja vähän vihaisena. Ruslan Ustrahanovin vanhojen tarinoiden mukaan hänellä olisi ollut ongelmia FSB:n kanssa vuoden 2010 aikana, mitkä ongelmat olisivat liittyneet mm. hänen luvattomaan matkasuunnitelmaan Suomeen. 20.10.2010 Ruslan Ustrahanov haki turvapaikkaa Suomesta. Tuosta turvapaikkakäsittelystä ei Ustrahanov valitettavasti kerro nyt haastattelussa mitään.

Ustrahanovin ensimmäinen julkinen esiintyminen Suomessa oli helmikuussa 2011 hänen nimissään julkaistu artikkeli, jota minä itse pidin suorastaan törkeänä (riippumatta siitä, mikä hänen henkilökohtainen motiivinsa tai hänen saama spekulatiivinen ”tehtäväksianto” olisi ollut sen kirjoittamisessa).[2] Jo tuoreeltaan moitin artikkelia, jota venäläinen eversti kirjoittaa minua vastaan.

Nyt on käynyt ilmi NTV:n haastattelussa, että eversti Ruslan Ustrahanov tapasi Helsingissä Yhdysvaltain suurlähetystön työntekijöitä, jotka ehdottivat ex-poliisin ryhtyvän ”toimittajaksi”. Hänen itsensä mukaan kaikki tekstit olivat kuitenkin valmiiksi kirjoitettu, vaan hänen piti laittaa vain allekirjoitus.[3] Niin hän sai rahaa, jotka olivat jo loppuneet. Ex-poliisin artikkelit menivät Venäjän oppositiolle. Kohta hänen piti muuttaa Osloon, jossa CIA tunsi olonsa kotoisammaksi, kun piti kommunikoida Ustrahanovin kanssa. Suomessa Ustrahanov oli myös Suojelupoliisin puhuttelussa. NTV:n jutussa mainitaan Johan Bäckman, joka myös esiintyy siinä RISI:n edustajana. Minun nimeäni ei mainita.

Havaitsin jo kolme ja puoli vuotta sitten ”toimittaja” Ruslan Ustrahanovin erikoisen työskentelyn, mistä silloin kerroin myös Johan Bäckmanille ja ihmettelin everstin tarkoitusperiä. Lisäksi kirjoitin everstiä kritisoivan blogin.[2] Ustrahanovin ensimmäinen ja melkein ainoaksi jäänyt artikkeli oli silloin aivan uudessa "Baltic Review" (Балтийское Обозрение) –lehdessä, jota toimitetaan myös venäjäksi, kummallinen juttu, jossa hän väitti Venäjän sisäministeriön ex-poliisieverstinä, että ”Johan Bäckmanilla ja Juha Molarilla olisi venäläisiä bisneksiä” (БАЛТИЙСКОЕ ОБОЗРЕНИЕ 3.2.2011: Российский бизнес Йохана Бекмана и Юха Молари), joihin liittyisi Venäjältä saatavat tulot. Venäjän sisäministeriön ex-eversti liitti suoranaisesti molempien suomalaisten ihmisoikeusaktivistien toiminnan FSB:n keskuksen määräyksiin: ” Kuka muutti Molarin mielen ja kuka on vastuussa Bäckmanin tieteellisestä toiminnasta Pietarissa? Vastaukset näihin kysymyksiin ovat Pietarissa Liteini prospektin (FSB:n keskus) raskaissa kassakaapeissa” (Ruslan Ustrahanov 3.2.2011).[2]  


CIA:n julkaisu Baltic Review, johon eversti Ruslan Ustrahanov kirjoitti
ensimmäiseksi parjaustekstinsä Johan Bäckmania ja Juha Molaria
vastaan.


Tämä Baltic Review on kesäkuusta 1997 ilmestynyt julkaisu, jonka päätoimittaja on Ingvar Henry Lotz. Nyt NTV-haastattelussa Ustrahanov paljastaa tämän Lotzin CIA:n agentiksi. Lehden pääkonttori on New Yorkissa. Pääkonttorin johtaja Ann Charles on toiminut myös YK:ssa USA:n diplomattina. Ustrahanovin nimissä ilmestyi myös artikkeleita sittemmin muutamaan muuhun julkaisuun.

Minä olin syvästi loukkaantunut eversti Ruslan Ustrahanovin seikkailutarinasta, joissa keväällä 2011 minua leimattiin epäasiallisesti FSB:n toiminnan osaksi, jos vaikka Ruslan Ustrahanov olisikin kirjoittanut nuo parjauskirjoituksensa jopa FSB:n toimeksiannosta yrittäen luoda uskottavuutta Suomessa (esim. Finrosforumin taholla; ”päästä sisään russofobiikkojen piireihin”). Ymmärrän ja hyväksyn sinänsä, että tuollainen FSB:n tai Venäjän ulkomaanvakoilun SVR:n tehtävä olisi tarpeellista, koska Suomessa on todellakin Venäjän valtiota vastaan moninaisia hankkeita ja ryhmäkuntia, joita on syytä selvittää. Nyt on kuitenkin käynyt tänään 7.9.2014 NTV:n haastattelun avulla ilmi, että Ruslan Ustrahanov ei kirjoittanut parjauskirjoitusta minua vastaan, vaan hän ainoastaan allekirjoitti CIA:ssa kirjoitetun jutun minua ja Johan Bäckmania vastaan. Ilmeisemmin on siis niin, että nimeni ei löydy Pietarissa Liteini prospektin raskaista kassakaapeista, vaan CIA:n mustalta listalta. Bäckmanin puolesta en lausu mitään, koska en tiedä hänen toimistaan juuri mitään.

On tietysti aivan selvää, että FSB:n kassakaapeissa ja tietokannoissa ei minun nimeäni tiedetä. Vaikka ulkopuolisia saattaa ärsyttää tällainen "omaan napaan katsominen", niin minua itseäni kiinnostaa ihan aidosti henkilökohtainen kohtaloni: minulla ei ole muuta kohtaloa ja verkostoa kuin tämä pieni elämäni. Olen toden totta tavallinen suomalainen, jota Venäjä ei ole muistanut eikä tunne, Venäjältä ei tule minulle rahaa, FSB:n kassakaapeissa ei ole minun nimeäni eikä kenenkään läheiseni, - ja Suomessakin olen hylätty dissidentti. Vaikuttaa siltä, että Amerikan suurlähetystön ja CIA:n intressi on pitää mahdollisimman köyhinä ja avuttomina, jopa julkisesti halveksittuna, ne suomalaiset riippumattomat ihmisoikeusaktivistitkin, joille rauhanomainen ja kunnioittava vuoropuhelu Venäjän Federaation valtiollisen johdon kanssa on luontevin ja sopivin ratkaisu. Suomen ulkopolitiikan lähentyminen Amerikan Yhdysvaltojen ja "Lännen" kanssa ei lupaa todellakaan hyvää kansalaisyhteiskunnan ja demokratian tulevaisuudelle Suomessa!

Tämä henkilökohtainen kohtaloni harmittaa minua, sillä kyllä minulle kelpaisi oikeasti työ ja toimeentulo paljon enemmän kuin minun nimeni julkinen leimaava käyttö CIA:n ylläpitämässä sanomalehdessä ilman todellista asiasisältöä! Köyhyyteni näyttää olevan CIA:n tarkoitusperä tai ainakin sopivan niihin tarkoituksiin, jos tämän päivän NTV:n ja Pravdan haastatteluja hiukan kärjistää. 

En sinänsä ole niin herkkä minuun kohdistuvista arvosteluista ja leimaamisesta kuin toistuvasta vastakritiikistäni saattaisi ehkä väärin luulla, vaan syy on siis todellakin toisaalla: noista everstin lyömistä julkisista leimoista – jotka tapahtuivat Amerikan CIA:n toimeksiannosta - on ollut ikäviä seurauksia, koska ihan oikeasti suomalaiset russofoobikot ja jopa eräät viranomaiset ovat voineet luulla erheellisesti, että syytöksissä olisi jopa vähän tolkkua. Ja niin minuun riippumattomaan suomalaiseen mieheen suhtaudutaan entistä epäluuloisemmin ikään kuin en olisi lojaali suomalainen.

Toistan vielä selvästi, että minulla ei ole mitään FSB:n ja SVR:n toimintaa vastaan, vaan pidän sitä toimintaa hyvin tarpeellisena. CIA:n, Amerikan Yhdysvaltojen suurlähetystön ja Naton toimet ovat sitä vastoin suomalaisia perustuslaillisia vapauksia ja ihmiskunniaa loukkaavaa, kuten jälleen kerran on nähtävissä. Köyhä asemani on ollut niin ilmeinen jo kohta puolivuosikymmentä, että tahtoisin kyllä enemmän vastuullisuutta siinä, mitä CIA:n käskystä toimivat maailmanseikkailijat sanomisillaan saavat aikaan.

[1] Экс-полковник милиции: я клеветал на Россию под давлением Запада http://www.pravda.ru/news/politics/07-09-2014/1225129-kleveta-0/  

[2] Eversti ja herrasmies Ruslan Ustrahanov erehtyi uudessa artikkelissaan http://juhamolari.blogspot.fi/2011/02/eversti-ja-herrasmies-ruslan-ustrahanov.html

[3] Экс-полковник милиции рассказал, как клеветал на РФ под давлением Запада http://www.ntv.ru/novosti/1209180/#ixzz3CepV47Z4 http://www.ntv.ru/novosti/1209180/  


Suomalainen blogin kirjoittaja on tässä kuvassa elokuussa 2014 Pietarissa Moskovan rautatieasemalla raskaan yömatkan jälkeen, platskarta-junamatkan jälkeen Tulasta Pietariin.


Juha Molari, D.Th Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)