Statcounter

perjantai 19. syyskuuta 2014

Miksi Putin ei hyväksynyt minua mahtavaan Venäjän trolliarmeijaansa Suomessa?

Jo varhain aamuyöllä tänään perjantaina 19.9.2014 Suomen valtiollinen yleisradioyhtiö YLE julisti Putinin entisen neuvoantajan ankarat varoituksen sanat Suomen kansalle: Venäjä on ryhtynyt informaatiosotaan Suomessa.[1] 

YLE oli oikein erityisesti käynyt kysymässä amerikkalaisen CATO-instituutin tutkijalta Andrei Illarionovilta, mitä on sanottava Venäjän informaatiosodasta Suomessa.  Illarionov on vastannut vartiopaikaltaan ja herättänyt Suomen kansan puolustukseen.

Viikko sitten 12.9.2014 tutkija Saara Jantunen Puolustusvoimien tutkimuslaitokselta arvioi uskottavan täsmällisesti, miten suomalaisessa sosiaalisessa mediassa ja verkkolehdissä on nähtävissä systemaattisesti Venäjän agendan mukaisia perusviestejä. Jantusen mukaan verkkosodan taustalla olisi jopa tietty yksilöitävissä oleva valtiollinen taho: Pietarissa sijaitseva trollitehdas.[2]

Sotatieteen tohtori Saara Jantunen on kirjoittanut 18.9.2014 julkaistun syvällisen tutkimuksensa ”Trolliarmeija, eli Venäjän informaatio-psykologinen sodankäynti”.[3]

 Tutkimuksessaan tieteen nimissä Jantunen paljastaa Suomea uhkaavan vaaran: trolliarmeija on ”osa Kremlin perusteemojen mukaista informaatio-operaatioiden toteuttamista”. 

Tässä tieteellisessä työssään tohtori Jantunen viittaa puolustusministeri Carl Haglundin lausuntoon sitä, että informaatiovaikuttaminen on ollut selvää. Myös kyberturva-asiantuntija Jarno Limnéllin perusteellinen analyysi Suomesta ”hybridisodankäynnin kohteena” on tukenut tutkijan päättelyä asiansa vakavuudesta. 

Jantunen nimenomaisesti kertoo trolliarmeijasta virka- tai työsuhteisena tehtävänä.

Jantusen analyysin mukaan Venäjän informaatio-psykologinen sodankäynti kulminoituu hyvin pitkälle Russia Today (RT) –kanavan toimintaan,, sillä ”RT ei ole tavallinen uutiskanava joka tuottaa suomalaisten standardien mukaista journalismia. Kyseessä on yksi pro-Kremlin mediataloista, jonka tavoitteena on edistää venäläistä näkökulmaa globaalisti ja lopulta dominoida englanninkielistä, erityisesti anglosaksista mediaa”.[3] 

Trollit toimivat synkronisoidusti pro-Kremlin median kanssa, jonka perusviestejä ovat käsittämättömät väitteet Ukrainan syyllistymisestä sensuuriin ja propagandaan, loukkaavat väitteet Ukrainan kahtiajakautuneisuudesta, syyllistävät vaatimukset Ukrainaa vastaan rauhan ja järjestyksen palauttamisesta, valheelliset uskottelut Venäjän pyrkimyksestä vuoropuheluun ja kuvaukset Venäjän pitkämielisyydestä rauhanpyrkimyksissä, sekä aivan mielikuvitukselliset väitteet Venäjän halusta huolehtia kansalaisistaan tai oudot informaatiot Venäjän vaatimuksista noudattaa ihmisoikeuksia, mutta ennen kaikkea törkeästi vääristelevät tiedot siitä, että todellisuudessa aina rauhanomaiset EU ja USA lietsoisivat jopa konfliktia lännen ja Venäjän välille.[3]  Niin sotatieteen tohtori Suomessa luokittelee trollien aineiston.

Kun nyt on niin, että minä olen kirjoittanut usein EU:n toiminnan muistuttavan USA:n sylikoiran tai vasallin asemaa, ja olen myös kaikilta muilta osin edistänyt noita RT-kanavan viesteihin liittyvää sanomaa, niin näiden ansioiden perusteella en voi mitenkään hyväksyä enkä ymmärtää, miksi Putin ei ole valinnut minua mahtavaan, suureen ja pelättävään Venäjän trolliarmeijaansa.

 RT-kanavan useat johtajat varmasti tietävät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni, mikäli RT:n kautta trolliarmeijan järjestäytyminen tapahtuisi. 

Kirjoitinhan minä joskus muinoin muutaman blogin RT-kanavallekin. Ja onpa muutama tuttuni joutunut EU:n ja USA:n sanktiolistalle.

Olen jo aiemmin kirjoittanut kritiikkini trolli-työnhakuun liittyvästä syrjinnästä  Facebookissani, mutta kirjoitan sen nyt laajemmin tässä avoimessa blogissani, jotta Maanpuolustuskorkeakoulun strategialaitoksen esimies Torsti Sirén ja hänen ystävänsä voisivat ryhtyä ei-julkisiksi tai julkisiksi suosittelijaksi pääsylleni trolliarmeijaan. Sirén on näet blokannut minulta pois mahdollisuudet lukea hänen Facebook-sivuaan, johon en ole koskaan mitään kirjoittanut mutta jossa hän on kirjoittanut sitäkin useammin hurjia väitteitä minua pientä ihmistä ja erityisesti suurta Venäjää vastaan. Tuosta seurauksena Sirén ei voi päästä valitettavasti tietoiseksi Facebookissa kirjoittamista toiveistani työskennellä trolliarmeijassa, joten saatan täten asian julkisuuteen, koska Suomen maanpuolustuskorkeakoulusta kuitenkin aina muuan tutkija joka päivä käy kerran tai useamman kerran tämän blogini lukemassa. Mehän olisimme melkein kollegat, paitsi Sirénin sotilasarvo olisi korkeampi kuin minulla trolliarmeijassa. 

Jos Sirénin väitteet edes jotenkin pitäisivät paikkaansa, niin kuin informaatiosodan korkein suomalainen sotilasasiantuntija varmasti on luotettava, niin hänen kirjoittama suositus voisi olla kova sana Putinille. Niin Torsti Sirén, Jukka Mallinen, Mikael Storsjö ja Heidi Hautala voisivat kaikki kirjoittaa suositukset sen puolesta, että Juha Molari osaa olla tosi ärsyttävä, häiritsevä tyyppi ja sellaisena sopisi erinomaisesti Venäjän trolliarmeijaan häiritsemään Internetissä SOME-keskusteluja. Niin suosituksen avulla mainitut henkilöt edistäisivät myös isänmaamme etua ja Suomen kansantaloutta, kun saisin toimeentuloni Venäjän valtiolta enkä enää rasittaisi työmarkkinatuen vaatimuksella suomalaista sosiaaliturvaa.

Minä jo halusinliittyä alkuinnostuksessa ”Venäjän trolliarmeija” –Facebook-sivustolle, mutta nyt olen ilmoittanut uhkaukseni, että taidan erota tuolta kuuluisalta Venäjän trolliarmeija – facebook-sivustolta. Syy on ihan kateus, joka on syttynyt köyhässä mielessäni noita oikeita Venäjän trolleja vastaan. Tämä kateus vahvistui erityisesti tuon aika tuoreen tohtorin Saara Jantusen asiantuntijahaastattelun jälkeen. Tuo tohtori – niin kuin ylivoimaisen viisas Jari Tervo toisaalla - osoitti aivan kiistämättömästi Suomessa ammattimaisesti toimivan trolliarmeijan. Siksi koen tulleeni petetyksi! 

MIKSI MINUA EI OLE KUTSUTTU TROLLI-PALVELUKSEEN??? 

Miksi minä en saisi saada palkkaa toiminnasta, joka vastaa vakaumustani ja jopa kutsumustani? Minun vakaumustani ei tarvitsisi edes ostaa rahalla toisenlaiseksi, vaan olisin aidosti Putinin trolliarmeijan uskollinen kutsumustietoinen soturi (tai partisaani).

Mielestäni osaamiseni ovat täysin riittävät. Voisin IT-koulutukseni johdosta itsekin ohjelmoida trolli-vastauksia, jotka menisivät ympäri SOME-verkostoa, mutta erityisesti oppisin asiaa koskevat IT-näppäryydet vaivattomasti. Tuo koulutukseni on ihan varmasti myös Venäjän tiedustelun tiedossa, joten en ymmärrä enkä hyväksy, miksi minua ei siis valittu Venäjän trolliarmeijaan, mutta tuhatmäärin muita suomalaisia on sinne jo valittu.

En ole mikään ”äsken kääntynyt”. Olen kirjoittanut vuodesta 2003 alkaen sanomalehtiin ja julkaisuihin yli 500 artikkelia Venäjästä, olen kirjoittanut blogia ja Facebookia muistaen Venäjää, olen matkaillut jo liki 20 vuoden ajan toistuvasti Venäjällä, olen opiskellut Venäjällä ja olen antanut kymmeniä televisio- ja sanomalehtihaastatteluja Venäjän medialle AIVAN VAPAAEHTOISESTI! Tässä loppuviitteen pienessä leikekokoelmassa lienee liki 1000 venäläistä uutista, jotka käsittelevät toimintaani.[5] 

Kukaan ei ole kuitenkaan ikinä edes kutsunut minua mukaan trolliarmeijaan. Tämä on mysteeri, joka häiritsee ja jota en mitenkään voi ymmärtää! 

Täytyisi muistaa, että juuri nyt minulla olisi suotuisat olot toimia trollina, koska olen työtön ja täysin vapaa: on ihan eri asia, jos moninaiset autokuskit, sihteerit, opettajat tai muut työtä tekevät ihmiset joutuvat tehtäviensä lomassa luvattomasti kirjoittamaan Putin-mielisiä viestejään, kuin että minä voisin tehdä ilman mitään häiritseviä muita velvollisuuksia (paitsi iltaisin joskus osallistun lasten harrastuksiin).

Kgb-upseereinakin eräät ansioituneet ”vihreät miehet” ovat jossain mielessä jo lähes puolivuosisataa olleet ”perhetuttuja” - ja he ovat 100 % varmasti tietoisia luotettavuudestani ja köyhyydestäni. Muistan miten nämä miehet joivat miestä väkevämpää ja minä mineraalivettä sekä vietimme kivaa iltaa ja aamu yhteisellä datshalla kesällä 2014. Nämä pistivät kätensä hartioilleni ja sanoivat, että ”veljestä” pidetään huolta. 

Miksi minuun ei noista hienoista hetkistä huolimatta luoteta sen vertaa, että pääsisin tähän kuuluisaan ja mahtavaan Putinin trolliarmeijaan, joka vaikuttaa Suomessa jo kaikkialla ja josta Suomen valtiollinen media kohisee joka päivä? Minä tarvitsin tuollaista työtä!

Ansioluettelooni voisin liittää senkin FSB:n intressejä tukevan toiminnan, kun 15.2.2011 kirjoitin Kavkaz Centerin rinnakkaissivuston toiminnasta hibloggerin omistajalle OOO Zolotaja Seredinalle ja Michael Krivdalle, opintonsa George Soroksen rahoittamassa Carnegie Mellon yliopistossa suorittaneelle miehelle, ja vain kaksi päivää myöhemmin Emirat kavkaz –sivusto suljettiin siellä.[4] 

FSB on varmasti myös tietoinen muiden ohessa siitäkin tapauksesta, kun Interpolin kansainvälisesti etsintäkuuluttama terroristi majaili (ja majailee yhä) Suomessa, ja niin minä toimitin videomateriaalin ja tiedonannon heille jo ennen kuin Venäjän valtion luovutusvaatimus tuli Suomen korkeimmassa oikeudessa käsiteltäväksi. Kyllä minä osaan toimia tehokkaasti ja vaikuttavasti, jos pääsisin jaloon ja mahtavaan trolliarmeijaan!

Minä olen liittynyt myös Venäjän ortodoksiseen kirkkoon, mitä konfirmaatiota lensi Moskovasta todistamaan muuan sotilaspastori ja mistä tapahtumasta ovat kertoneet venäläiset monet valtiolliset mediat, kuten RT-kanava, Venäjän hallituksen virallinen viikkolehti Rossiiskie Vesti ja Interfax. 

Ei pidä suinkaan pelätä, että olisin tyypillinen suomalainen pervertikko etiikan ja uskonnon suhteen. Olen ortodoksisesti uskovainen kristitty mies!

Tai trolliarmeijan komentaja ja rekrytoija voisi muistaa sitäkin, että itse asiassa minä nostin esille Venäjän valtiollisessa mediassa Aleksei Navalnyin hämärät amerikkalaiset bisnekset, kun kirjoitin artikkelin RT-kanavalle, minkä jälkeen asia on kehittynyt myös oikeudellisesti suotuisasti. Tästäkin näkee, että en minä ole mikään värivallankumouksellinen häirikkö tai soluttautuja.

Jos en pääsisi hienoon ja syvästi toivottuun Putin-trolliarmeijaan edes rivisoturiksi tai korpraaliksi, niin miksi en saisi olla tämän trolliarmeijan puolesta taisteleva pieni urhoollinen vapaaehtoinen partisaani? Jaksan muistuttaa yhä uudestaan, että lasteni ukin isä oli Smolenskin alueen miliisipäällikkö ja Saksan miehityskaudella alueella partisaanipäällikkö. Osaan kunnioittaa partisaanien saavutuksia, mitä kaikki suomalaiset eivät osaa asianmukaisesti arvostaa! Hänen isänsä oli Leninin ja Stalinin kaudella syntyvän Neuvostoliiton aivan ensimmäinen valmistunut miliisi - uljas kaksi metriä pitkä mies järjestyksen turvaamisessa. 

Myös minun oma sukuni on osoittautunut uskolliseksi Suomen hyvälle itäiselle ystävälle: ukkini vei jatkosodan alettua aseen pois sotilaspiiriin ja ilmoitti ettei sotakäskystä huolimatta ammu venäläistä eikä osallistu Saksan rinnalla sotaan Neuvostoliittoa vastaan. En olisi epäluotettava, vaan miksi minua ei ole kutsuttu edes Putinin partisaaniksi trolliarmeijaan, vaikka niin paljon tahtoisin!

Olen todella köyhyydessä kurjistuva ja kärsivä ihmispolo, jonka Venäjäkin varmasti tietää tarvitsevan toimeentuloa. Silti en saa enkä ole saanut ruplaakaan! Samanaikaisesti paljastuu, että täällä Suomessa on kokonainen Kremlin trolliarmeija! Tämä pistää vihaksi ja tekee kateelliseksi!!! 

Poikani jalkapalloseurassa jo jotkut johtajat saattavat väsyä minuun, kun kamppailen rahapulan tähden jokaisen kymmenen euron varustetilauksen kanssa, enkä osaa ottaa rennosti pieniäkään laskuja. 

Jos pääsisin trolliarmeijaan ja alkaisin nauttia palkkaa, niin tämä parantaisi koko perheeni elämänlaatua huomattavasti ja turvaisi lasteni harrastusten jatkumisen.

Muistan hyvin sen hetken uutenavuotena, kun katsoin televisiota Pietarissa ja Jeltsin astui sivuun Putinin tullessa paikalle. Venäläinen vaimoni sanoi silloin, että nyt tuli hyvä mies presidentiksi, ja seuraavissa vaaleissa vaimoni äänesti Putinia – niin kuin aina. Minulla on ollut pöytäni päällä niistä ajoista alkaen pieni Putin-patsas kunnioituksena. Miksi minä en ole siis päässyt Putinin trolliarmeijaan? Enkö minä tarpeeksi ihannoi Putinia? Enkö minä ole osoittanut tarpeeksi kauan uskollisuutta? Mikä on minussa vikana? Miksi nuo tuhannet muut suomalaiset ja maahanmuuttajat ovat niin paljon parempia, että he saivat oikeuden päästä trolliksi?

Minä olen saanut kärsiä monet vihamiesten ja -naisten iskut "venäjämielisyyden" johdosta (en kuvaile nyt kaikkea yksityisyyteenkin kohdistunutta törkeyttä), mutta Putin trollit vaan nauttivat isosta rahasta! 

Todistettavasti jopa USA:n valtiolliset toimijat ja Euroopan parlamentin puhemies suomalaisen mepin avustuksella ovat häirinneet elämääni. Silti en ole saanut edes vapaaehtoisen Putin-partisaanin paikkaa suuressa trolliarmeijassa! Tämä on ihan väärin!!!

Viittaan tässä ihan tuoreimpaan paljastukseen, jonka Murmanskin poliisipiirin sisäministeriön ex-päällikkö Ruslan Ustrahanov on tehnyt todistaessaan työskentelynsä Suomessa Amerikan Yhdysvaltojen CIA-agenttien ohjauksessa Baltic Review-julkaisussa.[11] Viittaan myös Voice of Amerikan Moskovan toimiston johtajan James Brooken epäasialliseen intressiin minua ja RT-kanavaa vastaan.[6] 

Voin viitata myös siihen havaintoon, että U.S. Army, U.S. State Department in Washington, Department of Homeland Security, U.S. Navy Network Information Center ja Washingtonin oikeuslaitos ovat osoittaneet moni-ilmeistä intressiä internetissä tapahtuvaa toimintaani kohtaan jo vuosien aikana ja useamman kerran.[7] 

Voin myös viitata siihen kovaan intressiin, joka Heidi Hautalalla on ollut toimintani vaurioittamiseksi, esimerkiksi siinä intressissä, miten 16.5.2011 Hautala luki Euroopan parlamentista Storsjö-juttuja blogistani, tai kääntyi Euroopan parlamentin puhemiehen Jerzy Buzekin puoleen ottaen yhteyttä Venäjän duuman puhemieheen Boris Gryzloviin Hautala-kirjoittelun vaientamiseksi [8] sekä nimesi sittemmin Ulkoministeriön lehdistötilaisuudessa minut ”arkkivihollisekseen” [9][10] 

Kauheimpana kärsimyksenä on kuitenkin se, että olen aiheettomasti joutunut kokemaan jopa aina viisaan Jukka Mallisen väitteet Kremlin soluttautuneista vaikuttaja-agentteista tähän hyväuskoiseen Suomeen.[11]

Miksi minun osaksi jää vain kärsiä nämä kaikki sekä monet muut hirvittävät kohtalot ja solvaukset, mutta en saa mitään rahallista nautintoa, johon trolli-agentit ovat arvolliset työ- tai virkaehtosopimustensa mukaisesti?

 Eikö olisi kohtuullista, että pääsisin töihin ja paremman toimeentulon varassa kestäisin paremmin kaikki kolhut? Miten muka Suomessa toimiva Putinin suuri tuhatmääräinen trolli-armeija olisi jokaista yksilöä myöten enemmän joutunut osalliseksi Putin-fanin kovista koettelemuksista kuin minä? Miksi Putin maksaa trolliarmeijalle, mutta minä en saa mitään?

En minä nyt moiti Suomea, vaan Putinia, joka ei ole soittanut minulle ja rekrytoinut mahtavaan trolli-armeijaan Suomessa, jossa on kuitenkin jo tuhatmäärin trolleja. Minusta on jossain määriä epäreilua, että minä en saanut oikeutta taistella trolliarmeijassa. 

Miksi, miksi, miksi Putin hylkäsi minut, mutta valitsi vauraan ja mahtavan trolliarmeijan Suomessa???

[1] YLE 19.9.2014. Putinin entinen neuvonantaja Yle Uutisille: Venäjä informaatiosotii Suomessa – ”Haluaa näyttä, kuka on pomo”. http://yle.fi/uutiset/putinin_entinen_neuvonantaja_yle_uutisille_venaja_informaatiosotii_suomessa__haluaa_nayttaa_kuka_on_pomo/7480089

[2] YLE 12.9.2014. Tutkija: Verkkosodan takana voi olla Pietarissa sijaitseva trollitehdas. http://yle.fi/uutiset/tutkija_verkkosodan_takana_voi_olla_pietarissa_sijaitseva_trollitehdas/7469539

[3] Saarja Jantunen, 18.9.2014. Trolliarmeija, eli Venäjän informaatio-psykologinen sodankäynti. http://fmashiri.wordpress.com/2014/09/18/trolliarmeija-eli-venajan-informaatio-psykologinen-sodankaynti/  

[4] Olemme saavuttaneet osavoiton terrorismia vastustavassa viestinnässä!   http://juhamolari.blogspot.fi/2011/02/olemme-saavuttaneet-osavoiton.html

 

[5] http://juhamolari.blogspot.fi/2010/01/blog-post_23.html

 

[6] Kremlin TV Channel to US: No Reset. http://blogs.voanews.com/russia-watch/2012/04/21/3012/  

 

[7] Ks. esim. http://juhamolari.blogspot.fi/2014/02/what-are-consequences-and-costs-of-this.html

 

[8] Juha Molari 3.7.2012. Heidi Hautalan esitutkinta-aineisto vuotaa julkisuuteen. http://juhamolari.blogspot.fi/2012/07/heidi-hautalan-esitutkinta-aineisto.html

 

[9] Juha Molari 21.3.2013. Nemesiksen koston pelko. Heidi Hautalan parapraksis ”arkkivihollisista”. Onko Hautala psykoneuroottinen potilas? http://juhamolari.blogspot.fi/2013/03/nemesiksen-koston-pelko-heidi-hautalan.html


[10] Juha Molari 19.3.2013. ”Arkkivihollisen” vastaus arvoisalle ministeri Heidi Hautalalle. http://juhamolari.blogspot.fi/2013/03/arkkivihollisen-vastaus-arvoisalle.html

[11] Eversti Ustrahanovin mukaan Helsingissä CIA käski hyökätä Bäckmania ja Molaria vastaan http://juhamolari.blogspot.fi/2014/09/eversti-ustrahanovin-mukaan-helsingissa.html


[12] Ilkka Luukkonen 21.5.2014. Venäjän-tuntija: Näin Kreml soluttautuu hyväuskoiseen Suomeen http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/venajan%20tuntija%20arvioi%20putinisteja-20757KIRJOITTAJAA EI OLE HYVÄKSYTTY EDES PUTINISTIEN TROLLIKSI, VAIKKA VIIHDYN TOSI HYVIN OIKEIDEN DESANTTIEN KANSSA MERKKIPÄIVÄN JUHLALLISUUKSISSA:


Juha Molari, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172, +358 44 238 1165
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha