Statcounter

sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Länsi järjestyy sotaan Venäjää, ortodoksista uskoa ja ”trolleja” vastaan

Suomalaisen median, useiden jopa keskeisten poliitikkojen ja ”oppineiden” sekä muutamien kohu-upseerien vouhotus Venäjän ja Putinin uhkasta yms. ei ole ollut valitettavasti erillinen ilmaus suomalaisesta russofobiasta, vaan johdonmukaisesti implementoitu länsimaisen informaatiosodan agendan mukaisesti.

Lännestä löytyy lukuisia turvallisuuspolitiikan analyytikkoja, joiden mukaan vuonna 2015 olisi odotettavissa Venäjän ja Lännen välillä myös terroritekoja ja väkivaltaisuuksia kovenevan informaatiosodan ohessa. Mahdollisesti jopa raaka kova sota voi alkaa.

Tämä paha agenda tulee ilmi välillisesti siitä, että jo aivan liian monet ”lännen” analyytikot vaativat ankarampia operaatioita sekä venäjämielisiä bloggereita vastaan että niitä tahoja vastaan, jotka ortodoksisen uskon mukaisesti esittävät länsivastaisen protestinsa ateistisia tai antikristillisiä liberaaleja arvoja vastaan perinteisten arvojensa puolesta. Nämä kovat toimenpiteet ovat tosiasiallisesti sotilastoimia kotirintaman eheyden turvaamiseksi.

Edward Lucasin, Baltian valtioiden johtavien poliitikkojen sekä monien muiden nimien ohessa edellä mainittuja sotasuunnitelmia ja ankaria toimenpiteitä ovat esittäneet mm. amerikkalainen vastavakoiluun erikoistunut upseeri John R. Schindler; washingtonilaisen Wikistratin projektijohtaja Nick Ottens; New Yorkin yliopiston professori ja Wikistratin analyytikko Mark Galeot; Acton instituutin vanhempi tutkija, merijalkaväen veteraani, Patrick Henry Collegen journalismin apulaisprofessori Joe Carter; RFE/RL:n toimittaja Glenn Kates; newyorkilaisessa Liberty Newsissa julkaiseva Adler Horst niin kuin myös Pavel ja Mihail Hodorkovskin palveluksessa The Institute of Modern Russia:ssa toimivat Peter Pomerantsev ja Michael Weiss.

”Venäjä mielenvikainen naapuri”?

Venäjä on "mielenvikainen naapuri", Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitoksen esimies, everstiluutnantti  Torsti Sirén  kirjoitti Facebookissa 20.4.2014 kello 1:19 ja sai paljon ”peukkuja”. Hän on tullut sittemmin julkisuudessa tunnetuksi rajuista lausunnoistaan. Suosionosoituksiaan rajulle puheelle olivat tuolla kertaa antamassa Johanna Suhonen [Valtiotieteen opiskelija, Ulko- ja turvallisuuspoliittisen nuorten ryhmän jäsen ja opiskelija Maanpuolustuskorkeakoulusta], Vapaa-ajattelijoiden rautaristein tatuoitu Jussi K. Niemelä, Matt Sirkin, Yrjö Lipasti, kapteeni Eerika Vaahtovuo (os. Haavisto) ja Tuula Elisabeth Visa.[20] Monet toiset kerrat suosionosoitusten antavien lista on pitempi ja vielä arvovaltaisempi – jopa pelottavan arvovaltainen. Sirén-setää ei pidä vähätellen arvioida vain yksittäisenä häiriintyneenä upseerina, vaan tapaus tulee nähdä osana laajempaa ilmiötä, länsimaiden valitettavan vaarallista massiivista sodan valmistelua Venäjää vastaan. Suomalaisten kannalta peruskysymys on tietysti siinä, aikovatko suomalaiset suostua siihen, että Suomen poliittiset ja sotilaalliset johtajat vievät taas kansakunnan kuoleman tielle.

Sirénin mielestä Venäjän hajoaminen Neuvostoliiton tavoin olisi "hyvä asia sivistyneen maailman kannalta", kuten hän kirjoittaa Suomen maanpuolustuskorkeakoulun työkoneelta. Strategian laitoksen uutta puolustussuunnitelmaa hän kommentoi otsikolla: "vapise ryssä". Venäjää hän kutsuu ”pahuuden valtakunnaksi”, jota vastaan pitäisi aloittaa sota: "Pahuutta ei pidä pelätä, sille pitää pistää kahta kauheammin takaisin".   

Everstiluutnantti Sirénin henkilökohtaiset tunnepurkaukset asettuivat tuolloin niin kuin lukuisat muutkin kerrat melkoiseen ristiriitaan hänen toistamiensa – aina liki samojen – mainoslauseiden kanssa, kun hän Naton peruskirjan mukaan määrittää sotilasliiton rauhan, yksilönvapauden, moniarvoisuuden, demokratian ja ihmisarvon arvoyhteisöksi. Strategialaitoksen johtaja Torsti Sirén kehotti kuitenkin toistuvasti Venäjän pikaiseen hävittämiseen: "Jos Venäjää ei olisi olemassa, maailma olisi ehkä parempi paikka." 

Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitoksen esimies, everstiluutnantti Torsti Sirén kirjoitti nuo edellä kuvatut hurjat provokaationsa pian sen jälkeen, kun hän oli saapunut takaisin Suomeen Roomasta, jossa hän luennoi maaliskuussa aiheesta ”Strategic Communication and the Influence of the Media on Public Opinion”. Hän kehitteli Nato-oppilaitoksessa uutta Nato-tarinaansa nimenomaisesti suomalaisia varten siitä, miten viestintää tulisi hoitaa strategisesti ja vaikuttaa median avulla julkiseen mielipiteeseen. 29.11.2012 Torsti Sirén ja Maanpuolustuskorkeakoulun strategialaitos tapasi Tarton Baltian maanpuolustusakatemian ja Tukholman vastaavien kanssa. 7.7.2002 hän saapui Ranskasta informaatiosodankäynnin konferenssista, jossa hän piti esitelmän. 21.12.2012 Torsti oppi strategista tarinankerrontaa Nordic Security Seminarissa yhdessä ruotsalaisten kollegoidensa kanssa. Syyskuussa 2013 Torsti-setä kehitteli strategista tarinankerrontaa Riikan kokouksissa. Sirén on tunnustanut, että alle viisi vuotta sitten hänen toimintansa muuttui Internetissä. Karkeasti ottaen noin viisi vuotta on myös Lännessä aktiivisesti valmisteltu sotarintamaa Venäjän tuhoamiseksi.

Erikoisempi ja vähemmän tunnettu piirre on se, että tämä Tapanilan ja MPKK:n everstiluutnantti Torsti Sirén esiintyy Facebookissa myös mitä kiivaimpana homosuhteiden puolestapuhujana ja uskonnon kieltäjänä. Upseeri kertoi jo ennen Pussy Riot –skandaaleja, että Amerikan Yhdysvallat ovat ottaneet gay-aktivistit poliittiselle agendalleen: ”Homoseksuaalisuuden tukeminen on jo esim. USA:n ulkopolitiikan agendalla” (8.6.2012 kello 21:50). Niin teki myös setä Torsti Sirén. Torsti-setä kirjoittaa 24.8.2013 kello 17:02: ”Jos haluat ostaa seksiä, se pitäisi olla mahdollista. Jotkut myy”. Hän vaatii Suomeen vapaata seksiä ja viinaa kirjoituksessaan 24.8.2013 kello 14:54. Torsti-setä iloitsee toistuvasti luutnantti Touko Laaksosesta, vapaudenristin 4. luokan ritarista ja tämän Tom of Finland postimerkeistä. Sirén hyökkää rajusti koulujen kevätjuhlien suvivirttä vastaan 5.4.2014. Tuskin on sattumaa, että uskonnon kieltäminen ja äärimmäisten vapaamielisten arvojen vaatimus perinteisiä arvoja vastaan on yhdessä linjassa monien länsimaisten turvallisuusanalyytikkojen vaatimusten kanssa, kun nämä tahtovat tarkempaa valvontaa ja tehokkaampia toimia ortodoksisen uskon perinteisiin arvoihin tukeutuvan ”länsivastaisen propagandan” taltuttamiseksi.

Professori Markku Kivinen teki 30.12.2014 Suomen kuvalehden haastattelussa rajun hyökkäyksen ”Putin johtamaa venäläistä uutta identiteetin rakentelua” sekä Venäjän ortodoksisen uskon mukaista perinteistä kristillistä arvomaailmaa vastaan [ks. 17] 

Kuten olen ilmaissut jo muutama vuosi sitten Venäjän Federaation virallisessa viikkolehdessä Rossiiskie Vesti (21.1.2013), niin ”Lännessä on nyt antikristillinen vallankumous, mutta Venäjän ortodoksinen kirkko on erityinen ja ainutlaatuinen. Venäjän ortodoksinen kirkko auttaa myös Euroopan sivilisaatioita säilyttämään hengelliset, moraaliset ja kulttuuriset arvot, jotka periytyvät menneisyydestä”.[18][19] Venäjän konservatiiviset uskonnolliset arvot ja perinteisten perhearvojen kunnioitus saavat kannatusta länsimaisissa uskonnollisissa ja konservatiivissa piireissä, mikä ärsyttääkin lännen sotilaallisia tavoitteita: Lännessä kaikki eivät ole suinkaan johdonmukaisesti amerikkalaisten pyrkimysten tukena, oma rintama ei ole eheä. Siksi Lännen sotilaallinen tehtävä on vaientaa Venäjän ortodoksinen usko. Länsi kokee sotatilan syttyneen sekä Putinin Venäjää että ortodoksista uskoa vastaan. 

John R. Schindler – pervertikko vastavakoilun upseeri

Amerikkalainen turvallisuusalan analyytikko, strategi ja vastavakoilun upseeri John R. Schindler on lausunut ankaria varoituksia ”Putin erityisestä sodasta vuoden 2015” aikana. Schindler on Amerikan Yhdysvaltain Merisotakoulun virantoimituksesta pidätetty professori: hän lähetti naisille valokuvia peniksestään ja joutui pois professorin paikalta.

Schindlerin yliopistovirkana on ollut opettaa turvallisuudesta, strategiasta ja tiedustelutoiminnasta. Hän on toiminut myös vuosikymmenen verran Amerikan Yhdysvaltain NSA (National Security Agency) palveluksessa vastavakoilun ja tiedustelun upseerina, erityisesti kohteena oli Itä-Eurooppa. Lisäksi hän on erikoistunut Amerikan Yhdysvaltain informaatiosodankäyntiin. Schindler toimii myös Bostonin yliopistossa kansainvälisen historian dosenttina sekä Euraasian alueeseen erikoistuneen Partnership for Peace Consortiumin puheenjohtajana. Schindler on perustanut Oxfordin yliopiston John Mastermanin johtaman legendaarisen XX komitean ja vastavakoilun Double Cross Systemin kunniaksi XX komitean nimeä kantavan web-sivuston, jossa hän arvioi vakoilun ja vastavakoilun tarpeita.

Suomen Sotilas –sotilasaikakausijulkaisussa Pekka Mäkelä on vuoden 2014 lopulla löytänyt kunniakkaaksi auktoriteetikseen juuri Schindlerin, kun Suomen Sotilas tahtoo perustella turvallisuus- ja puolustuspoliittista parempaa katsantokantaa. Suomen Sotilaan julkaisussa Schindler kertoo työskennelleensä ”vuosien ajan Yhdysvaltain kansallisessa turvallisuuspalvelussa NSA:ssa tutkien Venäjää”.[2] Tuossa artikkelissa hän vaatii Länneltä parempaa tiedustelutoimintaa: ” Meidän täytyy myös tunnustaa Kremlin myötäilijöiden ja propagandistien olemassaolo lännessä.”[2] Samansisältöisesti myös 23. joulukuuta 2014 Schindler varoittaa Putinin mahdollista toimista vuoden 2015 aikana.[1]

Professori Schindler on tullut kesällä 2014 kuuluisaksi myös lähettäessään eräälle Lesley-naiselle ja Trent Jensenille valokuviaan peniksestään.[3] Schindler on myös kuuluisa julkisesta kritiikistään Edward Snowdenin toimintaa kohtaan. Ei ole ihan vähäinen kysymys sekään, että miksi turvallisuuspalvelun vastavakoilun keskeinen asiantuntija ja analyytikko on myös pervertikko. Mitä tämä kertoo länsimaisten turvallisuuspalvelujen häiriintyneestä ilmapiiristä ylipäätänsä? Ovatko länsimaiset ihmiset itse turvassa oman maansa turvallisuuspalvelujensa häiriintyneiltä pervertikoilta, jotka tuottavat kuitenkin poliittista valtakoneistoa ja sotilaallista päätöksentekoa varten ensiarvoisia raportteja ja analyysejä?

John R. Schindlerin esittämä kysymys kuuluu, että ovatko ns. Lännen asettamat pakotteet lainkaan riittävät ”lopettamaan Putinin aggressiivisuuden”. Johtavatko pakotteet pitkällä aikavälillä edes siihen tulokseen, jossa Putinin pitäisi jättää tehtävänsä (”in the long run, perhaps even leave office”). Schindler toteaa murheellisena, että venäläiset ja Putin eivät ole suinkaan saaneet halveksuntaa Lännen ilmaisemien paheksuntojen ja pakotteiden johdosta, vaan päinvastoin monet näyttävät nauttivat Lännen paheksunnasta. Niin Schindler päätyy mietteissään Toisen maailmansodan Japanin kohtaloon, joka uskoessaan tappion ahdistaviin seurauksiin päätyi pommittamaan Pearl Harboria. Niin Schindler kysyy: ”Voisiko Putin tehdä samoin ja päättää, että Venäjä kärsii tappion Lännen pakotteiden johdosta, niin miksi ei valita siis todellista sotaa, jossa Moskovalla on ainakin mahdollisuus voittoon?” (“Might Putin do the same and decide that since Russia is facing defeat at the hands of Western sanctions, which represent a kind of war, why not opt for actual war, in which Moscow at least has a chance of victory?”).

Vastavakoilun upseeri tekee johtopäätöksen: Putin on mies, joka ei ole perääntymässä (“This is not a man who is about to back down”). Hänen mukaansa ”Kremlissä tsekistit ovat todellisia kovia miehiä, joilla on paljon verta käsissään” (”who are actual hard men with much blood on their hands”). Kremlin kovat miehet ovat iloisia antaessaan oppituntia länsisuuntauksen ”teko-macho –teeskentelijöille”, ja vuoden 2015 aikana he tulevat antamaan oppitunnin, ennustaa John R. Schindler sodan syttymistä.

Niin Schindler pohtii reaalisen sodan mahdollisuutta vuodelle 2015, eikä sulje sodan mahdollisuutta pois, koska Nato ei ole kyennyt pistämään toimeksi riittävää pelotetta Itä-Eurooppaan: ”I don’t know if there will be war – real war – between Russia and the West in the new year. Surely such a possibility cannot be ruled out, not least because NATO has signally failed to implement the modest deterrence posture in Eastern Europe - - - “

Vastavakoilu-upseerin mukaan Naton etulinjan valtiot pitävät mahdollisena Venäjän suorittamaa hyökkäystä ja miehitystä: Obaman ja Naton päättäväisyydestä he ovat tulleet epävarmoiksi. Kuitenkin on epätodennäköistä, että Putin aloittaisi pian avoimen aggression Nato-maata vastaan, koska tämä aiheuttaisi suursodan, mutta sellainen ristiriita voi alkaa vuonna 2015 (”such a conflict may result anyway in 2015”). Erityisesti ”Kremlin sotilaalliset ja vakoilun operaatioiden kasvu Pohjois-Euroopassa on huolestuttavaa, esimerkiksi pienen Viron joutuminen Putinin järjestämien provokaatioiden kohteeksi”. Niin Schindler on ”aivan varma, että uusi vuosi [2015] tuo Lännen tietoon sen, mitä tarkoittaa Idän järjestämä Erityissota.” (“What I am absolutely certain of, however, is that the new year will bring the West more of what I’ve termed Special War emanating from the East”).

Schindler huomauttaa, että Moskova ei tahdo käydä kuitenkaan tavanomaista sotaa Natoa vastaan (“Moscow is far from ready to wage sustained conventional war against NATO”), mutta sitäkin innokkaampi Venäjä olisi “aloittaa vakoilun, kumouksellisen toiminnan ja terrorismin avulla Erityissodan” (“it is eminently prepared to engage in the witches’ brew of espionage, subversion, and terrorism that makes up Special War”). Turvallisuusasiantuntijan mukaan Lännen tulisi olla erityisen valppaana Kremlin mainittuja uhkia vastaan, vaikka valitettavasti NATO olisi toistaiseksi heikosti valmistautunut tunnistamaan, estämään tappiot ja estämään kyseisen toiminnan.

Schindlerin mukaan vakoilu on Venäjän ydinosaamista. Hän kuitenkin kiittää, että vihdoin Lännen media on huomannut Moskovan erityispalvelujen aktiivisuuden Länttä vastaan.  ”Kremlin tavoitteita palvelevat jotkut poliitikot, aktivistit ja toimittajat levittävät pro-venäläisiä näkemyksiä monenlaisista kysymyksistä”. Tästä kumouksellisesta levitystoiminnasta merkittävä osa toteutetaan internetissä: ”Nämä toimijat vaihtelevat Venäjän erityispalvelujen täysiaikaisista agenteista pelkkiin Putin-myönteisiin vaikuttajiin. Kremlin brändin mukainen psykologinen toiminta voi saavuttaa tuhoisia seurauksia valheiden, puolitotuuksien ja väärennösten avulla. Kumouksellisuus on palannut, missä Internet on sen tärkein ase. Mitä pikemmin hyväksymme tämän tilanteen, Länsi voi alkaa torju Venäjän agitaation ja propagandan toimiston (Agitrop), jonka pyrkimyksenä on psykologisesti ja poliittisesti riisua ja jakaa Nato ilman taistelua” (”this Kremlin brand of espionage-based psychological operations can achieve devastating results through lies, half-truths, and forgeries. - - - Subversion is back, with online disinformation as its main weapon, and the sooner we accept this the West can begin to counter Russian agitprop that aims to psychologically and politically disarm and divide NATO without fighting”).

Schindler pitää mahdollisena, että Venäjä ryhtyy tietoverkko-terrorismin lisäksi todelliseen terrorismiin, tappajiin Lännen ihmisiä vastaan. Hän muistuttaa Neuvostoliiton tiedustelupalvelun harjoittaneen monenlaista ulkomaista terroristitoimintaa 1960-luvulla PLO:n, Punaisten prikaatien ja Punaisen armeijakunnan avulla. Lisäksi hän viittaa GRU:n salamurhaajiin Tšetšenian johtajia vastaan ja Litvinenkon surmaan. Schindler vaatiikin Yhdysvaltojen ja Lännen turvallisuuspalveluja kiireellisesti kehittämään vastavakoilun osaamistaan.

Nick Ottens: vaarallinen ortodoksinen usko ja venäläinen sivilisaatio

Transatlantinen uutissivusto Atlantic Sentinel päätyy vuoden 2014 lopulla tuhoisaan odotukseen Nick Ottensin artikkelissa ”Putinin pyhä sota” (28.12.2014).[4]

Alankomaalainen  terrorismin tutkija Nick Ottens toimii myös Australiassa vuonna 2009 perustetun geostrategisen tiedusteluyrityksen Wikistratin palveluksessa sen projektijohtajana. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Washington DC:ssa Amerikan Yhdysvalloissa. Yrityksen päävastuullinen strategi on Yhdysvaltain laivaston evp. kapteeni Wayne Porter, ja perustaja toimitusjohtaja on Joel Zamel. Wikistrat tarjoaa vuorovaikutteisen noin 70 osallistujan rakentaman simulaation reaaliaikaisessa avioriihissä, jossa arvioidaan mahdollisia skenaarioita. Ottens on myös Atlantic Sentinelin päätoimittaja.

Nick Ottens liittyy Schindlerin näkemykseen, jonka mukaan Venäjä pitäisi nähdä ”niiden moninaisten liikkeiden etujoukkona, jotka vastustavat läntisen postmodernismin poliittisia ja sosiaalisia muotoja”. Venäjän politiikan elvytetty yhteys ortodoksiseen kirkkoon näkyisi ”lauluissa Lähi-idän ja Syyrian kristittyjen hädästä”. ”Kun Putin ilmoitti Krimin liittämisestä parlamentille maaliskuussa, hänen puheensa sisälsi monia vetoomuksia Venäjän nationalismin ja ortodoksisen uskon mystiikkaan, mukaan lukien sitaatteihin vanhoilla pyhimyksiltä”.[4]

Ottens viittaa Mark Galeottiin, New Yorkin yliopiston professoriin ja Wikistratin analyytikkoon, jonka mukaan Venäjän propaganda kuvaa venäläisten kasvanutta uskomusta siihen, että ”venäläinen sivilisaatio on erityislaatuinen ja ainutlaatuinen paikka maailmassa niin että sitä täytyy suojella homogenoituvalta läntiseltä vaikutusvallalta”.

Ottens liittyy puolestaan Schindlerin käsitykseen, että ortodoksisesta kirkosta ”on tullut suotuisa kulkuväline lännen vastaista propagandaa varten”. Schindler varottaa, että ”Euroopassa voi levitä tyytymättömyys Amerikan johtoa vastaan, jolloin Venäjän antama vaihtoehto näyttää enemmän uskottavalta eurooppalaisille, jotka ovat huolissaan maahanmuutosta, identiteetistä, arvojen ja talouden romahduksesta”.[4]

Joe Carter: militantti venäläinen ortodoksinen usko

Acton instituutin vanhempi tutkija, merijalkaväen veteraani, Patrick Henry Collegen journalismin apulaisprofessori Joe Carter arvioi Venäjän presidentin uskonnollisia piirteitä, kun valittaa ”lännen aliarvioivan militantin venäläisen ortodoksisuuden vaikutusta Putinin maailmankuvaan” (”the West may be underestimating the influence of militant Russian Orthodoxy on Putin’s worldview”). Hän huomauttaa, että Kremlin tsekististen miekan ja kilven tapana on ”Kolmas Rooma” monien venäläisten voimakkaana maailmankuvana. ”Se että tämä tapahtuu tällä planeetalla ja sen politiikka on voimakkaasti Lännen vastainen täytyy sanoa selvästi”.[4]

Carterin mukaan FSB:n ja Venäjän ortodoksisen kirkon ideologinen fuusio huipentui vuonna 2002. Kirjoittajan mukaan ”me olemme kylmässä sodassa 2.0, halusimmepa sitä tai emme”.[5]

Lännessä lähes kaikki asiantuntijat ovat useimmiten sekularisteja, jos eivät jopa ateisteja. He eivät juuri kiinnitä huomiota näihin selkeisiin viitteisiin siitä, millainen Venäjä on.  Vaikka Venäjän ortodoksinen kirkko ei ole Venäjän valtion uskonto, ”niin ei voi kiistää, että Moskovan patriarkaatilla on läheiset suhteet Kremliin ja Putinismiin”.

Carter sanoo, että jää nähtäväksi, onko tämä symfoniaa, bysanttilaistyylistä valtion ja kirkon yhtenäisyyttä, mikä on jyrkästi ristiriidassa amerikkalaisten käsittämän kirkon ja valtion eron kanssa. ”Venäjän ortodoksisen kirkon propaganda ja agitaatio toiminta, jolla on Kremlin hyväksyntä, luonnehtii Länttä rappioon kuolevaksi ja syntiin ajautuneeksi, epäuskoiseksi, kyllästyneeksi joukoksi. Venäjän ortodoksinen kirkko sanoutuu irti feminismistä ja LGBT:n liikkeestä, joita pidetään lännen saatanallisina luomuksina, jotka pyrkivät tuhoamaan uskon, perheen ja kansakunnan. Tuohon uskoon kuuluu mielikuva, että Länsi vie antikristillisen viruksen Venäjälle, joka menettäisi siteen Jumalaan ja kristilliseen perinteeseen, ihmiskunta sokaistuisi moraalisesti, tarttuisi materialismiin, irrationalismiin ja nihilismiin.”

Carten pitää huonona uutisena, että Putinin tinkimättömälle maailmankuvalle on yhä enemmän ihailijoita Lännessä, kaukana ortodoksisesta valtakunnasta. Monet, jotka hylkäävät Moskovan puoliuskonnollisen mystiikan, kuitenkin ihailevat postmodernismin vastapainoa.

Adler Horst: Venäjää vastaan toimivia ryhmiä tuettava

Newyorkilaisen Liberty Newsin artikkelissa ”Venäjän vaikuttaja-agentin lännessä” Adler Horst nimeää 15.12.2014 huolestuttavaksi, että ”Moskovan plutokratit – rahanvalta – manipuloi läntistä yleistä mielipidettä: he etsivät idealisteja”. ”Nykyään Moskova etsii idealisteja, jotka ovat tyytymättömiä amerikkalaiseen ja läntiseen elämään, sen arvoihin ja erityisesti viimeaikaisiin tapahtumiin. Demokratian, kapitalismin, Hollywood-elokuvien, McDonaldsin ja Internetin vihaajat yhdistävät vihansa Amerikkaa vastaan”.

Horst muistuttaa sähköposteja julkaisevasta Shaltai Boltai hakkeriryhmästä, jolla on hänen mukaansa ”pitkät siteet Venäjän nationalisteihin, Venäjän ortodoksiseen kirkkoon sekä joihinkin amerikkalaisiin pro-traditionalistisiin liikkeisiin sekä venäjämielisiin terroristeihin Ukrainassa. Lisäksi Alexandr Duginin, Venäjän ekspansionismin tunnettu puolestapuhuja ja Euraasian nuorisoliiton pää, on suorassa yhteydessä Perheiden maailmankokouksen (WCF; World Congress of Families) organisaatioon”.

Horstin mukaan on huolestuttavaa, että venäläiset saivat palkata washingtonilaisen yrityksen Capitol Counsel LLC:n ”parantamaan Venäjän imagoa”. ”Meidän kaikkien pitäisi ymmärtää selvästi, että yrityksen täytyy toimia yhteiskunnassa sen sääntöjen mukaisesti ja tuettava tätä yhteiskuntaa, tai muuten tätä liiketoimintaa on arvioitava vihamieliseksi. Henkilökohtaisesti en usko, että Venäjän sanktioiden jälkeen pitäisi hyväksyä venäläiset lobbaajat Amerikan maaperälle”.

Adler Horst viittaa venäjämielisiin Ranskassa, Italiassa, Saksassa ja Unkarissa. ”Todellinen ongelma on älykkäät ja luovat ihmiset, jotka tukevat Venäjää ja muita diktatuuria, erityisesti nuoret ihmiset, jotka ovat länsimaisen yhteiskunnan sisällä”. Nämä ihmiset eivät vakaassa kulutusyhteiskunnassa arvosta rahan ja arjen mukavuutta. Länsi menettää nuo idealistit Venäjän ja muiden diktatuurien tai jopa radikaalien islamistiryhmien hyväksi.  Miksi diktatuurinen järjestelmä on silti kilpailukykyinen länsimaisiin demokratioihin nähden, vaikka siellä on BKT:n paljon alhaisempi.  ”Ennen kaikkea Amerikan Yhdysvaltojen ja läntisten valtioiden täytyy vahvistaa aktiivista toimintaa, tukemalla Venäjää vastaan toimien ryhmien vaikutusvaltaa ja tukahduttamalla epädemokraattiset ääriryhmät. Ja tämän kaiken taistelun takana meidän ei pitäisi unohtaa vieläkin tehokkaampaa läntisen sivilisaation vastustajaa taistelussa planeettamme hupenevista resursseista – Kiinaa”.[6]

RFE/RL Glenn Kates: Bloggerit ja journalistit USA:n kontrolliin!

Radio Free Europen /Radio Libertyn (RFE/RL) toimittaja Glenn Kates, joka kirjoittaa aktiivisesti mm. The Atlantic –julkaisussa sekä aiemmin The New York Timesissa, Voice of Americassa sekä Georgetown Public Policy Review –julkaisussa, on hyökännyt 29.12.2014 hyvin rajusti ”Venäjän mediakonetta” vastaan.[7] Katesin hyökkäys tapahtuu RFE/RL:n kautta, joka on Amerikan Yhdysvaltojen kongressin rahoittama radio- ja viestintäorganisaatio, jonka CIA ja Amerikan ulkoministeriö perustivat 1949 Amerikan ulkopolitiikan tarpeita varten.

Kates arvostelee erityisesti ”trolli-asiaa” (”Trolls Matter”), kuten hän kutsuu: ”Edistääkseen omaa agendaansa, mediassa ja sosiaalisessa nettimaailmassa kotimaissa ja ulkomailla Kreml on tullut asiantuntijaksi hyödyntämällä internetin sabotoijia ja trolleja. Miten trolleja käytetään ja miksi asialla on merkitystä?”  RFE/RL:n mukaan vuonna 2014 Venäjän valtiotelevisio maalasi lännestä kostonhimoisen ja moraalittoman kuvan, joka loukkaa vaarallisesti Venäjän historiallista etupiiriä. Internetissä ja maailmalla olisi nyt kasvava määrä Venäjän maksamia internet-trolleja (”Russian-paid ’Internet trolls’”).

Amerikan Yhdysvaltojen radio- ja viestintäorganisaatio FRE/RL liittyy kritiikittömästi Kiovan journalismikoulun johtajaan Yevhen Fedchenkoon ja Michael Weissiin, The Menece of Unreality –julkaisun toiseen kirjoittajaan, jotka ”vaativat suurempaa, koordinoitua strategiaa joka sisältäisi ’disinformaation peruskirjan’ ja ’disinformaation toimittajien nimet’, jotta nämä käännytetään siitä, että he ovat Kremlin toimesta militarisoineet informaation. ’Olemme tässä sellaisen haasteen edessä, jota emme ole koskaan ennen kohdanneet”.[7]

Pomerantsev ja Weiss vaativat sotilaallista sensuuria mediaan

The Institute of Modern Russia sekä The Interpreter julkaisivat Peter Pomerantsevin ja Michael Weissin raportin marraskuussa 2014. Kalle Jokinen ja Iltalehti liittyivät välittömästi tuohon raporttiin, joka osoittaisi, miten “Kreml hämmentää häikäilemättömästi kaikilla rintamilla” informaatio-operaatioiden avulla ympäri maailmaa (Iltalehti 12.11.2014[10]).

Iltalehti noudatti länsimaista ”tarinan kirjoituksen tapaa” eikä maininnut lainkaan, että siinä käytetty "itsenäinen tutkimusinstituutti" oli Yhdysvalloissa toimiva Pavel Hodorkovskin - Mihail Hodorkovskin pojan - johtama IMR, joka oli keskeinen tekijä myös Bolotnayan aukion joukkokokouksen 6.-7.5.2012 järjestelyissä, kuten Pavel on itse kertonut.

IMR:n toinen johtaja on Jukosin entinen asianajaja Pavel Ivlev[16], joka on tuomittu osallisuudesta varkauksiin ja rahanpesuun. Hän on Interpolin kansainvälisesti etsintäkuulutettu, mutta silti hän sai Yhdysvaltain kansalaisuuden.

Tällainen IMR julkaisi raportin Venäjän informaatiosodasta, jonka Iltalehti julkaisi läntisten medioitten kanssa samassa järjestyksessä ikään kuin totuuden valona! Iltalehdestä sai väärän käsityksen ikään kuin Venäjän operaatiot Suomeakin kohtaan olisivat jotain väkeviä ja uhkaavia, kun tosiasiassa on voitu havaita vain korkeintaan liiankin kainoja ja viattomia silmäniskuja joita Venäjä on osoittanut ystävällisesti ja kunnioittaen Suomea kohtaan.


IMR:n raportin kirjoittajista Peter Pomerantsev on Lontoossa toimiva TV-tuottaja, joka on viime aikoina erikoistunut kirjoittaa ”putinismia” vastaan ja ”Ukrainan” puolesta The Atlantic-mediassa, jota johtavat yhdysvaltalainen David G. Bradley, Virginian Washingtonin kaupunginjohtaja John Fox Sullivan ja CNN:n entinen analyytikko Ron Browstein. Bradley työskenteli myös Valkoisessa Talossa Richard Nixonin kaudella. Yhdysvaltain presidenttivaaleissa hän on tukenut taloudellisesti Hillary Clintonia, Barach Obamaa ja Mitt Romneytä. 

IMR:n johtaja on Pavel Hodorkovski, Mihail Hodorkovskin poika.[12][13] Pavel Hodorkovski ilmoittaa tehtäväkseen IMR:ssa tarjota apurahoja ja muokata yleistä mielipidettä. ”Instituutti on sitoutunut kokoamaan Venäjän vastaiset kansainväliset persoonat määrittämään toimet Venäjän opposition tukemiseksi. Yksi suurimmista tapahtumista oli Bolotnayan aukion joukkokokous 6-7.5.2012”.

Toukokuussa 2012 Financial Times julkaisi Pavel Hodorkovskin vetoomuksen, jonka mukaan ”me molemmat – isä ja poika – tahdomme olla Moskovan kaduilla kansalaistemme kanssa. Isäni on kuitenkin vankilassa yhdessä tuhansien muiden vainottujen liikemiesten kanssa, ja minä pysyn maanpaossa ulkomailla enkä halua palata kotimaahani, niin kuin myös monet tuhannet muut nuoret koulutetut venäläiset ovat ulkomailla”. Pavel Hodorkovski vetosi Financial Times –lehdessä siihen, että ”Putin tuli valtaan laittomasti”.

Instituutti aloitti toimintansa helmikuussa 2010. Pavel suoritti opintonsa Massachusettsissa kaupan ja hallinnon tehtäviä varten. IMR:n toiminnassa on mukana myös Jukosin entinen asianajaja Pavel Ivlev, joka on tuomittu osallisuudesta varkauksiin ja rahanpesuun. Vuonna 2006 hänet kansainvälisesti etsintäkuulutettiin, mutta hän sai Yhdysvaltain kansalaisuuden.  Pavel Hodorkovski koordinoi New Yorksissa myös Strategia 31-mielenosoituksia.Pavel Hodorkovski otti vastaan isänsä Mihail Hodorkovskin puolesta 29.9.2013 Puolan Gdanskissa Lech Walesa –kansalaisjärjestön mitalin ja palkinnon 100 000 dollaria ”rohkeudesta edistää kansalaisyhteiskunnan arvoja, oikeudenmukaisuutta ja ihmisarvoa”.

Peter Pomerantsev ja Michael Weiss moittivat raportissaan sitä, miten ”Kreml hyödyntää kulttuurisia kampanjoita, uskontoa sympatisoivia ihmisiä ortodoksisen väestön keskuudessa sekä Euroopan ja Amerikan uskonnollisten konservatiivien keskuudessa, kun nämä yhtyvät Putinin sanomaan perinteisten arvojen ja homofobian puolesta”.[8] Pomerantsev ja Weiss vaativat em. propagandaa vastaan ”disinformaation peruskirjaa” niin medialle kuin bloggaajille, mutta tämä tulisi toteuttaa siten, että se muodollisesti ei näyttäisi sensuurilta. Yhteinen peruskirja määrittäisi hyväksyttävän ja tuomittavan käytöksen bloggaajia ja online-vaikuttajia varten.  Lisäksi tulisi järjestää disinformaatiota vastustava toimituskunta, joka puuttuu sopimattomia uutisia julkaiseviin toimittajiin. Lisäksi analyytikot valvoisivat YouTuben, Google Mapsin, Instagrammin ja ulkomaisten yritysten rekisteröityjä websivustoja.

Erityinen valvontaryhmä tulisi seurata Kremlin nettiverkostoa sekä saattaa Kremlin tukemat tiedottajat, virkamiehet ja älymystön vastuuseen. Läntisten valvontaryhmien tulee järjestää julkisia tiedotuskampanjoita, joissa he osoittavat väärät tiedot ja tiedottajat. Erityisen strateginen korruptiotutkimus rahasto tulisi rakentaa hyvien toimittajien työn turvaamiseksi ja pahojen paljastamiseksi. Edellä kuvatun koneiston olisi tiivistettävä yhteistyötä kansalaisjärjestöistä värvättyjen kokeneiden bloggaajien, kansallisten toimittajien ja sosiaalisen median taitavien käyttäjien kanssa.

Amerikan Yhdysvallat on Suomen ja Euroopan kansojen kannalta vihamielinen valtio

Suomen media on kokonaisuudessaan vaiennut Frankfurt Allgemeine Zeitungin ex-toimittajan Udo Ulfkotten tutkimuksesta, josta käy ilmi, miten häntä ja hänen länsimaisia kollegojaan Amerikan tiedustelupalvelu, Amerikan suurlähetystö sekä vastaavat tahot lahjoivat kirjoittamaan USA-NATO-propagandaa sekä pahoja uutisia Venäjää vastaan. Ulfkotten teos 'Gekaufte journalisten' (Ostetut journalistit) (2014) olisi hyvää luettavaa suomalaisille maksetuille toimittajille, poliitikoille ja upseereille sekä heitä kuulevalle kansalle. 

Suomessa muutama vuosi sitten ollut venäläinen pakolainen, Murmanskin poliisipiirin ex-johtaja Ruslan Ustrahanov (Руслан Устраханов)  kirjoitti ensitöikseen pakolaishakemuksensa aikana Suomessa törkeän solvauksen minua ja erästä tunnettua toveriani vastaan erääseen Amerikan valtiohallinnon kustantamaan julkaisuun: Baltic Review. Tämä ex-poliisipäällikkö joutui kuitenkin Moskovassa kuultavaksi, jolloin 7.9.2014 hän tunnusti, että Suomessa CIA-agentit olivat saapuneet Amerikan suurlähetystöstä ja antaneet sen pienen palkallisen homman, että hän antaa allekirjoituksensa heidän kirjoittamalle törkyjutulle heidän lehdessä.[14]

Tuo yksi pikkuriikkinen tapaus ei tietenkään kerro sitä kaikkea valtavasti suurempaa julkista ja monenlaista piilossa tapahtuvaa vaikuttamista ja myyräntyötä, jota Suomen kansan kannalta vihamielinen valtio Amerikan Yhdysvallat harjoittaa koko ajan suomalaisen kansalaismielipiteen myrkyttämiseksi vihamielisyyteen Venäjää vastaan ja niitä ihmisiä vastaan, joilla on rauhallinen kunnioittava asenne Venäjää kohtaan. Amerikan Yhdysvallat eivät rakasta Suomea ja suomalaisia, mutta he tahtovat suomalaisista tykinruokaa ja linkin Pietarin tuhoamiseksi.  

Olen kysynyt kirjallisesti Amerikan Yhdysvaltojen suurlähetystöltä, miksi he tekivät niin häikäilemättömän moraalisesti täällä minun kotimaassani – heille vieraassa maassa – Suomen kansalaista vastaan, mutta Amerikan Yhdysvaltojen suurlähetystö ei suostunut kommentoimaan Ruslan Ustrahanovin tunnustusta.

Yhteenvetona voidaan valitettavasti todeta, että Amerikan Yhdysvallat ja sen palveluksessa olevat turvallisuusanalyytikot ilmoittavat tarpeen valmistautua täysimittaiseen sotaan Venäjän tuhoamiseksi. Tämän sodan valmistelua varten Amerikan Yhdysvaltojen intressien turvaamiseksi ja yhteisen rintaman saamiseksi turvallisuusanalyytikot vaativat voimakkaita operaatioita mielipide- ja uskonnonvapauden rajoittamiseksi. Todennäköisesti tuon jälkimmäisen kansallisen sotilaallisen yksituumaisuuden saavuttamiseksi on vuoden 2014 aikana Suomessa toimitettu ennennäkemätön propagandakampanja ns. Venäjän trolliarmeijan ja venäjämielisten mielipidevaikuttajien militarisoimiseksi, mielipiteiden leimaamiseksi ikään kuin militaarisiksi. On päivänselvää, että harjoitettu pelottelu – sotahysterian rakentelu – ja venäjämielisten ”paljastaminen” ei ole ollut itse se todellinen asia, vaan asiana on ollut valmistella kansallisen sotilaallisen yksituumaisuuden saavuttaminen Venäjä-sotaa varten.

Jumala, järkensä säilyttävä kansa ja Putin varjelkoon meidät tuollaiselta sodalta, johon Amerikan Yhdysvallat tahtoo valmistaa hännysteleviä lakeijoitaan. Tietysti USA:lle olisi eduksi, että sotaa ei käytäisi Amerikan maaperällä, vaan Suomessa ja Euroopassa.[1] Beware Putin’s Special War in 2015. The XX Committee – intelligence, strategy, and security in a dangerous world. December 23, 2014. http://www.freezepage.com/1420370249CQGXYJZRXD

[2] John R. Schindler: kuinka voitetaan Kylmä Sota 2.0. Suomen Sotilas 6/2014. http://www.freezepage.com/1420374982ZKKHUCWHJQ

[3] Daily Mail,  25 June 2014: 'I am truly sorry': Woman who outed married U.S. Naval War College professor who 'sent her nude photo' says she now regrets going public with allegations http://www.dailymail.co.uk/news/article-2668736/Woman-outed-married-U-S-Naval-War-College-professor-sent-nude-photo-says-regrets-going-public-allegations.html

[4] Nick Ottens 28.12.2014. Putin’s Holy War: A Challenge the West Understimates. Atlantic Sentinel. http://www.freezepage.com/1420376588CDJTWKYPFT

[5] Joe Carter, 2.1.2015. Is Putin an Orthodox Jihadist? Acton institute Power Blog. http://www.freezepage.com/1420380770QPLLZEPSVH ja http://20committee.com/2014/12/27/putins-orthodox-jihad/ 

[6] Adler Horst 15.12.2014. Turncoats: Russian Influence Agents in the West. Liberty News.http://www.libertynewsonline.com/article_323_36670.php

[7] Glenn Kates. Russia’s Media Machine Looks West. Radio Free Europe, Radio Liberty 29.12.2014. http://www.rferl.org/content/russia-media-machine-looks-west/26767603.html

[8] The Menace of Unreality: How the Kremlin Weaponizes Information, Culture and Money. The Interpreter, 22.11.2014. http://www.interpretermag.com/the-menace-of-unreality-how-the-kremlin-weaponizes-information-culture-and-money/ 

[9] Haavan lehden vieno havina liioitellaan taivaanrantaa täyttäväksi sotakoneiden jylinäksi, mutta massiivinen ydinvoimalaräjähdys vaietaan merkityksettömänä hyttysen tuhnuna http://juhamolari.blogspot.fi/2014/11/haavan-lehden-vieno-havina-liioitellaan.html


[10] Kalle Jokinen, Iltalehti 12.11.2014. Raportti julki: Kreml hämmentää häikäilemättömästi kaikilla rintamilla.http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014111218828718_ul.shtml?fb_comment_id=fbc_944110185619184_944129002283969_944129002283969#f25b8b665

[11] Peter Pomerantsev & Michael Weiss. The Menace of Unreality: How the Kremlin Weaponizes Information, Culture and Money. IMR. The Interpreter.


[13]  Павел Ходорковский. Сын своего отца. http://yapatriot.ru/archives/3808

[14] Eversti Ustrahanovin mukaan Helsingissä CIA käski hyökätä Bäckmania ja Molaria vastaan http://juhamolari.blogspot.fi/2014/09/eversti-ustrahanovin-mukaan-helsingissa.html


[15] Павел Ходорковский | Financial Times: Послание моего отца Путину из колонии http://www.inopressa.ru/article/07May2012/ft/khodorkovsky.html


[17] Suomalaismies mieltyi Putinin uudenvuoden patrioottiseen puheeseen. http://juhamolari.blogspot.fi/2015/01/suomalaismies-mieltyi-putinin.html

[18] ”Minun tieni ortodoksiseen kirkkoon” (Venäjän Federaation virallinen viikkolehti Rossiiskie Vesti).  http://juhamolari.blogspot.fi/2013/01/minun-tieni-ortodoksiseen-kirkkoon.html

[20] Strategialaitoksen johtaja everstiluutnantti Torsti Sirén ja hänen orwellilainen Nato-ohjelma http://juhamolari.blogspot.fi/2014/05/strategialaitoksen-johtaja.htmlKirjoittaja ei tahdo Suomen kansan sekaantuvan sotilaallisiin juonitteluihin ja konflikteihin, vaan pysyvän rauhassa rakentaen oman kansan hyvinvointia ja onnellisuutta. Rauhantahtoinen, ystävällis- ja yhteistyökykyinen politiikka on Suomen kansan etu!

Juha Molari, unemployed, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)

Ps. Facebook-sivuani en enää päivitä