Statcounter

perjantai 2. maaliskuuta 2012

En ole kirjoittanut Putinin murhayrityksestä

Safka - Suomen antifastinen komitea - oli julkaissut jutun, joka ei ole todellisuudessa tiivistelmä "Rossiiskaja Vesti" -lehden artikkelista, vaikka siinä niin väitetään. Tiivistelmän sopisi olla tiivistelmä, vaan nyt tämä on ihan uusi juttu, jossa kyllä käytetään jossakin määrin kirjoitustani em. lehdessä. Safkan "tiivistelmä" oli nimetön tai anonyymi. Ilmeisesti tiivistelmä oli tehnyt innokas hyvätahtoinen henkilö, jonka tuntemus venäjänkielestä on kuitenkin heikohko.

Nyt lukijoissa on tullut erheellinen mielikuva, että tämä Safkan juttu olisi myös minun kirjoitukseni tai ainakin uskollisesti tiivistelmä venäläisestä jutustani. Safkan jutussa puhutaan Putinin murhayrityksen suunnittelusta Helsingissä. En halua tuollaista leimallista väärää kuvaa itsestäni. Ylipäätänsä en ole intoilut tuollaisen tulkinnan puolesta. Ja jos joku keksii luovat uudet ajatukset, hänen pitäisi ilmaista ne omalla nimellään.

Kun samanaikaisesti jutussa esiteään julkisesti hurjia kysymyksiä ja väitteitä, syntyy vaikutelma, että olisin siis kirjoittanut nuo väitteet Rossiiskaja Vesti -lehdessä. Tätä erhettä korostaa se, että monet eivät osaa venäjää ja tyytyvät "tiivistelmään". En koskaan myöskään tarkastele Kavkaz-Centerin niin rajoittuneesti Suomi-keskeisesti kuin jutussa annetaan ymmärtää, en myöskään koskaan väitä Adam Tumsoevia/Matsievia "päätoimittajaksi" toisin kuin jutussa esitetään.

Rossiiskaja Vestin juttu ilmestyi pari päivää ennen Putinia vastaan suunnitellut murhayrityksen paljastumista, joten en tietenkään ole voinut kirjoittaa murhayrityksestä mitään, joten Safkan juttu ei ole referaatti tai tiivistelmä tuoltakaan osin.

Ehkä tarkkuutta tarvittaisiin lisää.

Olen poistanut tekstin Safkan blogista. Ehkä myös Verkkomediasta olisi aiheellista poistaa teksti tai korjata se asiallisemmaksi siten, että tiivistelmän tekijä laittaa oman nimensä alle, jotta tiivistelmän tekijä ottaa vastuun kirjoittamastaan. Juttu ei ollut siis tiivistelmä Rossiiskaja Vestin kirjoituksesta, vaan uusi juttu oli jo oma toisen henkilön tekmä juttu omin korostuksin ja värityksin, vaikka onkin hengenheimolaiseni.

Kunnioittaen

- - - - - - -
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti