Statcounter

maanantai 5. maaliskuuta 2012

Jon Hellevig arvioi Venäjän vaaleja ja vaalien jälkeistä tilannetta

Katsokaa Venäjän vaalien arviota varten Russia Todayn ohjelma, jossa keskustelee Jon Hellevig - suomalainen kokenut juristi ja Venäjän hyvin tunteva mies. Hellevig toimi myös kansainvälisenä vaalitarkkailijana Venäjän presidentinvaaleissa._ _ _

Itse (JM) seurasin vaaleja web valvonnan avulla, joka oli ainutlaatuinen koko maailmassa.

Omasta puolestani ajattelen niin, että Vladimir V. Putinin suosio oli etukäteen jo täysin ilmeinen. Hän ei nimenomaisesti tarvitse mitään vaalivilppiä. Olisi tyhmää pilata varma voitto vaalivilpillä. Sitä vastoin Putinin vastustajat ja erityisesti koko järjestelmän vastustajat tarvitsevat näytelmiä ja provokaatioita vaalivilpin esittämiseksi ja lavastamiseksi, sillä muutoin heidän omalle rikkovalle viestinnälleen ei olisi mitään pohjaa. Myös amerikkalainen rahoittaja vaatii, että protesti viedään loppuun asti, kunnes jokainen annettu dollari on verellä ja hiellä maksettu.

Toistaiseksi on esitetty väitteitä, että bussi olisi kierrättänyt karuselliäänestäjiä äänipaikalta toiselle. Tämä on sinänsä toimi, josta jää varmasti kiinni, mikä oli ilmeisesti tarkoituskin. Bussia ei voi olla havaitsematta. Lisäksi äänestäjät on jaettu vaalipiireihin, joissa vaalivirkailijalle täytyy osoittaa passi.

Lisäksi on esitetty väitteitä äänestyslippujen nippujen pudottamisesta vaaliuurnaan. Nyt vaaliääniä säilövät laatikot olivat hyvin läpinäkyviä, joita seurasin mm. Tshetsheniasta Groznyin kaupungista. Kyllä ne täyttyivät asianmukaisesti, mutta silti V.V. Putin sai yli 99 % ihmisen äänistä tuolla alueella (toisin kuin korruptoituneessa Lontoossa ja Suomessa). Näissä äänestyslippunippujen pudottamisissa on todellista ja valheellista tietoa.

Nyt on alettu tehdä web valvonta -kameroista valeversioita: pohja on otettu aidosta pohjasta, mutta siihen on upotettu oma videoklippi, jonka avulla halutaan todistaa, että sama henkilö pudottaa useita ääniä koriin. Oikeudellisesti lavasteet eivät ole kestäviä, mutta niiden tarkoitus onkin provokaatioksi julkisuudelle. Tuo vale web valvonta -kuva on tehty kuitenkin niin alkeellisesti, ettei se pätemmälle silmälle jää havaitsematta huijaukseksi (kyse oli esim. Moskovan vaalipaikka nro 493 IU, Liikehuoneistossa Alekseevskaja Torni).

Dagestanissa on tehty oikeasti ilmeisemmin vaalivilppi kuvatulla tavalla, jossa tiputetaan iso joukko ääniä vaaliuurnaan. Kun tämä tehdään näytelmällisesti web valvonnan alla jättäen jopa todiste vaalivilpistä, niin ilmeisesti tarkoituksena onkin ollut juuri vaalin "näyttäminen" pätemättömäksi - kiinnijäämistä on tavoiteltu. Sopii kyllä pohtia, kuka tahtoisi vaalien väärentämistä enemmän kuin Putinin vihamieliset vastustajat.

Venäjän vaalien ankarin kritiikki on Venäjällä tullut ns. Oikeistouutisten ja sen hengenheimolaisten parista. Nämä ilmoittavat keräävänsä teltat ja kypärät sekä lupaavat tarvittaessa verisen vallankumouksen. Olen kirjoittanut jo useammin mainitusta ultranationalistisesta ryhmästä, jolla on yhteyksiä myös islamia vääristelevään terroristijärjestöön. Mainittu Oikeistouutiset ylistivät taannoin Anders Breivikin terrori-iskua. Heillä oli ollut keskinäistä yhteyttä jo ennen terrori-iskua. Nyt he ovat järjestämässä Moskovaan mielenosoitusta! Pidän erityisen kummallisena, että Pekka Haavistoa - hävisi Suomessa presidentinvaaleissa - tukeneissa henkilöissä on useampia, jotka näyttävät liittyvän venäläisten kansallissosialistien jopa laittomaan protestiin.

Onnea, menestystä ja Jumalan siunausta Vladimir V. Putin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti