Statcounter

perjantai 30. marraskuuta 2012

Amerikkalainen CIA operoi Suomen eduskunnassa: Venäjä-vihamielinen mediakonferenssi ”Vääristävät peilit” – pääpuhuja ulkoministeri Erkki Tuomioja.


USA:n tiedustelupalvelu CIA operoi eduskunnassa alkavassa Venäjä-foorumissa


Tiedustelupalvelu CIA operoi eduskunnassa maanantaina alkavassa mediakonferenssissa 'Särkyneet peilit' – pääpuhujana ulkoministeri Erkki Tuomioja. Venäjän hallinnolle vihamielisen tilaisuuden ja sen järjestäjän Finrosforumin takaa löytyvät myös EU ja Venäjällä kielletty USAID. Suomi on kansainvälisen infosodan etulinjassa.


Toimittajat: Juha Molari & Verkkomedian työryhmä 
1.12.2012, Verkkomedia.org
info(at)verkkomedia.org 

USA:n tiedustelupalvelu CIA operoi eduskunnassa alkavassa Venäjä-foorumissa

Suomen eduskunnassa järjestettävän Suomi-Venäjä –mediakonferenssin "Särkyneet peilit" («Кривые зеркала») 3.-4.12.2012 kolme maksavaa tahoa ovat CIA:n moderni rahoitusorganisaatio NED (National Endowment for Democracy) [1] [2], Amerikan Yhdysvaltojen ulkoministeriön USAID  (US Agency for International Development)[3] ja ”EU-Russia Civil Society Forum” (EU-Russia CSF), joka on myös Amerikan Yhdysvaltojen ulkoministeriön työväline ja värinvallankumouksellisten linnake Venäjää vastaan. Tilaisuuden pääpuhujaksi on lupautunut Suomen ulkoasiainministeri Erkki Tuomioja. 

Kuvakaappaus - Suomen eduskunnan Venäjä-tilaisuuden amerikkalaiset rahoittajat: 

Valikoitu osallistujalista - Venäjän virallinen media estolistalla

CIA:n ja Amerikan ulkoministeriön maksama konferenssi Suomen eduskunnassa on Suomen ja Venäjän journalisteille, jotta nämä määrittelisivät Suomen ja Venäjän suhteita uudella tavalla. Järjestäjät peruuttivat Venäjän Federaation virallisen viikkolehden Rossiiskaja Vestin osallistumisoikeuden mediakonferenssiin.[4] 

Suomen ulkoministeri Erkki Tuomioja tai hänen erityisavustajansa Tarja Kantola - Finrosforumin entinen puheenjohtaja - eivät ole antaneet mitään selvitystä tiedusteluun siitä, onko Suomen UM:n linjan mukaista peruuttaa Venäjän virallisen lehden osallistuminen eduskunnassa järjestettävästä mediakonferenssista. Finrosforum ei tunnusta Venäjän laillisia poliittisia instituutioita, presidenttia, hallitusta ja duumaa.

"Tiedämme vasta konferenssin jälkeen, mitkä ovat olleet suomalaisten russofobien todelliset aikomukset päätökselleen koota toimittajat puhumaan Suomi-kuvasta. Valitettavasti meidän toimittajamme ei osallistu konferenssiin", kirjoitti keskiviikkona Venäjän virallisen sanomalehden päätoimittaja Dmitry Ermolaev. ”Rossiiskaja Vestin toimitus on hyvin pettynyt," hän jatkaa. "Suomalainen malli demokratiasta ei pidä paikkaansa. Siinä ei hyväksytä näkemyksiä, jotka poikkeavat yleisesti hyväksytyistä näkemyksistä. Toisinajattelijat eivät läpäise Face kontrollia, heitä ei päästetä keskusteluun." 

Myös Verkkomedian päätoimittaja Janus Putkoselta evättiin tilanpuutteella perustellen osallistumismahdollisuus mm. Journalistiliitossa mediayhteistyön konferenssiksi mainostettuun tilaisuuteen.

Miksi konferenssi siirrettiin Suomen eduskuntaan?

Kun suomalaisten järjestäjien ja rahoittajien kyseenalaiset taustat paljastuivat, Venäjän tiede- ja kulttuurikeskus ilmeisesti kauhistui ja kielsi tilojensa käytön CIA:n ja USAID:n Venäjä-vihamieliseen propagandaan.
"On muistettava, että USAID on tuomittu Venäjällä kielletyksi järjestöksi eikä sen toiminta ole enää 1.10.2012 jälkeen sallittua Venäjän alueella."

Suomalaiset  yrittivät provokaatiota ja viedä USAID:n ja CIA:n toiminta Venäjän tiede- ja kulttuurikeskukseen. Suomen journalistiliitosta Juha Rekola ja suomalaisten järjestäjien puolestaJarmo Koponen ovat jo osoittaneet ilmeistä närkästymistään epäonnistumisesta. Tiede- ja kulttuurikeskus perui varauksen.

Kuvakaappaus - EU-Russia Civil Society Forumin rahoittajina ovat amerikkalainen USAID, Transition-ohjelman avulla, Euroopan unioni ja NED (CIA):

Pehmeän ulkokuoren alla kova sydän: EU-Russia CSF

Amerikkalaisista rahoittajista ehkä parhaiten naamioitu järjestö, joka herättää vähiten pelkoa eurooppalaisen nimensä ansiota, on ”EU-Russia Civil Society Forum” (EU-Russia CSF). Järjestön nettisivujen etusivulla esiintyy Jevgeni Krishtafovitch – nuori mies, joka esiintyy aina vihamielisesti Venäjän valtiojohtoa vastaan. Pari vuotta sitten hän ja Jukka Mallinen kirjoittivat loukkaavan artikkelin Suomen Kuvalehdessä: siinä nämä herrat parjasivat Venäjään ystävällismielisesti suhtautuvia suomalaisia ihmisoikeusaktivisteja.

EU-Russia Civil Society Forum on avoimesti CIA:n rahoitusmekanismin NED:n ja Amerikan Yhdysvaltain ulkoministeriön USAID:n rahoitusmekanismin ”Transition” operaatio.[5] Oksana Chelysheva (Оксана Челышева) on Suomen edustaja EU-Russia Civil Society Forumin johtoryhmässä (”the Steering Committee”). Myös Oksana Chelyshevan kuva näkyy näyttävästi EU-Russia CSF:n nettisivujen etuaukeamalla.Hän on myös EU-Russia CSF:n perustajajäsen.

 Korostetuissa pikkukuvissa Oksana Chelysheva ja Jevgeni Krishtafovitch

Oksana Chelysheva johtaa Venäjällä rikollisena äärijärjestönä vuonna 2006 tuomittua ryhmittymää ”Venäjä-Tšetšenia ystävyysseuraa” («Общество российско-чеченской дружбы», ОРЧД ; Russian-Chechen Friendship Society (RCFS).  Hän on tullut Suomeen poliittiseksi pakolaiseksi. Nyt hän toimittaa Suomesta ja EU:sta käsin Venäjä-vihamielisiä ohjelmia ja propagandaa.

NED rahoittaa myös kyseistä ”Venäjä-Tšetšenia ystävyysseuraa”. NED:n julkisen kirjanpidon mukaan Oksana Chelyshevan johtama RCFS sai 49 980,00 euroa ilmeisemmin tämän naisen työn rahoitukseen NED:n budjetista viime vuonna, kuten lukuisat edeltävät vuodet.

Vuonna 2007 NED julisti, että RCFS:lle annettavan rahoituksen tehtävä on ”vastustaa Venäjän hallituksen informaatiota Pohjois-Kaukasiassa” (”counteract the manipulation of information on the North Caucasus by the Russian government.”).

NED sekaantui Venäjää vastaan mm. oikeistohäirikön Alexei Navalnyin rahoitukseen sekä amerikkalaisen Golos-järjestön häiriötoimintaan vaalien laskennan aikana.[6] Kavkaz-Centerin kustantaja Mikael Storsjö siirsi RCFS:n Venäjältä Suomeen, koska järjestöä tarvittiin raha-asioiden kierrättämistä varten. Poliisikuulusteluissa Storsjö myös tunnusti, että RCFS:n päärahoittajana toimii NED.

CIA:n poliittinen siipi: National Endowment for Democracy (NED)

CIA:n perinteisen rahoitustehtävän uudempi, kauniimpi nimitys on National Endowment for Democracy (NED), joka perustuu Ronald Reaganin kehittämään ratkaisuun tilanteessa, jossa CIA:n skandaalit häiritsivät toimintaa.[7] NED:n ensimmäinen neljästä rahoitusinstrumentistä on International Republican Institute (IR), jonka puheenjohtajana toimii Venäjä-vihamielisyydestä erityisen tunnettu John McCain

NED sekaantuu ulkomaiden sisäisiin asioihin lukuisin eri tavoin: tarjoamalla rahoitusta, teknistä osaamista, koulutusta, opetusmateriaalia, tietokoneita, fakseja, kopiokoneita, autoja tietyille valituille poliittisille ryhmille, kansalaisjärjestöille, ammattiliitoille, toisinajattelijoille, opiskelijaryhmille, kirjojen kustantajille, sanomalehdille.[7] 

NED:n mekanismin IR:n avustukset on merkitty verellä: IRI on ollut mukana Haitissa vuoden 2004 vallankaappauksessa, Hondurasissa vuoden 2009 vallankaappauksessa sekä Egyptin arabikevään järjestelyissä. IRI koulutti vuoden 2004 Haitin vallankaappauksen johtajia sekä rahoitti oppositioryhmiä, jotta maassa syntyi edeltävien kuukausien aikana epävakautta maan demokraattisesti valitun presidentin Jean-Bertrand Aristiden syrjäytämiseksi.
Freedom of Information Act –asiakirjat ovat osoittaneet, että IRI oli nimenomaisesti mukana kouluttamassa vallankaappauksen tehnyttä oppositiota. IRI oli riidoissa Yhdysvaltain entisen suurlähettilään Brian Dean Curran kanssa, koska Curran olisi käynyt rauhanomaisia neuvotteluja, mutta IRI:n edustaja Stanley Lucas neuvoi Haitissa, että oppositiojohtajat eivät tee mitään kompromisseja.  

IRI sai  550 000 dollaria NED:n rahoja vuonna 2009, jotta IRI ”edistäisi ja tehostaisi pohdintaryhmien osallistumista Meksikossa ja Hondurasissa, niin että niistä tulisi painostusryhmiä, jotka pakottavat poliittiset puolueet kehittämään konkreettisia kantoja keskeisissä kysymyksissä”.[8]

Teknisesti ottaen NED ei suoraan läpinäkyvästi rahoita mitään poliittista puoluetta, koska sellainen rahoitus on kielletty lailla. Sitä vastoin NED:n mukaan se rahoittaa vaalien tarkkailua ja koulutusta vaaleja varten. NED:n rooli oli merkittävä vuonna 2004 Ukrainan presidenttivaaleissa.

NED:n johtaja Nadia Diuk tunnusti Washington Postin NED:n osallistumisen länsimielisen järjestelyn tukemiseen. Hän vertasi Ukrainassa tehtyä interventiota Slovakiassa, Serbiassa ja Montenegrossa sekä Georgiassa tehtyihin NED-operaatioihin. Hänen mukaansa se oli NED:n ”massiivinen ponnistus järjestää kansalaisjärjestöt äänestyksen tarkkailijoiksi, rinnakkaisäänestyksen toimittajiksi, suorittaa ovensuukyselyraportit”. [7]

NED rahoittaa myös Praque Watchdog-sivustoa, joka arvioi Pohjois-Kaukasian tilannetta.[7]

NED onnistuneesti manipuloi Nicaraguan vaaleja vuonna 1990, Mongoliassa 1996, avusti demokraattiseksi valittujen hallitusten kaatamista Bulgariassa 1990, Albaniassa 1991 ja 1992. NED:n rooli oli tärkeä Iran-Contra tapauksessa 1990, avaintekijä Oliver Northin ”Project Democracy” verkoston rahoittamisessa, jossa Yhdysvaltain ulkopoliittisia toimia yksityistettiin ja käytiin sotia ja harjoitettiin huume- ja asekauppaa.

NED rahoitti ultra-fanaattisen, Castroa vastustavan CANF:n (the Cuban-American National Fund) välityksellä Luis Posada Carrilesin säälimätöntä terroristitoimintaa, jonka seurauksena mm. Kuuban lentokone räjäytettiin vuonna 1976. Terrori-iskun seurauksena kuoli 73 ihmistä. Vuonna 1997 NED:n rahoittama terroristi oli mukana lukuisten pommiräjähdysten toteuttamisessa Havannan hotellejaä vastaan. NED katsoo tukevansa demokratiaa, kun se lisää epävakautta tietyillä alueilla hallituksia vastaan.[7]

CIA:n ulkomaan rahoituksen toteuttajaksi synnytetty NED rahoittaa Suomen eduskuntatalon mediakonferenssia. Tuosta NED-CIA -yhteydestä on paljon sekä asiakirjatodisteita että henkilötodisteita. Esimerkiksi CIA:n peitetoiminnassa toiminut upseeri Philp Agee [9]  on tunnustanut, miten hän toimi Kuubaan liittyvissä operaatioissa CIA:n, NED:n ja USAID:n (US Agency for International Development)operaatioissa. Hän on kirjoittanut näistä toimistaan myös vuonna 1975 julkaistun kirjan ”Inside the Company: CIA Diary”. Videohaastattelussa CIA:n entinen upseeri Philip Agee kertoo toiminnastaan NED:n ja CIA:n peitetehtävissä, joissa tarkoituksena oli laillisten hallitusten horjuttaminen.

NED:n johtaja Allen Weinstein tunnusti Washington Postin haastattelussa 22. syyskuuta 1991, että NED:n toiminnasta valtaosa kulki ennen CIA:n peitellyn toiminnan alaisuudessa: "A lot of what we do today was done covertly 25 years ago by the CIA".  
NED:n systeemin tärkeä rakentelija Walter Raymond, Jr. toimi vuodesta 1970 vuoteen 1982 CIA:n palveluksessa ulkomaisen median tehtävissä, vuodesta 1982 ns. tietotekniikan tehtävissä Yhdysvaltain kansallisessa turvallisuusneuvostossa, mutta hänen tehtävänään oli nimenomaisesti NED:n toiminnan aloittaminen. Itse NED:n johtaja Carl Gershman on ilmoittanut tämän kunnioituksen Walter Raymondille 24. huhtikuuta 2003. Hernando Calco Ospinan kutsuu hyvin perustellusti NED:n toimintaa ”CIA:n seuraajaksi ja yhteistyökumppaniksi” [10]

Kiellettyjen listalta - US Agency for International Development (USAID)

Finrosforumin sivulla loistaa NED:n mainoksen yläpuolella vielä kolmaskin yhtä julma maksaja Suomen eduskunnassa järjestettävälle konferenssille: ”Transition Promotion Program”, joka on ns. arabikeväästä paremmin tunnetuksi tullut ohjelma [14], jonka avulla USAID tukee Amerikan Yhdysvaltojen ulkomaan politiikan tavoitteita auttamalla paikallisia partnereita. 

Äskettäin 1. lokakuuta 2012 Venäjällä kiellettiin USAID:n toiminta, koska USAID oli yrittänyt mm. sabotoida Venäjän vaaleja erilaisten levottomuuksien avulla. Amerikan Yhdysvaltojen ulkoministeriön lehdistösihteeri Victoria Nuland protestoi tuoreeltaan Venäjän kieltoa USAID:lle ja jatkoi uhmakkaasti: ”Me aiomme jatkossakin valppaana tukea demokratiaa, ihmisoikeuksia ja kansalaisyhteiskuntaa Venäjällä. Me vain teemme sen [toisella tavalla]” ja etsimme tapoja tukea näitä järjestöjä:
"While USAID's physical presence in Russia will come to an end, we remain committed to supporting democracy, human rights, and the development of a more robust civil society in Russia. - - - " That includes looking for ways to continue working with Russian nongovernmental organizations to safeguard programs that "a lot of Russians are dependent on”.[11] [12]

USAID:n Transition-ohjelmat toimivat monella alueella Amerikan ulkoministeriön poliittisten pyrkimysten edistämiseksi. Esimerkiksi Tšekin ulkoministeriö [13] kertoo avoimesti, että Transition Promotion Program on USAID:n mukainen ohjelma.

Kuvakaappaus - Esimerkki Tšekin ulkoministeriön tiedotteesta Transition Promotion ohjelman yhteyksistä eri rahoituslähteisiin:

USAID on kertonut ohjelmastaan myös yleisemmin ja asia muutenkin yleisesti tiedetty USAID:n ohjelmanimi. [14] Nyt Suomen eduskunnassa USAID ja CIA/NED rahoittavan Suomen ja Venäjän mediaa varten järjestettyä konferenssia. Suomen ulkopolitiikan ohjailu tapahtuu valtamerentakaisten rahoittajien Venäjä-intressien mukaisesti eivätkä nuo amerikkalaiset intressit todistettavasti nauti Kremlin luottamusta.

Mediakonferenssin pääjärjestäjistä Jarmo Koponen (Uusi Suomi) onkin esitellyt täysin myötämielisesti ja kritiikittömästi Luke Hardingin käsityksiä, vaikka Luke Harding on länsivakooja, joka karkotettiin Venäjältä. Koponen esittelee myös amerikkalaisen tiedustelupalvelun perustaman propagandakanavan Radio Libertyn johtajan Masha Gessenian näkemyksiä, joiden mukaan Putinin hallinto olisi ”suljettu järjestelmä, jonka tuho on arvaamaton”.
Siinä järjestelmässä ”venäläiset toimittajat ovat kuin armeijassa”, Koponen kirjoittaa. Hän nimittää Venäjän presidentti Vladimir Putinia ”diktaattoriksi” ja kutsui jouluaattona 2011 Artemi Troitskynsanoilla Venäjää verenvuodatukseen, jos Vladimir Putin osallistuu Venäjän presidenttivaaleihin.[15] Pari päivää sitten Koponen ilmoitti, että hänen tavoitteensa on käsitellä FSB:n roolia Venäjän mediassa. 

CIA:n ja Amerikan ulkoministeriön Venäjä-vihamielisten operaatioiden yhteistyötahoksi joutunut tai päässyt Jarmo Koponen saapuu mediakonferenssiin suoraan Georgiasta, jossa hän käy muiden muassa keskusteluja Giorgi Kidiashvilin kanssa, jonka johtama järjestö ”Institute for Development of Freedom of Information” toimii Venäjä-vihamielisten rahoittajien tuella. George Soroksenjohtama Open Society Intitute [16] and USAID rahoittavat mainittua instituuttia.  

Loppukommentti: 

Emme tiedä maanantaina alkavan konferenssin ohjelman yksityiskohdista, että lauletaanko Yhdysvaltain kansalislaulu Suomen eduskunnan tilaisuuden alussa vai lopussa – vai taktisista syistä pelkästään suunnitteluvaiheessa. Tai ehkä tilaisuuden rahoittajat ja järjestäjät tahtovatkin laulaa Yhdysvaltain kansallislaulun operaation lopullisten tavoitteiden jälkeen... Punaisella torilla Moskovassa?

Viitteet: 

[1] Wikipedia: National Endowment ofr Democracy 
[2] Wikipedia: Национальный фонд демократии 
[3] Wikipedia: United States Agency for International Development (USAID) 
[4] ”Suomessa toimittajien Face Control” (Venäjän Federaation virallinen viikkolehti Rossiiskaja Vesti 28.11.2012) 
[5] EU-Russia Civil Society. Donors. 
[6] Can human rights and terrorism go hand in hand? RT 3 January 2012 
[7] Rogue State, A Guide to the World’s Only Superpower. Common Courage Press, 2000. Trojan horse: The National Endowment for Democracy
[8] Wikipedia: International Republican Institute (IRI). 
[9] Wikipedia: Philip Agee 
[10] Hernando Calco Ospina. NED et. al.: The CIA’s Successors and Collaborators). Global Research, April 15, 2008. Le Monde Diplomatique 15 April 2008 
[11]Kremlin halts USAID work in Russia. NY Daily News, September 18, 2012. 
[12] Oleg Artyukov, Russia shows USAID the door. US insulted and humiliated. Pravda 20.09.2012. 
[13] Ministry of Foreign Affairs of the Czech Republic. Transition Promotion Program. 13.9.2010. 
[14]  USAID: Promoting Peaceful Political Transitions 
[15] Ks. Juha Molari 21.11.2012: Mikä mies Jarmo Koponen toivottaa tervetulleeksi Särkyneet peilit-konferenssiin.
[16] Juha Molari, Corruption investigations a Front for Color Revolution Push (RT 07 February 2012) 


KÄY KESKUSTELUA: VERKKOMEDIA


. . . . . . . .

Juha Molari, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha