Statcounter

keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Venäläismedialta estettiin pääsy suomalaisten järjestämään mediakonferenssiin


«Кривые зеркала» (Vääristävät peilit) -mediakonferenssi suomalaisen ja venäläisen median vuoropuhelua varten toteutetaan 3.-4.12.2012 Helsingissä poikkeuksellisen diskriminaation hengessä. 

Verkkomedia kertoo, että suomalaiset järjestäjät lähettivät 27.11.2012 päätöksen, että he peruuttavat Rossiiskaja Vesti –lehden puolesta ilmoittautuneen Juha Molarin osallistumisoikeuden. Järjestäjät olivat jo hyväksyneet osallistumisen 8.11.2012.

Kuva: Konferenssiin osallistuminen hyväksyttiin jo 8.11.2012. Paikka oli tällöin toinen. Sittemmin paikka vaihtui, kun ilmeisesti Venäjän tiede- ja kulttuurikeskus havaitsi, mitä tyyppejä konferenssin järjestäjät ovat.

Sanomalehden päätoimittajan virallinen saate- ja työkirje ei auttanut. 


Molari myös muistutti järjestäjiä siitä, että hän on kirjoittanut toimittajana yli 500 artikkelia eri sanomalehtiin, mikä määrä on enemmän kuin suomalaisilla järjestelyhenkilöillä yhteensä. Molari on tohtorin väitöskirjassaan selvittänyt laajasti seminaarin aihetta (peili-metafora) psykologisena ja viestinnällisenä käsitteenä, mutta kukaan konferenssin luennoitsijoista tai organisaattoreista ei ole tutkinut ilmiötä akateemisissa julkaisuissa.


Kuva: Kerkko Paananen ja Jarmo Koponen juonivat juuri ennen kuin
valmistuu päätös kieltää Juha Molarin ja Johan Bäckmanin
osallistuminen mediaseminaariin.

Konferenssin järjestäjät ilmoittivat 27.11.2012 myös päätöksen kieltää mediavaikuttaja, dosentti Johan Bäckmanin osallistumisoikeuden, vaikka Bäckmanin näkyvyys venäläisessä mediassa on mittava. Bäckman on tutkinut tohtorin väitöskirjassaan suomalaisen median Venäjä-uutisointia. Konferenssin järjestäjillä ei ole myöskään vastaavaa akateemista tutkimustoimintaa. Konferenssin ennakkotiedoissa ei ole mitään määräystä, että osallistujien pitäisi kuulua tiettyyn ammattiliittoon. Suomessa ammattiliittoon kuuluminen on vapaaehtoista.

Juuri samanaikaisesti – 26.11.2012 – Doku Umarovin äänitorvi ”Kavkaz-Center” julkaisi sisäpiiritietona mediakonferenssin yhden organisaattorin, ”Finrosforumin”, pyrkimykset: konferenssissa haluttaisiin käsitellä myös ”Molarin ja Bäckmanin rikollista agenttitoimintaa”. Kavkaz-Centerin kustantaja on Finrosforumin sihteeri.

Kuva: Kerkko Paananen levittää värivallankumouk-
sellisia merkkejä venäläiselle jääkiekkoyleisölle
ja huutaa iskulauseita Venäjän hallitusta vastaan.
”Finrosforumin” puheenjohtaja julkaisi suomalaisen jouluaaton 2011 tervehdykseksi videon ja tekstin, jossa avoimesti toivottiin verenvuodatusta ja väkivaltaa Venäjän valtiovaltaa vastaan. Myös mediakonferenssin toinen pääjärjestäjä – Jarmo Koponen –mainosti samaa videota jouluaattona 2011. Hän myös kirjoitti 17.8.2012, että ”Venäjän johto on ottanut panttivangiksi suuren osan” [Venäjän kansasta]. 9. helmikuuta 2012 Finrosforumin puheenjohtaja Kerkko Paananen jakoi Helsingissä Olympiastadionin edessä värivallankumouksen merkkejä venäläisille turisteille, jotka menivät katsomaan Suomen ja Venäjän jääkiekko-ottelua. Hän huusi Venäjän hallinnon vastaisia iskulauseita.
Kuva: Finrosforumin sihteeri Mikael Storsjö (Kavkaz-Centerin kustantaja),
Finrosforumin puheenjohtaja Kerkko Paananen ja Kavkaz-Centerin webmaster
Islam Matsiev (Doku Umarovin serkun työtoveri Turkissa, Beslanin
terroristin Yunus Yusupovich Matsievin serkku) järjestelevät mielenosoitusta
Juha Molaria vastaan jumalanpalveluksen ajaksi
syksyllä 2010.

Mahdollisesti suomalaiset järjestäjät pelkäävät dokumentteja ja tietoa, jota tohtori Molari ja dosentti Bäckman voisivat tuoda keskusteluun, kun Venäjän ja Suomen media kohtaavat. Diskriminaation syynä on pelko: tiettyjen suomalaisten tahojen halu valehdella ja piilotella lastenoikeuksien loukkauksia ehkä epäonnistuisi, jos Molari ja Bäckman osallistuisivat konferenssiin. Myös Imarat Kavkaz ja sen tukijat Suomessa pelkäävät paljastumistaan.

Demokraattisen vuoropuhelun luonteeseen ei kuulu sivistysvaltioissa, että virallisen median osallistuminen perutaan sen jälkeen, kun se on jo kaksi viikkoa aiemmin hyväksytty osallistujaksi. Vain vuosi sitten Molari oli osallistumassa Finrosforumin järjestämään yleisölle avoimeen erääseen konferenssiin, jossa oli esillä Suomen ja Venäjän suhteet. Silloin Molari oli Venäjän valtiollisen televisiokanavan RT säännöllinen avustaja. Hänen osallistumisensa estettiin myös silloin.  

Sanotaan, että yksinäiset hullut puhuvat yksin, mutta keskustelu edellyttää toista osapuolta. Voisivatko suomalaiset konferenssijärjestäjät kyetä ammatilliseen keskusteluun?


Post scriptum


Eilen eräs eläkeläinen, joka ei enää harjoita toimittajan ammattia suomalaisessa televisiossa, vaan purjehtii merillä, kertoi saavansa osallistua mediakonferenssiin. Hän myös kirjoitti useita tekstiviestejä, joista tässä muutama mehevä poiminto: ”muuten olen sitä mieltä, että Teidän ei itc-kykyjenne ansiosta tarvitse olla työttömänä päivääkään, ellette itse välttämättä halua elää korvauksilla”. Kun hän sai tietää mediakonferenssin torjunnasta minua vastaan ja edustamani tahon, eläkeläinen säikähti: ”Siis lehden edustaja välittää Venäjän hallituksen kantaa ja linjaa kansainväliselle yhteisölle (ja myös pienelle Suomelle) mahtavan Venäjän sanaa. Ei vähäpätöinen tehtävä lehtien edustajalla Suomessa. Tehtaankatu kiittää”. Lopulta eläkeläinen teki johtopäätöksensä: ”Apua – haluan ulos! Avasin blogisivunne. Mitä luenkaan. Mihin olenkaan sekaantunut yhteydenpidolla. Äkkiä irti henkilöstänne! Luulin Teitä suomalaiseksi. Eniten pettynyt, että olet Moskovan patriarkaatin käännynnäinen”. Tietysti jaksan uskoa ihmisiin – jopa suomalaisiin, joten yritän yhä tulkita, että nuo viestit olisivat olleet erikoista mustaa suomalaista huumoria. Sitä en sittenkään osaa selittää, mitä eläkeläinen tekee mediakonferenssissa. 


Onhan se tietysti mahdollista, että mediakonferenssia 3.-4.12.2012 pitäisi tarkastella enemmän parantolana, minkä tähden Johan Bäckmanin ja minun osallistuminen terapiatyöskentelyyn lacanilaisen psykoanalyysin ja peili-metaforan –nimissä ei ole mitenkään tarpeellista. Mitä terveet tekisivät parantolassa? En osaa arvioida, ovatko tilaisuuden suomalaiset järjestäjät vai sen osallistujat enemmän sairastuneita russofobia-tyyppiseen paranoidiseen sekavuuteen ja reaaliteettien hämärtymiseen.

Käy keskustelua Verkkomediassa!

. . . . . . . .Juha Molari, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha