Statcounter

torstai 29. marraskuuta 2012

”Suomessa toimittajien Face Control” (Venäjän Federaation virallinen viikkolehti Rossiiskie Vesti 28.11.2012)


”Suomessa toimittajien Face Control” 
- koska arvostelua ja toisinajattelijoita pelätään.

(epävirallinen suomennos Venäjän Federaation virallisesta viikkolehdestä Rossiiskie Vesti, 28.11.2012).Так как боится критики, инакомыслящих и 
диссидентов. «Российские Вести», 22 - 28 ноября 2012  № (31) 2106.
Автор - Дмитрий Ермолаев, главный редактор 
еженедельника «Российские вести»

Eilispäivän 27.11.2012 tapaus kummastutti minua – meidän sanomalehtemme, Venäjän Federaation viikkolehden ”Rossiiskie Vesti” kolumnistilta Juha Molarilta evättiin akkreditointi mediakonferenssiin. Hän oli kuitenkin yksi ensimmäisistä henkilöistä, joka oli lähettänyt virallisen pyynnön osallistua tähän tapahtumaan. Ja hän oli jopa saanut vahvistuksen, että akkreditointi on onnistunut. Ja tämän jälkeen kuluu pari viikkoa ja järjestäjät ilmoittavat Juha Molarille, että hän ei voi tulla Suomen eduskunnan rakennukseen, jossa pidetään 3-4. joulukuuta konferenssin "Vääristävät peilit" («Кривые зеркала»). Hänelle ilmoitettiin: "Sinä et ole ammattitoimittajana, ja meillä on niin paljon henkilöitä, jotka tahtovat osallistua, että tämä on vain ammattilaisia varten."


Älä edes ajattele tuota kriteeriä "ammattimainen” tai ”ei-ammattilainen." Juha Molari on kolumnisti Venäjän Federaation viikkolehdelle ”Rossiiskie Vesti”. Hänen toimituksellisella aineistollaan on jo pitkä historia. On selvää, että tuo ei ollut todellinen syy, vaan konferenssin järjestäjät yksinkertaisesti keksivät sen.   Ja lisäksi Suomen valtaapitävät kokevat Molarin vaaralliseksi ja vaikutusvaltaiseksi toisinajattelijaksi. He pelkäävät ja kunnioittavat häntä. Ja mikä tärkeintä, pelkäävät, että hän voi kääntää konferenssin keskustelua vaaralliseen suuntaan Suomen valtaapitävien tarkoitusperien näkökulmasta.  

Viime vuosina Molari on kirjoittanut paljon artikkeleita, joissa hän on arvostellut suomalaisia ​​virkailijoita, koska nämä ovat antaneet tuen terroristisivustolle ”Kavkaz-Center”. Hän syytti valtaapitäviä myös venäläisäitien diskriminaatiosta, sosiaalityöntekijät ovat vieneet kymmeniä lapsia lastenkoteihin. Hän on tuominnut suomalaiset toimittajat, joiden artikkelit lämmittävät russofobiaa Suomessa.  

Molarin artikkelit satuttavat Suomen mainetta. Valtaapitävät puolustautuvat ja estelevät. Mutta lopulta hermot pettivät ja suomalaiset päättivät suoranaisesta sorrosta meidän toimittajaa vastaan.  Molari ei voi koskaan löytää virallista työtä ja hän elää köyhässä kurjuudessa. Sivuston ”Kavkaz-Center” työntekijät, jotka ovat muuten yksi konferenssin järjestäjätahoista, kutsuvat häntä KGB:n, CIA:n ja Mossadan agentiksi.   Hän saa uhkauksia internetissä. Hänen ainoa uhkia internetissä. Hänen ainoa ulospääsy tilanteesta on tämä journalismi. Mutta jopa tässä seikassa Suomen valtaapitävät yrittävät vapautua Molarista – eivät yksinkertaisesti päästä häntä tilaisuuteen, jossa Venäjän ja Suomen toimittajat keskustelevat tiedotusvälineiden Suomi-kuvasta.

Niin virallinen Helsinki päätti kostaa Molarille totuudesta. Äskettäin Molari kertoi blogissaan useammassa kirjoituksessa konferenssin järjestäjistä, joiden käsityksistä hän sanoutui irti. Ensimmäinen kirjoitus käsitteli Kerkko Paanasta, joka on Suomalaisvenäläisen kansalaisfoorumin (Finrosforum) puheenjohtaja.  Tämän organisaation sihteeri on Kavkaz-Centerin kustantaja Mikael Storsjö, joka on rekisteröinyt Venäjällä kielletyn sivuston Helsinkiin. Toimittajamme antoi esimerkkejä Paanasen artikkeleista, jotka todistavat ”Vääristävät peilit” –konferenssin järjestäjän russofobiksi, joka on täynnä vihaa Venäjää vastaan.

Toisessa artikkelissa käsiteltiin Jarmo Koposta, joka on kansallismielisen ”Uusi Suomi” –portaalin johtaja. Tuolla portaalilla äskettäin muuten ehdotettiin ulkomaalaisille  käsimerkkejä, myös venäläisille Suomessa. Artikkeleissaan Koponen heittää likaa Venäjän ortodoksista kirkkoa vastaan. Hän esittää toivomuksen, että ”Putinin hallinnolle tulisi loppu” sekä kutsuu informaatiosotaan Venäjää vastaan.

Kolmas artikkeli käsitteli Helsingin yliopiston professoria Timo Vihavaista, jonka kirjat rakentuvat yhdelle ajatukselle: ”Venäjän ja Neuvostoliiton ystävät ovat henkisesti sairaita, moraalittomia ja rikollisia”.   

Molari vilpittömästi ihmettelee, miksi kaikki nämä ihmiset ovat päättäneet järjestää konferenssin Venäjän journalisteille? Mitkä ovat heidän tavoitteet? Miksi he eivät kerro Venäjän lehdistölle, että konferenssijärjestäjä Suomalaisvenäläisen kansalaisforum ”Finrosforum” toimii ”Kavkaz-Centerin” yhteydessä? 

Tiedämme vasta konferenssin jälkeen, mitkä ovat olleet suomalaisten russofobien todelliset aikomukset päätökselle koota venäläiset toimittaja puhumaan Suomi-kuvasta.  Valitettavasti meidän toimittajamme ei osallistu konferenssiin. Hän tulee kuitenkin tarkkaavaisesti katsomaan, miten suomalainen media esittää tapahtuman. Aikooko se vetää sanat irti asiayhteydestä ja esittää, että venäläiset toimittajat hyväksyvät Venäjän kulttuurin normiksi lasten lyömisen, mitä suomalainen inhimillinen yhteiskunta perustellusti väittäisi Venäjästä.   Toistaiseksi suomalaiset russofobit ovat kirjoittaneet tästä ja tieto on ollut myös venäläisen median käytössä. 

”Rossiiskaja Vestin” tomius on hyvin pettynyt. Suomalainen malli demokratiasta ei pidä paikkaansa. Siinä ei hyväksytä niitä näkemyksiä, jotka poikkeavat yleisesti hyävksytyistä näkemyksistä Suomessa. Toisinajattelijat eivät läpäise Face kontrollia, heitä ei päästetä keskusteluun. 

Mutta yllättävintä on toimittajien dogmaattisuus, vaikka heidän pitäisi olla liberaaleja. Jokaisen ammattitoimittajan täytyy ymmärtää, että maailma on monipuolinen, että erimielisyyden tukahduttaminen on vaarallista yhteiskunnalle ja jopa Suomi-kuvalle. 

Kirjoittaja - Dmitry Ermolaev, Venäjän Federaation virallisen viikkolehden Rossiiskie Vestin päätoimittaja.


Lähde:

Так как боится критики, инакомыслящих и диссидентов. «Российские Вести», 22 - 28 ноября 2012  № (31) 2106.
Автор - Дмитрий Ермолаев, главный редактор еженедельника «Российские вести»

Post scriptum

Sittemmin on käynyt ilmi, että Venäjän tiede- ja kulttuurikeskus ei turhaan peruuttanut konferenssivarausta näiltä järjestäjiltä. CIA ja Amerikan ulkoministeriö ovat konferenssin rahoittajat NED-instrumentin välityksellä. Suomen eduskunnassa käydään Venäjän ja Suomen mediasuhteisiin keskustelua CIA:n ja Amerikan ulkoministeriön suojeluksessa. Siksi Venäjän valtion virallinen lehti ei saanut olla paikalla. Järjestäjät eivät tunnusta Venäjän valtiollisten instituutioiden olemassaoloa, kuten on ollut nähtävissä usein Koposen ja Paanasen kirjoitteluista. Suurempi skandaali on, että tilaisuuden pääpuhujana on Suomen ulkoasiainministeri Erkki Tuomioja. Hän ei ole toistaiseksi antanut selvitystä, onko järjestäjien menettely kieltää Venäjän valtion virallisen median osallistuminen Suomen UM:n linjan mukaista. NED on osallistunut vuoden aikana useisiin levottomuutta aiheuttaviin tempauksiin Venäjän Federaatiota vastaan.. . . . . . . .


Juha Molari, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha