Statcounter

perjantai 24. toukokuuta 2013

Venäjän ulkoministeriö syyttää Suomea sananvapauden rikkomisesta


Venäjän ulkoministeriö syyttää Suomea sananvapauden rikkomisesta

Teksti:  Nadezhda Yermolaeva (venäjäksi)


Lähde: "Rossiiskaya Gazeta" 24.5.2013 http://www.rg.ru/2013/05/24/finlandia-site.html


Venäjän hallituksen virallinen lehti ”Rossiiskaya Gazeta” arvioi 24.5.2013 erittäin kriittisesti Suomen peliä sananvapaudella. Tässä epävirallinen suomennos:

Suomen viranomaisten päätös kieltää venäläiseltä historioitsijalta Nikolai Starikovilta osallistuminen Tampereen seminaariin ei vastaa sananvapauden ja demokraattisen keskustelun periaatteita ilmaista erilaisia mielipiteitä. Näin Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Alexander Lukashevich kommentoi tapahtuman peruuttamista.

Seminaarin ”Venäjän uudet arvot” piti toteutua 21. toukokuuta Tampereen kaupungin kirjastorakennuksessa. Kuitenkin kaupunginjohtajan toimisto perui tapahtuman viime hetkellä, koska tapahtuma ”ei vastaa yleisesti hyväksyttyjä eettisiä normeja”. Apulaiskaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen selitti, että Starikovin tapahtumaa varjosti homofobia ja totalitarismin suojelu.

 Mutta seminaarin järjestäjät kertovat, että Starikovin tapaamisessa venäläisten maamiesten kanssa – jotka asuvat Tamperella – piti esitellä venäläisiä perhearvoja ja esitellä kirja ”Stalin ja Suomi”.

Suomalaiset ihmisoikeusaktivistit jättivät rikosilmoituksen poliisille Tampereen pormestarin Aina-Kaisa Ikosen menettelystä sekä toteavat, että seminaarin peruuttaminen on räikeästi Suomen perustuslain vastainen, tasa-arvoa ja sananvapautta vastaan.

Suomalaiset ihmisoikeusaktivistit ovat myös järkyttyneitä siitä, että 25. toukokuuta Helsingissä kulttuurifestivaaleille esiintyy Pussy Riot-ryhmän jäseniä, joita Suomen viranomaiset nimittävät ”ihmisoikeusaktivisteiksi”. Tapahtuman järjestäjä ja sponsori on Suomen ulkoasiainministeriö. Festivaaliohjelman mukaan ”Pussy Riot” –tytöt toistavat saman ohjelmiston, jonka he suorittivat Moskovassa Kristus Vapahtajan katedraalissa ja josta he saivat vankeusrangaistuksen. ”Pussy Riot” saa varsin vapaasti esiintyä kaikille, niin aikuisille kuin lapsille.
. . . . . . . .

 Juha Molari Юха Молaри GSM +358 40 684 1172; +358 44 275 8284
Teologian tohtori, BBA
 EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
 СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html