Statcounter

lauantai 16. marraskuuta 2019

Everstiluutnantti Sirén kohautti: islamofobinen isku hijab-naista vastaan.

Kysymys islamofobisen iskun hyväksyttävyydestä pitäisi kuulostaa absurdilta, mutta valitettavasti se ei ole sitä. Joillekin "lännen vapaus" on niin sokea houre, että sen nimissä saa iskeä ulkopuolisia naisia päähän, jos naisten pukeutuminen ei ole kyllin länsimainen.

Mitä muita väkivallan iskuja tämä everstiluutnantti hyväksyy "lännen vapauden" nimissä?

Eilen perjantaina 15.11.2019 tunnettu toimittaja Ragıp Soylu postasi Twitterissä videon, joka kertoi Istanbulissa islamofobisesta väkivallasta hijab-naista vastaan - isku päähän.Tässä videon tapauksessa nähdään kaksi rauhassa kävelevää naista, mutta yllättäen mies iskee yhtä naista päähän.Turhaa on spekuloida sitä, miten alistava ja taikauskoinen merkki tuo hijab on, mikä on sen tulemisen syntyhistoria salafistisen propagandan alussa. Se spekulaatio voidaan tehdä toisaalla. Normaali reaktio olisi yksinkertaisesti paheksua iskua ja todeta, että niin ei saa tehdä ihan riippumatta siitä, mikä päähine on tai ei ole.

Everstiluutnantti Torsti Sirén ylistää iskua lännen vapauden nimissä. Turhaa ei ole kysyä, onko Sirénin menettely kiihotusta musliminaisia vastaan, onko se Suomen armeijan linjassa?Tiedetään toki, että Sirén on siirtymässä eläkeläismieheksi, evp-ukoksi, mutta toistaiseksi hän nauttii sotilasvirastaan palkkaa Maanpuolustuskorkeakoulussa.

Lähi-idän hyvänä asiantuntijana tunnettu kirjailija ja toimittaja Saana-Maria Jokinen kysyy hyvästä syystä Torsti Siréniltä, että tarkoittaako lännen vapaus oikeutta iskeä naista päähän kadulla vain sen johdosta, että tällä on muslimihuivi.

Sirén ryhtyy pelleilemään vakavassa kysymyksessä ja vaatii määritystä, mikä on katu.Ihan kiinnostava tietää, onko tunnettu kouluttaja ja upseeri Sirén tässä islamofobisen väkivallan ihailussa sopivalla tiellä vai kenties rikollisilla poluilla? Mitä Maanpuolustuskorkeakoulu ja Puolustusvoimat miettivät iskusta musliminaisia päähän lännen "vapauden" nimissä? Mitä tuumivat Suomen muslimit?

Terveisin,

Juha Molari, D.Th, BBA.
GSM +358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)

9 kommenttia:

 1. Siren on häpäissyt itsensä näillä kannanotoilla ja "perusteluillaan".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa olemme kutakuinkin samaa mieltä. En ymmärrä Sirénin puolustuspuheenvuoroa sittemmin, että "Turkki on nykyään islamistinen diktatuuri". Miten se aihe liittyy siihen, että everstiluutnantti ei osoita myötätuntoa musliminaiselle, jolla muslimihuivi ja jonka päähän lyötiin. Sirénin mukaan tämä postaukseni olisi "halpa kelkka", mitä lienee tarkoittavan sillä. Myöskään Lähi-idän asiantuntijana tunnettu toimittaja ei ymmärtänyt everstiluutnantin myötämielisyyttä lähinnä iskijän hyväksi. Mielestäni tuollaiset upseerin "perustelut", joita hän jatkaa ketjussaan, ovat suorastaan vastuuttomia. Ne antavat huonon kuvan strategian opettajan tilannetajusta.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Mitä nyt taas Juha? Kysymyshän kuuluu, notta mitä islamilaisissa kulttuureissa tapahtuu naisille, jotka riisuvat huivinsa tai kaapunsa? Mitä heille tapahtuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysymyshän tässä asiassa ja tällä kertaa kuuluu: mitä tapahtui tälle naiselle kun hänellä oli huivi ja hän kohtasi 'länsimaisen vapauden'. Ilmeisesti pata kattilaa soimaa vaikka musta kylki kummallakin.

   Poista
  2. En ihaile naisten huivitusta. Se on eri asia, kuin miten tulisi fyysisesti kohdella naista, jolla on tuo huivi. Länsimaisen vapauden nimissä en voi mitenkään puolustella tai vähätellä tuollaista iskua naisen päähän, olipa iskijän motivaatio mikä tahansa tai olipa huivi minkä värinen tahansa. Juuri iskun vähättely kertoo todella pahaa vähättelijän arvomaailmasta.

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. "Islamilaisissa kulttuureissa?" Torsti ei taida tietää että hijab on pakollinen vain Iranissa ja Saudi-Arabiassa. Turkissa, Libanonissa ym. näkee yhtenään hunnuttomia naisia kaupungilla kävelemässä. No eipä silti, en ole koskaan pitänyt ammattiupseereita ihan työpakin terävimpinä veitsinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä nyt! Torsti on terävintä, mitä Finlandia - West armeija voi tarjota upseerikunnassa.

   Poista