Statcounter

keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Komsomolskaja Pravdan haastattelu: Rimma ja venäläiset äidit Suomessa

Eilen annoin haastattelun Komsomolskaja Pravdaan, josta internetissä on tiivistelmä.

Tuo haastattelu on poikinut Komsomolskaja pravdassa vilkkaan - lähes 100 puheenvuoroa - pitkän blogikeskustelun jutun alle. Itse pistin myös loppujen lopuksi yhden vastauksen blogiin, mutta se julkaistaan jos julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Yllättävän moni venäläinen blogikirjoittaja asettautuu isän puolelle, äitiä vastaan. Kun näitä tuolla asenteella kirjoitettuja kirjoituksia lukee tarkemmin, havaitsee näiden kirjoittajien kovan vihamielisyyden venäläisiä naisia kohtaan, jotka lähtevät ulkomaille avioon. Kyse on myös kateudesta - ja nyt sanotaan, että saavat kärsiä.

Monet venäläiset kuvittelevat, että länsimaissa venäläiset naiset elävät ylellistä elämää, asuvat pelkällä sosiaaliturvalla, kun rikas mies ostaa asunnot, autot ja huonekalut yms. Samasta asiasta olemme joutuneet vääntää kättä myös venäläisen anoppini kanssa, joka luulee, että suomalaisten rikkaiden pitäisi ostaa hänelle ja pojalleen asunnot ym.

 Tosiasiassa tänään minun piti noutaa auto huollosta, mutta 1200 euron huoltoa varten ei ollut tilillä rahaa riittävästi enkä saanut pankista lainaa 500 euroa, joten auto odottaa huollossa kesäkuun 1 päivään, jolloin saan palkan. Toki tässä tapauksessa oli mukana pari onnettomuutta: seurakunta ei ole saanut vieläkään maksettua yli 300 euroa matkakorvauksia ym. maaliskuulta 2009 vaan ne tulevat vasta kesäkuun palkassa. Lisäksi laakerin rikkoutuminen tuli 2 viikkoa aiemmin kuin olin suunnitellut.

Joka tapauksessa suomalaiset eivät ole reaalitaloudessa niin rikkaita kuin venäläiset kateudessa ja tietämättömyydessä ajattelevat sekä blogikirjoituksissaan että siviilielämässään.

Toisaalla vihamielisyydessä Rimmaa - lapsen synnyttänyttä ja elättänyttä äitiä - vastaan on myös kyse siitä, että naiset saavat piikitellä omia venäläisiä miehiä lapsiensa huonosta vastuunotosta.

Kaiken lisäksi näin saadaan kertoa yhteiskuntakritiikkiä venäläistä byrokratiaa vastaan. Rimma muodostuu "hyväksi viholliseksi" jopa Venäjällä merkittävässä osassa väestöä, koska hän tarjoaa mahdollisuuden purkaa kaikenlaista omaa tyytymättömyyttä Rimma-symboliksi muodostuneen tapauksen avulla!

 Näin sekä suomalaiset nationalistit että venäläiset blogikirjoittajat löytävät toisensa, vaikkakin varsin erilaisista mutta molemmat hyvin primitiivisistä syistä.

 Jonkin verran kirjoituksissa oli vainoharhaisuutta, jossa luultiin, ettei meikäläistä ja meikäläisen kaupunkia olisi edes oikeasti olemassa!

 Kovin harvassa ovat ne kirjoittajat, jotka vakavasti pohtivat poliittisen vallan ja diplomaatin epäkäytöksen välistä arveluttavaa suhdetta.

Toki siellä oli ainakin muutama älykäs kommentti, joita en itse edes kirjoittanut! Eräs mies arveli lyhyen historiakatsauksen jälkeen, että "ei ole yllätys, että suomalainen 'diplomaatti' ei käyttäydy kuin diplomaatti, vaan kuin tyypilliset seikkailijat".

Elena kirjoitti 20.5 klo 9:05 nerokkaasti: "Ei ole syytä rakentaa illuusiota Lännestä. Tiedän venäläisten naisten aviomiehiä - amerikkalaiset miehet ovat nostaneet kätensä venäläistä vaimoaan vastaan ja poliisit ovat kuitenkin kansalaisen puolella, myös avioerossa riippumatta siitä miten huono isä on. Niin lapset jäävät maahan isälle. Tämä on valtava ongelma venäläisille naisille. Jos on käynyt ilmi, että lapsi on syntynyt ulkomailla, sinun täytyy ehdottomasti järjestää hänelle Venäjän kansalaisuus, ja niin nopeasti kuin mahdollista! Meidän pitää oppia suojaamaan lapsemme siltä, että heidän isänsä saavat vapaasti ryöstää heidät Venäjältä!"

Suomessa on tällä hetkellä ideologinen muokkaustyö diplomaatin ja isän hyväksi. Tänään kuulimme televisiosta anonyymin kirjoittajan ylistyskirjoituksen Simolle.

Ohjelma päättyi uskomukseen, että poika oppii suomen kielen, kun hän menee syksyllä esikouluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti