Statcounter

maanantai 15. marraskuuta 2010

Kavkaz Center, Pietarin alueen uusnatsit ja Pro KareliaDoku Umarovin hyväksi toimiva, terroristien viestintään erikoistunut web-sivusto Kavkaz Center tunnusti eilen 14. marraskuuta 2010 hämmästyttävän myötämielisyytensä pietarilaisia uusnatseja kohtaan – jälleen kerran. Kavkaz Center julkaisi artikkelin ”Партизаны NS-WP НЕВОГРАД предупредили о новых атаках против власти РФ” (”NS-WP Nevograd partisaanit varoittivat uusista hyökkäyksistä Venäjän federaation hallintoa vastaan”). Kavkaz Center oli saanut mainittujen sissien kirjeen. Sivusto ei näytä toimivan pelkästään tietotoimistona, vaan välittävän mielihyvällä tietoja terrori-iskuista, jotka tapahtuvat Venäjällä. Kavkaz Centerin toimituksessa koetaan, että viha yhdistää, vaikka terrori-iskujen tekijät olisivat natseja! Kavkaz Center on kutsunut natsiryhmää kunniakkaasti ”inkeriläisiksi partisaaneiksi” (Ингрийские партизаны); sitä vastoin kilpailevat natsiporukat ovat tuominneet NS-WP –ryhmän toiminnan. Erityisesti venäläiset kansallissosialistit ovat kiinnittäneet tyrmäävän moitteen siihen, että NS-WP –jengi on lähempänä Tšetšenian separatisteja kuin Venäjän omaa kansaa.

Uusnatsien kirjeessä kerrotaan, että ”Kremlin heittiöt yrittävät murskata kaikin tavoin vastarinnan, me olemme olleet vangittuina, kidutettuina, uhattuina, mutta meidän organisaatiomme on tullut tämän johdosta vain entistä aggressiivisemmaksi, rohkeammaksi ja vahvemmaksi”. Kirjeessä natsit ilmoittavat kunniakseen seurata Dmitri Borovikovaa (Дми́трий Алекса́ндрович Боровико́в, s. 9. kesäkuuta 1984; kuoli pidätyksen yhteydessä 19.5.2006) ja ”Terroristista taistelujärjestöä” (Боевой террористической организации, БТО). Hänen ”kunniakseen” perustetuilla natsisivuilla julistetaan ”voittoa kuoleman kautta”.

Kuva: Pietarin alueen natsien "sankari" Dmitri Borovikov


Tässä mainittu Borovikov kuului myös jalkapallohuligaanien Mad Crowd –ryhmään (hurja joukko). Skinhead-ryhmä on voimakkaasti natsistinen, globalisaatiota vastustava ja antisemitistinen. Ryhmittymä oli vastuussa mm. senegalilaisen opiskelijan ampumiseen 7. huhtikuuta 2006. Epäiltynä oli juuri Borovikov. Ryhmittymä oli myös vastuussa fasisminvastaisen, ihmisoikeusaktivistin professorin Nikolai Girenkon (Николай Михайлович Гиренко, s. 31.10.1940-19.6.2004) murhaan. Ryhmän jäsenistä Feodor Kovalchuk (Федор Ковальчук ) tuomittiin tammikuussa 2009 15 vuodeksi vankeuteen terroriteosta pietarilaiseen McDonalds-ravintolaan. Toinen henkilö Jevgeni Skorov (Евгений Скоров) sai seitsemän vuoden tuomion. Terrori-isku tapahtui helmikuussa 2007. Tutkijoiden mukaan Mad Crowd –ryhmän skinheadit suunnittelivat myös muita hyökkäyksiä. Tämä KC:n äskettäin saamassa "ystäväkirjeessä" mainittu ”Dmitri Borovikov” oli nimenomaisesti eräs epäillyistä Senegalin kansalaisen surmassa 7.4.2006, mutta Borovikov joutui epäiltynä ammutuksi kesken pidätyksen 19. toukokuuta 2006 Pietarissa. Senegalilaisnuorukainen, afrikkalaisia maahanmuuttajia tukenut opiskelija Lamzar Samba oli tullut ulos Apollo-yökerhosta, jolloin natsit (Kavkaz Center käyttää heistä nimitystä "inkeriläispartisaanit") iskivät. Luoti osui hänen kaulaansa. Ammunnassa käytetty ase on oli ollut jo pitkään Borovikovin käytössä. Lainvalvontaviranomaiset löysivät läheiseltä pihalta hakaristillä merkityn haulikon. Juuri Borovikova oli epäiltynä tästä murhasta. Kavkaz Centerin saama kirje tuli siis tällaiselta uusnatsiryhmältä. Toinen murhasta tuomittu oli Andrei Maljugin (Малюгин), joka kuului myös ääri-islamistiseen tšetšeeniryhmään. Hänestä hiukan enemmän jäljempänä.

Kavkaz Centerin kirjeessä NS-WP Nevograd –ryhmä moittii, että yli puolella heidän ryhmän nimissä vangituista ei ole kuitenkaan mitään suhdetta heidän järjestöönsä. ”Kremlin väki luulee, että he voittaisivat meidän organisaatiomme sulkemalla muutamia nuoria keskitysleirille, mutta he ovat tyhmyydessään väärässä. - - - Odottakaa kansanedustajat, tuomarit, oopperat, vankiloiden henkilökunta, syyttäjät ja muut henkilöt koirien järjestelmässä. Teidän rikollisesta toiminnastanne voi tulla vapautus ainoastaan teidän verenne kautta. Teitä tullaan ehdottomasti rankaisemaan”.

Kavkaz Centerin julkaisemassa kirjeessä kerrotaan, että natsiryhmä oli asettanut räjähteen 13. marraskuuta radalle Verevo- Hatsina – Varsova. Verevo on pieni 5400 ihmisen kylä, joka sijaitsee tärkeän rautatien varrella. Vain 3 km:n päässä sijaitsee Hatsinan kaupunki. Venäläiset uutiset ovat myös kertoneet tämän kotitekoisen pommin olemassaolosta. Kavkaz Centerin välityksellä julkaistussa kirjeessä pahoitellaan, ettei räjähde toiminut. Venäläisissä uutisissa muistetaan myös sitä, että ”Kaukasian emiraatin” Doku Umarov otti vastuun edellisestä terroriteosta 27.11.2009 rautatiellä matkustavia ihmisiä vastaan: tuolloin Nevski Express –junaa vastaan tehdyssä iskussa kuoli 28 ihmistä ja yli 90 matkustajaa loukkaantui.


Kavkaz Center –terroristisivusto ei ilmaise mitään paheksuntaa terroriteon yrittämisestä, vaan sallii NS-WP Nevograd –ryhmittymän (Kavkaz Centerin kielen mukaan "inkeriläississien") päättää kirjeensä uuteen kuoleman toivotukseen (Смерть Эрэфии)!

7. helmikuuta Kavkaz Center ja tämän rinnakkaiskanava Emirat Kavkaz ilmoittivat myös em. terrorijärjestön NS-WP Nevograd osallisuudesta rautateitä vastaan tehtyyn räjäytyksen. Terroristisivusto luonnehtii natsiryhmää ”pietarilaisiksi partisaaneiksi”. Natsiryhmän nimessä NS –kirjaimet tulevat sanoista ”kansallissosialismin puolesta” (Национал-социализм) ja WP –kirjaimet tulevat sanoista ”Pietarin valkoinen voima” (Белая сила Петербург). Kavkaz Center tiesi kertoa, että ghanalaisen taposta rangaistut olivat 20 vuotta vanha Valentin Mumzhiev (s. 12.8.1989; Валентин Мумжиев) ja 19 vuotta vanha Georgi Timofeev (Георгий Тимофеев). Helmikuussa 2010 tehty isku rautateitä varten oli natsien vastaus ryhmän kahden jäsenen pidätykseen ghanalaisen ihmisen murhan tähden. Pietarilaiset natsit lupasivat tuolloin jatkaa terroritekoja.


Kavkaz Centerin eilisessä uutisessa sankarin asemaan nostettu Dmitri ”hapan” Aleksandrovits Borovikov (Дмитрий Александрович Боровиков) oli Pietarissa oikeustieteen opiskelija, mutta hyvistä opiskeluharrastuksista huolimatta hän kuului radikaaliin kansallissosialistiseen Schultz-88 –ryhmään. Dmitri ”hapan” Borovikov oli ryhmittymän yksi johtajista. Vuosien 1999-2006 aikana hänet oli usein pidätetty epäiltynä kansalaisten pahoinpidellystä. Borovikovin kuoli toukokuussa 2006, koska yritti vastustaa veitsellä poliisia, jolloin poliisivirkamies ampui kaksi laukaista ja Borovikov kuoli sairaalassa operaatioiden aikana. Borovikov oli pidätetty kavereidensa kanssa myös Matvienkoa vastaan tehdystä murhayrityksestä.

Borovikov kuului Dmitri Bobrovin (Дмитрий Бобров) 20. huhtikuuta 2001 perustamaan Schulz-88 (Шульц-88) –ryhmään. Perustamispäivä on sama kuin Hitlerin syntymäpäivä. Ryhmä ilmoitti tavoitteekseen hyökätä kiinalaisia, korealaisia, afrikkalaisia, juutalaisuutta tunnustavia ryhmiä vastaan. Ryhmä järjesti myös Pietarissa laittomien uusnatsiryhmien konsertteja. 22. joulukuuta 2002 esiintyivät «Сварог» (Svarog) ja «Позиция». Konsertin jälkeen humalainen skinhead –väki saapui Pietariin Aleksandrovskajan asemalle, työnsivät Armeniasta kotoisin olevan henkilön rautatielle, estivät tätä kiipeämästä takaisin asemalaiturille, mutta onneksi junan kuski sai pysäytettyä ennen kuin onnettomuus olisi tapahtunut. Maaliskuussa 2003 ryhmä toteutti jälleen asemalaiturilla iskun kaukasialaista henkilöä vastaan. 14. maaliskuuta 2003 pohjoiskorealainen Kim Hennick puukotettiin kadulle. Viipurin alueella 7. kesäkuuta 2004 ryhmittymän jäsenet tappoivat kaksi henkeä, koska näillä oli juutalaiset taustat. Borovikov ja Voevod teloittivat Hoffmannin ja Golovshenkon varsijousella. He tunsivat surmatun Hoffmanin entuudestaan, koska olivat käyneet samaa koulua. Ryhmän jäsenet viilsivät veitsellä syyskuussa 2003 viisi (5) vuotta vanhan tytön, joka myös menehtyi. Vuonna 2007 Boris Gryzlov (Борис Грызлов) esitti vaatimuksen, että tämän ryhmän Schulz-88 toimet täytyy saada päättymään. Dmitri Bobrov pidätettiin 24. lokakuuta 2003. Lopulta hän sai kuuden vuoden vankeusrangaistuksen. Bobrov vapautui 23. lokakuuta 2009 ja perusti Pietariin kansallissosialistisen ryhmän «Национальная Социалистическая Инициатива». Dmitri Bobrov on Leningradissa syntynyt 1979 syntynyt nuori mies. Hän on ollut vuodesta 1996 mukana erilaisissa skinhead –ryhmissä.

Dmitri Borovikov liittyy myös yllättävällä tavalla toiseenkin murhaan: hän asui saman kujan ja pihan laidalla (в доме N4 по переулку Бойцова), jossa 9. helmikuuta 2004 surmattiin pieni Hursheda Sultonova –tyttö.

Näytä suurempi kartta
Pietarin raastuvanoikeudessa 22. maaliskuuta 2006 skinheadit olivat syytettyinä tadžikistanilaisen 8 vuotta vanhan tytön Hursheda Sultonovan (Хуршеда Султонова) murhasta. Viisi skinheadia sai lopulta 30. maaliskuuta 2006 vankeusrangaistukset, mutta van huliganismista. Izvestija-lehti kuvaili tilannetta järkyttäväksi. Pieni Hursheda sai surman illalla 9. helmikuuta 2004. Isänsä ja serkkunsa kanssa he palasivat jäähallilta. Yhtäkkiä noin kymmenen skinheadia huusivat ja ottivat lapsen käsiinsä. Joku huusi kovasti ”Venäjä, Venäjä”. Isä lyötiin tajuttomaksi. Serkkupoika oli onnistunut piiloutumaan lähelle pysäköityjen autojen alle, mutta 8 vuotta vanha Hursheda makasi veren peitossa eikä enää hengittänyt. Tajuttomuudesta herättyään isä otti tytön syliinsä ja toivoi ihmettä. Muutama minuutti ennen ambulanssin saapumista tyttö oli kuollut. Pienen tytön ruumiista löytyi 11 puukoniskua vatsaan ja käsiin sekä jälkiä lukuisista potkuista ja ketjujen iskuista. Kuoliniskun tekijäksi epäiltiin erästä 14 vuotta vanhaa vasenkätistä poikaa, Roman Kazakov; syynä oli etninen viha, mutta tutkimukset eivät voineet osoittaa, että Kazakov olisi lyönyt veitsellä. Oikeudenkäynti oli suljetuin ovin, koska puolet syytetyistä oli alaikäisiä. Tuomarien mielipiteet jakaantuivat 9-3. Syytetty teini-ikäinen vapautettiin murhasta, kuusi muuta vastaajaa katsottiin syylliseksi pelkästään ”huliganismiin”. Surmatun tytön sukulaiset olivat pettyneet lievän tuomion tähden. Tyrmistymistä oikeuden lieviin tuomioihin näitä "inkeriläississejä" (Kavkaz Centerin kunnianimi ryhmittymälle) vastaan on ollut myös muulloin: pietarilaiset skinheadit saivat jopa vapautuksen tuomioistuimessa myös lokakuussa 2006: he olivat syytettyinä vietnamilaisen opiskelijan Vu Anh Tuanin murhasta (13.10. 2004). Vietnamilaista opiskelijaa vastaan hyökkäsi joukko humalaisia nuoria. Uhrin valinta oli ollut satunnainen. Nuoret hakkasivat tytön ja iskivät yli 40 puukoniskua häneen. Tuomioistuin vapautti tällä kertaa kyseenalaisen pietarilaisten skinheadien ryhmän.

Kuva: 5-vuotta vanha Хуршеда Султонова


Borovikovin ja hänen natsikaverinsa Alexei Voevodin (hänen niskaan on tatuoitu lempinimi СВР, "Сделано в России", Made in Russia) ”Terroristinen taistelujärjestö” (Боевой террористической организации, БТО) on ankarasti juutalaisvastainen ja ortodoksisuutta vihaava. En anna heidän nettiosoitettaan, koska en suosittele rikollista toimintaa! Heidän lauluissaan jopa on sanoja Neitsyt Marian raiskaamiseksi ja Kristuksen parran katkaisemiseksi! Borovikov tutki jopa mahdollisuutta salakuljettaa räjähteitä kirkkoon. Tuhopolttajat jäivät kuitenkin kiinni Pyhän Pietarin kirkosta. Muukalaisvastaisuudestaan huolimatta ryhmittymä ylisti tšetšeenikapinallisia, jotka taistelivat liittovaltion joukkoja vastaan, mutta siihen on eräs ikävä selitys.

Ryhmään liittyi vuonna 2004 ääri-islamistiseen tšetšeeniryhmään kuulunut, pikaruokaketjun vartijana toiminut Andrei ”taistelija” Maljugin (Андрей Малюгин). Vähän ennen Maljuginin pidätystä, Kavkaz Center mainosti tuota taistelijaa valokuvissa, joissa hän kantoi itsemurhaiskua varten tarvittavaa vyötä. Hän lupasi räjäyttää pommin G8-huippukokouksessa. Hän ehdotti kirjoitettavaksi ortodoksikirkkojen seinille "Allahu akbar!". Maljugin ilmaisi usein ajatuksensa sanoissa: ”Kuolema vääräuskoisille!”.

Kuva: Natsiryhmään kuulunut ääri-islamistinen Andrei "taistelija" Maljugin oli Kavkaz Centerin mannekiini


Kesäkuun 17 päivänä 2010 Pietarissa pidätettiin yksitoista em. skinhead-ryhmään kuuluvaa henkilöä, joista kahdeksaa epäillään osallisuudesta ghanalaisen nuorukaisen Solomon Agtego Gvadzhon murhaan 25. joulukuuta 2009. Kavkaz Centerin julkaisema kirje viittaa välillisesti tähän pidätykseen. Pidätetyt ovat 17-23 –vuotta vanhoja. Natsien ”NS-WP Nevogradin” päämajana käytetystä kodista löytyi kotietsinnöissä merkillisyyksiä: pakastimesta ihmisen pää, asunnossa oli kotitekoisia räjähteitä ja ampumatarvikkeita sekä tietysti Hitlerin kuvia. Natsien ryhmittymän internesivuston domain on rekisteröity – ei tällä kertaa Bulevardille vaan – Samon Polynesialle. Sivustolla vannotaan kostoa ”järjestelmän koirille”. Natsijengi on tutkimuksen mukaan ollut syyllinen myös mm. Irakin kansalaisen puukottamiseen raitiovaunussa toukokuussa 2008, Tuvasta kotoisin olevan henkilön tappoon huhtikuussa 2009, elokuussa 2009 Jumalanäidin kirkon tuhopolttoon, kahden asunnottoman naisen polttoon elokuussa 2009 (molemmat kuolivat sairaalassa), marraskuussa 2009 Ozerkin metroaseman räjähteeseen.

Kavkaz Center uutisoi 11. marraskuuta 2010 kello 13:44 ”NS-WP Nevograd –ryhmän partisaanien”, ”inkeriläississien” (Ингрийские партизаны) toiminnasta. Kavkaz Center kertoi myös 8. marraskuuta 2010 kello 23:44, että ”inkeriläississit hyökkäsivät miehityshallinnon rakennukseen” (Ингрийские партизаны атаковали здание оккупационной администрации в Ниеншанце). Kavkaz Centerin mukaan ”Inkerin alueen nukkehallinnon media” (По сообщениям марионеточных СМИ в Ингрии) oli kertonut inkeriläississien hyökkäyksestä. Piirihallinnon juhlasalin ikkunat olivat rikkoutuneet, kun sissit olivat heittäneet Molotovin cocktailin. 8. marraskuuta 2010 Kavkaz Center viittaa jälleen ”venäläisten miehittäjien mediaan” (”По сообщениям русских оккупационных СМИ” ), että Volgan partisaanit oli saatu kiinni. Sittemmin natsiporukka lähetti myös omaa postia Kavkaz Centerin toimittajille – ja terrorismin tuoma sadistinen orgasmi oli yhteinen molemmilla osapuolilla (natseilla ja Kavkaz Centerin toimituksessa).

Kavkaz Centerin intomielisyyttä Pietarin aluetta järkyttävää natsiterrorismia kohtaan ei voi selittää Pohjois-Kaukasiaan liittyvän tiedotuksen avulla. Pietarin aluetta häiritsevien separatististen pyrkimysten ymmärtämiseksi on muistettava terroristisivuston sukulaisuus myös Pro Karelian revansistisille tavoitteille ”Karjalan palauttamiseksi”.

Emme voi unohtaa, että Pro Karelian puhemiehenä toiminut Heikki A. Reenpää on ollut itsekin taistelemassa natsiaseveljien rinnalla Elämän tien katkaisemiseksi – pitemmällä kuin varsinaiset Suomen joukot - Leningradin tuntumassa. Nyt jälleen kerran tuoreessa uutisessaan Kavkaz Center ilmoitti myötämielisyyttä natsiterroristien taistelua kohtaan ”Inkerin alueen” ”miehityshallintoa” vastaan. Aiemmin 29.3.2005 Kavkaz Center on julistanut ylpeänä, että Pro Karelia ja Karjalan palautus vaativat Karjalan palautusta (Финны требуют от России вернуть захваченные земли). Pro Karelian tekemän kirjan mukaan Suomen rajat siirtyisivät Murmanskiin saakka. Kavkaz Center ilmoitti, että aineisto on tullut ”yhteistyökumppaneilta”. Pietarilaisia natseja huomattavasti sivistyneempi ja kauniimmin käyttäytyvän ryhmittymän Pro Karelian asiat ovat myös tämän jälkeen kuuluneet Kavkaz Centerin agendalle.- - - -


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti