Statcounter

maanantai 1. marraskuuta 2010

Vain terroristit ja rikolliset sekä heidän lähipiirinsä pelkäävät Venäjän turvallisuuspalvelua (FSB)

Muistan pienenä poikana leikin, jota nykyään ei saa leikkiä Suomessa rasistisen ajatusleikin vuoksi. Lapsilta kysyttiin, kuka pelkää mustaa miestä. Sitten kaikki juostiin vauhdilla toiselle puolelle, ettei meitä saada kiinni.

Kuka pelkää Venäjän turvallisuuspalvelua FSB?

Luonnollisesti pelkoa on monenlaista. Minun pelkoni on kunnioittavaa ja arvostavaa niin kuin kaikkia valtiollisia viranomaisia kohtaan, mutta pelkoni ei ole sellaista, että näkisin mitään syytä kätkeä omaa identiteettiä heiltä tai muilta vastaavilta organisaatioilta.

Vain terroristit ja rikolliset sekä heihin yhteydessä olevat ihmiset pelkäävät Venäjän turvallisuuspalvelua FSB pakoilevan ihmisen tavoin: rehellisesti työtänsä tekevä ja laillisen järjestyksen mukaan rauhallisesti elävä ihminen ei pelkää Venäjän turvallisuuspalvelua, Suojelupoliisia tai muuta vastaavaa organisaatiota (paitsi jos on psyykkisesti paranoidinen).Minua on nyt moitittu Mikael Storsjön lähellä elävien Pohjois-Kaukasian pakolaisten nimissä, että luovuttaisin näiden ihmisten nimet Venäjän turvallisuuspalvelulle ja saattaisin heidät hengen vaaraan. Myös muuta hurjaa pistetään nimiini.

Ensinnäkään en palvele minkään turvallisuuspalvelun nimiin, vaikka FSB on toki niin jalo ja hieno organisaatio, että sen palveluksessa olisi suuri kunnia työskennellä periaatteessa.

Toiseksi olen sanonut periaatteellisesti, että jos tapaan jonkun terrorismiin merkittävällä tavalla liittyvän henkilön, kuten Doku Umarov, Movladi Udugov tms., niin totta kai ilmoitan asiasta viranomaiselle. Tyrmäisin Dokun ja veisin suoraan Venäjän viranomaisille (en Suomeen, jotta Doku ei saisi vahingossakaan turvapaikkaa). Sellaista "työtehtävää" minulla ei tietenkään ole.

Kolmanneksi on hyvin vaikea sanoa, keitä voisin ilmoittaa, koska useimmilla on täällä julkisuudessa väärät nimet. Kaiken kaikkiaan omaa nimeään ei tarvitse pelätä Venäjän kansalaisena viranomaismenettelyssä, jos asiansa on hoitanut kuntoon omassa maassaan. Rikollisten pelkääminen on sitten jo eri asia.

On turha sanoa, että olisin joku rasisti, sillä minähän olen puhunut Venäjän Federaation kansalaisten asioista - Pohjois-Kaukasiasta tulleet ihmiset ovat Venäjän valtion kansalaisia.

Minulla on myös Pohjois-Kaukasiasta olevia ystävällisiä suhteita ja nuo ihmiset tahtoisivat kovin mielellään tavata Movladi Udugovin tai muita Kavkaz Centerin tuttuja nimiä, jos mahdollista.

Olenko rasisti, jos tuen valtaväestön viranomaisia ja heitä tukevia ihmisiä? Kuka voi väittää minua rasistiksi, joka vihaisi Venäjän kansalaisia? Jos jollakin ihmisellä on selvittämättömiä asioita oman maansa viranomaisten kanssa, silloin heidän sopii selvittää nuo asiat eikä vaihtaa nimeänsä.

Finrosforumin ja Kavkaz Centerin järjestämä ajokampanja minua vastaan on törkeän epärehllinen ja perustuu uskomukseen suomalaisten huonosta yleissivistyksestä: Pohjois-Kaukasian pakolaiset vetoavat turvallisuutensa puolesta minua vastaan, että en luovuttaisi heidän nimiään Venäjälle.

Venäjä on turvallinen maa, vain Kavkaz Centerin brutaalit terroristit ovat vaarallisia. Jos joku kuitenkin viihtyy Kavkaz Centerin lähettyvillä, silloin häneen on syytä suhtautua erittäin epäillen, koska kyseessä on potentiaalinen terroristi tai hänen tukijansa.

Suuri kohu on pitkälle lähtöisin alla olevasta heinäkuussa julkaisemasta blogikirjoituksestani, jossa arvioin Medvedevin ja Halosen tapaamista Suomessa. Nämä keskustelivat terrorismista.

Liitän tämän vanhan blogikirjoitukseni tähän alle. Sen jälkeen sijoitan erään parjauskirjoituksen, jonka on äskettäin kirjoittanut minua vastaan Suomessa pienen piirin keskuudessa tunnettu separatisti Ville Ropponen. Ville on maahantulokiellossa Venäjälle harjoittamansa viha- ja kiihotustoiminnan vuoksi.

Myös hän on Heidi Hautalan johtaman Finrosforumin aktivisti, joten tuo kirjoitus ja sen valheet voi ymmärtää tuosta käsin varsin helposti. Ja ihan lopuksia "parodia" (vaikea sanoa kirjallisuuslajia) Kavkaz Centerin "uusimmasta" kirjoituksesta minua vastaan. Niitä "paholaisen palvontaan omistautuneen" (se on siis papillinen arvio, ei kirosana!) Kavkaz Centerin kirjoituksia tulee siellä päivittäin, joskus useampi päivässä.

_ _ _ _ _ _ _ _ _

Vanha vihastumisen herättänyt blogikirjoitus uudestaan:


Ystäväni soitti minulle ja kertoi mielenkiintoisesta uutisesta, että Venäjän presidentti Dmitri Medvedev oli ottanut keskustelujen aiheeksi terroristit, jotka ovat saaneet Suomesta suojaa ja tukea. Tästä asiastahan olen kirjoittanut jo pitkän aikaa.

Venäjän Kaukasia on turvallinen alue rehelliselle ihmiselle, joka harjoittaa uskontoaan tavalliseen tapaan, tekee työnsä eikä suunnittele terroritekoja. Terroriyhteyksiensä tähden tuolta alueelta saapuu Suomeen turvapaikanhakijoita, minkä tähden Suomi ei ole pian turvallinen maa rehelliselle ihmiselle, joka ei hyväksy terrorismia Venäjän valtiota vastaan. Nämä "yhteydet" ei tietenkään tarkoita, että nämä henkilöt olisivat itse syyllistyneet terroritekoihin, mutta heillä ei pitäisi olla mitään syytä piilotella identiteettiään kummankaan maan viranomaisilta. Kiistatonta on kaikille, että terrorismi on tuonut kärsimystä kaikille ihmisille Kaukasiassa. Suomessa eivät ainoastaan kyseenalaiset kansalaisjärjestöt ja yksittäiset ihmiset, kuten Suomi-Tshetshenia-seura, Finrosforum ja Kavkaz Center, tue Venäjälle vihamielisen terroriverkoston leviämistä alueellemme, vaan presidentti Halosen vastauksen perusteella ja turvapaikkahakemuspäätösten valossa jopa Suomi valtiovaltana tukee Venäjälle vihamielisen terroristiverkoston leviämistä Eurooppaan. Tarvitaanko terrorismihautomoksi ja terroristien lepopaikaksi muuttuvaa valtiota, jonka nimi on Suomi?

Jokainen analyyttisesti ja järkevästi lähialueidemme kehitystä pohtiva ihminen voi hyvin tunnistaa, että Venäjän intressinä ei ole suinkaan uhkailla naapurivaltioita eikä edes omia sisäisiä alueita, vaan pikemmin tahtona on oman valtiollisen hyvinvoinnin ja taloudellisen kehityksen edistäminen. Tuossa tarkoituksessa Venäjän strategiana on vakaa rauhanomainen yhteiskunta ja hyvät kansainväliset taloussuhteet. Separatismia ja terrorismia tarvisevat Venäjän ulkopuolelta tulevat Venäjää tuhoavat tahot. Venäjän johto ajattelee, että kullakin ihmisellä pitää olla ilo tehdä työtä ja luoda uusia oivalluksia hyvinvoinnin hyväksi. Uhkakuvia virittävät roistot sitä vastoin esittävät Venäjän ikään kuin ihmisiä alistavaksi hirviöksi, jota vastaan taistelevat terroristit ovat marttyyreita, joiden pitäisi saada mm. Suomesta turvapaikka. Epäilemättä Venäjän oman kehityksen mukainen intressi on ihan jotakin päinvastaista kuin Finrosforumin, Suomen Pen:n ja Kavkaz Centerin separatismia, ääri-ilmiöitä ja separatismia tukeva Venäjä-kuva. Kohtalokasta on se, että suomalainen media näyttää turmelleen myös Suomen presidentin harkinnan tässä asiassa.

Dmitri Medvedev odottaa Suomelta vastuullisia toimia terrorismia vastaan

Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin ja Suomen presidentin Tarja Halosen tapaamisessa on tiettävästi ollut keskustelujen aiheena myös Suomen tarjoamat turvapaikat tšetšeeniterroristeille ja ylipäätänsä terrorismi. Valitettavasti en ole voinut seurata Suomen televisiota, mutta ystäväni soitti ja kertoi, että tänään A-studiossa Venäjä-tutkija Hanna Smith toi esille myös tšetšeeniterroristien tärkeyden Venäjän presidentin keskusteluissa Halosen kanssa. Television perusteella sai mielikuvan, ettei Halonen ymmärtänyt terrorismin vakavuutta. Hanna Smith oli kertonut, että Venäjä on luvannut jopa ääritilanteessa noutaa terroristit rajojensa ulkopuolelta. Tervetuloa Suomeen!

Koen hyvin mielenkiintoiseksi, että tavalliset pyyteettömät kansalaisaktivistit Abdullah Tammi ja Juha Molari ovat harrastuksensa puitteissa päätyneet hyviin samankaltaisiin päätelmiin kuin Venäjän presidentti Dmitri Medvedev on saanut näkemyksekseen omien tietokanaviensa avulla Suomen roolista Kaukasian terrorismissa. Tuskin on kuitenkaan oletettavissa, että Venäjän presidentti tai hänen hallintonsa olisi koskaan kuullut kahdesta suomalaisesta aktivistista, jotka ovat moittineet Kaukasian terroristien suojelua Suomessa. Näyttää siis siltä, että tavallinen valveutunut ihminen voi päätyä itsenäisesti yhdensuuntaisiin uhkakuviin kuin Venäjän Federaation presidentti esitti Tarja Haloselle terrorismista.

Suomessa sairasta terroristien suosimista

Suomessa on tahoja, jotka suhtautuvat sairaalloisen ja vaarallisen myötämielisesti tukien mainittuja terroristeja.

Suomi-Tshetshenia-seura on ollut julkisesti aneeminen jo joitakin vuosia, mutta Abdullah Tammen pitämän terrorismin vastaisen tiedotustilaisuuden jälkeen syksyllä 30.11.2009 seuran kaksi rouvaa veivät tekemänsä vakoiluvideon välittömästi Helsingin alueen kiivasmielisille jihadia ylistävälle muslimisolulle. Tämä solu viritteli taisteluhenkeä Tammea ja Molaria vastaan niin kuin sattumalta käsiimme tullut sisäpiirin sähköpostiviestintä paljasti. Mainitusta muslimisolusta yksi kiivas mies kävikin jo sotaretkellä aseineen, vaikkakin tuli käännytetyksi Georgian rajalla.

Tämä Suomi-Tshetshenia-seura sekä eräs jihadistinen nukkuva solu antavat kovasti arvoa Kavkaz Centerin toiminnalle. Lisäksi tiedämme mm. suomalaisista naisista kovasti pitävän (”mikä ei ole sinänsä todiste terroristisesta mielestä, vaikka pidänkin enemmän venäläisistä naisista”), pääkaupunkiseudulla asuvan kiivasmielisen tšetšeenimuslimin, joka kulkee aseistettuna, jonka nykyinen kolmas tai neljäs identiteetti on tuskin sekään aito, ja joka vihaa Venäjän valtiota. Kavkaz Center on puolestaan kiinteässä yhteydessä terroristipäällikkö Doku Umaroviin. Kyseinen Kavkaz Center on sisarjulkaisu Finrosforumille, jonka puheenjohtajana häärii Heidi Hautala, sihteerinä Mikael Storsjö ja varapuheenjohtajana Jukka Mallinen. Kaksi viimeksi mainittua ovat erityisen aktiivisia Kaukasian asioiden tiedottamisessa Venäjä-vastaisessa hengessä. Finrosforumin Venäjää vihaavat neljä toimittajaa nousivat äskettäin vastustamaan antifasistien ilmaisuvapautta Suomessa. Kavkaz Centerin eräs tiedottaja on joutunut syytteeseen Groznyissa joitakin aikoja sitten.

Kun Doku Umarovin lähettämät terroristit räjäyttivät 29.3.2010 pommit Moskovan metroasemilla, kirjoitin vain pari tuntia räjäytyksen jälkeen, että noilla terroriteoilla oli ikävä suomalainen aksentti Kavkaz Centerin vuoksi. Sanottakoon, että Kavkaz Centerissä intoileva väki oli samanaikaisesti päättänyt järjestää jopa mielenosoituksen Venäjän suurlähetystöä vastaan Helsingissä. Terroriteon tunnustus ilmestyi vasta 31.3.2010 Kavkaz Centerin sivulle, mutta yhteydet oli siis tavallisen papinkin silmin jo oivallettavissa välittömästi iskun jälkeen. Päätin 29.3.2010 blogikirjoitukseni kysymykseen, jonka sopii toistaa myös Suomen valtiojohdolle Medvedevin vierailun jälkeen: Kysymys kuuluu, miten muutamat suomalaiset voivat olla sellaisia hirviöitä, että antavat tällaisille terroristijohtajille kunnian.”

Soitin Kavkaz Centerin ylläpitäjälle ja sponsorille Mikael Storsjölle jo heti seuraavana päivänä 30.3.2010, siis vuorokautta ennen kuin Doku Umarovin tunnustus julkistettiin Kavkaz Centerin sivulla. En esitellyt itseäni täsmällisesti ja oikein, mutta jostakin syystä hän tiesi ammattini ja nimeni. Totta kai kyselin muutamia yleisiä ja vähemmän julkisesti tiedettyjä asioita, jotta saan ymmärtää Storsjön henkistä maailmaa paremmin. Minä soitin heti terrori-iskun ja Mikael Storsjön puhelinsoiton jälkeen myös Hämzäh Peltolalle, silloisen Islamin Aika ry:n puheenjohtajalle, ja hän myönsi lehtihaastatteluani varten, että hänen kotonaan on katsottu myös jihad-filmejä. Tämän videoitten katselun hän myönsi itsekin. ”Kyse ei ole kuitenkaan mistään poikkeavasta”. Niin hän selitti. Kun oli kyse islamilaisen Kaukasian emiraatin perustamisesta, Peltola kertoi, että hänen mukaansa "jokainen oikea muslimi kannattaa islamilaisen valtion perustamista". Vain pari minuuttia Storsjön ja Peltolan puhelinsoittojen jälkeen tapasin yllättäen kiinnostavan viranomaistahon, joka oli itse asiassa koko ajan samassa huoneistossa, josta soitin em. puhelut. Tunnen tämän henkilön erityisen tarkasti eräistä muista yhteyksistä, mutta en tiennyt hänen ammatillista taustaansa. Hän kertoi täysin luotettavasti tarkasti seuraamansa yksittäistapauksesta, että Suomeen tulleiden tšetšeeniturvapaikanhakijoiden terroristiyhteydet oli tarkistettu vastaanottokeskuksen ja Suomen poliisin yhteistyössä. Tällöin oli havaittu nämä yhteydet, mutta siitä huolimatta ”Suomen vallitsevan linjan mukaisesti nämä henkilöt ovat saaneet jäädä Suomeen”. Kyse oli siis poliittisesta päätöksestä, josta Suomen valtiollisen johdon kanssa on nimenomaisesti keskusteltava. Näiden yhteydet ovat olleet ilmeisemmin jopa enemmät kuin vain yhteydet heidän kotimaassa riehuvaan terroristien julmuuksiin, koska tällöin heidän ei tarvitsisi piilotella itseään Venäjän viranomaisilta. Voin sanoa vain kauniisti pappisvirkani tähden, että häpeän Suomen tasavallan presidentti Tarja Halosta, mikäli hän katsoi todellakin, että tšetšeenipakolaiset terroristiyhteyksistä huolimatta saisivat jäädä Suomeen eikä heitä luovuteta Venäjän viranomaisille tutkimuksiin. Viranomaisten tutkimuksia ei tulisi pelätä missään tapauksessa. Eihän kukaan ole väittänyt, että tulijat olisivat itse terroristejakaan, vaan heillä on tutkimuksen ja informaation kannalta vain tärkeitä "yhteyksiä" mainittuun asiaan. Valitettavasti minulla ei ole nyt televisio katsottavissa enkä tiedä, mitä asiasta on täsmälleen kerrottu. Tšetšeenien laitonta maahantuontia järjestänyt suomalaishenkilö on sittemmin onneksi saatu vihdoin ja viimein syytteeseen.

Sikäli kuin tiedän kyseisen ulkomaalaistaustaisen henkilön, toivoisin, että hänet luovutetaan myös Venäjälle tutkimuksiin ja tuomiolle, sillä siellä saattaisi odottaa tiukemmat kuulustelut ja tuomiot. Hänellä on ollut myös suomalainen paremmin tunnettu partneri saman rikoksen toimittajana. Mutta nämä mainitut turvapaikanhakijat ovat mahdollisesti terroristiyhteyksistään tunnettuja. Siksi ihmetyttää, miksi Halosen mukaan nuo saisivat jäädä Suomeen. Heinäkuussa 2010 kihlakunnansyyttäjä esitti syytevaatimuksen rangaistuksesta suomalaiselle ja ulkomaalaiselle miehelle 16 tšetšeenin törkeästä laittoman maahantulon järjestämisestä. Näitä miehiä epäillään lisäksi kahden tšetšeenin maahantuonnin yrityksestä. Syytettynä oleva venäläismies (en tiedä, onko hän venäläinen muutoin kuin kansallisuutensa perusteella, sillä syyttäjän esittämä nimi ei vaikuta venäläiseltä) on turvapaikanhakijana Suomessa. Syytetyt miehet olivat järjestäneet tšetšeenien matkoja Suomeen huhtikuussa 2010. Tshetsheenit tulivat maahan neljässä erässä Turkin Istanbulin kautta. Tšetšeeneillä ei ollut passeja tai viisumeja mukanaan. He hakivat Suomesta turvapaikkaa heti maahan saavuttuaan.

Kerroin mainitulle turvapaikanhakijoiden terroristiyhteyksistä tietävälle viranomaiselle myös puhelinkeskustelusta, jonka olin juuri edellä käynyt sekä Mikael Storsjön ja Hämzäh Peltolan kanssa. Hyvin selvästi ja pian tuli esille siis näin monta kontaktia, jotka antavat Suomessa voimakastakin moraalista, poliittista, hengellistä, viestinnällistä ja osittain taloudellista tukea rikolliselle terroristiselle toiminnalle.

Vuorokausi puhelinsoittoni jälkeen Kavkaz Center julkaisi jutun, jonka mukaan Mikael Storsjö olisi joutunut Venäjän FSB:n epäilyn kohteeksi Moskovan terroriteon johdosta. Jutussa viitataan halventavasti pariisilaiseen toimittajaan Tatjana Massiin, johon olin ollut terroriteon päivänä sattumalta yhteydessä, sillä kirjoitin hänestä artikkeli Venäjän kauppatie –lehteen ja julkaisin blogissani sirpaleita haastattelusta. Tatjana Mass oli viitannut suomalaiseen toimittajaan – so. allekirjoittaneeseen – ja nyt Kavkaz Center viritteli vainoharhaisen mustamaalauksen ikään kuin Mass ja allekirjoittanut olisimme murhanhimoisia FSB-agentteja. Meillä olisi muka FSB:n murhasuunnitelman mukaisesti tehtävänä Storsjön tuhoaminen! Tässä on kolminkertainen virhe. Ensinnäkin emme ole FSB-agentteja, vaan toki tällaisena hölösuuna kerskuisin ja tunnustaisin avoimesti, jos olisin sellainen. Toiseksi en ole murhanhimoinen, vaan osallistun vain rauhantahtoiseen kansalaiskeskusteluun, koska en hyväksy terrorismin ihailua suomalaisvoimin. Kolmanneksi FSB ei ole murhanhimoinen, vaan nimenomaisesti yhteiskunnan järjestystä ja rauhaa tukeva virallinen organisaatio. Voin rukoilla FSB:n hyväksi menestystä ja siunausta, mutta sellaista en voi ikinä toivottaa Kavkaz Centerille ja Doku Umarovin emiirikunnalle!

Tämän kansalaisaktivismin jälkeen Kavkaz Center alkoi vyöryttää tekstejä minua ja Abdullah Tammea vastaan useilla eri kielillä. Juttuja on syntynyt kaiketi ainakin 10 erilaista, kukin monelle eri kielelle käännettynä. Siis ihan kohtuuton suomalaisnäkökulma Kavkaz Centerin tiedottamisessa. Lopulta teimme 5.4.2010 rikosilmoituksen Mikael Storsjötä vastaan, jotta poliisi tutkisi Helsingissä tämän henkilön vastuun ja osallisuuden rikolliseen leimaamiseen ja valheellisiin väitteisiin murhasuunnitelmasta. Tuollaista viestintää oli ollut jo Kavkaz sivustolla. Venäjän media reagoi varsin mittavasti suurinta sanomalehteä myöten rikostutkintapyyntöömme. Tämän jälkeen olen täydentänyt tutkimuspyyntöä eräillä viesteillä, joita Storsjö on lähettänyt minulle, ja uusilla artikkeleilla, joissa Kavkaz Center on jatkanut minun leimaamista agentiksi.

RL 34a luku on terrorismin vastainen luku Suomen rikoslaissa. Lain tehottomuudesta ovat valitelleet puolustusvoimien, suojelupoliisin ym. edustajat. Tämä laki on selvästi sovitettavissa Kavkaz Centerin kaltaista toimintaa vastaan. RL 34a: 4 § säätää tuomittavaksi terrorijärjestön toiminnan edistämisen. RL 34a:4 §:n 2 kohdan perusteella tietojenkäsittely- ja viestintäpalvelujen tarjoaminen terroristijärjestöille olisi katsottava kielletyksi: ”2) hankkii tai yrittää hankkia taikka luovuttaa terroristiryhmälle toimitiloja tai muita sen tarvitsemia tiloja taikka kulkuvälineitä tai muita ryhmän toiminnan kannalta erittäin tärkeitä välineitä”. Lainvalmistelija (HE (188/2002) nimenomaisesti perusteli terrorismipykälän tulkintaa sillä, että ”muita ryhmän toiminnan kannalta erittäin tärkeitä välineitä voisivat olla esimerkiksi tietojenkäsittely- tai viestitysvälineet taikka väärennetyt asiakirjat tai väärä raha.

Separatisti Ville Ropposen parjauskirjoitusSeparatisti Ville Ropposen kanssa en jatka keskustelua enemmän internetissä. Kasvotusten voisin jutella hänen kanssaan, kun hän ehdottaa sopivan tapaamisajan ja -paikan Pietarista tai Moskovasta. Miksi aina puhua Venäjästä vain Suomessa, kun Venäjästä voi puhua myös Venäjällä ja kokea maan ihanuus aidosti? Ehkä hän kutsuu seurakseen myös Kerkko "boy" Paanasen ja Mikael "Doku" Storsjön, jotta olo olisi kotoisampi?

Rahoitushuoliensa ja emiirikunnan sisäisten ristiriitojen kanssa kamppailevan Kavkaz Centerin "parodinen" kirjoitus pappia vastaan
- - - -