Statcounter

sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Tukholman terroriteko ei olisi voinut tapahtua Suomessa


Kuva: Kavkaz Centerin sivusto maanantaina 13.12.2010 ei tiedä vieläkään mitään Tukholman terrori-iskusta, vaikka sen tekijä oli yksi KC-videoitten fanaattinen katselija!

Suomen ulkoministeri Alexander Stubb on täysin oikeassa. Olof Palmen katu ja Bryggargatan eivät ole Suomessa. Tukholman terroriteko ei olisi voinut tapahtua Suomessa. Suomenlahden tällä itäpuolella on elämä ylipäätänsä rauhallisempaa. Suomi on perustavasti erilainen ja syrjemmässä maailman pahuudelta. Totta kai tänne Suomeenkin on tullut entisiä militanttitaistelijoita, on tullut moninaisista rikkinäisistä taustoista ihmisiä, jotkut lähtevät Suomesta Jemeniin kiivasmieliseen Koraani-kouluun ja palaavat Suomeen takaisin, mutta heillä ei olisi ikinä paha mielessä Suomessa toisuskoisia tai luopioitakaan vastaan. He ovat erilaisia kuin ne opiskelutoverit samoissa oppilaitoksissa. Lopulta on myös hyvä, että Suojelupoliisi on lähettänyt ammattilaisia tarkkailemaan, ettei maahanmuuton myötä Suomeen saapuisi ikäviä tyyppejä. Äsken Rajavartiolaitos lähetti ammattilaisia kouluttamaan Turkin kollegoja, ettei sitäkään kautta saapuisi Kaukasiasta epäilyttäviä pakolaisia Suomeen. Tilanne on ollut hyvin hallinnassa ja muutoksiin on osattu ennakoida hyvissä ajoin. Mihinkään ennakkoluuloon ja fobiaan ei ole nyt aihetta. Ruotsin sotilaiden maine ja luonne oli Afganistanin sodassa erilainen kuin Suomen: suomalaiset sotilaat mielletään niin ystävien kuin vihollisten silmissä puhtaasti rauhanrakentajiksi, vaikka joku vastustaja olisikin saanut surmansa. Vaikka eräitä vaatimattomia suomalaisia on nimitelty Al-Qaidan sivustoilla "pahemmaksi kuin Salman Rushdie", niin tämän päivän kiivailijat eivät enää onneksi muista kuka oli Salman – ja ainakin taitelija Lars Vilks koetaan pahempana.

Suomessa jihadia mielessään hautovat kiivailijat keskittyvät nimenomaisesti vain mielen sisäiseen taisteluun – he eivät ikinä puolustele tai vähättele missään päin maailmaa tapahtuvia terroritekoja. Sanoutuminen irti terrorismista onkin hyvin aiheellista, jotta islam-fobia ei leviäisi. Kyse on kuitenkin vain eräästä häiriintyneestä ihmisestä - eikä Suomessa ole vastaavia tapauksia nähtyä eikä nähdä.

Suomalainen poliittinen ja henkinen kulttuuri ovat luoneet rauhanomaiset tulevaisuuden näkymät. Suomessa hyvin voimakkaasti aatesuunnasta ja uskonnollisesta taustasta riippumatta kaikki yksimielisesti sanoutuvat irti kaikista pahuuden teoista laillista yhteiskuntajärjestystä, siviili-ihmisiä ja lainvalvontaviranomaisia vastaan. Jos henkinen pahoinvointi näyttää käyvän jollakin yksilöllä liian suuressa, Suomessa koko kansa on järjestään empaattisia tuota kärsivää kohtaa, jotta pahoinvoiva ihminen nousisi taas iloiseen toivoon ja välttäisi itsetuhoisan käytöksen.

Olen vakuuttunut, että hyvin pian myös Kaukasian emiirikuntaa ja Al-Qaidaa edustava Kavkaz Center lausuu moraalisen tuomionsa Tukholman terroriteolle, jonka tekijäksi on paljastunut mainittujen tahojen harhautunut opiskelija.

Lauantaina 11.12.2010 Taimour Abdulwahab Al-Abdaly räjäytti vanhan valkoisen Audi Avant -autonsa ja vähän ajan kuluttua itsensä Tukholman keskustassa.


Taimour Abdulwahab Al-Abdaly kirjoitti, että “Jumala on ottanut elämäni. Jumala johtaa minut rehellisiin sanoihin ja tekoihin. Jumala: minä omistan kaikki tekoni sinulle. Jumala pitää minut poissa valheista”.

Miehen treffi-ilmoitus internetissä ja Facebook kertovat, että hän oli opiskellut fysioterapiaa Lutonissa Bedfordshiren yliopistossa, josta hän valmistui vuonna 2004. Miehen Facebook-linkeistä näkyy runsaasti yhteyksiä Kaukasian emiirikuntaa tavoitteleville sivustoille. Tšetšenia, Irak, Afganistan ja Yhdysvaltojen vankileiri Guantanamossa olivat hänen intohimoisen islamistisen tarkkailun kohteena. Hän kokosi aiheita koskevaa videoaineistoa. Erityisesti mies oli vihastunut Ruotsin osallisuuteen Afganistanin sodassa. Mies ei tykännyt myöskään Lars Vilksin piirustuksista.

Facebookissa hän oli Tšetšenian islamistista kalifaattia ihannoivan arabiankielisen sivuston päivittäinen aktivisti.

Kaukasian emiirikuntaa ja Doku Umarovia –ihannoivassa blogissa on näyttävästi linkki myös Kavkaz Centerin –sivustolle, jonka videoitten intohimoinen opiskelija teki nyt Tukholmassa onnettoman terroriteon, joka ei voi kuulua ainakaan ruotsalaisen ja suomalaisen Kavkaz Center-toimituksen henkeen missään päin maailmaa – ei Ruotsissa, ei Kaukasiassa eikä missään. Tuollaisia viestejä ovat välittäneet KC-sivustolle jotkut tuntemattomat tahot, joita suomalaiset ja ruotsalaiset Kavkaz Centerin vaikuttajat eivät ole koskaan tavanneet eivätkä tunnista heitä.

Suomi on kuitenkin erilainen: Suomessa ei voisi ikinä kuvitella edes ketään harhautunutta militantteja ajauksia pohtivaa jihadistista opiskelijaa, vaikka Suomesta lähtenyt eräs henkilö on toki tällä hetkellä perusteettomasti vangittuna jo toista vuotta Saudi-Arabiassa terroristiepäilyn vuoksi ja toinen henkilö – Kavkaz Centerin esittelemäkin suomalaismies – palautettiin Georgian rajalta, kun mies olisi tahtonut osallistua tositoimiin emiirikunnan rakentamisen hyväksi. Sain tekstiviestin mainitulta lempeältä, tosi tekoihin aikoneelta mieheltä jälleen äskettäin 6.12. kello 19:01: "What does it mean that there is no god but God? So much it means. God is the Most beloved. There's nothing worth loving above all creation, but the Creator". Hän näkee siis oikeaksi kutsumukseksi kasvatustehtävän. Siinä ei ole mitään pahaa. Olen minä saanut toki rajumpiakin tekstiviestejä häneltä. Miten lienee löytänyt meikäläisen? En vastannut tekstiviestiin. Ylipäätänsä en tykkää kirjoittaa englanniksi, koska minun englantini vääntäisi nauruksi ihan vakavimmankin uskonnollisen pohdiskelun.

Tosiasiassa näillä ja eräillä muillakin henkilöillä on mielessään rauhanomaisen maailman rakentaminen sisäisen jihadin kautta, joten mitään perustelua ei ole ajatella, että Olof Palmen katu voisi toistua milloinkaan Suomessa. Suomessa ei yritetä väkivalloin saattaa omaa aatetta valtaan, vaan täällä kaikki uskonnolliset ja epäuskoiset henkilöt ovat sitoutuneet moniarvoiseen demokratiaan ja mielipiteiden ilmaisuvapauteen. Ruotsi on hiukan erilainen. Olof on jopa ruotsalainen nimi. Minullekin saapuneet tappolupaukset ovat tulleet joko venäjäksi tai viroksi Suomen rajojen ulkopuolelta, joten Suomenlahden tänne puolelle saavuttua jokainen kiivaskin ihminen leppyy. Itsekin tunnen jo heti Vaalimaan raja-asemalla sen tavattoman hidastetun elämän menon, kun saavun autolla Pietarista Suomen puolelle. Suomessa ei voi tapahtua mitään rajua. Kaikki on niin pysähtynyttä.

Kavkaz Center ei ole yllättäen vielä sunnuntain iltaan mennessä reagoinut erään kannattajansa, sivustonsa lukijan ja videoittensa katselijan, tekemään terroritekoon Tukholmassa, vaikka teknisesti ja juridisesti Kavkaz Centerin omistavan Pro Caucasus –yhdistyksen kotipaikka on Ruotsissa. Pian on kuitenkin odotettavissa, että Kavkaz Centerin syvästi ihmisyyttä suojelevat skandinaaviset tahot tuomitsevat tällaisen ylilyönnin, jonka eräs heidän videoittensa väärinkäyttäjä teki keskellä rauhallista Tukholmaa. Tosiasiassa Ruotsinkin sotilaat tekivät rauhaa Afganistanissa, kuten Kavkaz Center ilmoittanee koko muslimimaailmalle tilanteen rauhoittamiseksi. Suomea ei tarvitse mainita tässä yhteydessä, koska Suomea ei voisi periaatteessa mikään uhata missään tilanteessa. Suomenlahden yli ei pääse laivalla eikä lentokoneella, jos mielessä on pahat suunnitelmat.

Taimour Abdulwahab Al-Abdaly kuului myös Facebookissa Norjasta käsin perustettuun Yawm al-Qiyaamah (”Ylösnousemuksen päivä”) -ryhmään, jonka administraattorina toimii Raffan Mohammad. Jäseniä sivustolla on kaikkiaan 2392. Taimour Abdulwahab Al-Abdaly oli naimisissa ja hänellä oli kaksi ihanaa tytärtä (noin 3 v ja 2 v), mutta muutama vuosi sitten hän halusi vaimonsa suostumuksella löytää toisenkin vaimon, uskovaisen musliminaisen. Hän halusi ison perheen. Mies tunnustaa itsensä hyvin hartaaksi muslimiksi, joka rakastaa lapsia. Hän kertoo syntyneensä Bagdadissa Irakissa, muuttaneensa Ruotsiin jo 1992. Isossa Britanniassa Taimour Abdulhwahab Al-Abdaly opiskeli vuodesta 2001, jossa sai suoritettua ammattikorkeakoulututkintoa vastaavan BA-tutkinnon fysioterapeutiksi. Taloudellisesti mies kertoi tulevansa toimeen kelvollisesti. Tulevaisuudessa hän haaveili palaavansa arabimaahan asumaan. Taimourin treffi-ilmoitus oli Muslima.com –sivustolla.

Arabian kielestä suomeksi googlen avulla käännetty treffi-ilmoitus kertoo, että Taimour oli 29 vuotta tuon vanha ilmoituksen jättämisen aikaa. Hänellä on mustat hiukset. Komea arabimies oli 181 cm, 93 kg. Hän oli ihanne sulhanen uudelle naiselle, sillä Taimour ei juonut alkoholia, ei edes tupakoinut. Taimour kertoo avoimesti rehellisen uskovaisuutensa mukaisesti, että hän on naimisissa ja hänellä on lapsia. Hän osasi puhua hyvin englantia, arabiaa ja ruotsia. Isoa perhettä haaveileva Taimour etsi 25-30 –vuotta vanhaa naista Isosta Britanniasta siinä vaiheessa, kun hän opiskeli siellä. Mies tykkäsi hiukan itseään lyhyemmistä naisista, noin 161-178 cm pitkistä, 40-72 kg painavista arabinaisista, jotka eivät myöskään juo alkoholia eivätkä tupakoi. Tärkeää oli, että uskon vakaumus vastasi omaa: sunnimuslimi. Terroriteon yrityksen jälkeen on Taimour kuitenkin nyt lopullisesti varattu, joten tähän hänen treffi-ilmoitukseensa ei kannata vastata, vaikka mies onkin tyylikäs.


Minulle tuli vakava suru Tukholmassa koetun pelon tähden. Ei voi olla oikein, että jouluansa valmistelevat ihmiset joutuvat pelon valtaan. Suomessa koettava turvallisuus ja rauha ei riitä onnen lähteeksi, kun tietää ruotsalaisten kärsimyksestä ja pelosta. Onneksi Taimourin terroriteko epäonnistui eikä muita ihmisiä loukkaantunut.


- - - -

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti