Statcounter

sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Itä-Siperian – Tyynen valtameren öljyputki

Kirjoitin artikkelin maailman pisimmästä öljyputkesta Нефтепровод Восточная Сибирь - Тихий океан. Uudenvuodenpäivänä Venäjä sai jo aloittaa öljyn kuljetukset tuota megaputkea pitkin Kiinaan. Tuo artikkelini julkaistaan Venäjän kauppatie –lehdessä tammikuun puolessa välissä 2011.

Kiitän Jumalaa onnistuneesta hankkeesta ja rukoilen siunausta näiden valtioiden strategiselle kumppanuudelle! Tunnen suurta iloa, että hankkeet onnistuvat ja naapurukset voivat kehittää suhteitaan strategisessa kumppanuudessa.

Kerroin artikkelissa monia iloisia uutisia Venäjän öljyn ja kaasun tuotannosta, mutta erityisesti tämän uuden öljyputken merkittävyydestä ja sen taustoista.

Venäjä on sitoutunut toimittamaan markkinahintaan Kiinalle 15 miljoonaa tonnia öljyä vuodessa seuraavat 20 vuotta. Öljyputki on maailman pisin. ESPOn putki on tullut portiksi itään venäläisille öljyntuottajille. Öljyä menee Japanin, Kiinan ja Korean markkinoille.

Kuva: Itä-Siperian – Tyynen valtameren öljyputki (lähde: Transneft)


Uusi öljyputki vähentää Venäjän riippuvuutta Euroopan asiakkaista, eurooppalaisista poliittista tuulenpuuskista ja EU:n talouksien suhdanteista.


- - - -

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti