Statcounter

lauantai 22. tammikuuta 2011

Tšetšeniassa tyrmistyneitä Suomen poliisin päätöksestä: ”Kavkaz Centerin toiminnasta kärsii koko Pohjois-Kaukasus”

Tšetšeniasta ystävämme ovat lähestyneet meitä ja lähettäneet pahettelunsa Suomen poliittisesta poliisin päätöksestä, jossa ei tunneta sääliä Tšetšeniassa kärsivää kansaa kohtaan.

Tšetšeniassa koettiin ärtymystä ja hämmennystä, että Suomen poliisi sallii Kavkaz Centerin yhä edelleen ruokkia vihaa ja murhia Tšetšenian kansaa ja Venäjän kansaa vastaan.

Moni kysyi Tšetšeniassa, eikö Suomen poliisin mukaan meidän vanhuksillamme, lapsillamme, äideillämme ja isillämme pitäisi olla enää oikeutta rauhalliseen elämään, koska Kavkaz Centerin toimintaa pidetään Suomessa hyväksyttynä asiana.

Saako Suomen esivallan mukaan meidän laillista esivaltaamme tappaa brutaalisti ja jopa mainostaa tuota tappamista?

Tšetšeniassa toimiva terrorismia analysoiva internet-sivusto, jo yli vuosikymmenen verran tilannetta tutkinut taho, on tuoreessa uutisessaan arvioinut tylysti Suomen asemaa ja samalla sanoittanut Tšetšenian kansan tuntemuksen suomalaista politikointia vastaan.

Sivustolla kysytään nyt suoraan: Miksi Suomen poliisi pitää maantieroistojen ja huumepäällikköiden tihutöitä ja aseellisia iskuja mainostamisen arvoisena asiana?

Pohjois-Kaukasiassa tiedetään, miten valtaväestö tahtoo elää rauhassa, rakastaa, tehdä työtä, harrastaa, rukoilla moskeijoissa tai kirkoissa sekä elää demokraattisessa oikeusvaltiossa. Onneksi näin valtaväestö saa elää.

Muutamat huumediilerit ja maantierosvot tukevat Afganistanista Georgiaan ja koko Eurooppaan käytävää huumekauppaa ja anarkiaa.

Tšetšenian kärsinyt kansa tietää, että jonakin yllättävänä hetkenä ulkomainen wahhabilainen al-Qaida –aktivisti tai huumeiden sekakäytön jälkeen aseen tai pommiliivin saanut ”Doku Umarovin” kannattaja saattaa etsiä epätoivoisesti vapautusta tästä maailmasta (paratiisia ja lukuisia neitseitä) tappoiskussa, jossa hänen oma kohtalonsa on ikään kuin jo ennakkoon sinetöity.

Seuraavassa Yamartnah sivustolta suomennettu uutinen Suomen poliisin päätöksestä. Alkuperäinen venäjänkielinen uutinen näkyy blogin lopussa kuvana ja on luettavissa tästä linkistä.

Suomen viranomaiset ovat kieltäytyneet tunnustamasta Kavkaz-Center -sivustoa terrorismia tukevaksi sivustoksi. 

Tämä päätös on - lievästi sanottuna - ei ole vain yllättävä, mutta myös paheksuttava. Eikö tämän valtion vallankäyttäjät todella pysty ottamaan huomioon toimissaan muiden valtioiden kansalaisia, joita vastaan vaaditaan murhia ja mellakoita? 

Interfax raportoi, että Suomen poliisi on evännyt pastori Juha Molarin [ja Abdullah Tammen*] (* täydennys Interfaxin tietoon, JM) pyynnön tunnustaa Kavkaz Center –terroristisivustoksi ja myöhemmin sulkea se.

 "Suomen poliisi on päättänyt, että Kavkaz Center ei ole terroristiverkkosivusto ja siksi ei ole perusteita asettaa syytteeseen rikoslain terrorismin vastaisen artiklan perusteella”, sanoi maanantaina Suomen antifasistisen komitean puheenjohtaja Johan Bäckman.

Ei ole mitään syytä syytteeseen. Mitähän syytä Suomen poliisi edellyttää? Tämä sivusto edistää terrorismia ja ääriliikkeiden iskulauseita ja monet nuoret tulevat näiden iskulauseiden pettämäksi, liittyvät laittomiin aseellisiin ryhmittymiin, ryhtyvät itsemurharäjäyttäjiksi. Nämä asiat asiat eivät ole Suomessa merkittäviä.

Kavkaz Centerin toiminnasta kärsii ensinnäkin Pohjois-Kaukasus ja lopulta koko Venäjä. Ilmeisesti Suomen viranomaiset ovat tyytyväisiä tähän tilanteeseen. 


Jos sivuston ”analyysi” ei paljasta tapettaviksi Suomen kansalaisia ja terroritekoja tämän maan alueelle, niiden toiminta vaikuttaa harmittomalta. Ja se, että valituksen kohteen Kavkaz Center toimien seurauksena Venäjällä ja Tšetšeniassa tapetaan viranomaisia, ei ilmeisesti erityisemmin herätä Suomessa murhetta.

Viime vuoden syyskuun 26 päivä pappi sai sähköpostitse kirjeen, jonka allekirjoittajana oli Pohjois-Kaukasian johtavasta roistojoukosta Doku Umarov: "Kehotan teitä lopettamaan toimintanne Kavkaz-Centeriä vastaan. Jos et tule järkiinsä, niin me leikkaamme pääsi irti ja koko perheeltä myös. Seitsemän päivää voit ajatella." 


Molari valitti lainvalvontaviranomaisille tästä tapauksesta, mutta syyttäjä hylkäsi hänen hakemuksensa.

Ja kaiken tämän jälkeen sivusto ei joudu edes syytteeseen. Mitä todella tapahtuu ja miksi Suomen viranomaiset niin kovasti puolustavat Kavkaz-Centerin terrorismia edistäviä ajatuksia? 


Ilmeisesti mukana on kaikkien suurten länsimaiden ja USA:n taloudellinen etu. Jos konfliktin painopiste on edelleen Pohjois-Kaukasiassa, niin manipuloimalla tilannetta Länsi rakentaa asemaansa suhteessa Venäjään, ja näin ollen pyrkii saavuttamaan Venäjältä sopivia myönnytyksiä.

Sitten kaikessa on tietenkin paljon syvempi ongelma kuin voidaan nähdä ensi silmäyksellä. Nuo paheksuttavat toimet, että Suomen viranomaiset kieltäytyvät tutkimasta Kavkaz Centerin toimia, tekevät heistä Pohjois-Kaukasian rikollisten suoranaisia rikoskumppaneita.


Grigori Sbrui (Григорий Сбруй)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti