Statcounter

maanantai 16. heinäkuuta 2012

Ennen ja jälkeen Heidi Hautalan matkaa Pienen Roobertinkadun poliisilaitokselle 14.1.2011

Heidi Hautalan asian kulku ennen ja jälkeen Pienen Roobertinkadun poliisilaitosta ansaitsee muistamista, vaikka identiteettirikolliset tahtoisivat viedä voimavarat ja huomion kaikkeen muuhun.

Olen jo aiemmin kertonut ...

(1) 4. heinäkuuta ministeri Heidi Hautalan projektista Suomen antifasisteja vastaan.

(2) Ministeri Heidi Hautalan rikosilmoituksen ja sen yhteydessä syntyneen esitutkinta-aineiston syntyminen osana itse kunkin henkilön elämää on mielenkiintoinen draama suomalaista politikointia, mistä ei ole vielä kirjoitettu riittävästi. Kerroin Heidi Hautalan lyhyestä matkasta Pienen Roobertinkadun poliisilaitokselta 14.1.2011 muutama minuutti myöhemmin alkaneeseen ihmisoikeuksien ja vapauksien tutkimusseminaariin: 4. heinäkuuta 2012 kerroin myös selonteon tapahtumien järjestyksestä Hautalan hankkeessa.

(3) 3 heinäkuuta 2012 julkaisin esitutkinta-aineistoa.

(4) 1. kesäkuuta 2012 kerroin johtavan kihlakunnansyyttäjän päätöksestä. Tietysti tarina ei ala vasta kesästä 2012.

_ _ _

Marraskuun 15. päivä 2004 Helsingin Sanomat kertoivat, että Heidi Hautala, Jukka Mallinen ja Herkko Hietanen vetosivat Mikael Storsjön ja Kavkaz-Centerin –toiminnan puolesta. Sen jälkeen on verta vuotanut ja vuosia kulunut.

Timur Hashiev –nimellä imarat—kavkaz –sähköpostista lähetetään 23.9.2010 sähköposti minulle, jossa Doku Umarovin arvovallalla kehotetaan lopettaa kamppailu Kavkaz-Center –sivustoa vastaan tahi minun ja perheeni pää katkaistaan. Harkinta-aikaa viestissä jätetään 7 päivää. Viesti lähti Dagestanin Megafon-liittymän ip-osoitteesta, josta ip-osoitteesta käydään yhtä hyvin vimmattua jihadistista keskustelua toisaalla ja toisaalla katsotaan lapsipornosivuja.

16. marraskuuta 2010 terroristisivusto Kavkaz-Center julkaisee Al-Qaida –johtajan Anwar al-Awladin puheen opetuspuheena, ”Koraani-kouluna”, jossa Al-Qaida-opettaja ylistää Somaliassa toimivaa Al-Shabab-ryhmää ja Afganistanin talebaneita sekä kehottaa tappaa israelilaisia ja amerikkalaisia kaikissa mahdollisissa tilanteissa: ”Älä kysy keneltäkään lupaa tappaa amerikkalaisia. Taistelu saatanan kanssa ei vaadi lakia” (Anwar al-Awlaki, Kavkaz-Center).

Heidi Hautalan rikosilmoituksen valmistelua tuskin käynnistettiin yksistään Euroopan parlamentin ihmisoikeusalivaliokunnan tietokoneelta, vaikka sieltäkin tehtiin surffailua netissä. Iltapäivällä 27. marraskuuta 2010 Heidi Hautalan Finrosforum-ystävä kävi surffailemassa Suomen antifasistisen komitean silloisessa stat counterissa ja kopioi selailutiedot tahtoen tietää, kuka oli kirjoittanut terrorismin vastaisesta mielenosoituksesta, joka järjestettiin Bulevardilla kansainvälisesti kielletyn terroristien webkeskuksen administraation tuntumassa Nevski Express –uhrien muistopäivänä. Terroristisivusto Kavkaz-Center väitti 28.11.2010, että ”Kgb-agentit yrittivät mielenosoitusta Kavkaz-Centeriä vastaan Helsingissä”. Tekstissä puhutaan ihmisoikeusaktivisti Mikael Storsjön kokemasta ”vakavasta uhkasta”. Tarinassa viitataan KGB/FSB-agenttien toimintaan Suomessa ja Virossa”. Jutussa Kavkaz-Center ylistää Tynkä-Karjalan Antin kommenttia Helsingin Sanomien vieraskirjassa.

Seuraavana päivänä mainitusta stat counter –kopioinnista Kavkaz-Center julkaisee jutun, jossa ko. terroristisivusto väitättää Suomen luterilaisen kirkon tuomitsevan Venäjän ortodoksisen kirkon ”satanismiksi”. Samassa yhteydessä terroristien äänitorvi kertoo ”Putinin ekstrimisti papin rikollisista toimista” (siinä viitataan meikäläiseen).

Vastaan Finrosforumin jäsenten ja Pääkaupunkiseudun ateistien puheenjohtajan tekemiin kanteluihin Espoon tuomiokapituliin 12.12.2010. Soitin 1.12.2010 Pääkaupunkiseudun ateistien puheenjohtajalle Tarja Koivumäelle, joka esittäytyi tuomiokapituliin kirjoitetussa kantelussa ”seurakuntalaiseksi”. Puhelinkeskustelussa hän ei alkuaan muistanut, että oli kirjoittanut jonkun kantelun. Ville Ropponen oli jättänyt kantelun 24.9.2010. Ropposen kanteluteksti oli lainattu Jukka Mallisen 16.9.2010 kantelutekstistä. Kantelut olivat tiimityötä, kuten myöhemmin Mikael Storsjö tunnusti elokuvassaan. Mallinen oli tehnyt tätä ennen jo kolme kantelukirjelmää, joihin olin vastannut 11.8.2010.

Hautalan rikosilmoituksen alkuvalmistelujen käynnistymisen jälkeen – Safkan stat counter kopioinnin jälkeen - vain muutama päivä myöhemmin – 4. joulukuuta 2010 – terroristisivusto Kavkaz-Center vetoaa Heidi Hautalan puolesta, jota sivusto kutsuu ”ihmisoikeusjärjestö Finrosforumin ja Euroopan parlamentin ihmisoikeusalivaliokunnan puheenjohtajaksi”. Kavkaz-Center väittää, että evankelisluterilaisen kirkon johto on saanut vetoomuksen kirkkoherra Molaria vastaan itseltä Heidi Hautalalta ja ”muita uusia kirjeitä ihmisoikeusaktivisteilta”.

22. joulukuuta 2010 Suomessa Korein Oikeus päättää, että terrori-iskuun syyllistynyttä, Interpolin kansainvälisesti etsittyä terroristia – terroristipomojen Ruslan Gelajevin ja Hasan Isabaevin brutaalin bandiittiryhmän jäsentä – ei luovuteta Venäjälle oikeudenkäyntiä ja rangaistusta varten.

10. ja 16. tammikuuta 2011 terroristisivusto Kavkaz-Center julkaisee natsijärjestö NS-WP Nevagradin mainokset ja julistukset, ilman pienintäkään kritiikkiä tai toimituksellista kontrollia strategista partneriaan vastaan. 10. tammikuuta 2011 oli terroristisivusto Kavkaz-Center julkaissut venäläisen kansallissosialistisen terroristijärjestön Nevograd NS WP:n julistuksen, että he jättävät vain kaksi vaihtoehtoa: ”Vallankumous tai kuolema!” Tämä natsien terroristijärjestö lupaa väkivaltatekoja. NS-kirjaimet tulevat sanasta National Socialist ja WP-kirjaimet sanoista White Power). Natsien terroristijärjestön uutisportaali toimii tanskalaisten uusnatsien varassa Kööpenhaminassa. Sivustolla on hyökätty myös ankarasti Suomen antifasisteja vastaan, muutama myös nimeltä mainiten. Nevograd NS WP on syyllistynyt lukuisiin pienten lasten ja ulkomaalaisten murhiin, joista hurjimmat ovat palottelumurhia. Esimerkiksi mainitun järjestön toimistona pitämän asunnon pakasteesta löytyi paloteltu ihminen (kaikkia osia ei löytynyt). Uusnatsien kirjeessä kerrotaan, että ”Kremlin heittiöt yrittävät murskata kaikin tavoin vastarinnan, me olemme olleet vangittuina, kidutettuina, uhattuina, mutta meidän organisaatiomme on tullut tämän johdosta vain entistä aggressiivisemmaksi, rohkeammaksi ja vahvemmaksi”. Kirjeessä natsit ilmoittavat kunniakseen seurata Dmitri Borovikovaa (Дми́трий Алекса́ндрович Боровико́в, s. 9. kesäkuuta 1984 ) ja ”Terroristista taistelujärjestöä” (Боевой террористической организации, БТО). Hänen ”kunniakseen” perustetuilla natsisivuilla julistetaan ”voittoa kuoleman kautta”. Nevograd NS WP ja natsijärjestön uutisportaali on suomalaisruotsalaisen terroristisivuston Kavkaz-Centerin strateginen partneri.

10.1.2011 kokoontuu Espoon tuomiokapituli ja tekee pöytäkirjasuunnitelman kirkkoherra Juha Molarin virasta pidättämiseksi pyytäen asiassa sittemmin vastinetta. Tuomiokapituli määrittää (10.2.2011 § 3 s. 10) sananvapauden rajaksi vain viranomaismenettelyn ilman julkista tiukkaa keskustelua: ”Molari arvostelee Kavkaz Center –nimistä organisaatiota terroristien tiedotuskanavaksi. Organisaation palvelin toimii Suomessa Storsjön yrityksen tiloissa, ja Storsjön mukaan organisaation toiminta on todettu Ruotsissa lailliseksi. Tuomiokapitulin toimivaltaan ei kuulu Kavkaz Centerin toiminnan laillisuuden arviointi. Koska tietoon ei ole tullut, että Suomen viranomaiset olisivat kieltäneet organisaation toiminnan tai puuttuneet siihen, on lähtökohtana pidettävä, että toiminta on laillista. (tuomiokapituli)”

Muutama päivä ennen kuin Heidi Hautala asteli poliisilaitokselle moittien Suomen antifasistisen komitean toimia, oli syntynyt Suomen antifasistisen komitean kriittinen kirjoitus Heidi Hautalan erosta Finrosforum-vihajärjestön puheenjohtajan paikalta. Myös JO ENNEN kuin Heidi Hautala asteli Pienen Roobertinkadun poliisilaitokselle pikkupakkasessa 14.1.2011, jo 11.1.2011 ikään kuin poliisisetä olisi osannut ennakoida Heidin saapumista, sillä sisäministeriön poliisiosastolta poliisi luki kello 11:02:50 artikkelin, jossa Safka-t etsi urkkijaa Finrosforumin tilaisuuteen. Mainittu blogikirjoitus oli sittemmin myös Heidi Hautalan rikosilmoituksen jälkeen esitutkinta-aineistoa varten koottuna linkkinä (8010/R/86982/10; s. 55)

Kolme päivää Heidi Hautalan rikosilmoituksen jättämisen jälkeen – 17. tammikuuta 2011 – NS WP Nevograd uusnatsien terroristijärjestö kertoo Juha Molarin ja Johan Bäckmanin kamppailusta Kavkaz-Centeriä vastaan, jonka administraatiosta vastaa Mikael Storsjö. Uusnatsien uutisportaali kertoo, että Suomen poliisi ei pidä Kavkaz-Centeriä terroristisivustona.

Seuraavana päivänä Hautalan rikosilmoituksen jättämisen jälkeen eli 15. tammikuuta 2011 terroristisivusto Kavkaz-Center julkaisee nuorien jihadististen Mujahideen taistelijoiden sähköpostin, jossa nämä vannovat uskollisuutta terroristijenginsä päällikölle, ”Kaukasian emiirikunnan emiirille Dokku Abu Usman” (Doku Umarov): ”Ne, jotka yrittävät estää meitä, taistelevat meitä vastaan, heidät me tapamme Allahin nimissä: tapamme heidät heidän koteihinsa, bensa-asemille, kävelyteille ja kaikkialla”.

16.1.2011 – kaksi päivää Heidi Hautalan rikosilmoituksen jättämisestä – terroristijengin ”Kaukasian emiirikunta” jengipäällikkö Dokka Abu Usman (Doku Umarov) antaa haastattelun, jossa hän lupaa taistella saatanan voimia vastaan (Dokun käsitteen menevät sekaisin). Hän vaatii koko maailmassa vakavampaa kunnioitusta Kaukasian Mujahideen –terroristien hyväksi. Terroristien jengipäällikkö Doku Umarov lupaa, että ”sota ei ole vain televisiossa, vaan me näytämme, että sota tulee heidän koteihin”.

Kolme päivää Heidi Hautalan rikosilmoituksen jättämisen jälkeen – 17. tammikuuta 2011 – terroristisivusto Kavkaz-Center julkaisee jutun, jossa se viittaa Venäjän mediassa julkaistuihin tietoihin, että Suomen poliisi kieltäytyi aloittamasta rikostutkintaa Kavkaz-Centeriä vastaan. Kavkaz-Center kutsuu tuossa yhteydessä Venäjän ortodoksista kirkkoa ”totalitaristiseksi satanistiseksi kgb-lahkoksi”. Siinä jutussa terroristisivusto Kavkaz-Center väittää, että pastori Juha Molari on loukannut kirkollista kaanonia, koska on tehnyt poliisille rikosilmoituksen. Espoon evankelisluterilaisen kirkon tuomiokapituli yhtyi sittemmin samaan perusteluun hiukan eri sanoin, jonka mukaan Kavkaz-Center on laillinen järjestelmä eikä papin ole sopivaa arvostella sitä.

Neljä päivää Heidi Hautalan rikosilmoituksen jättämisen jälkeen – 18. tammikuuta 2011 – terroristisivusto Kavkaz-Center julkaisee Movladi Udugovin haastattelun, jossa terroristipropagandan päällikkö julistaa venäläisiä vastaan sotilaallisia toimia. Hän lupaa sabotaasitoimintaa.

Neljä päivää Heidi Hautalan rikosilmoituksen jättämisen jälkeen – 18. tammikuuta 2011 – terroristisivusto Kavkaz-Center julkaisee jutun, jossa riemuitaan, että Suomen poliisi ei tunnusta Kavkaz-Center –sivustoa terroristisivustoksi. Lähtökohtana on Helsingin poliisista tutkinnanjohtajan päätös 31.12.2010, joka saapui kaksi päivää Heidi Hautalan rikosilmoituksen jälkeen – 16.1.2011 – Juha Molarille. Sen päätöksen mukaan tutkintaa ei ole aloiteta Kavkaz-Centeriä vastaan, vaikka sivusto oli kutsunut Molaria ja Abdullah Tammea valheellisesti FSB-agenteiksi ja vaikka terroristisivusto pitää oikeutettuna FSB-agenttien tappamisen. Tutkinnanjohtaja ilmoitti, ettei tutkintaa aloiteta, koska Kavkaz-Center on jo aikoinaan todettu kelvolliseksi sivustoksi.

19. tammikuuta 2011 Espoon tuomikapituli lähettää saatekirjelmän vastinepyyntöä varten. Kantelija Mikael Storsjö kokee loukatuksi, että olisin katsonut Sorsjön olevan ”jotenkin terrorismin kanssa tekemisisä” (16.9.2010/diaari 531, asianumero 2010/00259). Tuomiokapituli julistaa kantelupaperit salaisiksi, mutta julkaisen vastineeni, koska vastineen salaisuudesta kapituli ei puhu. Olkoon kantelijoiden asiakirjat salaisia: asiat ovat julkisia. Tuomiokapituli yhtyy sittemmin kantelijoiden näkemyksiin. 3. helmikuuta 2011 annan jälleen vastineen Espoon tuomiokapitulille kanteluihin Kavkaz Center –asioissa (2010-00259 ja 2010-00234) Vastineen alussa viittaan voimakkaasti Grigori Sbruin tekstiin, jossa hän vetoaa Kavkaz-Center –sivuston terrorismia vastaan.

Kuva: katkelma Juha Molarin vastinetta tuomiokapitulille Kavkaz-Center –asiassa (3.2.2011).

Vastineessani tuomiokapitulille vastaan myös Mikael Storsjön kanteluun, että tämän herran kustantama terroristisivusto Kavkaz-Center on kutsunut useita kymmeniä kertoja herjaavasti minua ”venäläiseksi tiedustelu-upseeriksi”, ”kehitysvammaiseksi” ja ”satanistipapiksi”. On tuskin totuudenmukaista, mitä Storsjö väittää toimistani häntä vastaan.

26. tammikuuta 2011 Mikael Storsjön kustantama, Islam Matsievin hallinnoima Kavkaz-Center –terroristisivusto julkaisi Al-Qaida –terroristin Abdul-Rahman al-Barakin opetuksen ”Koraani-kouluna”, jonka mukaan uskottamat saa tappaa ja myös ne ihmiset saa tappaa, jotka eivät ole tehneet parannusta.

Poliisi aloitti kuulustelut jo kaksi viikkoa Hautalan jättämän rikosilmoituksen. Vain neljä päivää tuomiokapitulille jättämäni vastineen jälkeen poliisi kutsui minut kuulusteluihin Heidi Hautalan asiassa: kuulustelut olivat 7.2.2011 kello 9:59 Itäkeskuksen poliisissa Helsingissä. Ensimmäisenä kysymyksenään poliisi halusi selvittä Grigori Sbruin tekstiä. Tämä tiedustelu tuntui oudolta, sillä tekstissä ei edes mainita Heidi Hautalaa. Miten tuo teksti oli siis joutunut Heidi Hautalan rikosilmoituksen aineistoon ja sittemmin esitutkinta-aineistoon (8010/R/86982/10; s. 42-45)? Oliko rikosilmoituksen tarkoitusperä alkuaan laajempi kuin kohdistua pelkästään ikään kuin Heidi Hautalan kunnianloukkaamiseen liittyviin asioihin? Vaikuttaisi siltä, että Heidi Hautala esittelee Suomen antifasistisen komitean ”vihajärjestönä”, joten rikosilmoituksen tarkoitusperä on voinut olla alkuaan laajempi. Myös rikosilmoituksen jälkeen kuulustelut kohdistuivat kolmeen henkilöön: Juha Molari, Johan Bäckman ja Abdullah Tammi.

24.2.2011 Mikael Storsjö nimesi Heidi Hautalan tähtitodistajakseen itse pääistuntoon 15.4.2011, jonne Hautala ei sitten tullutkaan. Minut kutsuttiin 24.2.2011 kuulusteluihin Jukka Mallisen rikosilmoituksen johdosta – olisi pitänyt tulla samaan aikaan Turson oikeuden valmistelevan istunnon kanssa, mutta en osannut mennä Pasilaan, vaan olin kuulemassa Tursoa ja terroristi Shamil Basajevin serkkupoikaa Vantaalla.

4.4.2011 annoin Espoon tuomiokapitulille vastineen virasta pidättämiseen liittyvässä asiassa. Tuomiokapituli oli määrittänyt (10.2.2011 § 3 s. 10) sananvapauden rajaksi vain viranomaismenettelyn ilman julkista tiukkaa keskustelua: ”Molari arvostelee Kavkaz Center –nimistä organisaatiota terroristien tiedotuskanavaksi. Organisaation palvelin toimii Suomessa Storsjön yrityksen tiloissa, ja Storsjön mukaan organisaation toiminta on todettu Ruotsissa lailliseksi. Tuomiokapitulin toimivaltaan ei kuulu Kavkaz Centerin toiminnan laillisuuden arviointi. Koska tietoon ei ole tullut, että Suomen viranomaiset olisivat kieltäneet organisaation toiminnan tai puuttuneet siihen, on lähtökohtana pidettävä, että toiminta on laillista. (tuomiokapituli)”. Samana päivänä 4. huhtikuuta 2010 Jukka Mallinen väittää sähköpostiviestissään Jorma Backille, että hän olisi saanut sähköpostissa tappouhkauksen. Mallisen väitteen mukaan olisin provosoinut häntä vastaan tappouhkauksen! Mallinen oli kääntynyt myös poliisin puoleen, mutta tätä sähköpostia ei Mallinen syystä tai toisesta katsonut aiheelliseksi viedä poliisin arvioitavaksi! Sittemmin minun ei todettu syyllistyneen mihinkään uhkaukseen tai loukkaukseen herra Mallista vastaan.

Suomalainen poliittinen mielenlaatu joutui järkytyksiin tietyissä piireissä 6. huhtikuuta 2011, kun minun haastattelu julkaistiin tällöin RT-kanavalla. Kuvissa seisoimme Kavkaz-Center –terroristikanavan administraation alakerrassa Bulevardilla. Samaan aikaan poliisi kutsui minut kuulusteluihin, ja vastustajani pistivät Suomen mediaan lehdistötiedotteita. Sittemmin tämänkin asian voitin, mutta infosota oli vihamiesteni. Ja juuri samana päivänä Kerkko Paananen, Heidi Hautala, Ville Ropponen ja Mikael Storsjö – Kavkaz-Center –terroristisivuston kustantaja – kävivät sähköpostineuvottelua keskenään päättäen lähettää myös esiintymiseni RT-kanavalla konstaapelille, joka tutki Heidi Hautalan asiaa. 7. huhtikuuta 2011 Heidi Hautalan lähettämän sähköpostin ”allekirjoituksena” oli Paanaselta periytyvä slogan, että ”Jumalaa ei ole, tsaaria ei tarvita, kuvernöörin murhaamme”.

27. marraskuuta 2011 oli uudemman kerran Nevski Express –uhrien muistopäivä. 27.11.2011 kello 16:43 sisäministeriön poliisiosastolta surffailtiin blogissani etsien Mikael Storsjö –nimeä. Vain poliisi ja Mikael Storsjö lukivat tuon mainitun blogin sunnuntaina, minkä jälkeen ”toimittaja” soitti juuri saman asian johdosta Abdullah Tammelle ja yritti lopulta inttämällä saada selville ohjelmamme. ”Toimittaja” soitti kolme kertaa Tamelle ja halusi ehdottomasti tietää, missä tapaisimme, milloin ja ketä siihen osallistuisi.

Vielä keväällä 2012 Finrosforumin aktivistit (ml. Heidi Hautala), poliisi ja syyttäjä kävivät sähköpostikeskustelua rikosilmoituksen innoittamassa asiassa Suomen antifasistista komiteaa vastaan. Kaikesta huolimatta tulokset eivät näyttäneet sellaisilta kuin Finrosforum, Kavkaz-Center ja Heidi Hautala olisivat toivoneet. Helsingin syyttäjänvirastossa johtava kihlakunnansyyttäjä Heikki Poukka teki 28.5.2012 syyttämättä jättämisestä päätöksen (asianumero R 11/4725), jonka perusteella Heidi Anneli Hautala ei saanut menestystä vaatimuksilleen rajoittaa Suomen Antifasistisen komitean (Safka) ja sen tiettyjen henkilöiden poliittista sanan- ja ilmaisunvapautta. Valtamediassa on syyttäjän perustelu dosentti Johan Bäckmanin ja pitkäaikaistyöttömän Juha Molarin hyväksi kirjoitettu toistaiseksi puutteellisesti ikään kuin Hautala olisi joutunut arvostelun kohteeksi vain sananvapausaktivismin tähden. Syyttäjän mukaan kritiikille oli perusteensa, KOSKA ”HAUTALA ON KUITENKIN JATKANUT YHTEISTOIMINTAA MM. FINROSFORUMIN PIIRISSÄ STORSJÖN KANSSA”.

Syyttäjä kirjoittaa:

"...Yleisesti on luettavissa, että Kavkas centerin sivuilla taas vastaavasti esitetään samantapaista voimakasta kritiikkiä SAFKAn toimintaa ja tiedottamista vastaan. Myös Finrosforumin sivustoilla on kritisoitu SAFKAn toiminnassa mukana olevia henkilöitä ja heidän tiedottamistaan.

Myös asianomistaja Hautala on esittänyt julkisuudessa hyvin voimakasta arvostelua Venäjän poliittista johtoa kohtaan. Hän on myös keskeisesti osallistunut Finrosforumin toimintaan ja myös sitä kautta pyrkinyt vaikuttamaan Venäjän ihmisoikeusasioihin.

Hautalaa lähellä oleva Mikael Storsjö tarjoaa Kavkaz center –sivustoille teknisen alustan. Tietoa ei ole vastuuhenkilöstä, joka vastaisi sivustojen sisällöstä. Sananvapauslain mukaiset vastuukysymykset ovat ongelmallisia näissä tilanteissa.

Storsjö on myös järjestänyt kymmenien tsetseenien maahantulon Suomeen. Pääosin he ovat tulleet Istanbulista. Hautalan ei ole osoitettu olleen etukäteen tietoinen tästä Storsjön toiminnasta. Hautala on kuitenkin jatkanut yhteistoimintaa mm. Finrosforumin piirissä Storsjön kanssa, vaikka on tullut tietämään, että Storsjö on tuonut tsetseenjä luvatta Suomeen ja että Storsjö tukee teknisesti ja rahallisesti Kavkaz Centerin sivustoja. Kaikki edellä mainittu kuitenkin osoittaa, että julkinen poliittinen keskustelu eri näkemyksiä omaavien tahojen kesken on ollut hyvin kiivasta
” (s. 9-10).

. . . . . . . .

_ _ _ _

Juha Molari Юха Молaри

pitkäaikaistyötön,

GSM +358 44 275 8284

Teologian tohtori, BBA

Blog http://juhamolari.blogspot.com/ ja VKontakte-profiili http://vk.com/id157941374

Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

EMAIL juhamolari-AT-rambler.ru ja juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)

СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti