Statcounter

tiistai 3. heinäkuuta 2012

Heidi Hautalan esitutkinta-aineisto vuotaa julkisuuteen

Heidi Hautalan (Хейди Хаутала) rikosilmoitus Suomen antifasistista komiteaa sekä Johan Bäckmania (Йохан Бекман), Juha Molaria (Юха Молари) ja Abdullah Tammea (Абдулла Тамми) vastaan johti esitutkintaan. Syyttäjä Heikki Poukka ei havainnut kuitenkaan mitään rikosta poliittisessa kritiikissä, jota ministeri Hautalaa vastaan oli esitetty. Olen esitellyt syyttäjän ratkaisua blogissani 1. kesäkuuta 2012.

Esitutkinta-aineisto (8010/R/86982/10) on saapunut tänään kotiini. Malmin poliisi toimitti sen henkilökohtaisesti. Esitutkinta-aineiston 197 sivua sisältävät monta yllättävää "salaisuutta", jotka sopii tulla julkisiksi. Ministeri Heidi Hautala liitti aineistoon myös CD-levyn ja Johan Bäckmanin kirjan ”Saatana saapuu Helsinkiin”.

Hautala turvautui korkeaan poliittiseen peliin

Heidi Hautalan pyynnöstä ja tämän hyväksi Jerzy Buzek, Euroopan parlamentin puhemies, oli yhteydessä Venäjän duuman puhemieheen Boris Gryzloviin (Борис Грызлов). Tämä sai Heidi Hautalaa koskevan postin. 28. kesäkuuta 2011 suurlähettiläs Vladimir Chizhov (Владимир Чижов) – Venäjän pysyvä edustaja EU:ssa – välitti tiedon postin saapumisesta edelleen tiedoksi Euroopan parlamentin puhemiehelle Buzekille.

Asia koski politforum.ru -tekstejä, joiden suhteen EU vaatii rikostoimenpiteitä. Heidi Hautala näyttää kutsuneen koko EU:n johtokaartin kamppailuun Suomen antifasistista komiteaa vastaan. Tuossa tarkoituksessa hän on kääntynyt myös jopa Venäjän duuman puhemiehen puoleen. Sikäli yllättävää, että EU:n ja Venäjän välinen korkean profiilin keskustelu venäläisen politforum.ru -sivuston teksteistä on osa esitutkinta-aineistoa Suomen antifasistista komiteaa vastaan.

Nämä toimenpiteet käyvät ilmi esitutkinta-aineistosta, mutta esitutkinta-aineisto tuskin sisältää kaikkia niitä keskusteluja ja yhteydenottoja, joita on harjoitettu Suomen antifasistisen komitean (Safka) ja sen yksittäisten jäsenten toiminnan rajoittamiseksi ja lopettamiseksi.

Heidi Hautalan ja EU:n vetoomus Venäjän duumaan ei vaikuta pelkästään menestystarinalta, sillä eilen 2. heinäkuuta 2012 julkistetun Verkkouutisten tiedon mukaan Venäjällä syytetään Heidi Hautalaa terrorismin tukemisesta. On mahdollista toki, että tämä Verkkouutisten ja Postimees-lehden Hautala juttu on osa informaatiosotaa, jonka tarkoituksena on luoda vaikutelma, että Hautalan mainetta olisi antifasistien toimesta epäasiallisesti pilattu.


Virossa Postimees-lehti kertoo näyttävästi Heidi Hautalaan kohdistuneesta syytteestä Venäjällä. Hautala toimii toistaiseksi edelleen Suomessa ministerinä.


Hautalan rikosilmoitus syntyi yhteistyössä Finrosforumin aktivistien ja Kavkaz-Centerin kustantajan kanssa

Heidi Hautala lähetti 7. huhtikuuta 2011 kello 7:56 rikosilmoitusta tutkivalle Lauri Pajunojalle sähköpostin, jossa hän kutsui antifasisteja sanalla ”viharyhmä”. Allekirjoituksena on sähköpostiviestissä Heidi Hautala, Euroopan parlamentin ihmisoikeusalivaliokunnan puheenjohtaja (Chair, Subcommittee on Human Rights European Parliament). Täten Hautala käyttää poliittista asemaansa vauhdittaakseen vaatimuksensa merkitystä.

Heidi Hautalan sähköpostista 7. huhtikuuta 2011 käy ilmi, että hän on käynyt poliisille lähettämästä aineistosta keskustelua aiemmin Kerkko Paanasen, Ville Ropposen (Вилле Роппонен) ja Mikael Storsjön (Микаэль Стуршё) kanssa. Tämä jengi on nimenomaisesti Venäjä-vihamielisenä tunnetun Finrosforumin aktivisteja. Mikael Storsjö on myös Kavkaz Centerin kustantaja. Kavkaz Center on YK:n turvaneuvostossa terrorismia vastustavien pakotteiden mukaan kielletty webkeskus ja terroristi Doku Umarovin (Доку Умаров) ”valtiollinen” kanava. Äskettäin Storsjö tuomittiin Helsingin hovioikeudessa ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Heidi Hautala käy valmistelevaa työskentelyä rikosilmoituksen kehittelyssä antifasisteja vastaan mainitun kyseenalaisen jengin kanssa.

Sähköpostista ja muusta aineistosta käy myös ilmi, että ministeri Heidi Hautalan asiaa on ajanut Vantaan Vihreiden eduskuntavaaliehdokas, asianajaja Hannu Kokko.

"Venäläinen pikkupoika"

Rikosilmoitukseen ja esitutkinta-aineistoon liittyy mielenkiintoista sellaistakin materiaalia, jonka sopimattomuutta on hyvin vaikea pitkäaikaistyöttömän pohdiskelun perusteella oivaltaa. Rikosilmoituksessa Heidi Hautala ei tarjonnut itse asiassa mitään sellaista tekstiä, joka olisi ollut kirjoittamani. Esitutkinta-aineiston sivulla 40 on kuitenkin Suomen antifasistisen komitean sivustolta kopioitu tekstini, jonka olen kirjoittanut 29. tammikuuta 2011: ”Venäläinen pikkupoika solvattiin pois itähelsinkiläisestä koulustaan”.

Kirjoituksessani moitin russofobiaa ja venäläisten lasten derussifikaatiota. Missään kohtaan en mainitse Heidi Hautalan nimeä. Mielestäni tuo teksti on erittäin perusteltu yhä edelleen kaikenlaista syrjintää ja nimittelyä vastaan.


Ihmettelen pikemmin tällä hetkellä – itse tekstissä ei ollut ihmettelyä - miksi EU:n ihmisoikeusalivaliokunnan puheenjohtajana Heidi Hautala ei ole puuttunut Suomessa harjoitettua derussifikaatiota vastaan.

Samaisessa yhteydessä olen kääntänyt Safkan sivulle venäjästä suomeksi Yamarthnah sivuston tiukan tekstin suomalaisten leväperäistä suhtautumista vastaan, kun kyseessä on terrorismi. Siinäkään tekstissä ei edes Yamarthnah sivusto mainitse Heidi Hautalan nimeä, vaan käsittelee Kavkaz Center –terroristisivuston ongelmallisuutta ja häpeällisyyttä. Tutkija kysyi esitutkinnassa, kuka on Yamarthnah sivuston kirjoittaja Grigori Sbrui, mihin kysymykseen vastasin, että hän on ilmeisemmin rauhantahtoinen yhteiskunnallisesti kuuliainen ihminen, koska vastustaa terrorismia. En tunne häntä tarkemmin.

Heidi ei tykkää kritiikistä

Esitutkinta-aineistossa on mukana SAFKA-nimimerkin avulla julkaistu mielenosoitusilmoitus, jonka mukaan suorittaisin eksorsismin terrorismia vastaan. Siinä ilmoituksessa mainitaan Heidi Hautalan ja Jukka Mallisen ”aktiivinen tuki terrorismin toiminnalle” (SAFKA 6.8.2010). En ole kuitenkaan käyttänyt koskaan SAFKA-nimimerkkiä enkä kyseisessä rukoushetkessä Beslanin koulusurmin kansainvälisenä muistopäivänä maininnut kenenkään suomalaisen henkilön nimeä (en Storsjön, en Hautalan enkä Mallisen nimeä ym.). Esitutkinta-aineiston perusteella vaikuttaa siltä, että kukaan suomalaisista antifasisteista ei tiedä, kuka käyttää SAFKA-nimimerkkiä.

Heidi Hautala ei ole tykännyt lauseestani, jonka tarkkaa osoitetta Hautala ei ole ilmoittanut ja jonka tarkkaa osoitetta en itsekään muista: ”Ei myöskään Bäckman ole hyväksynyt Politkovskajan murhaa, vaan hän esitti taidokkaasti, miten Hautala tuotteisti tuon murhan omiin päämääriinsä julkisuudessa niin kuin laajasti muukin media menetteli länsimaissa”. Tuossa mediakriittisessä arviossa ei syyttäjä ole kuitenkaan havainnut mitään rikollista.

Heidi Hautala ei ole tykännyt myöskään kirjoituksestani 15.12.2009 poliittisesta pommista: ”Miksi Heidi vaikenee? Heidin pitäisi tehdä johtopäätöksiä, koska asiasta voi tulla poliittinen pommi, jos hän ei sanoudu selvästi irti Storsjön toimista Kavkaz-ministeriön palveluksessa. […] Muistettakoon vielä kerran, että suomalainen Euroopan parlamentin ihmisoikeuksien valiokunnan puheenjohtaja toimii kiinteässä sympatiassa Kavkaz-terroristeja avoimesti palvelevan Storsjön kanssa”. Johtava kihlakunnansyyttäjä totesi samankaltaisesti, että Hautala ja Storsjö ovat olleet kiinteässä yhteistyössä, joten Hautalan on täytynyt poliitikkona ymmärtää joutuvansa kritiikin kohteeksi, jos hän ei sanoudu irti Storsjön toiminnasta.

RUSIMPERIA-teksti

Esitutkinta-aineistossa on myös RUSIMPERIA –info sivulla ollut venäjänkielinen kertomus, jossa on käsitelty toimintaani. Sinänsä merkillistä, että rikostutkinta-aineiston mukana on tällainen teksti, joka osoittaa pikemmin korkeaa oikeudellista ja moraalista harkintaa eikä siinä tekstissä voi olla mitään moitittavaa. En ole kuitenkaan kirjoittanut sitä. Poliisi käännätti virallisella kääntäjällä tuon tekstin. Tässä mainittu teksti käännettynä. Tekstissä ei mainita Heidi Hautalaa.Minä olen kärsinyt materiaalisesti Hautalan operaatioista

Esitutkinta-aineistosta käy ilmi myös Heidi Hautalan ilmeinen mielenkiinto kirjoituksiin RT (Russia Today) –kanavalla ja joidenkin ihmisten kokema levottomuus Hautalan rikosilmoituksen johdosta. Todellisuudessa minä olen ilmeisesti ainut henkilö, joka kärsi materiaalisesti Hautalan operaatioiden seurauksena. Esitutkinta-aineisto ei tietenkään paljasta kaikkea kulissien takaista vaikuttamista ja pelokkuutta, mutta osaavalle analyytikolle se antaa paljon viitteitä heikosti tunnetuista toimista, mikäli muuta tiedostoa on riittävästi esitutkinta-aineiston rinnalla.

Minua koskevan esitutkintakeskustelun tutkija tiivisti yhdelle lyhyelle sivulle.

Muiden kuulusteltavien asian julkistaminen ja heidän tekstiensä kommentointi jääköön näiden omalle vastuulle. Esitutkinta-aineisto koostuu pääsääntöisesti muiden kirjailijoiden ja taiteilijoiden tuotoksista.

Julkisuudessa on minun nimeni nostettu arvoon ansiottomaan. Sikäli julkisuus tekee oikein, sillä olen kritisoinut ja kritisoin edelleenkin Hautalan toimintaa – hän on mielestäni aivan väärä nainen Suomen ulkoministeriössä. Haluan seisoa vastuullisena omista teoistani ja sanoistani. Johtava kihlakunnansyyttäjä ei todennut toimissani mitään rikosta.. . . . . . . .

_ _ _ _

Juha Molari Юха Молaри

pitkäaikaistyötön,

GSM +358 44 275 8284

Teologian tohtori, BBA

Blog http://juhamolari.blogspot.com/ ja VKontakte-profiili http://vk.com/id157941374

Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

EMAIL juhamolari-AT-rambler.ru ja juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)

СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti