Statcounter

keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Ministeri Heidi Hautala on kuitenkin jatkanut yhteistoimintaa Mikael Storsjön kanssa


Kuvassa Postimees-lehden eilispäivän kuva Boris Nemtsovista ja Heidi Hautalasta ilmeisesti jostakin ns. mielenosoituksesta Venäjällä. Sitä vastoin toisenlaisesta mielenosoituksesta on kyse muutaman päivän kuluttua Moskovassa: Heidi Hautalaa ei ole unohdettu. Molodaja Gvardija osoittaa mieltä Heidi Hautalaa vastaan Suomen Moskovan suurlähetystöllä 17.7.


Helsingin syyttäjänvirastossa johtava kihlakunnansyyttäjä Heikki Poukka teki 28.5.2012 syyttämättä jättämisestä päätöksen (asianumero R 11/4725), jonka perusteella Heidi Anneli Hautala ei saanut menestystä vaatimuksilleen rajoittaa Suomen Antifasistisen komitean (Safka) ja sen tiettyjen henkilöiden poliittista sanan- ja ilmaisunvapautta. Valtamediassa on syyttäjän perustelu dosentti Johan Bäckmanin ja pitkäaikaistyöttömän Juha Molarin hyväksi kirjoitettu toistaiseksi puutteellisesti ikään kuin Hautala olisi joutunut arvostelun kohteeksi vain sananvapausaktivismin tähden. Syyttäjän mukaan kritiikille oli perusteensa, KOSKA ”HAUTALA ON KUITENKIN JATKANUT YHTEISTOIMINTAA MM. FINROSFORUMIN PIIRISSÄ STORSJÖN KANSSA”.

Syyttäjä kirjoittaa:

"...Yleisesti on luettavissa, että Kavkas centerin sivuilla taas vastaavasti esitetään samantapaista voimakasta kritiikkiä SAFKAn toimintaa ja tiedottamista vastaan. Myös Finrosforumin sivustoilla on kritisoitu SAFKAn toiminnassa mukana olevia henkilöitä ja heidän tiedottamistaan.

Myös asianomistaja Hautala on esittänyt julkisuudessa hyvin voimakasta arvostelua Venäjän poliittista johtoa kohtaan. Hän on myös keskeisesti osallistunut Finrosforumin toimintaan ja myös sitä kautta pyrkinyt vaikuttamaan Venäjän ihmisoikeusasioihin.

Hautalaa lähellä oleva Mikael Storsjö tarjoaa Kavkaz center –sivustoille teknisen alustan. Tietoa ei ole vastuuhenkilöstä, joka vastaisi sivustojen sisällöstä. Sananvapauslain mukaiset vastuukysymykset ovat ongelmallisia näissä tilanteissa.

Storsjö on myös järjestänyt kymmenien tsetseenien maahantulon Suomeen. Pääosin he ovat tulleet Istanbulista. Hautalan ei ole osoitettu olleen etukäteen tietoinen tästä Storsjön toiminnasta. Hautala on kuitenkin jatkanut yhteistoimintaa mm. Finrosforumin piirissä Storsjön kanssa, vaikka on tullut tietämään, että Storsjö on tuonut tsetseenjä luvatta Suomeen ja että Storsjö tukee teknisesti ja rahallisesti Kavkaz Centerin sivustoja. Kaikki edellä mainittu kuitenkin osoittaa, että julkinen poliittinen keskustelu eri näkemyksiä omaavien tahojen kesken on ollut hyvin kiivasta
” (s. 9-10).

. . . . . . . .

_ _ _ _

Juha Molari Юха Молaри

pitkäaikaistyötön,

GSM +358 44 275 8284

Teologian tohtori, BBA

Blog http://juhamolari.blogspot.com/ ja VKontakte-profiili http://vk.com/id157941374

Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

EMAIL juhamolari-AT-rambler.ru ja juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)

СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti