Statcounter

keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Heidi Hautala Pienen Roobertinkadun poliisilaitoksella 14.1.2011 ja sen jälkeinen maailmaHautalan lyhyt matka poliisiasemalta ihmisoikeusseminaariin

Heidi Hautala meni Pienen Roobertinkadun poliisilaitokselle 14.1.2011 kello 13:55. Hautala moitti, että Suomen antifasistit häiritsevät hänen poliittista mainettaan. Aamulla kello 9:30 Pohjoisesplanadilla Eurooppa-talossa Hautala keräsi rohkeuttansa ilmoituksen teolle, kun kahvitteli ja keskusteli vuoden 2011 haasteista Euroopan parlamentissa. Hautala kuunteli Essayahin, Haglundin, Jaakonsaaren, Jäätteenmäen ja Korholan puhetta, sikäli kuin kykeni kuuntelemaan omalta murheeltansa. Kuvan perusteella Hautalan kasvot ovat totiset ja rasittuneet. Kiinan ongelmat ja ihmisoikeudet olivat Hautalan surun kohteena meppien aamukahveilla.


Tilaisuuden päätyttyä Hautala marssi kertomaan tuskistaan 500 metrin päähän poliisiasemalle, tai käytti julkisia kulkuneuvoja, kun on Vihreä poliittisesti. Muutaman asteen pikkupakkanen ei estänyt Heidi Hautalaa, kun oli kyse näin tärkeästä asiasta, mutta Heidi tunnetaan Oulun tyttönä, joten pakkanen ei voinut olla este. Poliisille kirjattiin nyt Hautalan suurin tuska.

Edellispäivänä 13.1.2011 olin kirjoittanut englanninkielisen kysymyksen, jonka olin myös lähettänyt Amerikan Yhdysvaltojen suurlähetystöön ja jonka myös Kavkaz-Center terroristisivusto oli julkaissut omalaatuisella tavallaan: kysyin USA:n tietämystä siitä, että suomalainen websivusto julkaisee mainoksia Al-Qaida terroristien toiminnasta, mukaan lukien Anwar Al-Awlakin, jota Yhdysvallat etsi tuossa vaiheessa intensiivisesti. 13.1.2011 olin myös kirjoittanut moraalisen paheksuntani sille, että terroristisivusto Kavkaz-Center julkaisi arabiankielisen ylistyksen Moskovan lentoaseman terroriteon tehneiden henkilöiden "marttyyrikuoleman" kunniaksi! Kumpikaan näistä teksteistä ei ole Hautala-asian esitutkintamateriaalissa, joten ilmeisemmin tuskan on ollut suurempi Kavkaz-Centerin toimituskunnassa kuin Hautalan mielissä kirjoitusten johdosta.

Pahinta on kuitenkin se, että muutama päivä aiemmin Suomen antifasistinen komitea Safka oli julkaissut Safka-nimimerkillä kirjoituksen "Heidi Hautala sai potkut; terroristien vaikutuspiiri Suomessa kuitenkin laajenee". Safkan silloisen uutisen mukaan Venäjän hajoamista ajava separatistijärjestö ”Suomalais-venäläinen kansalaisfoorumi” (Finrosforum) on antanut perustajalleen Heidi Hautalalle imagoisyistä potkut. Uutinen tiesi kertoa, että Hautala on viime aikoina promovoinut lainvastaisia mielenosoituksia Venäjällä, missä hänen tärkeä yhteistyökumppaninsa, Venäjän tunnetuin uusnatsi Eduard Limonov, tuomittiin äskettäin vankilaan. Safka kertoi: "Sitäkin suuremman skandaalin Hautala aiheutti, kun hän esitteli presidenttiparille itsenäisyyspäivän vastaanotolla kansainvälisen Venäjä-vastaisen sotapropagandan johtohahmon brittiläisen Andrei Nekrasovin, joka Hautalan ansiosta esitellään Suomessa aina ”venäläisenä elokuvaohjaajana”, vaikka hän äskettäin saikin tittelin ”vuoden georgialainen” sotarikollinen Saakasviliä nuoleskelevan venäläisvastainen vihapropagandansa ansiosta. Nekrasov, kuten Hautalakin, on aina siellä missä tehdään suunnitelmia Venäjän ja venäläisten pään menoksi".

"Safka" tiesi kertoa, että ”Finrosforum” aikoo edistää yhteistyötä Venäjän kanssa kutsumalla uuteen hallitukseen useita henkilöitä, joilla on turvallisuussyistä pysyvä maahantulokielto Venäjälle ja IVY-maihin. "Hallituksessa jatkaa Kavkaz Center-terroristisivuston vastaava päätoimittaja, oletettavaa vankeustuomiotaan odotteleva Mikael Storsjö, jota syytetään Suomessa törkeästä laittoman maahantulon järjestämisestä. Storsjö on myös avoimesti kertonut tukevansa ja rahoittavansa tsetseeniterroristeja. Tämä ei haittaa yhdistyksen uutta puheenjohtajaa Tarja Kantolaa, marginalisoitunutta demaripoliitikkoa, joka on toiminut useamman Suomen ulkoministerin erityisavustajana. Tämä hyödyllinen linkki laajentaakin terroristien toimintamahdollisuuksia Suomessa".

Safkan uutinen muisti, että Venäjän duuman kansanedustaja Sergei Markov sanoi Suomen TV2:ssa äskettäin, että ”pikku-göbbels” Mikael Storsjön toiminta lisää terrorismin uhkaa Suomen kansalaisia vastaan. Safka viittasi myös siihen, että Finrosforumin hallituksessa istuu toinenkin ”pikku-göbbels”, toimittaja Ville Ropponen, joka niinikään on todettu Venäjän turvallisuudelle vaaralliseksi henkilöksi.

Eikä siis ihme, että Heidi Hautalan pakomatka pois Finrosforumin puheenjohtajan paikalta loukkasi kovasti: Finrosforumista oli tullut maine- ja uskottavuusongelma politiikolle. Ehkä pahimman kiusaantuneisuuden näkee siinä, että Hautala ei tahtonut pistää tätä viimeistä kiukustumisen virittänyttä tekstiä poliisille rikosilmoitukseen. Nämä tunteet kiusasivat ilmeisemmin Hautalan elämää lähimmät edeltävät päivät ja hetket, kunnes hän rohkeni mennä Pienen Roobertinkadun poliisilaitokselle.

Samana päivänä Heidi Hautala ennätti vielä Ihmisoikeuksien ja vapauksien tutkimusseminaariin Helsingissä. Tieteen päivien seminaari ihmisoikeuksista järjestettiin Tieteiden talossa, Kirkkokatu 6, 00170. Torjuessaan ensin poliisilla Suomen antifasistisen komitean ilmaisuvapautta ja poliittisia vapauksia, vain muutaman minuutin kuluttua Euroopan parlamentin ihmisoikeusalivaliokunnan puheenjohtaja Heidi Hautala (vihreät) esitelmöi ihmisoikeuksista ja -vapauksista Tieteen päivillä. Tämä tietenkin ymmärrettävää, sillä Pienen Roobertinkadun poliisiasemalta oli kuitenkin matkaa Kirkkokadulle 1,5 kilometriä: kokenut politiikko osaa unohtaa ja jättää selkänsä taakse kaikki ikävät asiat, kun velvollisuudet kutsuvat median edessä. Kävellen tuo matka veisi Hautalalta talvikelissä reilusti yli 20 minuuttia, joten hän tuskin tahtoi hikoilla kävellen poliisiasemalta ihmisoikeusseminaariin, vaan käytti ilmeisemmin taksia tai sai virkakyydin. Muuten olisi tullut liian kiire ihmisoikeusaktivistille.Hautalan kaverit kantelivat

Samanaikaisesti Espoon tuomiokapituli käsitteli Heidi Hautalan ystävien kanteluita Juha Molaria vastaan: Jukka Mallinen, Ville Ropponen, Mikael Storsjö (Kavkaz-Center terroristisivuston kustantaja) ja Tarja Koivumäki (Pääkaupunkiseudun ateistien puheenjohtaja). Heidi Hautala toimi Finrosforum-nimisen vihajärjestön puheenjohtajana, Storsjö oli sihteeri. Tarja Koivumäki on tullut tunnetuksi siitä, että hän lahjoitti pornolehtiä niille ihmisille, jotka luovuttivat Raamattunsa tai Koraaninsa pois. Jukka Mallinen on ilmoittanut myös vakaumuksekseen ateismin.

Vuoden 2010 lopulla Mikael Storsjö ja Islam Matsiev – Kavkaz-Centerin webmasteri – sekä Kerkko Paananen (Finrosforumin tiedottaja) järjestivät mielenosoituksen Pohjan kirkon edustalle jumalanpalveluksen aikana. Mielenosoitus oli Finrosforumin järjestämä. Kerkko Paanasen slogan on: ”Ei Jumalaa, ei tsaaria, me tapamme kuvernöörin”, jonka myös Heidi Hautala säilytti sähköpostinsa viestissä, kun lähetti aineistoa tutkivalle vanhemmalle konstaapelille.

Espoon tuomiokapitulissa piispa Mikko Heikka, lainoppinut asessori Ulla-Maija Halme ja tutkinta-asiamies Jorma Back osoittivat syvää ymmärrystä Kavkaz-Centerin ja Finrosforumin kantelijoita kohtaan. Jorma Back kirjoitti tarkoitushakuisesti ja valheellisesti lauseita kirkkoherran ”suuhun”, jotta sopimattomuus olisi erityisen perusteellisesti osoitettu. Mikael Storsjö valehteli, että Molari olisi uhkaillut hänen poikaansa, häirinnyt kotipihan elämää yms., vaikka Molari ei edes puhunut tuon pojan kanssa eikä ole koskaan käynyt Storsjön pihassa. Jukka Mallinen piti sopimattomana, että luterilainen kirkkoherra oli lukenut tyytyväisenä erään ortodoksisen papin hengellisen kirjan, jossa pappi oli puhunut rauhan puolesta terrorismia vastaan. Ville Ropponen kirjoitti samoja lauseita kuin Jukka Mallinen. Tuomiokapituli otti kaikki annetut vihamieliset väitteet tosiasioina, eikä edes aikonut selvittää, onko tapahtunut mitään väitetyn kaltaista.


Espoon tuomiokapitulissa oli myös päättämässä tiettyjä kirkkoherroja, joilla on voimakkaan vihamielinen asenne Venäjää vastaan. Eräs näistä saapui luokseni ruokajonossa ja halusi puhutella, että Venäjästä pitäisi sanoutua irti. Hän ylisti niitä näkemyksiä, joita Helsingin Sanomat olivat kertoneet Islam Matsievin haastattelussa (haastattelu tehtiin salanimellä Adam Tumsoev). Kyseinen tuomiokapitulin jäsen ei tiennyt eikä halunnut tietää, että Matsiev on läheinen työtoveri terroristeille Shamil Basajev ja Doku Umarov. Nuori veli Yunus Matsiev on tunnistettu jopa toiseksi Beslanin terrori-iskua koordinoineeksi radiomieheksi ja Shamil Basajevin henkivartijaksi.


Mikael Storsjö on tunnustanut teettämässään elokuvassa Virtuaalinen sota, että hän järjesti kampanjan, jotta siltä nilkiltä (Juha Molari) lähtee liperit pois. Storsjö näyttäytyy tuossa elokuvassa Bulevardi 2:n parvekkeella yhdessä Jukka Mallisen, Heidi Hautalan ja Islam Matsievin kanssa.

Kuvassa Hautala ja Storsjö dokumenttielokuvana mainostetussa fantasiaelokuvassa Virtuaalinen sota.

Bulevardi 2 tunnetaan siitä, että siinä osoitteessa toimii administraatio terroristi-sivustolle, jonka YK:n turvaneuvoston pakotekomitea on julistanut kielletyksi toiminnaksi, osaksi Al-Qaidaan liittyvää terrorismia. Tuossa vaiheessa terroristisivusto toimi vielä varsin vapaasti ja rohkeasti, julkaisi yli 200 herjaavaa tekstiä myös minua vastaan. Noissa teksteissä väitettiin minua psyykkisesti sairaaksi, useita kuukausia parantolaan suljetuksi ihmiseksi, agentiksi, satanistiksi, murhaajaksi jne. Itse Jumala on kuitenkin kuullut rukoilevan kristityn ahdistuksen ja tuskan: nyttemmin terroristisivusto ei enää toimi. Sitä on turha yrittää lukea: terrorismin propagandabisnes on päättynyt!!!

Poliisin pikainen toiminta Hautalan kunniaksi

7.2.2011 minut kutsuttiin poliisilaitokselle kuultavaksi Heidi Hautalan rikosilmoituksen johdosta, jonka tämä oli jättänyt vain kaksi viikkoa aiemmin. Tämän hämmästyttävän tehokkuuden johdosta saatan hiukan epäillä, että rikosilmoituksen tekemisessä ja tutkimisessa on sittenkin merkitystä, missä asemassa rikosilmoituksen tekijä on. Kuulustelu rikoksesta epäiltynä alkoi kello 9:59.

Minulta kysyttiin eräästä kaukasialaisesta kirjoittajasta, joka oli arvostellut Suomen lainvalvontaviranomaisten haluttomuutta toimia Kavkaz-Centeriä vastaan. Mielestäni tuo venäjäksi kirjoittanut henkilö kunnioitti rauhaa ja laillista esivaltaa. Erikoisinta oli tiedustella eräästä artikkelistani, jossa käsittelin venäläisen lapsen kokemaa russofobista syrjintää helsinkiläisessä koulussa.

Kuulustelu tuntui erityisen aneemiselta, mutta ilmeisemmin vanhempi konstaapeli oli hienotunteisuudessaan osaava ja tarkkaavainen.

Konstaapeli ei kysynyt minulta näkemystä venäjänkielisestä rusimperia-sivuston artikkelista, joka käsitteli minun toimiani ja elämääni, mutta kyseinen artikkeli on osa esitutkinta-aineistoa sivulla 91 venäjänkielisenä ja poliisin maksamana suomennoksena sivulla 92. Tuossa artikkelissa ei mainita Heidi Hautalan nimeä, mutta kerron kylläkin tappouhkauksesta, jonka sain Doku Umarovin nimellä, koska olen arvostellut Kavkaz-Center –sivustoa. Kyseinen teksti on suomennettu virallisesti Semantix Lingue Nordica Oy:n toimesta jo 22.12.2010 – eli se on käännetty virallisesti jo ennen Heidi Hautalan saapumista rikosilmoitusta varten poliisilaitokselle.

Mitä tulee mainittuun Doku Umarovin nimissä saapuneeseen tappouhkaukseen, jonka Timur Hashiev-nimellä henkilö välitti sähköpostitse minulle, jätin uhkauksesta rikosilmoituksen, mutta poliisi ei aloittanut asiasta esitutkintaa: perusteluna oli poliisin saama tietämys, että Umarov on separatistihallinnon presidentti ja ilmeisemmin ei voisi olla vastuussa tuollaisesta uhkauksesta sekä Umarovin saaminen kuultavaksi olisi ilmeisen mahdotonta. Minulta ei kyselty koskaan lisätietoja jättämäni kirjallisen ilmoituksen jälkeen. Minulla olisi ollut kyllä tiedossa ip-osoite, numero, kylä ja koti, mistä uhkaus lähti liikkeelle. Sittemmin maaliskuussa 2011 dagestanilainen tyyppi surffaili höyrypäissään netissä ja selvitti kotiosoitettani. Mutta kiinnostavaa oli lainvalvontaviranomaisen näkökulmasta helposti suomalaiset "pahat pojat", kun aloitettiin tutkia oikein korkealla profiililla politiikko Heidi Hautalan kokemaa mielipahaa.23.2.2011 Abdullah Tammi oli kutsuttu kuulusteluihin Heidi Hautalan rikosilmoituksen johdosta.


Storsjö nimesi Hautalan todistajakseen

24.2.2011 minä olin seuraamassa Mikael Storsjön rikosoikeudenkäynnin valmistelevaa istuntoa Vantaa käräjäoikeudessa. Storsjö oli syytetty yhdessä partnerinsa, terroristi Shamil Basajevin kasvattaman serkkupojan kanssa. Storsjön kustantama terrorisisivusto pillastui läsnäolostani niin, että sivusto kertoi enemmän minun läsnäolostani oikeudessa kuin Storsjön omasta asiasta! Terroristisivusto käytti jopa luvattomasti valokuvaani aineistonaan tapahtumasta. Valmistelevassa istunnossa kävi ilmi, että Storsjö ilmoitti kutsuvansa itse pääistuntoon 15.4.2011 todistajikseen Jukka Mallisen ja Heidi Hautalan.

Kun istuin 24.2.2011 Vantaan käräjäoikeudessa kuulemassa Storsjön valmisteluja, sain tekstiviestin poliisilta, että nyt pitäisi heti jo olla paikalla Pasilan poliisiasemalla kuulusteluissa. En ollut saanut postissa saapunutta kuulustelupyyntöä, joka koski Storsjön nimeämän toisen tähtitodistajan Jukka Mallisen rikosilmoitusta. En saapunut siis 24.2. kuulusteluihin, van soitin sittemmin poliisille ja kysyin, mikä oli asia. Niin sovimme uuden ajan, jolloin minulta otettiin sormenjäljet, profiilikuvat ym. Mallinen oli kokenut kunniansa loukatuksi ja elämänsä uhkaavaksi. Syyttäjä ei sittemmin nähnyt mitään perustetta Mallisen väitteelle, että olisin leimannut miestä homoksi, kun kirjoitin Sokrateen elämästä (Sokrates ei ollut homo, vaan tunnettu hetero). Lisäksi syyttäjä havaitsi, että Mallinen oli itse kirjoittanut kovaa tekstiä minua vastaan, mihin olin vastannut blogissani kriittisesti.

Bäckman kuulusteluissa

25.2.2011, seuraavana päivänä Vantaan käräjäoikeuden valmistelevan istunnon jälkeen, poliisi kutsui dosentti Johan Bäckmanin rikoksesta epäiltynä kuulusteluihin Heidi Hautalan tekemän rikosilmoituksen johdosta. Vanhempi konstaapeli Lauri Pajunoja tapasi dosentti Bäckmanin kello 13:05. Aiheena oli törkeä kunnianloukkaus.

Bäckman kertoi, että hän ei kirjoita ”Safkana” nimimerkillä, vaan aina omalla nimellä. Hän pitää Safkan sivuilla esitettyjä kuvia Hautalasta asiattomina eikä suosittelisi niiden julkaisemista, mutta osaa kuvista voi pitää karikatyyreinä ja siksi hyväksyttävänä. Bäckman huomautti kuulusteluissa, että Hautala on tukenut natseja ja Doku Umarovia tukemalla Kavkaz center –nettisivuston ylläpitämistä. Kuvat on poliittista kritiikkiä. Bäckman ei ole ”päätoimittaja”, joka vastaisi Safkassa julkaistuista blogeista. ”Safka on epävirallinen rekisteröimätön yhteisö, jonka kaikki jäsenet eivät ole tiedossa. Safkalla ei ole ketään virallista puheenjohtajaa ja jäsenistö on aktivisteja” (Bäckman 25.2.2011).

Esitutkinta-aineiston sivulta 99 käy ilmi, että poliisi on selvittänyt Johan Bäckmanin nettiliikennettä Safka-sivustolla koskien 27.11.2010 päivää. Tuolloin esillä on ollut eräs toinen artikkeli Heidi Hautalan Finrosforumista.


14.3.2011 on poliisi tai asianomistaja Hautala käännättänyt dosentti Bäckmanin pitämän venäjänkielisen luennon suomeksi Helsingin asioimistulkkikeskuksessa. Bäckman käsittelee esitelmässä ääriliikkeitä Suomessa – revansisteista separatisteihin. Aineisto on Suomen antifasistisen komitean pitämä lehdistötilaisuudesta Pietarissa 7.2.2011. Esitutkinta-aineistoon kuuluu virallisesti suomennettuna myös lehdistötilaisuudessa pidetty Evgenia Hilden-Järvenperän esitelmä ”oranssivallankumouksesta Suomessa” ja Rimma Salosen puhe lapsenoikeuksista. Näiden esitelmien suomentaminen osoittaa, että Heidi Hautalan rikosilmoitus ei rajoittunut vain häneen itseensä kohdistuvaan kunnianloukkaukseen, vaan koski myös laajemmin itse Suomen antifasistisen komitean toimintaa dialogissa erilaisten Venäjä-käsitysten kanssa.

Kavkaz-Center -juttu RT-kanavalle

Tein juttua Kavkaz-Center –terroristisivustosta Helsingissä englanninkielisen Russia Today –kanavan kanssa. Tuo kanava syytti – hyvästä syystä – Suomea Venäjä-vastaisen terrorismin tukemisesta.Partnerit Finrosforum ja Kavkaz-Center poimivat RT:n uutisen ensimmäisenä sivuilleen. Nämä hyökkäsivät tuomitsemaan esiintymiseni. Kun suuressa maailmassa kauhisteltiin Suomen myötämielisyyttä Doku Umarovin terroristikanavalle, Suomessa tietyt piirit pyöräyttivät vastahyökkäyksen.

Eva Biaudet sai käskyn hyökätä minua vastaan. Vähän aiemmin hän oli tehnyt rikosilmoituksen - erään KC:n väen kerätessä rintamaa minua vastaan. Niin saatiin kohu, että itse vähemmistövaltuutettu syyttää pappia rasismista! Sittemmin ei juurikaan tuotu ilmi uutisissa, että syytöksiltä katosi pohja, kun asiaa tarkemmin tutkittiin. Joka tapauksessa heti RT-uutisen kanssa samanaikaisesti 6. huhtikuuta 2011 minut vaadittiin nopeasti kuulusteluihin poliisiasemalle.

Poliisi keskusteli asiallisesti tapauksesta, ja vastasin kysymyksiin yhtä asiallisesti. Olen julkistanut kuulustelupöytäkirjani jo heti tapahtuman jälkeen, koska jo ennen kuin pääsin poliisin luo keskusteluun, olivat Finrosforum ja sen partneri Kavkaz-Center -terroristisivusto saaneet tiedon kuulusteluista sekä julkaisseet oman näkemyksensä mukaiset lehdistötiedotteet. Lisäksi Biaudet esiintyi julkisuudelle asian johdosta samana päivänä jo ennen kuin minä olin saanut edes tietää asiasta tai olisin saanut vastata poliisille. Oli vähintään kohtuullista, että sain julkaista oman vastaukseni, vaikka suomalaisessa mediassa julkisuus rakennettiin jo etukäteen kyseealaiseksi. Oikeastaan ainoastaan Hommaforum osasi tehdä mediakriittisiä arvioita Biaudetin toiminnasta jo tuolloin tuoreeltaan. Tämä oli yhtäällä yllättävää, sillä minulla ei ole ollut mitään suhdetta Hommaforumiin, mutta toisaalla juuri Vihreiden ja RKP:n Biaudetin keskinäiset kemut lienevät olleet varsin hyvin juuri mainitun ryhmän kriittisen tarkkailun kohteena jo pitemmän aikaa.

Kuvernöörin murhaamme

Samana päivänä 6.4.2011 Kerkko Paananen – Finrosforumin silloinen tiedottaja -, Heidi Hautala, Ville Ropponen ja Mikael Storsjö – Kavkaz-Center –terroristisivuston kustantaja – kävivät sähköpostikeskustelua toimittaja Leena Hietasen blogikirjoituksen johdosta ja esiintymisestäni Russia Today –kanavalla Kavkaz-Centeriä vastaan. Heidi Hautala liitti sähköpostissa saamansa viestin 7.4.2011 mukaan sähköpostiviestiin asianajajalleen Hannu Kokolle – Vihreiden eduskuntavaaliehdokas Vantaan piirissä – ja vanhempi konstaapeli Lauri Pajunojalle.

Hautalan mukaan ”viharyhmä” olisi taas levittänyt viittauksia terroristikytkentöihin Venäjän suuntaan (RT-kanavalla ei todellisuudessa ollut kyllä mitään Heidi Hautalaan –liittyvää ilmaisua. RT:n 7. huhtikuuta 2011 julkaistu uutinen ”Finnish priest persecuted for speaking out against terrorists” on mukana Hautala-asian esitutkintapöytäkirjassa sivuilla 60-62.

RT-jutun kritiikki kohdistuu Kavkaz-Centerin toimintaa vastaan, minkä kritiikin Heidi Hautala on ilmeisemmin ottanut itseensä. Heidi Hautalan konstaapelille lähettämänsä sähköpostin allekirjoituksena on hänen asemansa Euroopan parlamentin ihmisoikeusalivaliokunnan puheenjohtajan sekä Kerkko Paanaselta välittynyt merkillinen venäjänkielinen slogan: ”Jumalaa ei ole, tsaaria ei tarvita, kuvernöörin murhaamme”.


Kaksi viikkoa sen jälkeen kun Heidi Hautala, Mikael Storsjö, Kerkko Paananen ja Ville Ropponen olivat lähettäneet sähköpostin vanhemmalle konstaapelille sekä muistaneet kirkollista hiljaista viikkoa loppusloganilla "Jumalaa ei ole, tsaaria ei tarvita, kuvernöörin murhaamme", minä osallistuin 23.4.-24.4.2011 välisenä pääsiäisyönä Pietarissa ortodoksiseen pääsiäisliturgiaan. Luin siellä pääsiäisevankeliumin. Niin vakaumukseni viettää pääsiäistä oli kovasti erilainen kuin vihamiesteni. Evankelisluterilaisen kirkon Espoon hiippakunnan tuomiokapituli oli vihamiesteni vakaumuksen ja toimintatapojen puolella, minä olin ilman toimeentulo, silti olin autuas köyhä mies, sain osallistua yölliseen pääsiäisliturgiaan ortodoksipapin kutsusta.

Hautala ei saapunut Storsjön todistajaksi
15.4.2011 minä olin niin kuin myös Johan Bäckman oli seuraamassa rikosasiaa Mikael Storsjötä vastaan, mikä pillastutti tällä kertaa Hufvudstadsbladetin toimittajan Maria Gestrin-Hagnerin villiin kirjoitteluun.

13.4.2011 oli valmistunut Heidi Hautalan tekemän rikosilmoituksen esitutkintapöytäkirja: esitutkinta oli Johan Bäckmania, Juha Molari ja Abdullah Tammea vastaan. Tutkinnanjohtaja lähetti 13.4.2011 esitutkinnan syyttäjän harkintaan. 14.4.2011 Espoon tuomiokapitulista lainoppinut asessori Halme ilmoitti tekstiviestillä, että minut oli välittömästi erotettu virantoimituksesta ja palkansaannista määräämättömäksi ajaksi. Minun piti maksaa myös huhtikuun palkasta puolet takaisin seurakunnalle, koska minun virantoimitus keskeytettiin.

Kirje Gryzloville

Euroopan parlamentin puhemies Jerzy Buzek on lähettänyt Heidi Hautalan pyynnöstä kirjeen Venäjän valtiollisen duuman puhemiehelle Boris Gryzloville 12. toukokuuta 2011. Heidi Hautala valittaa kirjeessä, että hän on joutunut loukkausten ja uhkausten kohteeksi erityisesti politforum-sivustolla julkaistun aineiston johdosta. Heidi Hautala oli kuitenkin erityisen kiireinen Euroopan parlamentin ihmisoikeusalivaliokunnassa: maanantaina 16. toukokuuta 2011 alkoi alivaliokunnan retki Hondurasin ja Meksikoon.

Ennen retkelle lähtöä 16.5.2011 kello 18:03:48 Heidi Hautalan tietokoneen ja profiilin käyttäjä Euroopan parlamentissa paljastaa säikähtäneen tarpeensa selvittää, mitä Mikael Storsjö oli tällä kertaa mahdollisesti tunnustanut ja mitä Juha Molari paljasti tuosta allekirjoitetusta tunnustuksesta. Tunnustus oli kuitenkin jo vanhempi, Storsjö oli lähettänyt 8. huhtikuuta 2010 kello 0:15 yölliseen aikaan mainitun tunnustuksen. Itse paljastin Storsjön tunnustuksen 13.11.2010 blogikirjoituksessani. Storsjö tunnusti yölliseen aikaansa tunteen, että hänen autoansa seurataan. Hän ilmoitti myös tahtonsa Venäjän hajottamiseksi ja uhkasi venäläisiä kärsimyksillä. Hän myös tunnustaa, että terroristisivustolla on kolme serveriä (Ruotsissa, Suomessa ja Liettuassa). Ennen kaikkea Storsjö tunnustaa, että terroristien rahoitus on isompien poikien käsissä kuin mitä hän itse on. Hautala tarkisti nämä tunnustukset ennen kuin lähti alivaliokunnan retkelle Hondurasiin.

Retkeltä palannutta Hautalaa odotti uutinen, jonka hän välitti myös osaksi esitutkintapöytäkirjaa Heidi Hautalan rikosilmoituksessa Bäckmania, Molaria ja Tammea sekä Suomen antifasistista komiteaa vastaan: Venäjän suurlähettiläs, pysyvä edustaja EU:ssa Vladimir Chizhov on lähettänyt 28 kesäkuuta 2011 vastauksensa, että Buzekin pyyntö Hautalan puolesta on saapunut perille. Euroopan parlamentti on ottanut kirjeen vastaan 6. heinäkuuta 2011. Tämä kirje on Hautalan asian esitutkinta-aineiston sivulla 98. Heidi Hautala aloitti Kataisen hallituksen kehitysminiserinä 22.6.2011.

1. kesäkuuta 2011 kello 13:15 Euroopan parlamentista saapuu innokas internet-surffailija tutkimaan, mitä ja miksi Vietnamissa ihmetellään Heidi Hautalan toimia. Tuossa tarkoituksessa henkilö käy useamman kerran blogissani. 1. kesäkuuta oli Heidille kiireinen päivä, koska hänellä oli Vihreiden ryhmäkokous sekä tapaaminen turkkilaisten vangittujen toimittajien edustajien kanssa sekä tapaamiset herra Speiserin ja professori Horst Fischerin kanssa. Näistä velvollisuuksista huolimatta hänen tarpeisiin kuului selvittää, mitä Vietnamissa oli kirjoitettu Heidistä, ja siksi taas kerran oli luettava Molarin blogia.

23. kesäkuuta 2011 kello 14:37 Johan Bäckman lähettää konstaapeli Lauri Pajunojalle pyynnön, että hänet poistettaisiin rikoksesta epäillyn roolista. Bäckman voisi toimia todistajana. Muutama tunti myöhemmin dosentti Bäckman tarkentaa huomautuksen esitutkintapöytäkirjaa varten, että Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen käytännössä on useita ratkaisuja, joissa todetaan, että julkista toimintaa on lupa arvostella eikä voimakastakaan kritiikkiä voida pitää kunnianloukkauksena.

3. elokuuta 2011 sisäministeriön poliisiosaston internet-liittymästä päätettiin kaikesta asiaa koskevan tutkinnan lopettamisesta huolimatta tarkistaa, mitä olen paljastanut Doku Umarovin tappoviestin lähettäjästä. Suomalainen media ei ole aiheesta keskustellut lainkaan.

Samana päivänä poliisin surffailu blogissani oli erityisen aktiivista: sisäministeriön poliisiosasto oli paikalla toisestakin liittymästä ja myös Rippers-selaimen kautta.

Tieto Boris Gryzloville lähetetyn arvovaltaisen kirjeen perillemenossa oli vain kuukausi aiemmin saavuttanut Euroopan parlamentin, kuten käy ilmi aikataulusta esitutkintapöytäkirjasta, mutta itse Hautalan rikosasia oli kesken ja Hautala oli palkannut asianajajan tarpeisiinsa, tuossa epätietoisessa tilanteessa kehitysministeri Heidi Hautala piti puheenvuoronsa Helsingissä Pikkuparlamentissa suurlähettiläspäivillä 22.8.2011. Hautala liittyi Alexander Stubbin lanseeraaman käsitteeseen dignified foreign policy, arvokas ukopolitiikka, jonka mukaan ulkopolitiikan tulee perustua "aitoon ymmärrykseen ja keskinäiseen kunnioitukseen", "meidän ei tule painostaa muita maita omilla arvoillamme". Hautala muistuttaa, ettei tämä arvokas ulkopolitiikka suinkaan tarkoita, että ihmisoikeudet voisi jättää sivuun, "niin sanotusti lopettaa ihmisoikeuksista saarnaaminen". Hautalan mukaan "Suomi kuuntelee ja käy aitoa vuoropuhelua".

Elokuun 8. päivä Hanni Hyvärinen, Ulkoministeriön venäjänkielisen Info-Finlandinan päätoimittaja, Venäjän ja Itä-Euroopan instituutista, paljastaa Suomen UM:ssa koetun aatteellisen tuskan, sillä UM ei ole kyennyt laillisin keinoin taisteluun Suomen antifasisteja vastaan. Facebook-kirjoituksessa hän tarjoaa työvälineeksi "myyräntyöt": Hyvärinen huomauttaa Suomen ulkoministeriön toiminnasta, että "meidän myyräntyömme" ei ole toki yhtä näkyvää mutta". "Tämä on siis UM-hangaroundin mietteitä. Hyviä ajatuksia tämän tiimoilta otetaan avosylin vastaan!". Kuukautta aiemmin Heidi Hautala oli siirtynyt Euroopan parlamentista ulkoministeriöön kehitysministeriksi.


Syyskuussa 2011 maailmankuuluisin suomalainen piispa Mikko Heikka päätti viimeisenä piispallisena tekonaan ennen eläkkeelle siirtymistä erottaa minut vielä pappisvirasta - ensin virastapidättäminen toistaiseksi ja sitten 3 kuukauden määräajaksi. Kirjoitin tästä blogissani 25.9.2011, mutta asia uutisoitiin laajasti myös venäläisessä mediassa. Mikael Storsjö lähetti viestinsä 25.9.201 kello 18:10:47 ja varmuudeksi vielä uudemman kerran 18:23:54: "Juhlitaan Mikael Storsjön ja Kavkaz Centein selkävoittoa" - "Terveisin Mikael klo 18:22". Heidi Hautalalta en saanut mitään viestiä selkävoiton johdosta.

Kuukautta myöhemmin 30. lokakuuta 2011 otin osaa konfirmaation sakramenttiin Venäjän ortodoksisessa kirkossa Helsingin Hietaniemessä.

Hautalan yhdistyminen "Putinin murhaan"

11-12. maaliskuuta 2012 Heidi Hautalan asianajaja Hannu Kokko, ministeri Heidi Hautala ja kihlakunnan johtava syyttäjä sekä konstaapeli Lauri Pajunoja pohtivat tulisiko järjestää vielä epäiltyjen uusi kuuleminen. Kokko pyytää myös selkeämpää yksilöintiä koskien Johan Bäckmanin kirjaa ”Saatana saapuu Helsinkiin”.

Tällöin esillä on myös Johan Bäckmanin antama haastattelu venäläisellä NTV-kanavalla. Heidi Hautalan asiamiehenä asianajaja Hannu Kokko ilmaisi erityisen huolensa, ”nyt kun Hautala aktiivisesti yhdistetään Venäjällä mahdollisesti toteuttaviin uusiin terrori-iskuihin ja presidentti Putinin murhaan” (esitutkinta-aineiston sivu 107). (huomautus: Putinia ei ole murhattu, joten Hautalan asianajaja kiirehtii outoihin ajatuksiin). Esitutkintapöytäkirjan sivut 109-197 sisältävät Bäckmanin teoksen ”Saatana saapuu Helsinkiin”.


6. maaliskuuta 2012 - viisi päivää ennen mainittua vuoropuhelua Hautalan, tämän asianajajan ja syyttäjän välillä, ministeri Heidi Hautala tarjosi Keski-Aasian valtioille neuvoksi suomalaisia parhaita käytäntöjä ja kokemusta dialogin järjestämisessä valtiohallinnon ja kansalaisten välille. "Alhaalta ylös" ja "ylhäältä alas" näkökulmat ovat tuossa hyvässä käytännössä tysin toisiaan täydentäviä. Hautalan mukaan Suomen politiikan perustava johtava periaate on ihmisoikeudet. Hautala uskoo "voimakkaaseen kansalaisyhteiskuntaan, vapaaseen mediaan ja aktiivisiin kansalaisiin, jotka ovat keskeisiä ihmisoikeuksien seurannassa" (I believe that strong civil society, free media and active citizens are central to human rights monitoring). Hautalan tuo puhe oli Helsingissä Säätytaöolla pidetty keski-Aasian edustajin ohjaamiseksi parempaan demokratiaan, joten julkisesti lausutut näkökulmat saattoivat ymmärrettävästi unohtua viisi päivää myöhemmin, kun jälkimmäisessä tilanteessa oli kyse jo huomattavasti suljetummasta, sähköpostissa käydystä pohdiskelusta ja suunnitelmasta saattaa suomalaiset antifasistit syytteeseen Heidi Hautalan rikosilmoituksen johdosta.

Samanaikaisesti edellä mainitun pohdiskelun kanssa Suomen ulkoministeriön pyynnöstä Suomen suurlähetystö Moskovassa lähetti ärsyyntynyttä postia RT:n toimitukseen, koska 3. maaliskuuta 2012 olin kirjoittanut blogin ns. oppositiosta ja Umarovin bandiiteista: 'Non-system opposition' and Umarov on the same front against democracy. Siinä yhteydessä kirjoitin Johan Bäckmanin ja Petri Krohnin sitaatit koskien Putinia vastaan vihamielisesti toimivan rintaman suomalaisia ja eurooppalaisia yhteyksiä. 15. päivä maaliskuuta RT ilmoitti, että kanava kokee edullisemmaksi, jos en kirjoita blogia enää Venäjän valtiolliselle kanavalle. Pari päivää aiemmin sain tietää, että Suomen suurlähetystö oli lähettänyt postia RT-kanavalle.

Ainutlaatuinen Hautala

Heidi Hautalaan liittyvä aineisto on ainutlaatuinen. Tämä rikosilmoituksen tehnyt ihmisoikeusalivaliokunnan puheenjohtaja, sittemmin Suomen hallituksen kehitysministeri Heidi Hautala esiintyy ja elää herra Nekrasovin kanssa, mutta Nekrasov tunnetaan myös Litvinenkon ja Berezovskin seurasta, Berezovskin työntekijänä. Litvinenkon isä lausui muutama kuukausi sitten Venäjän televisiossa syytökset Berezovskia ja Goldfarbia vastaan Litvinenkon murhasta. Nekrasov esiintyy eräissä hautajaiskuvissa Goldfarbin vieressä, tämän ilmeisenä hyvänä tuttuna. Berezovski liittyy useiden väitteden ja syytösten mukaan juuri Politkovskajan murhaan, koska Politkovskaja koettiin turhaksi lastiksi. Heidi Hautala toistaa Berezovskin infosodan tarinat, joiden mukaan FSB olisi ollut Moskovan talojen räjäyttämisen takana. Mainittujen talojen räjäyttämistä koskevat oikeudenkäyntipöytäkirjat olisivat hyvin julkisesti luettavissa, mutta Hautala ei ole tahtonut käsitellä oikeudenkäyntiaineistoa, näyttöä, vaan omaksuu infosodan tarinat. Oikeudenkäyntipöytäkirjoista olisi käynyt ilmi henkilöiden nimet, heidän itsensä ja lähipiirin todistuspuheenvuorot, elämänhistoria, matkareitti, varusteet, jne. Mitä Hautala oikeasti pelkää, kun hän väittää pelkäävänsä? Hän muistaa pelolla Politkovskajan kohtaloa. Esitutkinta-aineiston mukaan Hautala kutsuu Politkovskajaa läheiseksi ystäväkseen. Entä jos Berezovskin palkkalaiset hoitivat Politkovskajan pois hengiltä? Pelkääkö Hautala sitä mahdollisuutta, rohkeneeko puhua tuosta todellisuudesta julkisesti kenellekään?


Kuvassa: Heidi Hautala ja herra Nekrasov

Kuvassa: Boris Berezovski ja hänen työntekijänsä herra Nekrasov


Uutisoinnissa väärä Molari-korostus

Tuoreesta uutisoinnista saa erheellisen käsityksen, että Heidi Hautalan tapaus olisi ensisijaisesti ja pääasiallisesti ollut minuun – entiseen kirkkoherraan – liittyvän toiminnan arviointia. Syyttäjän vetoamiset ihmisoikeuksiin ja vapauksiin liittyisivät tällöin myös toimiini. Syyttäjän lauseet loukkaavasta kielestä olisi ikään kuin viittaus minun sanoihini. Ehkä niinkin, mutta tällöin on jäänyt havaitsematta, että esitutkinnan kuvallinen aineisto, jonka Hautala koki loukkaavaksi, on tullut kokonaan muiden ihmisten luomana. Syyttäjä ei pitänyt tuota aineistoa kuitenkaan rikollisena. Myös valtaosa esitutkinta-aineiston tekstimateriaalista on tullut muiden ihmisten luomana. Syyttäjä ei pitänyt myöskään kirjallista aineistoa rikollisena. Mitään syytettä ei koskaan edes syntynyt asian johdosta.

Erityisen keskeistä on syyttäjän argumentti, että Heidi Hautala on jatkanut yhteydenpitoaan ja yhteistoimintaa Mikael Storsjön kanssa senkin jälkeen Finrosforumissa ja muissa tarkoituksissa, vaikka on tullut tiettäväksi, että Storsjö rahoittaa ja kustantaa Kavkaz-Center -sivustoa.

Heidi Hautalaa ei ole kuitenkaan unohdettu. Molodaja Gvardija osoittaa mieltä Heidi Hautalaa vastaan Suomen Moskovan suurlähetystöllä 17.7.

Köyhä mutta onnellinen

Sitä vastoin en ole välttänyt ongelmia: minä menetin ammatin ja toimeentulon. Kohtuullisesti yli 3000 euron kuukausipalkasta tipahdin Kelan peruspäivärahalle ja elän 500 eurolla kuukaudessa. Se merkitsee ruokavaliossa huomattavaa tarkkaavaisuutta, hedelmiä ja vihanneksia ei enää osteta, pelkkä peruna riittää. Vaateostoksia ei enää tehdä. Auto oli pakko myydä pois. Kaksi nettiyhteyttä olen sulkenut rahojen säästämiseksi. Lehtitilauksia olen lopettanut.

Kaksi kuukautta sitten eräs hampaani lohkesi: ei ollut varaa laitattaa uutta, vaan kunnallisen hammashoidon halvin ratkaisu oli poistaa koko hammas. Tänään katkesi toinen hammas: huomenna myös tuo hammas poistetaan halvimman ratkaisun mukaan kunnallisessa hammashuollossa. Uusiin hampaisiin ja kosmeettisiin operaatioihin ei ole enää varaa. Aiemmin kävin joka päivä kuntosalissa, mutta varattomuuden tähden olen lopettanut kuntosalin: ei ole rahaa maksaa 50 euroa kuukaudessa salille.

Onnellisuutta ei lasketa kuitenkaan rahalla ja kuluttamisella. Se olisi perversistinen häiriö, jos kuvittelee löytävänsä onnen kuluttamisen mahdollisuuksilla. Silloin köyhyyteen ja niukkuuteen liittyy olettamuksena onnettomuus, masentuneisuus ja synkkyys, mutta todellisuus on toisenlainen. En voi kaivata kanttorin happamia lausahduksia, kun sulhanen ja morsian rakastavat avioituessaan; en kaipaa kuunnella puheita harhaisista näyistä, joita valosäteet ja äänet kertoisivat erään hengellisen työntekijän mukaan; en kaipaa kuunnella kanttorin tuomioita suntion Kalevala-koruja vastaan ikään kuin ne olisivat itse paholaisesta; en kaipaa tuomiokapitulin yltiönationalistista tekopyhyyttä; enkä kaipaa tuomiokapitulin ja kansankirkon papiston sekä muiden hovisyöttiläiden hymyilyä sukupuolista sillisalaatti- suhteita kohtaan.

Olen onnellisesti köyhä Venäjän ortodoksisen kirkon seurakuntalainen. Ajan pyörällä poikani kanssa jalkapalloharjoituksiin. Potkin palloa harjoitusten ohella myös aamupäivisin, sen sijaan että menisin kauas töihin pois lasteni luota. Nukun ilman stressiä, vaikka aina olen nukkunut ongelmitta. Joskus olen kylläkin tehnyt töitä ja projekteja unen kustannuksella, mutta uni on sinänsä aina maistunut hyvälle. Sitä paitsi työnsaanti ei ole sittenkään niin toivotonta: perjantaina astelen siistinä ja komeana Helsingin TE-toimiston maahanmuuttajapalvelujen yksikköön, jonne on etsitty työntekijää maahanmuuttajien kotouttamista ja työllistämistä sekä muita palveluja koordinoimaan. On hyvin mahdollista, että pieni palkka se avautuu minullekin!

Jälkikirjoitus: perverssio, kuluttaminen ja köyhyys


Lastenpsykiatriaan erikoistunut lääkäri, LL, FT Janne Kurki on Suomen paras Lacan-asiantuntija. Noin puolivuosikymmentä sitten tai vähän aiemmin kävin hänen kanssaan keskusteluja väitöskirjaani varten. Hän lueskeli jossakin määrin tekstejäni. Suunnitelmissa oli, että väitöskirjani olisin saanut Apeiron kustantamaksi, mutta tämä suhde ei kuitenkaan sitten syntynyt. Sain viime viikolla käsiini Psykoterapetia-lehden (2/2012), jota seuraan aktiivisesti, koska väitöskirjassani viitekehykseni oli pitkälle psykoanalyyttinen. Tuossa lehdessä oli hänen artikkelinsa Ruohonjuuritason lacanilaista psykodiagnostiikaa – Psykoosi, perversio ja neuroosi (Psykoterapia 2012, 2, 170-180). Pitkää selvitystä en voi tässä referoida kokonaisuudessaan, vaan poimin muutaman ajatuksen, jota hänen kirjoituksensa viritti.

Janne Kurki kirjoittaa aiheellisen kriittisesti skitsofrenian metaforista soveltamista vastaan. Tällaisten metaforien viljelyä hän pitää hyvin vasten- ja kevytmielisenä (s. 174). Omassa väitöskirjassani olen arvioinut skitsofrenian metaforista soveltamista tiettyjen ääriryhmien kuvaukseen. Suhteeni tuohon soveltamiseen on ilmaistu monimutkaisemmin väitöskirjan luoteen vuoksi. Viittaan siihen, että kulttuuriset tekijät ja sosiologiset tekijät (propagandistinen vaikuttaminen) luovat mustavalkoisia uhkakuvia ja kirjallisia illuusioita, jotka voisivat näyttää skitsofrenisiltä, vaikka kirjoittajat ja esittäjät eivät kuitenkaan olisi diagnosoitavissa sairaiksi. Mutta sitten kuitenkin tulen puolitiehen vastaan metaforista käyttöä – ilmeisesti kauemmaksi kuin Kurki itse olisi valmis – kun huomautan, että sotien traumaattisissa oloissa esiintyvät ekstrimistiset ryhmät voivat oikeasti kokea skitsofrenisia kokemuksia jo hormonaalisten muutosten tähden. Erityisesti sotatraumatutkimuksissa on havaittu näitä ilmiöitä. Edelleen turvallisuuspalvelujen ja sotaliittojen psykologit ovat kiinnittäneet huomiota tiettyjen ääriryhmien johtajien aidosti poikkeaviin todellisuuskokemuksiin, jolloin skitsofrenian suuri ainutlaatuisuus ja skitsofrenian metaforisen soveltamisen banaalinen virheellisyys alkavat aidosti hämärtyä.

Itse asiassa Janne Kurki lähtee metaforiselle retkelle artikkelinsa toisessa kohdassa, kun käsiteltävänä on perversiot. Kurki viittaa Paul Verhaeghen ja Slavoj Zizekin huomioihin aikamme kapitalistisesta kulutusyhteiskunnasta, joka nojaa yksilölle suunnattuun perverssiin imperatiiviin. Velaksi kuluttamiselle rakentuva yhteiskunta ei odota: on ostettava nyt, heti, nautittava niin paljon ja niin nopeasti kuin vain voit, seurauksista pohtimatta.

Kurki kirjoittaa monen muun ohessa myös klassisesta lacanilaisesta oletuksesta, että oma-aloitteisesti perverssit subjektit eivät hae apua perversioonsa, sillä perversio ei ole heille ongelma, päinvastoin se on ratkaisu. Esimerkiksi monet pedofiileista ovat olleet yhteiskunnan arvostettuja jäseniä ennen paljastumistaan pedofiileiksi. Perverssien subjektien liike korvaa puutteen perverssillä nautinnolla. Perverssiolla hänen oma nautintonsa oikeuttaa täyteydessään itse itsensä, ja muidenkin olisi syytä tajuta se.

Huomaan siis artikkelin valossa, että köyhyyden ja niukkuuden oppiminen on erityisen tarpeellista kapitalistisessa kulutusyhteiskunnassa, jotta onnellisuuden ja oman nautinnon sekoittuminen ei tapahtuisi perverssissä hengessä. Ilo ja onni on enemmän kuin kuluttamisella saatava tunne ja nautinto! Olen onnellinen ja olen köyhä - olen köyhä ja olen onnellinen!


. . . . . . . .

Jälkikirjoitus ja päivitys. Katso tuoreempaa tietoja Hautala-skandaalista: http://juhamolari.blogspot.fi/2013/03/heidi-hautala-files-1000.html_ _ _ _
Juha Molari Юха Молaри
pitkäaikaistyötön,
GSM +358 44 275 8284
Teologian tohtori, BBA
EMAIL juhamolari-AT-rambler.ru ja juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html