Statcounter

tiistai 17. kesäkuuta 2014

17.6.2014 Patriarkka Kirill kutsuu rauhanrukoukseen Ukrainan verenvuodatuksen lopettamiseksi. Miksi Kiovan juntta vihaa Venäjän ortodoksista kirkkoa?

17.6.2014 Patriarkka Kirill kutsuu rauhanrukoukseen Ukrainan verenvuodatuksen lopettamiseksi. Miksi Kiovan juntta vihaa Venäjän ortodoksista kirkkoa?

Juntta käyttää natseille ominaista sanastoa

Ukrainan turvallisuuspalvelujen SBU:n johtaja Valentin Nalivaychenko (Валентин Алекса́ндрович Наливайченко) syytti "Шустер Live" –ohjelmassa, että ”ortodoksinen fundamentalismi” olisi ”informaatiosodankäynnissä” ja ”ihmisten aivopesussa” Luganskin ja Donetskin alueella pahin vihollinen yhdessä ”myrkyllisen euraasialaisen ideologian” kanssa, koska ”he nostavat kokonaisen venäläisen sukupolven uskomukseen, että Ukrainassa täytyisi tuhota ukrainalaiset, joilla on erilaiset mielipiteet ja elämäntavat kuin euraasialainen mielikuvitus”. Nalivaychenko nimittää tätä ”vaarallista ideologiaa” uudenlaisen sodankäynnin ”hybridisodan” keinoksi. Ukrainassa on toistuvasti myös pysäytetty ja estetty Venäjän ortodoksisen kirkon pappien ja piispojen vierailut seurakunnissa.[1]

Ukrainan juntta-Radan nimittämä pääministeri Arseniy Yatseniuk (Арсений Яценюк) julisti Yhdysvalloissa Ukrainan suurlähetystön virallisessa lausunnossa, että Kaakkois-Ukrainan asukkaat olisivat ”ali-ihmisiä”  ("недолюди"; ukr. "сабхьюман"; saks. untermensh) sekä samassa lausunnossa lupasi, että tuhoaisi kaikki ali-ihmiset ja sillä tavalla ”puhdistaa maan pahuudesta”. Kiovan pääministerin ja muiden perusteluissa on turvauduttu natsien ominaiseen sanastoon,[6] kun on perusteltu itse asiassa siviiliväestöä vastaan suunnattuja aseellisia iskuja. Saman "ukrainalaisen" uuden hengen ilmausta on myös se, mitä Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on moittinut ankarasti: Ukrainassa 6.5.2014 otettiin käyttöön laki, jonka nojalla vankiloista päästettiin lähes 15 000 rikollista, jotka lähetettiin sotaan itäukrainalaisia vastaan.[13]

Mistä on todellisuudessa kyse Ukrainan turvallisuuspalvelun poikkeuksellisessa hyökkäyksessä Venäjän ortodoksista kirkkoa vastaan?

Ortodoksinen kirkko vaatii verenvuodatuksen välitöntä lopettamista

Hyökkäys ortodoksista kirkkoa vastaan liittyy tietysti siihen, että Ukrainan ortodoksinen kirkko kuuluu Venäjän ortodoksiseen kirkkoon, Moskovan patriarkaattiin. Ortodoksinen kirkko on nimenomaisesti suurin uskonnollinen ryhmä Ukrainassa, keskeinen osa Ukrainan kansalaisten uskonnollista identiteettiä. Ukrainassa on yli 11 000 seurakuntaa.  Ortodoksinen usko yhdistää ”viholliset” ja ”omat” veljiksi ja siskoiksi toisilleen. Ortodoksit rukoilevat veljesten välille rauhaa ja verenvuodatuksen päättymistä, mikä ei ilmeisemmin sovi valitettavasti pääministerin ja turvallisuuspalvelun johtajan natsi-ideologiaa myötäilevälle agendalle.

Moskovan ja koko Venäjän patriarkka Kirill [5]on vedonnut 17. kesäkuuta 2014 kaikkiin osapuoliin, jotta verenvuodatus loppuisi välittömästi. ”Tänään ei ole mitään tärkeämpää tai lähempänä sydäntä olevaa asiaa kuin tuska jatkuvasta veljesmurhasta, joka tapahtuu Ukrainan alueella. Mitä tapahtuu tänään erityisesti Donetskin ja Luganskin alueilla, ja miten kirkon jäsenten tulisi suhtautua tapahtumiin? Tuloksena on ollut kauhistuttava verinen konflikti. Monet sadat ovat kuolleet, tuhannet haavoittuneet ja kodittomina. Vain paholainen voi juhlia kun veljekset tuhoavat toisiaan, aiheuttavat vahinkoa ja heikentävät ihmiselämän edellytyksiä. Ortodoksinen kirkko, jakamattoman Venäjän hengellinen kirkko, ei voi jakaa yhtä Jumalan kansaa poliittisten, kansallisten, sosiaalisten tai muiden periaatteiden mukaan. Kirkko ottaa tehtävänsä Herralta Jeesukselta Kristukselta eikä ota tilauksia tai ohjeita eri poliittisilta voimilta. Tämä erottaa kirkon joistakin nimellisesti uskonnollisista mutta itse asiassa maallisista järjestöistä".[5]

Kirill varottaa, että historiassamme on toistunut verisiä sodankäyntejä. Ne heikensivät myös Kiovan Venäjän eli Kiovan Rusin, 800-luvulta 1100-luvun puoliväliin olemassa olleen valtakunnan.  Niin toistui myös monta kertaa tämän jälkeen myöhemmillä vuosisadoilla. ”Historiasta opimme, että tuhoisa riita luo aina ulkoisten voimien uhkan Isänmaalle. Niin kuin vanhaan aikaan, niin nyt meillä on edessämme tällainen riski menettää kansan suvereniteetti. Suvereniteetti ilmaisee kykyä ja kapasiteettia järjestää elämä moraalinen, henkinen ja kulttuurinen perusta”, pyhä patriarkka muistuttaa.[5]

Vetoan kaikkiin, jotka vaikuttavat päätöksiin: lopettakaa välittömästi verenvuodatus, aloittakaa todelliset neuvottelut rauhan ja oikeudenmukaisuuden saavuttamiseksi. Veristä taistelua ei voi voittaa, siitä ei voi olla poliittista hyötyäkään, mutta jota hyötyä saisi ihmisten paremmasta elämästä”, lausuu Kirill painokkaasti.[5]

Patriarkka Kirill kehottaa kaikkia seurakunta erityiseen rauhan rukoukseen, jotta Ukrainan tuhoisa sodankäynti saadaan päätökseen. Hän kehotti kaikkia Venäjän ortodoksisen kirkon lapsia lisääntyneeseen rukoukseen, pitäytymään Pyhien apostolien uskoon, rukoilla tuhoisan sodankäynnin ja vihamielisen eripuran päättymiseksi. ”Kaikissa kirkkomme temppeleissä anna meidän väsymättä nyt erityisesti rukoilla rauhan puolesta ja voittaa verinen sodankäynti”.[5]

CIA-agenttien paluu Ukrainan johtoon


Mainittakoon erikoisena detaljina, että Valentin Nalivaychenko on myös suomen kieltä osaava sotilas ja tiedustelupalvelun johtaja sen lisäksi että hän osaa äidinkielensä lisäksi venäjää ja englantia. Hän toimi vuosina 1994–1997 Ukrainan suurlähetystössä Suomessa toisena ja ensimmäisenä sihteerinä. CIA:n agentti teki ainoan pitemmän kansainvälisen uransa Helsingissä.

Syyskuussa 2013 valtakunnansyyttäjänvirasto avasi jo pitkän esitutkinnan jälkeen rikosoikeudenkäynnin Nalivaychenkoa vastaan, koska hänen oli havaittu vuonna 2008 antaneen amerikkalaisen CIA:n työntekijöille Ukrainan turvallisuuspalvelun SBU:n salaisia asiakirjoja sekä päästäneen CIA:n henkilöitä luvattomasti rakennukseen. Uuden juntan aikana maaliskuussa 2014 valtakunnansyyttäjävirasto lopetti kuitenkin tutkinnan.

Nalivaychenkon hämärät toimet ja yhteydet liittyvät  myös ”ЧЕСНО”-järjestön amerikkalaisiin yhteyksin, toimintaansa Ukrainan turvallisuuspalvelussa SBU:ssa ja tämän kiinteän omaisuuden myyntiin, tietojen vuotamiseen CIA:lle, Ukrainan SBU:n varapuheenjohtajana lyhyen ajan toiminut Gennadi Moskal (Геннадий Геннадиевич Моска́ль) väitti jopa että Nalivaychenko toimi 90-luvun alussa kiinteästi Andrei Kislinskyn (Андрей Кислинский) kanssa ja ainakin Andrei vaikutti myös Luganskin alueen sutenöörinä (Ukrainan turvallisuuspalvelun ex-varapuheenjohtaja Andrei oli syyllistynyt myös korkeakoulututkinnon väärennökseen ym.)[7][8][9][10] ja miljoonan dollarin lahjusten ottamiseen Anton Yatsenkon mafialta.

Valentin Nalivauchenko antoi vuonna 2008 Yhdysvaltain tiedustelu-upseereille täyden pääsyn Ukrainan SBU:n huippusalaisiin aineistoihin.  Yhdysvaltain suurlähetystön oikeudellinen avustaja James Davidson, FBI:n Christopher Mc Myuree, CIA:n edustaja Ukrainassa Jeffrey Eagen, CIA:n edustaja M. Bugee sekä Ronnie Capito, Stephen Batalier, Michael Brown ja Charles Levy saivat vapaasti tutustua Ukrainan valtiosalaisuuksiin. Tämän poikkeavan vieraanvaraisuuden johdosta Valentin Nalivauchenko joutui tutkintaan maanpetoksesta ja luottamuksellisten tietojen luovuttamisesta, mutta Kiovan juntan painostuksesta valtakunnansyyttäjävirasto vapautti hänet tutkinnasta ja syytteestä maaliskuussa 2014.[4]Ukrainan tiedustelupalvelun SBU:n entinen johtaja, kenraalimajuri Alexander Yakumenko (Александр Якименко) todisti maaliskuussa 2014 hyvin suoraan Yhdysvaltain palkkasotureiden ja tiedustelupalvelun toiminnasta Kiovan vallankaappauksessa. Tällöin hän nimesi kolme keskeistä tiedustelupalvelun toimijaa, Andrei Parubiy, Viktor Gvozd ja Valentin Nalivaychenko ( Андрей Парубий,  Виктор Гвоздь, Валентин Наливайченко), jotka suoraan luovuttivat aineistoa CIA:lle ja toimivat yhteistyössä CIA:n kanssa. CIA:n agentit tekivät vauhdikkaan paluun SBU:n ja Ukrainan johtoon heti juntan vallankaappauksen jälkeen. Andrei Parubiy on toiminut 27. helmikuuta 2014 vallankaappauksen jälkeen Ukrainan kansallisen turvallisuusneuvoston sihteerinä. Tätä ennen hän toimi Evromaydanin komendanttina. Vuodesta 1996 alkaen hän oli toiminut Ukrainan patrioottien johtajana ja osallistunut nationalistiseen poliittiseen toimintaan. Hän osallistui aktiivisesti jo oranssivallankumoukseen, jolloin marras-joulukuussa 2004 hän esiintyi Ukrainan komentajana Kiovassa. Ukrainan SBU:n entisen päällikön kenraalimajuri Alexander Yakumenkon mukaan filharmonikkojen rakennuksen tarkka-ampujat olivat nimenomaisesti Parubiyn valvonnassa. Näin myös Ukrainan entinen sisäministeri Vitaliy Zakharchenko on esittänyt tarkka-ampujien sidoksista Parubiyhun, joka on myös yksi niistä Ukrainan viranomaisista, jotka ovat suoraan sidoksissa Yhdysvaltain tiedustelupalveluun. Parubiy on Self Maidanista ja Oikeistosektorista lähteneistä henkilöistä rakentuneen Ukrainan kansalliskaartin perustaja. Parubiyn määräyksestä 1 maaliskuuta 2014 valtakunnansyyttäjän virasto hyökkäsi Venäjän televisiokanavien toimintaa vastaan ja 25. maaliskuuta 2014 hallinto-oikeuden päätöksellä Kiova pysäytti usean venäläisen televisiokanavan näkyvyyden.

Ukrainan uusi juntta-kabinetti hyväksyi helmikuun 27. päivä 2014 myös CIA-agentin Viktor Gvozdin upean paluun, nyt ulkomaantiedustelun johtajaksi. Hän on saanut Kiovassa sotilasjohdon koulutuksen ja toiminut vastaavissa tehtävissä Neuvostoliiton aikana Ukrainassa 1981–1993 sekä tämän jälkeen YK:n rauhanturvaoperaatioihin entisen Jugoslavian alueella 1993-1995. Gvozd työskenteli Amerikan Yhdysvalloissa 2000-2003, minkä jälkeen hän palasi Ukrainaan Ukrainan ulkomaantiedustelun johtopaikoille. 17. tammikuuta 2008 hän oli päässyt Ukrainan sotilastiedustelun johtajaksi ja nyt uudestaan 27.2.2014 ulkomaantiedustelun johtajaksi.

Kun Valentin Nalivaychenko ei ollut muutamaa vuotta Ukrainan tiedustelupalvelun johtajana häneen liittyvien hämäryyksien johdosta, hän toimi amerikkalaisten rahoittamassa ”ЧЕСНО”-nimisessä kansalaisjärjestössä, jonka avulla Ukrainan vallankumousta valmisteltiin noiden muutamien vuosien ajan. Järjestön tärkein strateginen kumppani ja rahoittaja oli Yhdysvaltain ulkoministeriö, joka toteutti järjestön avulla ”värivallankumouksen” reseptiä.

Nalivaychenkon kanssa myös Oleg Rybachuk (Олег Рыбачук) vaikutti ”ЧЕСНО”-kampanjassa, jonka perustaja Rybachuk oli. Rybachuk sai koulutuksensa Wall Streetillä ja Lontoossa, hän toimi myös Yulia Tymoshenkon hallituksen varapääministerinä. Rybachuk avasi Kiovassa Euro-Atlantisen yliopiston, jonka avajaisten symboliikkaa oli omistettu Naton muistamiseen. Rybachuk ilmoitti yliopiston tehtäväksi edistää maailmanlaajuista vuoropuhelua, kansalaisyhteiskunnan kehittämistä ja sosiaalista kumppanuutta vahvistamalla Euroopan ja Euro-Atlantista yhteistyötä. Hänen aloittamansa ”ЧЕСНО” sai rahoituksensa George Soroksen ”Revival”-rahastosta, Ruotsin kehitysyhteistyörahoista SIDA:n kautta, Amerikan Yhdysvaltain budjetista US Agency for Inernational Developmentin (USAID) avulla sekä Yhdysvaltain hallituksen Ukrainan uudistamiseen tarkoitetun erityisohjelman Uniter avulla ja washingtonilaisen rahaston IFES avulla. Rybachuk ilmoitti maaliskuussa 2012 Ottawassa ukrainalais-amerikkalaisessa konferenssissa Financial Postin haastattelussa avoimesti, että hän osallistuu uuden oranssivallankumouksen valmisteluun.

Rybachnuksin perustama ”ЧЕСНО” sai toimistonsa johtajaksi Olet Medunitsan (Олег Медуница), joka oli äärimmäisen kansallismielisen ”Nuorisokongressin” entinen johtaja, kiihkeä russofobi, joka käytti useita vuosia pelkästään hyökkäyksin Venäjän ortodoksista kirkkoa vastaan Ukrainassa. Esimerkiksi hän osallistui vuonna 2006 yritykseen kaapata Pyhän Katariinan kirkko. 11. tammikuuta 2013 Oleg Medunitsa tuli Vadim Kolesnichenkon perustaman lahkomaisen ortodoksisen kirkon yhdistyksen johtajaksi: tuo ”kirkko” tunnetaan valitettavan sotaisesta hengestä ja suoranaisesta tuesta natsi-juntalle.[12]

Viitteet

[1] Агент Наливайченко назвал главным врагом "православный фундаментализм" http://www.segodnia.ru/news/141144

[2] Экс-глава СБУ назвал тех, кто получил прибыль от бойни на Майдане http://www.vesti.ru/doc.html?id=1368925&tid=105474


[4]   Украина: экс-глава СБУ Наливайченко - агент ЦРУ  http://goldnike-777.blogspot.fi/2012/11/blog-post_2.html , kopio http://www.freezepage.com/1402994776BYMBUZKXCJ

[5] Святейший Патриарх Кирилл: «Обращаюсь ко всем, от кого зависит принятие решений: немедленно остановите кровопролитие» http://www.patriarchia.ru/db/text/3675054.html

[6] Яценюк назвал жителей Юго-Востока нацистским словом "недочеловеки"[8] Андрей Кислинский: фаворит екатерининского двора http://cripo.com.ua/?sect_id=2&aid=80115

[9]    Москаль: Кислинский работал сутенером на трассе http://versii.com/news/183017/

[10] Кислинский подал в суд на Москаля за сутенера http://durdom.in.ua/ru/main/news_article/news_id/9677.phtml

[11] Геннадий Москаль: СБУшник Кислинский в 90-х "промышлял" сутенёрством http://timer.od.ua/news/Zampredsedatelya_SBU_Andreya_Kislinskogo_obvinil.html


[12] http://juhamolari.blogspot.fi/2014/06/ukrainan-uusnatsien-ja-krimin.html

[13] .http://rusvesna.su/news/1402780060


Kirjoittaja on ortodoksinen kristitty, joka rukoilee rauhaa ja veljellistä rakkautta venäläisten ja ukrainalaisten välille Ukrainassa sekä sotatoimien välitöntä lopettamista


Juha Molari, unemployed, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
LinkedIN profile