Statcounter

keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Kuuntelemaan jää Herraasi, Sydäntäsi hän rohkaiskoon!

Espoon hiippakunnan synodaalikokous lauloi eilen upeasti "Kuuntelemaan jää Herraasi, Sydäntäsi hän rohkaiskoon!"

Tänä päivänä oli vuorossa TT Outi Lehtipuun esitelmä, jossa käsiteltiin metaforian näkökulmasta raamatuntulkintaa. Esitelmöitsijä oli mainostettu eksegetiikan asiantuntijaksi (so. raamattututkimuksen asiantuntijaksi). Epäilemättä hän on tehnyt väitöskirjan ja muita tutkimuksia raamattututkimuksesta. Olin kuitenkin pettynyt, että keskustelu liikkuu tuolla metaforatasolla, joka on enemmän uskontofilosofiaa ja systemaattista teologiaa kuin eksegetiikkaa. Kielen luonne on otettava huomioon eksegeettisessä tutkimuksessakin, kun selvitetään kirjallisia tekstejä. Siitä huolimatta en tahtoisi koko esitelmän luisuvan pois eksegeettisen analyysin suorittamisesta metaforiin. Eksegeettisten analyysin aika ei ole suinkaan vielä ohi! Joku saattaa vastata takaisin, että olen vanhan tavan räisäsmäisiä eksegeettejä, joille kirjallisuus- ja redaktiokritiikki oli eksegeetin autuus ja taivas, mutta tämä metaforapuuhastelu on ainakin omissa silmissäni jo vanhaa kamaa. 1980-luvulla olin paneelikeskustelussa Suomen teologisessa instituutissa, jossa meikäläisen vastapuolena oli Kari Syreeni. Suomessakin on keskusteltu eksegetiikassa metaforista jo hyvin 30 vuotta, joten tuntui, ettei olisi astuttu yhtään askelta eteenpäin. On turha puhua uudesta virtauksesta.

Raamattutiede saisi tulla todellakin "haastavammin" mukaan pappien koulutukseen ja tapaamisiin. Nyt TT Lehtipuu käytti ongelmattomasti esimerkkinä tarinaa, miten Jeesus ei tuominnut kivitystuomion uhan alla ollutta aviorikkojanaista (Joh. 8:1-11). Miksi tohtori jätti mainitsematta, ettei tuo kertomus kuulu edes oikeastaan Raamattuun, vaan on myöhempi "interpolaatio" (lisäys) Johanneksen evankeliumiin. Evankeliumin varhaisimmat käsikirjoitukset eivät sisällä kyseistä kertomusta. Sopii epäillä, onko tapahtumakaan aito, jos jo tuntuvasti evankeliumin syntymisen ja kirjoittamisen jälkeen joku kopioitsija sujautti tarinan muiden tarinoiden joukkoon. En epäile, etteikö Lehtipuu tietäisi mainittua asiaa. Juuri tuollaisten eksegeettisten realiteettien avulla olisi kuitenkin aiheellista haastaa papisto, jotta papisto ymmärtäisi entistä paremmin Raamatun historiallisen luonteen ja rakentumisen.

Toki tämä oli pikku detalji muiden joukossa: eksegeetin (akateemisen raamattututkijan) ei pitäisi luopua detaljeista ja unohtua metaforakeskusteluun. Jos pappien korvat eivät kestä kauniisiin asioihin liittyviä "detaljeja", silloin on paha ongelma pappien ammattitaidoissa. Jos terveyskeskuslääkäri ei tiedä eikä tunnusta kirurgian olemassaoloa, sopii kysyä, onko terveyskeskuslääkäri oikea lääkäri vai puoskari, vaikka hänen henkilökohtaisiin tehtäviinsä eivät kuuluisikaan kirurgiset operaatiot.


- - - -

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)

maanantai 27. syyskuuta 2010

Tänään olin samanaikaisesti pyhä, syntinen ja sairasMinun hurskauttani on kovasti epäilty viimeisen kahden vuoden aikana, joten monille ei liene yllätys, että niin epähurskas pappi sairastaakin. Rohkenen pitää itseäni kuitenkin pyhänä niin kuin apostoli Paavali kutsui syntiset seurakunnat pyhiksi Jeesuksen Kristuksen sovitustyön ansiosta. Pyhä ja sairas kohtaavat samassa ihmisessä toisensa: pyhyys on vierasta lahjaa, sairauskin on tällä kertaa kai viruksen tulosta. Kumpikaan ei ole siis minulle alkuperäistä omaa. Luterilaisen uskon mukaan perisyntisyys on ihmiselle aitoa. Kun teemme syntiä, toteutamme omaa pahaa luontoamme, josta pitäisi kuitenkin tehdä parannusta jokapäiväisessä, jatkuvassa katumuksessa. Olen siis ollut tänään samanaikaisesti pyhä, syntinen ja sairas.

Tänään oli täysin tehoton päivä. Toissapäivänä alkoi flunssa. Silloin selvisin jotenkin työtehtävästä. Vihin sulhasen ja morsiameen avioon rakkautta ja keskinäistä kunnioitusta ylistäen. Juhlimme myös erään yli 90 vuotiaan seurakuntalaisen syntymäpäivää. Sunnuntaina paha olo jatkui ja päätin mm. tuosta syystä, että jumalanpalvelus on sanajumalanpalvelus, ei ehtoollisjumalanpalvelus. Olisi ollut ikävä jakaa ehtoollista nuhanenänä, joka oli jo pahentunut kovasti lauantaista. Yritin toki lauantaina ottaa yhteyttä eräisiin pappeihin, että olisivat tulleet tuuraamaan sairasta pappia (tarkoitan fyysisesti sairasta), mutta en saanut mitään vastausta soittoihin ja tekstiviesteihin asian johdosta. Niin sairaana olin töissä. Olen ollut kunnolla sairaslomalla viimeksi vuonna 1997, kun sairaala ei laskenut minua ulos. Tämä ei ole ylpeilyn aihe, että puolikuntoisena joutuu töihin liian usein. Sairastaminen sattuu aina vapaapäiviin tai lomiin. Joskus olen pahan nuhan tähden siirtänyt työtehtävät suunnitelluille tuleville vapaapäiville, jotta työjärjestelyjen avulla olen voinut sairastaa työtä häiritsemättä sen enempää. Ongelmahan ei olisi saada sairaslomaa, vaan vaikeinta olisi etsiä sijaista tapaamisia ja toimituksia varten kovin lyhyellä varoajalla.

Tänään olenkin sitten ollut koko päivän sängyssä. Mitään suurta sankarimaista agenttikeikkaa en ole voinut tehdä tässä kunnossa (en toki muinakaan päivinä ole tehnyt mitään agenttijuttua). En aloittanut edes kaksoislaskutukseen liittyvien juttujen tutkimista. En ole edes juossut tänään maratonia. Ylipäätänsä juoksu on jäänyt surkean vähälle parin viikon aikana, koska olen ollut työpäivinä liian kiireinen ja vapaapäivinä olen ollut puolikuntoinen: en lähde juoksulenkille, jos tunnen kurkun kipeyttä tai pientä nuhaa. Tein vuosi sitten sen virheen, että juoksin sairaanakin. Sen jälkeen kuumeilu ja yskä jatkuivat kohtuuttoman kauan. Olisin halunnut potkia pojan kanssa jalkapalloakin, mutta en jaksanut nousta sängystä ylös. Kuumetta ei ole, mutta sisäisesti tuntuu kuumeinen olo. Lisäksi yskittää pahasti. En ole toki mitannut kuumetta kuumemittarilla.

Tänään on ollut vapaapäivä, joten lepäämiseen on ollut hyvin aikaa senkin tähden. Olen kokenut myös paineita levätä flunssa pois, koska huomenna alkaa Espoon hiippakunnan synodaalikokous. Kokous on kaksipäiväinen. Vaikea ennustaa, miten jaksan tässä kunnossa tarkkailla kokousta aamusta iltaan. Jos kunto ei parane, tuskin jaksan oleilla kokouksessa aamusta iltaan. Ylipäätänsä en ole oikein näiden isojen kokousten ihmisiä.

Sain myös tänään vihdoin terveiset Venäjän tiede- ja kulttuurikeskuksesta, jossa ihmeteltiin, että en ole ollut venäjän tunneilla kahteen viime kertaan. Kerroin, että en ollut saanut asiasta ilmoitusta. Olivat soittaneet kurssin alkamisesta ilmeisesti juuri silloin, kun olin Pietarissa. Onneksi pääsen vielä mukaan venäjänkielen keskustelukurssille. Kun sain nuo terveiset, olin juuri samanaikaisesti auttamassa kotiini tullutta venäläistä vierasta, joka tarvitsi apua veroilmoitukseen liittyvien seikkojen täydennysten johdosta. Ainahan ei meikäläinen pikkukylän antifasistinen kirkkoherra taistele kameroiden edessä barrikadeilla tai kirkon portailla demoneita ja fasistisia voimia vastaan, vaan joskus tekee ihan tällaisia pienien ihmisten hyviä tekojakin – jopa sairaana. Venäläisen maahanmuuttajan ei pidä maksaa Suomen valtiolle veroja enemmän kuin hänen oikea osuutensa olisi.


- - - -

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)

sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Älkää lähettäkö minulle ”anonyymejä” sähköpostiviestejä!

Älkää suotta pelleilkö ja yrittäkö lähettää ”anonyymejä” sähköpostiviestejä, koska olen sanonut keskustelevan vain oikeiden nimien kanssa. Sitä paitsi te vaivaatte vain itseänne turhaan, kun lähetätte näitä salaisia sähköpostiviestejä, koska niiden lähettäjän selvittämiseen menee aikaa alle 10 minuuttia. Kerron esimerkin: sain aamulla kohtuullisen asiallisen sähköpostiviestin, jolla oli salanimi ”erhteth eteht5”, sähköpostiosoite oli ikään kuin anonyymi: roskamatti@hotmail.com. Parin sekunnin tarkkailu paljasti, että tämä kirjoittaja on Virosta Tallinnasta eräs intoilija, hänen ip-osoitteensa on: 88.196.81.50 tai 88.196.81.50.

Mitä muuta hänestä paljastuu jo ilman mitään suurta vaivaa? Esimerkiksi tässä oleva kuva kertoo siitä intensiivisyydestä, jolla juuri tämä henkilö keskittyy asioideni seuraamisen blogistani. Toki minun on kovin helppo tunnistaa hänet näiden ja muiden tietojen valossa.

Olkaa siis reiluja ja käyttäkää omaa nimeä! Tuollainen puskien takaa huutelu tekee teidät naurettaviksi, koska kuitenkin teidät on helppo löytää hataran puskan takaa. Sikäli kerron vain yleisenä vihjeenä, jotta muut henkilöt eivät esimerkiksi erehtyisi vastaavaan menettelyyn vakavampien ilmauksien kanssa joskus toisella kertaa.

Olen kuitenkin tyytyväinen, että mainittu kirjoittaja lausui asiansa hyvin sivistyneesti ja kauniisti. Siksi rohkenen julkaista myös hänen tunnistetietonsa, koska miehellä ei ole mitään hävettävää. Vastattakoon sähköpostikirjoittajan kysymykseen, ettei tarvitse huolestua minusta. Tänään ja eilen on ollut vähän flunssa, mutta kun flunssa on ohi, niin voimat palautuvat vahvoiksi. Eivätkä nämä nykyiset kirjoitukset ole niin merkittäviä, että niistä tarvitsee enempää ottaa itseensä. Minulla on lukuisia ei-julkisia ja julkisia ystäviä, jotka myös tuovat iloa elämääni. Valtaosa ystävistäni tahtoo pysyä kulissien takana.
- - - -

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)

Niin Umarov ja Udugov tekivät minut hiljaiseksi

Tämä mietelmä syntyi Dokka (Doku) Umarovin hirvittävän sähköpostiviestin jälkeen. Mietelmää en ole saattanut vielä runon mittaan.

1.
Metsissä ken lymyää,
ken pommeja räjäyttää?
Maahan on laskettu vainaat,
kukat, kynttilät.
Emiirikunta nyt
on toimiin lähtenyt,
Kavkaz Centerin sankariksi
nousi brutaali terroristi.

2.
Emiirin valtikkaa
et lainkaan sä nähdä saa.
Surkea Dokka Umarov ja
Movladi Udugov. .
Emiirikunta nyt
on toimiin lähtenyt,
Kavkaz Centerin sankariksi
nousi brutaali terroristi.


3.
Pelko ja murhat
on valtasi salaisuus.
Voimalla, väkivallalla
saatat minut hiljaiseksi
Emiirikunta nyt
on toimiin lähtenyt,
Kavkaz Centerin sankariksi
nousi brutaali terroristi.

4.
Emiirin valtikkaa
et lainkaan sä nähdä saa.
Surkea Dokka Umarov ja
Movladi Udugov.
Emiirikunta nyt
on tuhoon tuomittu,
Kavkaz Centerin sankarit
on jo nyt kohta hirtetty.
- - - -

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)

Kerkko Paananen touhuaa Tšetšenian virallisia edustajia vastaan

Kavkaz Centerin aineiston suomalainen näkökulma on tullut kiistämättömäksi maaliskuun 2010 jälkeen. Luonnollisesti Mikael Storsjön rooli korostuu IT-alan ihmisenä – ja muistakin syistä. Kaikkea huomiota ei pitäisi kuitenkaan kohdistaa yhteen mieheen. SAFKA-T on tuonut jo aiemmin esille Finrosforumin kiinnostavat yhteydet Kaukasian separatisteihin: tällöin esillä on ollut seuran sihteeri Storsjö, varapuheenjohtaja Jukka Mallinen ja puheenjohtaja Heidi Hautala. Kullakin on erilainen rooli, mutta hyvin samansuuntainen eetos. Toistaiseksi ei ole koko aineistoa tuotu julki. Kukin Finrosforumin jäsen ansaitsee kyseenalaisen kunnian tulla arvioiduksi Kaukasin separatismin tukemisen näkökulmasta. Suomalais-venäläisen Finrosforumin tiedottaja Kerkko Paananen (Керкко Паананен) on jäänyt tarpeettoman vähälle huomiolle, vaikka hän on itse yrittänyt tehdä itseään näkyväksi mauttomilla videotouhuillaan. Esimerkiksi sain osakseni pilkkaa, kun rukoilin Pyhää Jumalaa, että terroristien tukitoiminta loppuisi.

Äskettäin on tullut ilmi, että mainittu Kerkko Paananen levittää videota, jonka eräät henkilöt ovat nimenneet terminaattori-Molarin tappovideoksi. Tämä tietysti tapahtuu vahingoittamistarkoituksessa, koska Kerkon hyvässä tiedossa on, että olen itse poistanut videon julkisesta levityksestä jo ennen sen suurta julkisuutta. Vihamielisen henkilön lataama video on saanut sitten erilaisen merkityksen. Kerkko tietää asian luoteen hyvin, koska ip-osoitteiden perusteella hän on varsin säännöllinen vieras blogissani. Tässä Kerkko levittää videota, jonka levittämisen olen nimenomaisesti kieltänyt. Kerkko toimii siis vastoin tekijän oikeutta: http://kerkko.fi/tag/kavkazcenter. Kerkko on liittänyt samaisen videon myös russofobian keskuspaikan Finrosforumin sivustolle: http://posterous.com/explore/tag/kavkazcenter. Olen hengellisesti katsottuna sitä mieltä, että joku paha piru riivaa noita ihmisiä, kun he julkaisevat aineistoa vastoin meikäläisen tahtoa vahingoittamistarkoituksessa. Esirukouksia pitänee jatkaa?

Kerkko Paananen oli yksi niistä neljästä vihamielisestä toimittajasta, jotka laativat vetoomuksen ”Diktatuurin kärpäsen”. Siinä vetoomuksessa hän vaati sanan- ja ilmaisuvapauden poistamista Suomen antifasisteilta – monia meistä nimeltä mainiten. Kyseinen vetoomus julkaistiin luonnollisesti myös suomalaisen toimituksellisen panoksen tähden Kavkaz Centerin sivulla. En laita kuitenkaan linkkiä tuolle terroristisivustolle.

Finrosforumin tapahtumissa Kerkko Paananen on esitelty Finrosforumin tiedottajana, joka työskentelee informaatioanalyytikkona Esmerk Oy –firmassa. Tuossa työssään hän edustaa myös Viestintäliittoa. Hän on verkostoitunut monella tavalla mediassa tapahtuvaan vaikuttamiseen, mm. Sanoma-mediatalon edustajana. Tiedotustoimittaja Paananen nimettiin 12.12.2007 Esmerkin informaatikoksi business intelligence service –ryhmään. Kyseinen firma seuraa ammattimaisesti nimenomaisesti uutisia, tiivistää uutiset ja kääntää ne vieraille kielille (erityisesti suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi).

Kerkko Paananen on ollut myös fanaattinen Venäjää vastaan esitettävien protestien järjestäjänä. 31.5.2010 hän oli mukana järjestämässä Amnesty Internationalin Suomen osaston kanssa ”Strategia 31” protestia Helsingissä Venäjän suurlähetystön edessä. Kerkko Paananen antoi tällöin lausuntoja terrorismista, jolla hän tarkoitti ”valtioterrorismia”: http://www.eng.kavkaz-uzel.ru/articles/13567/

Radio Svabodan haastattelussa 8.8.2007 Kerkko Paananen ilmaisi tuohtumuksensa, kun Tšetšenian valtion edustaja katsoi, että yhtye «Жовхар» (Zhovhar) ei ole mikään oikea taitelijaryhmä. Tämä ryhmä – 11 aikuista ja 7 lasta – pyysivät Suomesta turvapaikkaa. Ryhmän johtajana oli Saraliev Bislan (Саралиев Бислан). Kerkko Paananen esiintyi tuon tapauksen yhteydessä ”ihmioikeusaktivistina”.

Keväällä 2009 Paananen jälleen järisi, kun Tšetšenian viralliset edustajat kävivät tapaamassa Suomessa viranomaisia. Paanasen mukaan Ramzan Kadyrovin hallitus halusi vain selvittää Suomeen tulleiden tšetšeenien henkilöllisyydet ja asuinpaikan. Kerkon spekulaatio osoittaa sekin välillisesti, että näillä Suomessa oleilevilla tulijoilla on hämäriä yhteyksiä separatismiin. Muuten asiassa ei pitäisi olla mitään pelättävää. 11.5.2009 Paananen moittii, että Euroopan Neuvosto ja Suomi ovat mukana tuossa ”julmassa näytelmässä”, kun ottaa vastaan Tšetšenian ihmisoikeusvaltuutetun toimiston johtajan Umar Dzhumalijevin. Paananen koki kiihkossaan, että tuo oli absurdia teatteria. Paananen ei maininnut sanallakaan separatistien ja erilaisten terroristiryhmien (ml. Kaukasian emiirikunta) kannattajia moittivasti, mutta antoi kielellisen kykynsä päästä valloilleen kuvatessaan valtiollisia virallisia suhteita:
Suomen kansalaisena häpeän, että maamme ottaa delegaation vastaan. Parkkimaksunsa laiminlyöneeltä Venäjän kansalaiselta evätään viisumi Suomeen, mutta murhiin, raiskauksiin ja kidutukseen syyllistyneen hallinnon edustajille Suomi ojentaa auttavan kätensä. Tämän rikollisjoukkion läsnäolo Suomen maaperällä, vieläpä kansanedustuslaitoksemme istuntosalissa, likaa maineemme demokratiaa ja ihmisoikeuksia kunnioittavana maana. Kadyrovin hallinnon edustajien paikka on oikeusistuimessa”.

20.5.2009 oli pieni kiivas ryhmä lausunut protestin Tšetšeniam virallisen valtuuskunnan saapumiselle Suomeen: http://hroniki.info/?page=news&id=2823 ja http://www.chechenpress.org/events/2009/05/16/2f.shtml. Mukana olivat allekirjoittajina Anu Harju (Ану Харью, Suomen Rauhanpuolustajien järjestösihteeri), Kerkko Paananen, Teemu Matinpuro (Тээму Матинпуро, Rauhanpuolustajien toiminnanjohtaja) ja Oksana Chelysheva (Оксана Челышева, Tshetshenia –seuran aktivisti, Toinen Venäjä-ryhmittymän kiivailija). Pidän hyvin kiinnostavana Oksanan mahdollista osuutta satunnaisesti Kavkaz Centerin venäjänkielisten tekstien avustamiseen suomalaisessa toimitustiimissä. Tuota kysymystä käsitellään myöhemmin seikkaperäisemmin.

Kerkko Paananen seurasi Ville Ropposta Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan ”sukukansavaliokunnan” lehden ”Alkukoti” päätoimittajaksi jo vuosia sitten. Tiettävästi Paanasella ja Ropposella on ollut ongelmia tai ainakin vakavia haasteita separatistiseksi tulkitusta intoilusta sukulaiskansojen parissa Venäjällä.


- - - -

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)

perjantai 24. syyskuuta 2010

Kavkaz Center-piru vääntelehtii lopun edelläKun Abdullah Tammen kanssa karkotimme Helsingin Tuomiokirkon portailla Kavkaz Centerin pirua, eräät suomenruotsalaiset toimittajat ihmettelivät, pitäisikö pirun karkotuksessa olla vääntelyä ja vapinaa. He olivat katsoneet aihetta koskevia elokuvia. En osannut tietää, että tätä vääntelyä ja vapinaa on ollut todella havaittavissa terroristijärjestön rahoitus-, rekrytointi- ja viestintäkanavan toiminnassa. Kavkaz Centerin piru elää viimeisiä kouristuksiaan loppunsa edellä.

Taas tänään satanistinen Kavkaz Center vääntelehti kivuissaan, joita suomalainen toimituskunta ja itse pahojen henkien leegion pirullinen päällikkö Doku Umarov ovat kokeneet Suomessa toimitetun eksorsismin jälkeen.

Toimittaja kirjoitti, että minun vaimoni kääntäisi tekstejä venäjästä suomeksi pahamaineisia tarkoituksiani varten. Tällä tavalla Kavkaz Center asetti myös viattoman vaimoni uhanalaiseksi, mutta toimittajalta jäi tarkistamatta käräjäoikeudesta tai väestörekisteristä tosiasiat: tieto siitä, että en ole naimisissa, asun yksin. Osaan aivan hyvin itsekin kääntää venäjästä suomeksi tai toisinpäin lyhyet tekstit.Suomalaisten toimittajien taso?

Tämän päivän aikana olen ihmetellyt suomalaisen toimittajakunnan surkeaa tasoa. Olen yleensä moittinut Hesaria, mutta tällä kertaa vaikutti siltä, että ainoastaan Helsingin Sanomien toimittaja oli paneutunut asiaan. Sitä vastoin kovin moni toimittaja ihmetteli innoissaan minun hyökkäystä sananvapautta vastaan, eivät välittäneet tarkistaa edes kirjoittamiensa väitteiden todenperäisyyttä. He eivät välittäneet myöskään pohtia, miksi minä hyökkään Kavkaz Centeriä vastaan. Samat toimittajat kysyivät uutena asiana, kuka on Doku (Dokku) Umarov. Jos tietämys on noin alhaisella tasolla, silloin en voi uskoa paljon myöskään juttujen tasosta. Seurauksena on ollut laajasti levinneet jutut siitä, miten kirkkoherran blogikirjoitukset joutuvat poliisitutkintaan. Uutisotsikossakin on jo ennakoitu tarpeettomasti asioita.

Papin erottaminen näyttäisi olevan se utopistinen namupala, jonka toimittajat osaavat maistella lehden myynnin edistämiseksi. Oikeusvaltioperiaatteen mukaisesti kantelut oli epäilemättä lähetettävä poliisille, koska kantelijat moittivat minua rikoksista. Siksi on aivan oikein ja myös minun etuni mukaista, että poliisi tutkii asian, jos aloittaa tutkimukset ylipäätänsä (ks. alkuperäinen dokumentti ja kommenttini). Olenhan havainnut, että poliisit eivät ole tutkineet toistaiseksi yhtään rikosilmoitusta, jotka olen itse tehnyt. Niissä on ollut kuitenkin huomattavasti vakavammista asioista kyse. Joka tapauksessa olen kiitollinen, ettei minun tarvinnut viedä kantelijoiden syytöksiä poliisille, koska sen pyynnön hoiti tuomiokapituli viran puolesta.Erikoinen surkeus oli tämän päivän uutisoinnissa suuri häly siitä, miten kirkkoherra olisi kirjoittanut kauheasti blogissaan. Mitä kauheaa olisin muka kirjoittanut? Sitähän kukaan ei kertonut jutussa. Myöskään kukaan ei muistanut kertoa, että vastapuoleni on CIA:n ja FSB:n listoilla terroristijärjestöksi nimetyn Kaukasian emiirikunnan ja sen johtajan Doku Umarovin virallinen ”valtiollinen” kanava, joka on tehnyt noin 20 juttua minusta ja Abdullah Tammesta puolen vuoden aikana. Yleisen retoriikan mukaan nuo jutut ovat nimenneet meidät ”tappolistalle”. Tätä vastaan olen protestoinut.

Suuri uutinen näyttää olevan, voiko tällainen pappi toimia evankelisluterilaisessa kirkossa, kun pappi ei hyväksi Anton-lapsen kaappausta suomalaisen diplomaatin toimesta, ei hyväksy Karjalan "palautuksen" puolesta rymistelevien ryhmien dis-informaatiota eikä hyväksy uskonnon nimissä harjoitettua Kaukasian emiirikunnan terrorismia ja sen tutkitoimintaa Kavkaz Centeriä Suomessa? Nämä näkemykseni koettelevat epäilemättä suomalaisen kirkon sietokykyä.

Varsinainen pihvi unohtuu:Doku Umarov ja Kavkaz Center

Vielä vakavampi surkeus on, ettei vakava uutinen tule uutiseksi ollenkaan, kun haaskat etsivät vain helppoa syötävää. Timur Hashiev välitti 23.9.2010 klo 10 Doku (Dokka) Umarovin tappouhkauksen minulle.
Тимур Хашиев:
Советуем вам прекратить свою деятельность направленную против Кавказ Центра.
Есле вы не одумаетесь, то мы отрежем тебе голову и всей твоей семье.
7 дней тебе на раздумье.
Докка Умаров

Timur Hashiev:
Me neuvomme sinua lopettamaan toimintasi Kavkaz Centeriä vastaan.
Jos et tule järkiisi, niin me katkaisemme sinun ja koko perheesi pään.
7 päivää aikaa harkintaa varten.
Dokka Umarov

Tämä sähköposti on tullut jostain ulkomailta, ainakin Puola on voitu jäljittää. Mistä viesti on tullut Puolaan, jää minulle epäselväksi. Kavkaz Center kääntää tämänkin seikan pilkaksi, mutta samanaikaisesti esittelee (ex-)vaimoni. Ymmärrän asian myös siten, että Kavkaz Centerin toimituskunta on tullut neuvottomaksi muutaman suomalaisen henkilön tähden, jotka saattavat koko järjestelmän tuhon partaalle vaihe vaiheelta. Tilanne on kriittinen Kaukasian emiirikunnan virallisena äänenkannattajana esiintyneelle Kavkaz Centerille tilanteessa, jossa Doku Umarov ja Movladi Udugov (Мовлади Саидарбиевич Удугов) ovat riitautuneet. Tuo riita merkitsee Kavkaz Centerin arvovallan romahdusta. Kilpailijat ottavat sen paikan. Tässä tilanteessa Kavkaz Center ei kestä suomalaisia paljastuksia, joiden tähden sen toiminta alkaa muodostua hyvin ahtaaksi poliittisesti ja oikeudellisesti.


Mainittakoon varmuudeksi, että minä en ota osaa millään tavalla noiden operaatioiden toteuttamiseen tai suunnitteluun, sillä olen vain ihmisoikeusaktivisti, joka kerää kaikkea saatavaa tietoa terrorismin tuhoamiseksi Suomesta ja maailmasta.


- - - -

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)

Kirkkoherra miettii tulevaisuutta toivoa täynnä

Yllättävän moni ihminen on tänään soittanut ja kysynyt jaksamista. Tämä on ihmetyttänyt, vaikka tehnyt toki mieleni iloiseksi. Blogissani on ollut tänään tämän kirjoituksen julkaisemiseen mennessä jo 2000 lukijaa. Kaikki eivät ole kuitenkaan soittaneet.

En koe mitään erityistä henkistä stressiä. Itse asiassa olin yllättynyt, kun kuulin muiden ihmisten huolestumisen. Minulle riittää hyvin se, että tosiasioiden kuvaus rakennetaan reaalielämän faktojen varaan, minkä jälkeen tehdään oikeudellinen arvio. Jos joku moittii minua rikolliseksi, silloin on oikein hyvä, että kapituli pyytää poliisitutkimusta, koska minähän voisin pyytää sitä tutkimusta tuollaisten moitteiden tähden.

En todellakaan tiedä toimeentulon kannalta mitään selviytymisstrategiaa, jos menettäisin pappisvirkani edes hetkeksi. Minulla ei ole yhtään rahaa säästössä eikä ole yhtään omaisuutta, vaan pelkästään velkoja. Ilman toimeentuloa velat jäisivät maksamatta. En koe sellaistakaan mahdollisuutta epätoivoisena tuhona. Ylipäätänsä elämää ja tulevaisuutta ei pidä lähtökohtaisest pelätä.

Informaatioteknologian opinnoissa eräs opettajani totesi psykologisen kuvan jälkeen, että voin olla aika pelottava ihminen, koska minua on lähes mahdoton lannistaa. Haluan aina löytää uutta iloa ja tarkoitusta elämää, vaikka vanhat tehtävät olisivat kadonneet. (jätin nuo IT-opinnot ammattikorkeakoulussa kesken noin 150 opintopisteen jälkeen, koska työkiireiltä ei ollut aikaa). Pari päivää sitten kävin luvattomasti "silmäilemässä" mitä kauheaa minusta taas kirjoitetaan eräässä blogissa: siellä pohdittiin kasvojeni kuolleita ilmeitä, laihtuneita poskia, elettömyyttä, mahdollista hidastunutta puhetta. Tämä kävi lähes huumorista, kun he epäilivät jo henkisen romahdukseni lähestyvän. Ihanko totta tuollainen tai tällainen ahdistaisi ihmistä romahdukseen saakka? Onneksi on kuitenkin niin, että nuo jäävät toisten ihmisten väitteiksi. Ne eivät ole Jumalan sanaa.

Eräs tärkeä menestyksen avain on siinä, ettei suostu sisäisesti johonkin "löysään hirteen", jossa ikään kuin pelätään etukäteen tulevaisuutta, jota ei kuitenkaan vielä ole. Täytyy elää nykyisessä maailmassa, mikä on reaaliteetti: tänään olen kärsinyt vähän kipeästä kurkusta enkä ole käynyt juoksulenkillä, mutta vapaapäivä on ollut rentoa ja löysä. Luin yhden tutkimusraportin, jonka oli julkaissut Venäjän strategisen tutkimuksen instituutti Moskovassa 2009. Johan Bäckman toi tämän julkaisun jo melko kauan aikaa sitten lahjana minulle: А.В. Манойло, Психологические операции в современных международных конфликтах. Olin seurannut argumentoinnin kehittelyä jo ennen julkaisun valmistumista, joten nyt oli ihana lukea valmis tuotos, jonka toki sain jo kauan sitten. Todellinen maailma tarkoittaa myös, että söin tänään hyvää makaronilaatikkoa. Ylipäätänsä mikään löysä tai muu hirsi ei ahdista kaulaani: elän todellisessa tässä hetkessä vatsa kylläisenä.

Psykologisesti katsoen isän ja äidin ilo omasta lapsestaan on ollut varma sellainen voimavara, joka luo perusluottamuksen yhä edelleen keski-ikäisenä miehenä, kun ajattelen omaa tulevaisuuttani. Toinen yhtä tärkeä asia on kristillinen usko, jota kuvaa hyvin Pohjan Pyhän Marian kirkon vihkiristi vuodelta 1480 jKr. Tämä vihkiristi on ympyrän sisällä, ympyrä kuvaa Jumalan iankaikkisuutta ja kestävyyttä. Vihkiristi on jaettu neljään osaan, mikä luultavasti ilmaisee kaikkia ilmansuuntia: Jumala on tuki, turva ja toivo ihan mihin tahansa ihminen joutui. Muistettakoon, että kirkko eli vaikeissa oloissa 1300- ja 1400 -luvuilla. Pohjan hirsikirkko oli tuhoutunut tulipalossa 1300-luvun lopulla. Euroopan väestä oli liki puolet kuollut mustaan surmaan. Eurooppa oli myös rauhaton alue. Näihin oikeisiin tuskiin nähden muutama kantelukirjelmä ei ole yhtään mitään merkityksessään. Jeesus sanoi kaste- ja lähetyskäskyssä, että Hän on kaikki päivät meidän kanssamme maailmaan loppuun asti. Tuo ajatus on ollut minulle erityisen suuri voimavara myös silloin 2000-luvun alussa, kun Pietarissa opiskelin taloutta ja venäjänkieltä (välihuomautus: taas tänään Kavkaz Center muisti minua artikkelissaan ja otaksui, että venäläinen vaimoni kääntäisi venäläisiä tekstejä minulle suomeksi; näyttää siltä, että KC ei todellakaan tiedä, että puhun kotioloissa venäjää ja luen venäläisten sanomalehtien jutut venäjäksi, vaikka en julkisesti puhu venäjäksi mediakonferensseissa. Olen jopa pitänyt pari kertaa saarnan venäjäksi ihan ilman paperia ex tempora, kun paikalla oli yllättäen venäläisiä. Toimin myös vuoden venäläisessä firmassa konsulttina ja pari vuotta Pietarissa toimittajana). Kun asuin Pietarissa 2002-2004, niin monesti muistin yksinäisyydessä sitä, että toivoa ei tarvitse menettää, vaikka itse en tiedä mitään tulevaisuudestani (vaimo oli usein Suomessa).

Kaiken keskellä olen utelias, mitä Jumala tahtoo nyt antaa ja mihin viedä. Joskus kymmenen vuotta sitten olisin säikkynyt täydellistä köyhyyttä eri tavalla kuin nyt, mutta nyt elämä on Jumalan varassa mahdollisuus. Se toki hiukan harmittaa, että en noudattanut tutun juristin George Pailen neuvoa ja tullut hänelle töihin, kun hän tarjosi töitä sillä ehdolla, että lähtisin lukemaan oikeustiedettä. En tahtonut aloittaa lukemista pääsykokeita varten. Tuskin olisin edes päässyt oikeustieteelliseen tiedekuntaan.

Saan koko ajan pyyntöjä erilaisten lehtiartikkeleiden kirjoittamiseksi. Olen toistaiseksi päätynyt siihen, että teen ainoastaan vapaaehtoistyötä Venäjän kauppatie -lehden hyväksi. Muita artikkeleita en ennätä kirjoittaa. On syytä muistaa, että pikkuseurakunnassa kirkkoherralla on hyvin ratkaiseva vaikutus talous- ja toimintasuunnitelman laatimisessa seuraavalle vuodelle sekä myös seurakuntavaalien suunnittelussa. Nämä vievät kohtuullisesti aikaa lähiviikkoina.

Kaksi suomalaista puoluetta on pyytänyt myös eduskuntavaaleihin ehdokkaaksi. Minä korostan suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan arvoa ja merkittävyyttä siten, että emme tuhoaisi Suomea kaikenlaisen EU-hömpän avulla. Hyvään Suomeen kuuluu myös hyvät talouspoliittiset ja ulkopoliittiset suhteet lähinaapureihin. Tuolla seikalla on tärkeä merkitys sekä aidon työläisen, valkokaulustyöläisen että yrittäjän kannalta: nämä eivät tarvitse huonosti hoidettua ulkopolitiikkaa! En ole NATO-ihmisiä. Emme tarvitse myöskään terrorismin uhkaa Suomeen, joten tässä asiassa olen vastuullisen maahanmuuttopolitiikan kannalla. Päätän joskus ensi vuoden alussa, lähdenkö eduskuntavaaleihin vai en.
- - - -

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)

Tiesitkö terrorismista –monistetta jaetaan Helsingin asematunnelissa klo 16-19 torstaina 30.9.2010

Tiesitkö terrorismista –monistetta jaetaan Helsingin asematunnelissa klo 16-19 torstaina 30.9.2010. Yleisön ja toimittajien kysymyksiin vastataan myös asian johdosta (Iltalehden toimittajalle ei vastata mitään eikä toivota paikalle).


Torstaina 30.9.2010 on kello 10.00 kulunut myös 7 päivää siitä kuoleman uhkauksesta, jonka Timur Hashiev välitti Doku Umarovin puolesta: Molarilla olisi 7 päivää aikaa vetäytyä kamppailusta Kavkaz Centerin kanssa.

Tervetuloa avustajaksi jakamisessa!

Asiasta on ilmoittanut tänään Suomi-Kaukasia ystävyysseura.
- - - -

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)

Espoon hiippakunnan tuomiokapituli menetteli aivan oikein

Tänään Kari Ventä soitti minulle ja kysyi, olenko saanut sähköpostia. En ollut vielä lukenut sähköpostia, koska en ole aina internetissä. Ventä kertoi ennen lehdistötiedotteen julkistamista, että Espoon tuomiokapituli on päättänyt saattaa poliisin tutkittavaksi kantelijoiden väitteet, joiden mukaan olisin syyllistynyt rikoksiin (ks. oma vastaukseni kanteluihin, jotka ovat tiedossani). Kiinnitän huomiota lehdistötiedotteen älykkääseen muotoiluun, jossa tuomiokapituli ei väitä mitään, vaan pyytää selvitystä väitteiden johdosta.


Kerroin puhelimessa, että pidän ratkaisua täysin oikeana. Itse asiassa pidin erittäin viisaana ratkaisuna ja tunsin sen vuoksi paljon mielihyvää. Poliisilla on toimintakykyä ja kokemusta mainittujen asioiden selvittämiseksi. Myös kirkon oma sisäinen tutkimus voisi herättää epäluuloa, tulipa tulos puoleen tai toiseen. Siksi on aivan viisas ratkaisu, että ulkopuolinen instituutio poliisi tutkii asian epäselvyyksien välttämiseksi. Ratkaisu on myös tuomiokapitulille tukeva selkänoja sitäkin mahdotonta vaihtoehtoa vastaan, että meikäläinen ylenmääräisen lempeä ja alistuva kirkkoherra protestoisi syntyvää ratkaisua vastaan.

Kävin vain vähän ennen kyseistä Ventän puhelinsoittoa Malmin poliisilla, jonne jätin rikosilmoituksen laittomasta uhkauksesta minua vastaan, jonka sain eilen sähköpostissa. Liitin myös rikosilmoitukseen nettitiedot ko. sähköpostin liikenteestä Puolan kautta minulle. Ymmärrän, ettei poliisi voi toimia kovin tehokkaasti asiassa, mutta se on kuitenkin hyvä dokumentoida. Ehkä toisenlaiset toimenpiteet ovat asian muuta seuraamista varten tärkeämmät.

Yritän tasapainoilla kahden välillä: haluan säilyttää demokraattisen yhteiskunnan ilmaisuvapauden, mutta haluan myös kansainvälisesti tunnettujen terroristien äänenkannattajien ja näiden hyväksi erilaisten toimintaa tukevien instrumenttien sulkemista Suomessa. Edellisestä menettelystä joudun maksamaan liian kallista hintaa, koska uhanalaiseksi joutuminen ei ole mielihaluni. Niin keskustelin myös poliisin kanssa. Matalampi profiili voi näyttää ainakin väliaikaisesti riemuvoitolta terroristeille, jotka jatkavat pelon avulla äänekästä toimintaansa, mutta saavat vastustajansa hiljaisiksi. Huhtikuun 2010 alusta alkaen olen esittänyt vaatimuksen, että Kavkaz Center poistaa valheellisen tekstin (tekstit) minusta. Noiden tekstien mukaan olisin kgb-agentti, joka toimisi pariisilaisen kgb-upseerin Tatjana Massin ja Venäjän suurlähetystön alaisuudessa toteuttaen suunnitelmaa, jonka mukaan Mikael Storsjö tulisi surmata. Mielestäni tuollaisen viestinnän välittäminen ei ole vain loukkaavaa, vaan myös asettaa minut ja ystäväni hengenvaaralliseen maineeseen tiettyjen terroristihenkisten kiihkoilijoiden tähden. Sitä paitsi Tatjana Mass on loistava uskovainen toimittaja, ei mikään upseeri. Myös Venäjän suurlähetystö Helsingissä ei ole mikään terroristiorganisaatio, vaan Venäjän Federaation valtiollinen elin, joka toimii tunnollisesti lakien ja asetusten mukaisesti edistäen maittemme hyviä suhteita. Jos olisin saanut huhtikuussa 2010 poistettua leimaavat tekstit terroristihenkiseltä sivustolta, silloin en olisi ”ymmärtänyt” kamppailla asian kanssa näin korkealla profiililla. Kaiken lisäksi Kavkaz Centerin nuo hirvittävät terroristihenkiset tekstit ovat levinneet Hizbollahia ja Al Qaidaa ihannoiville suljetuille sivustoille Lähi-idässä. Tänään olemme siis tilanteessa, jossa en tiedä toimintastrategiaa tai –taktiikkaa tulevaisuutta varten kamppailussani rauhallisemman väkivallattoman maailman puolesta, jossa ei olisi Kaukasian emiirikunta-, Al Qaida- tai Hizbollah- kaltaisia terroristijärjestöjä tai vastaavia.

Tuhotkaa Iltalehti!

Iltalehti on käsittämätön epärehellisyydessään. Siinä kirjoitetaan ikään kuin olisin "katunut" jotakin tappovideota, jonka olisin sanonut toimittajia vastaan. Iltalehti kirjoittaa ikään kuin Kavkaz Center oli uhrien puolella sananvapauden nimissä. Jälleen Iltalehti kirjoittaa ikään kuin olisin suunnitellut "tappamista".

En ole puhunut mistään "katumuksesta", vaan puhelinsoiton tähden epäonnistuneen videon korjaamisesta sellaiseksi, ettei se herättäisi kuulijoissa väärinymmärystä. Poistin epäonnistuneen videon jo muutaman tunnin kuluttua blogistani joka oli tuona aikana suljettu eikä Youtuben video ollut koskaan avoimesti ideksoituva. Sitä vastoin Mikael Storsjö latasi poistamani videon YouTubeen avoimeksi videoksi, nimesi sen uudestaan ja alkoi tehokkaan levityksen.

Haluan Iltalehden toimittajan tuhoa siinä samassa merkityksessä kuin mainitussa videossa lausuin. Ilmestyskirjan 19 luku ja Jesajan kirjan 11 luku kuvaavat, kuinka Jumala sanallaan tuhoaa vastustajat. Tuossa ja vain tuossa merkityksessä olen sanonut tuhoamisen puolesta, en koskaan "tappamisen" puolesta, vaikka Iltalehti taas upottaa sanat suuhuni. Tuhotkaa Iltalehti: Älkää ostako ikinä Iltalehteä, Iltasanomat ovat aina huomattavasti vastuullisempi iltapäivälehtenä!

Tuhotkaa Iltalehden toimittajat pilkkanaurulla ja halveksunnalla sekä kaikenlaisella sananvapauden mukaisella kritiikillä! Jos jotakin "tappamista" olisin edes ajatellut, en olisi julkaissut videota ylipäätänsä enkä olisi puhunut suomeksi, vaan olisin mennyt asiansa osaavien ihmisten luo ja puhunut vierailla kielillä (esim. venäjäksi). Sanan miekalla tuhoaminen raamatullisen retoriikan mukaisesti oli sitä vastoin tarkoitusperäni ja juuri siksi julkaisin videoni suomeksi, vaikka toki poistin epäonnistuneen lataukseni. Muut levittävät sitä minun puolestani. Tuhotkaa nuo tyhmät toimittajat myös Iltalehdessä, ei enää vain Kavkaz Centerillä: älkää ostako enää Iltalehteä!


- - - -

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)

torstai 23. syyskuuta 2010

Dokka Umarov sent me a death threat by email

Maybe now it would be very right time that Mikael Storsjö would be a good gentleman and find contact with the editor of Kavkaz Center, because this kind of information is not fair?Тимур Хашиев:
Советуем вам прекратить свою деятельность направленную против Кавказ Центра.
Есле вы не одумаетесь, то мы отрежем тебе голову и всей твоей семье.
7 дней тебе на раздумье.
Докка Умаров


Suomennos:

Timur Hashiev:
Me neuvomme sinua lopettamaan toimintasi Kavkaz Centeriä vastaan.
Jos et tule järkiisi, niin me katkaisemme sinun ja koko perheesi pään.
7 päivää aikaa harkintaa varten.
Dokka Umarov


Timur Hashiev:
We advise you to stop your activities against Kavkaz Center.
Unless you come to your senses, we will cut off your head and those of
your whole family.
You have 7 days to consider.
Dokka Umarov


Eräs ystäväni avusti hiukan paljastuksissa ja havaitsi, että Hotmail kertoo alkuperäisen lähettäjän: X-Originating-IP: [80.239.243.10] Tuo viesti välittyi minulle Puolasta: http://www.ip2location.com/80.239.243.10. Tuossa osoitteessa on Opera webbiselaimen välityspalvelin, joka pienentää kuvat puhelinkäyttöä varten. Vuoristossa käytetään älypuhelimia…
Eräs samanniminen henkilö Timur Hashiev, joka myös litteroi samalla tavalla kyrillisistä kirjaimista latinalaisiksi kirjaimiksi nimensä, tunnetaan kuvista ja teksteistä ase kädessä. Blogin nuori poikanen ei näytä asekuvasta huolimatta väkivaltaiselta, vaan hänen ystävänään on tunnetussa mail.ru -blogissa lähinnä iso joukko kauniita venäläisiä naisia. Yksi asepelle on myös hänen ystävänään. Mikään ei viittaa terrorismiin tai Doku Umaroviin. Saman niminen henkilö voidaan löytää myös Kaukasian joistakin tapahtumista, jos oikein etsimällä etsii tietoja hänestä, mutta suurelle yleisölle hän on täysin tuntematon. Näistä tapahtumista on kerrottu vain joissakin pienissä venäläisissä jutuissa. Lisäksi tämä nimi tavataan eräältä Putinia vastustavalla listalla. En voi sanoa, että kuka olisi se henkilö, vaikka mielenkiintoisesti ehdokkaita olisi tarjolla. Ehkä hän ei ole enää Venäjällä, vaan jo Puolassa.

Kirkkoherra Juha Molari on tehnyt rikosilmoituksen Doku Umarovia ja Timur Hashieviä vastaan Helsingissä. Suojelupoliisin ja Keskusrikospoliisin mukaan he eivät voi tehdä asiassa yhtään mitään, vaan asia etenee tutkintapyynnön kautta.

- - - -

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)

keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Elämme pirullisen petomaista aikaa – Ilmestyskirjan monista selityksistä 22.9.2010


Apokalyptiikka on kirjallinen laji, jonka puitteissa lopunajallisia ajatuksia ilmaistaan. Uskonnossa ilmaistaan kiinnostusta monenlaisiin paikkoihin, yhtä hyvin maailman loppuun kuin tuonpuoleiseen. Varhaisessa juutalaisuudessa ja kristinuskon alkuvuosisatoina oli runsaasti apokalyptistä kirjallisuutta, ainakin siihen nähden mikä on nykyään vallitsevan valtakirkon elämäntapa ja ilmaisu. Uuden testamentin Ilmestyskirjan nimi tulee kirjan ensimmäisestä jakeesta, jossa kerrotaan ”Jeesuksen Kristuksen ilmestys, jonka Jumala antoi”. Apokalyptiikan näkijät ja kirjoittajat kokivat itsensä profeettojen seuraajiksi, mutta toiminnassa ja sisällössä oli myös merkittäviä eroja. Uuden testamentin Ilmestyskirja ei ole pseudonyymiteos, vaan Johannes kirjoittaa siihen oman nimensä (1:1, 4, 9; 22.8). Hän ei suinkaan kätke itseään piiloon. Johannes oli selvästikin näkijä. Useimmiten tutkimuksissa lähdetään siitä, että apokalyptisessa draamassa oli kyse myös Rooman imperiumista.
Ilmestyskirja syntyi Domitianuksen ajan ahdistuksen heijastuksena
Varhaisimman tradition mukaan, erityisesti Irenaeuksen, Ilmestyskirja kirjoitettiin Domitianuksen valtakauden lopulla (hallitsi 81-96 jKr.; kirjoitusaika tarkemmin ilmeisesti 90-95 jKr.). Ilmestyskirja itse viittaa Aasian provinsseihin, jossa oli kristittyjen vakavia vainoja. Tällaisia kohtia on Ilmestyskirjassa useita: Ilm. 2:10, 13, 6:9, 3:10. Domitianusta ennen ei Imperiumin valtiouskonto asettunut suoraan kristittyjä vastaan. Neron hullut toimet Roomassa kristittyjä vastaa eivät koskeneet keisarillista kulttuuria. Valitettavasti Ilmestyskirjan 13 ja 17 lukujen perusteella ei voi laskea, mikä Rooman keisari hallitsi Ilmestyskirjan kirjoittamisen aikaan. Joidenkin mukaan Johannes alkoi vihamielisten keisarien laskemisen Caligulasta samaan tapaa kuin eräät muutkin ilmestyskirjat. Ilmestyskirjan Johannes on samaistettu jo toisen vuosisadan alkupuolella apostoli Johanneskseen, Sebedeuksen poikaan. Myös Klemens Aleksandrialainen kutsui kirjoittajaa ”Apostoli Johannekseksi”. Markion kiisti Ilmestyskirjan, koska koki sen liian ”juutalaiseksi”. Sittemmin Ilmestyskirjan arvoa on kiistetty myös kiliasmiin liittyvien syytösten perusteella. Sebedeuksen poikaan liittyvä yhteys ei ole vakuuttava, koska Ilmestyskirjan kirjoittaja kertoo (Ilm. 18:20, 21:14) apostoleista henkilöinä, joihin hän ei itse lukeudu. Mutta kirjoittaja oli kuitenkin juutalaiskristitty profeetta, jonka nimi oli Johannes. Papias mainitsee ”presbyteeri” Johanneksen Vähästä Aasiasta. Tämä kirjoittaja on useimmiten kuitenkin liitetty 2. ja 3 Johanneksen kirjeen kirjoittajaan.

Ilmestyskirja voidaan sijoittaa ilmeisemmin tiettyyn aikakauteen, mutta sitä ei pidä tyhjentää vain noiden ahdistusten heijastumaksi. Ahdistus ja usko ovat kietoutuneet Ilmestyskirjassa toisiinsa: ahdistusten kuvauksista huolimatta Ilmestyskirjassa on toivo Herran voitosta. Saatanalliset voimat eivät saavuta lopullista voittoa. Domitianuksen aikana ei tullut viimeinen päivä, eikä ole tullut vieläkään. Vanha kirkko ei kuitenkaan poistanut Ilmestyskirjaa pyhistä kirjoituksista, vaan siirsi uskomuksen ahdistuksessa kestävästä uskosta ja Jumalan viimeisestä voitosta saatanallisia voimia vastaan omaan aikaansa ja tulevaisuuteen. Tämän siirron myötä ei kuitenkaan pyrkimyksenä ollut jokaisen Ilmestyskirjan detaljin muuttaminen allegoriseksi tai salakirjoitukseksi tulevaisuuden yksityiskohdista.

Ilmestyskirjasta akateemisia tutkimuksia

Suomessa on oikeastaan vain yksi ainoa vakavasti otettava kirja Ilmestyskirjasta: Anssi Simojoki kirjoitti vuonna 1997 väitöskirjansa Apocalypse interpreted. Simojoki havaitsi, kuinka paljon populaarikristilliset Ilmestyskirjan pohjalta nousseet viimeisten aikojen opit poikkesivat akateemisten tutkijoiden käyttämästä selityksestä. Simojoen esittelee kirjoittajia, joista monet ennustavat tulevia sotia Israelissa, Neuvostovallan hyökkäyksiä ja ydinsotaa idässä. Ydinsotaa odotettiin ja pelättiin Israelin ja Neuvostoliiton välillä.


Minna Roisko kirjoitti keväällä 2009 Joensuun yliopistossa hyväksytyn Pro Gradu –opinnäytetyön Ilmestyskirjan tulkinnasta: Surma suun miekasta? Tutkielma Ilmestyskirjan kielikuvan ja kuvakielen tulkinnasta. Roisko viittaa osuvasti siihen Brownin havaintoon, miten ”pedon luvun on uskottu tarkoittavan Hitleriä, Stalinia, paavia ja Saddam Husseinia. Ilmestyskirjan tapahtumia taas on yhdistetty esimerkiksi kommunistiseen vallankumoukseen, atomipommiin ja Israelin valtion perustamiseen. 1800- ja 1900-luvuilla Ilmestyskirjan perusteella on laskettu tarkkoja päiväyksiä maailmanlopulle”. Opinnäytetyön kirjoittaja etsi vastausta kysymykseen, mitä Johannes tarkoittaa kuvauksella viimeisestä taistelusta ja suusta lähtevästä miekasta (Ilm. 19:11–21) ja ennen kaikkea, miksi hän esittää tämän kuvan. Roisko kuvaa ilmestyskirjamaista vastustajien tuhoamista opinnäytetyön sivulla 7-8: ”Ilmestyskirjan jakeissa 19:11–21 Johannes mainitsee vain yhden aseen: Kristuksen suusta lähtevän miekan. Kuvakieltä käyttämällä Johannes ilmentää, ettei hän kuvaa tavanomaista taistelua, vaan Jumalan täydellistä voittoa pahasta. Kristus ei tarvitse vihollistensa tuhoamiseen maallisia aseita eikä apujoukkoja, vaan hänen suustaan lähtevä miekka riittää vastustajiensa tuhoamiseen. - - - Suun miekka -kielikuva viittaa mahdollisesti Jesajan kirjan jakeeseen 11:4, jossa Herra lyö väkivaltaisia sanansa sauvalla ja surmaa väärintekijät huultensa henkäyksellä. Heprealaiskirjeen jakeessa 4:12 sanotaan, että Jumalan sana on terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka. Näissä kohdissa miekka on kielikuva tuomitsemiselle”. Roisko kiteyttää ajatuksensa tutkimuksen lopussa: ”Kaikkina aikoina kristityt ovat kääntyneet ilmestyskirjan näkyjen ja symbolien puoleen ilmaistakseen perimmäisiä toiveitaan ja pelkojaan.369 Sen mielikuvituksellisilta näyttävien kuvien arvoa ei voi arvioida totuuden korrespondenssiteorian avulla, vaan pelkästään arvioimalla niitä tekoja ja arvoja, joita ne tukevat” (s. 78)

Ilmestyskirjan kansankirkollisen inflaation täyttäjinä amerikkalaiset selitykset

Pääasiallisesti Suomessa on kansankirkon papisto jättänyt vähemmälle huomiolle Ilmestyskirjan tulkinnoissaan (niin kuin koko muunkin Raamatun). Osittain syynä on, ettei raamattuteologinen syventyneisyys ole suomalaisen papiston vahvuuksia. Martti Luther ohjasi syntyvää luterilaista kirkkoa kyseenalaistamaan Ilmestyskirjan painoarvon moittiessaan teosta. Lopulta vastenmielisyyttä ovat lisänneet myös moninaiset villit selitykset, jotka ovat läpeensä epäonnistuneet.

Kansankirkolliselle vaikenemiselle vaihtoehtoisia selityksiä on ollut valitettavan runsaasti tarjolla. Näihin selityksiin ovat sitten tarttuneet seurakuntalaiset, jotka ovat etsineet jotakin opastusta vaikeaan kirjoitukseen, kun eivät ole saaneet riittävää opastusta luterilaisen kirkon sisällä. Eräs tunnetuimmista villityksistä on ollut amerikkalaisen evankelistan Hal Lindseyn (s. 1929) selitykset. Linsey väitti seurakunnan ylösoton tulevan, kun Israelille tehdään petollinen rauhanliitto. Hän uskoi Neuvostoliiton ja USA:n välisen sodan syttymiseen. Suomessa amerikkalaista poliittista propagandakirjallisuutta levittävä Kuva ja Sana on kustantanut Lindseyn kirjoja. Muista itsekin lukeneeni jo 1970-luvulla tai 1980-luvun alussa Lindseyn kaksi teosta: Maa – entinen suuri planeetta (The Late, Great Planet Earth, maailmalla myytiin yli 35 miljoonaa kappaletta!) sekä Saatana elää ja ovi hyvin maa planeetalla. Lindseyn mukaan Neuvostoliitto oli hyvin saatanallinen valtio, mistä todisti okkultistiset tutkimukset NL:ssa. Lindsey näki vahvistuvan EU:n Antikristuksen tulemien merkkinä. Juuri missään asiassa en ole samaa mieltä kuin tämä epäonnistunut profeetta, jonka aiempien kirjojen mukaan jonkinlaisen maailmanlopun piti tulla vuonna 1988. Muistan tämän vuoden hyvin, mutta en muista mitään maailman loppua. Tällä hetkellä Lindsey keskittyy entistä tiiviimmin maailman poliittisen tilanteen seuraamiseen. Yhtä mieltä olen hänen kanssaan terrorismin huolesta, jonka Lindsey näkee ilmestyskirjamaisena pahuutena. Hän linkittääkin kotisivuiltaan ikään kuin Ilmestyskijran selityksen osana New York Times –sanomalehteen, joka kertoi mm. eilen 21.9.2010 Al-Qaidan militanteista toimista Jemenissä.

Lindsey liittää linkin myös Debkan tuoreeseen uutiseen: Ranskan poliisin ja turvallisuuspalvelujen komentaja Frederic Pechenard antoi tänään 22.9.2010 varoituksen ”vakavien todisteiden valossa”, että terroristihyökkäyksen vaara on tällä hetkellä kohonnut vakavasti Euroopan liikenteen solmukohdissa, mutta erityisesti Lontoossa, Amsterdamissa, Moskovassa, Berliinissä ja Roomassa. Pechenard viittaa Ranskan tiedustelupalvelun, Algerian tiedustelupalvelun DGDS, Algerian sotilastiedustelun, Marokon DST:n ja Yhdysvaltojen AFRICOM:in tietoihin, että Al Qaida on lähettänyt useita Algerian jihadistisiksi itsemurhaterroristiksi koulutettua naista Eurooppaan brutaalien tekojen suorittamiseen. Pariisissa pelko kohdistuu Gare du Nord –asemalle. Al Qaida on saanut lisää taistelijoita arabimaiden taistelijoista, jotka ovat vetäytyneet Afganistanista ja Pakistanista.

Venäjällä pikkuseurakuntien tulkinnoissa Ilmestyskirjan paha on Amerikka ja Kristus-lapsen synnyttäjä on Venäjä

Venäjällä valtakirkkojen papisto tulkitsee Ilmestyskirjaa hyvin samalla tavalla kuin Suomessakin akateemisissa yhteyksissä. Ilmestyskirjan ajoitus otetaan huomioon, kielen erityisluonne ei unohdu.

Niin kuin Suomessa myös Venäjällä akateemisen raamattutuntemuksen tyhjyys täytyy poliittisilla fantasioilla, jotka upotetaan selityksiin. Venäjällä vapaissa suunnissa ilmestyskirjamainen paha selitetään Euroopan Unioniksi tai Yhdysvalloiksi. Filosofian tohtori, akateemikko Leonid Maslov hämmensi uskonnollisilla näyillään 2000-luvun alkupuolella: Hän uskoi, että Venäjän lopunajallinen tehtävä on uudestisyntyä valtioiden etujoukoksi ja saavuttaa henkinen ylivoima maailmassa.

Ilmestyskirjan lukuja 10 ja 11 saatetaan selittää suoranaisesti ”profetiaksi Yhdysvalloista”. Näin menettelee venäläinen ”adventisti”: Hän vastaa omaan kysymykseensä: ”Miksikö tämä peto olisi Yhdysvallat? Koska vain yksi valta on riittävä siihen. Vain yksi suurvalta on sellainen. Tämän pedon valta on maailmanlaajuinen. Tämä tieto luonnehtii selittäjän mukaan Yhdysvaltoja. Myös pedon ulkonäkö vaikuttaa venäläisen selittäjän mukaan Yhdysvalloilta: kuin karitsa, viaton rauhaa rakastava eläin, mutta kuitenkin peto, joka nousee maasta. Ensi silmäyksellä viaton karitsa, Kristuksen kaltainen”.


Toinen raamatunselittäjä pohtii, mitä Ilmestyskirja ilmaus ”vaimon pakenemisesta erämaahan” saattaisi merkitä. Tulkinnan mukaan lapsen syntymä tarkoittaa epäilemättä Jeesusta Kristusta, jota lohikäärme-saatana tahtoo vastustaa. Lohikäärme ”syöksi suustaan vettä kuin virta vaimon jälkeen, saattaen vaimon virran vietäväksi” (Ilm. 12:15) tarkoittaa venäläisen selittäjän mukaan saatanallista propagandaa, ideologista indoktrinaatiota. Ideologisen propagandan viemäksi joutunut vaimo on allegoria maasta, johon vauva syntyy. Hän muistuttaa että 8.12.2000 Venäjän duuma hyväksyi lain valtion symboleista, jolloin Venäjä sai vaakunan kaksipäisestä kotkasta. Sen vuoksi Ilmestyskirjan väite naiselle annetusta suuren kotkan kahdesta siivestä viittaa Venäjään. Ilmestyskirjan vaimo tukeutuu Venäjään. Venäjän vaakuna on kaksipäinen vaakuna. Venäjän on suurin maa, jolla on suuret potentiaalit.

Ilmestysirjan mukaan ”nainen pakeni autiomaahan” tietyksi määräajaksi (Ilm. 12:14), eli 42 kuukauden ajaksi. Em. selityksen mukaan Venjän talous ja valtio ovat tuolloin romahtamaisillaan, ihmiset köyhyyden partaalla. Millaista ideologiaa Jumala haluaa suojella vaimon – Venäjän avulla? Raamatun selittäjä panottaa: Muistakaamme Venäjän historiaa ja verratkaamme muiden maiden kehittymiseen. Venäjä ei elä kapitalismissa toisin kuin muut kehittyneet valtiot. Jumala päätti suojata Venäjän kapitalismilta, keitaaksi maailmaan, vailla kapitalismin ideologiaa. Kaikki muut maat saivat mahdollisuuden antautua kapitalismiin jo paljon aiemmin. Iso-Britannia jo vuonna 1648. Miksi kapitalismi on sietämätön Jumalalle? Kapitalismi turmelee ihmisen sielun. Omaisuudesta tulee ainoa mittapuu, rikkaudesta syy jopa jumalanpalvelukseen. Valehtelusta tulee keino menestyä tuomioistuimessa. Rikkautta pidetään puhtautena. Loistokkaat vaatteet antavat arvokkuutta. Raha on kaikki: valtaa ja vaurautta, itsenäisyyttä, toisen kunnioittamista, terveyttä. Kouluikäiset lapset opetetaan ansaitsemaan rahaa. Nämä rikkaat ihmiset ovat kansallisia sankareita, monet ovat ylpeitä heistä, sanomalehdet, aikakauslehdet ja televisio näyttävät heitä. Saatanan ideologia on alaston materialismi. Kapitalismin muodostumista voi auttaa viljelemällä ideologiaa ns. länsimaisia arvoja. Tämä on juuri Venäjää kohtaavasta uhkasta. Kuluttamisen epidemia on alkanut Venäjän kahdesta metropolista. Murhat, huumeet, AIDS, petokset ovat yleistyneet. Nämä ovat vain murto-osa niistä kaikista kauheuksista, joita tarkoitamme ”länsimaisilla arvoilla”. Millaisia elokuvia katsomme, mitä kirjoja luemme, mitä lehtiä valitsemme? Itse kukin on muodostunut primitiiviseksi kuluttajaksi. Ei ole epäilystäkään siitä, että lohikäärme hyökkäsi vaimoa vastaan ja tämä vaimo on Venäjä. Käärme syöksi suustaan vettä kuin virran, koska tahtoo levittää eläimellisen ideologian Venäjälle. Kuluttamisen vimman ohessa opiskelijoista tulee narkomaaneja, tšetšeenikapinalliset ja oligarkit työskentelevät objektiivisesti katsottujen pedon tavoin. Venäläiset eivät enemmistönä anna periksi julmalle ideologialle. Raamatun mukaan maa nielaisi lohikäärmeen syöksemän veden. Venäjän iso alue suojaa venäläisiä sen ulkoisilta uhkilta. Tilanne on aivan toinen Latviassa, jossa sikamaisen uskonnon avulla voidaan toteuttaa täydellinen propaganda – indoktrinaatio - väestöä vastaan. Ilmestyskirjan mukaan peto nousi merestä, kansojen joukosta, sillä oli seitsemän päätä (Ilm. 13:1), mikä tarkoittaa venäläisen tulkinta-ajatuksen mukaan ”Suurta seitsemää”, johtavaa seitsemään teollisuusmaata maailmassa, G 7: Yhdysvallat, Kanada, Iso-Britannia, Saksa, Ranska, Italia ja Japani. Venäjä on koko ajan tässä ulkopuolinen, ”kahdeksas”. Tulkitsija näkee kymmenessä sarvessa Naton. Ilmestyskirjan meri-teema viittaa myös Pohjois-Atlantin liittoon (Natoon), jolla on pirullinen lopunajallinen rooli ihmiskunnan historiassa.

Ukrainan progressiivinen sosialistinen puolue ilmoitti vuonna 2007 Victor Eaglen Las Vegasista lähettämän Ilmestyskirjasta johtaman varoituksen, jonka mukaan amerikkalainen imperiumi on joutunut sosiaaliseen, taloudelliseen ja poliittiseen umpikujaan. USA ei voi enää edes teeskennellä tyrkyttäessään vapautta, demokratiaa ja hyvinvointia maailmalle, kun siellä on itsellä nämä ongelmat. Ilmestyskirjan toinen peto (Ilm. 13:2-8) pääsi valtaan ja tuhosi maailmaa. Yhdysvallat ovat juuri tämä peto, tekee johtopäätöksensä Las Vegasin mies kirjeessään Ukrainan sosialisteille.
- - - -

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)

Al Qaidaa ihailevat suljetut web-sivustot välittävät murhanhimoisia kuvauksia muutamista suomalaisnimistä

Keväällä 2010 Abdullah Tammi soitti Mikael Storsjölle. Ymmärtääkseni keskustelu meni sen suuntaisesti, että Mikael ilmoitti liikkuvansa niin korkeammissa piireissä ettei Abdullahista tai tämän surkeista kumppaneista juuri välitä. Kunpa se olisi ollut totta myös käytännössä.

En voi kiistää sitä, että olemme Abdullahin kanssa pelkkiä mielipiteemme ilmaisevia Suomen kansalaisia, "pieniä ihmisiä". Meillä ei ole mitään omaa sanaa vahvempaa voimana ja turvaverkkona, paitsi molemmat uskomme, että Jumala on meidän kanssamme. Hänessä on sitten voimaa ja turvaa sitäkin enemmän! Ei ole kuitenkaan järeää poliittista tukijaa. Tilanne on hyvin erilainen, kun mietimme Kavkaz Centerin roolia viestinnässä. Heillä ei ole Jumalaa tukena, mutta kylläkin pirulliset viestintäkanavat.

Kavkaz Center toimii Kaukasian emiirikunnan informatiivisanalyyttisenä keskuksena. Viime aikojen sisäisten erimielisyyksien ja Kavkaz Centerin osaamattomuuden vuoksi sekä muiden seikkojen vuoksi on tullut kuitenkin julki myös tietoja, joiden mukaan Doku Umarov ja Kaukasian emiirikunta olisi antanut potkut emiirikunnan pääideologille ja koko Kavkaz Centerille. Joka tapauksessa Kavkaz Centerin toimijat ovat sekoittuneet vuosien aikana erilaisiin enemmän ja vähemmän vakaviin rikoksiin eri puolilla maailmaa, tunnetuimmat ovat tappolistat ja rahan välitys terroristeille. Uusimman tämän päivän "uutisen" mukaan Kavkaz Center tietää kertoa minusta kuvan kanssa sellaisen valheen, että olisin muka suunnitellut ampuvani Movladi Udugovin - Kaukasian emiirikunnan ideologisen isän ja Kaukasian emiirikunnan informatiivisanalyyttisen keskuksen päällikön (en laita linkkiä sivustolle, koska en halua, että siellä vieraillaan). Tuollaisen valheen välittäminen ikään kuin uutisena oikeasti murhatekoja tekeville terroristeille on asiatonta ja törkeää! Tässä kuvassa pieni katkelma Kavkaz Centerin eräästä toisesta valheellisesta pirullisesta jutusta minua vastaan, tällä kertaa juttu oli turkinkielinen.

Yksittäisen tavallisen suomalaisen kannalta huolestuttavaa on, että terrorijärjestön virallinen viestintäkeskus voi saattaa oikeaan hengenvaaraan yksittäisen ihmisen, kun tätä ihmistä leimataan sivustolla. Kyse ei ole tällöin suomalaisten omasta tajunnasta, vaan tuon sivuston käyttäjistä, joita voi kutsua myös joissakin tapauksissa uhreiksi. Kaukasian emiirikunnan verinen jälki on myös jo liian ruma. Surullisena luin tänään sähköpostiviestiä, jossa suomalainen muslimimies – ankara Kavkaz Centerin käyttäjä (oikeastaan Kavkaz-narkkari) – piti aivan oikeana Moskovan metroasemilla tapahtuneita terrori-iskuja, koska hänen mukaansa Allah antaa ihmisen kuolla juuri oikeaan aikaan ja nuo ihmiset olivat valinneet Venäjän nykyisen poliittisen johdon.

Minua huolestuttaa myös se, että Kavkaz Centerin valheelliset uutiset minusta ja ystävistäni leviävät ympäri maailmaa ikään kuin uutistoimiston tietoina, koska Kavkaz Centerin väki osaa käyttää hyödyksi uutistensa tiedottamista muulle medialle. Olen saanut lukea ikäviä valhejuttuja minusta eri puolilta maailmaa. Kaikki viestintä ei ole myöskään täysin julkista.Eräs ei-julkinen blogi kulkee nimellä ”Date with Destiny”. Tämän blogin sisältöä olen seurannut pitemmän aikaa, vaikka se on suljettu blogi, mutta välimuistin ja muiden pikkukeinojen avulla olen lukenut nuo jutut suljetusta blogista. Sinne kootaan uutisia terrorismista. Erityisesti olen kiinnittänyt huomiota vahvaan linkitykseen Al-Qaidan (Al-Qaeda) hyväksi tapahtuviin uutisiin. Kyse ei ole siis Osama bin Ladenin toimintaa kritisoivasta tahosta, vaan arvostavasta. Tässä edellä on kopioitu vain sirpaleita kahdesta tekstistä, joissa on kuvailtu nimeltä mainittuja suomalaisia, mutta tekstien kokonaismäärä on suurempi.


Toinen samalla tavalla suljetuksi blogiksi muuttunut on Al-Tawbah, joka tarkoittaa suomeksi ”katumusta” (kääntymystä), blogin tunnuslauseen mukaan ”Allah rakastaa niitä, jotka katuvat ja puhdistavat itsensä” [Surah Al-Baqarah: 222]. Kiistämättä katumuksen ja puhdistuksen tärkeyttä, itse tekstit antavat merkityksen, jonka mukaan verenvuodatuksen avulla ilmaistaan aito katumus ja toimitetaan puhdistautuminen saastaisista. Tämä blogi on linkittynyt edellisen ”Date with Destiny” –blogin kanssa, mutta molemmat ovat suljettuja blogia ulkopuolisilta. Ei ole uskottavaa sivuston profiilin ja aineiston perusteella, että nämä blogit olisivat mitenkään suomalaisten perustamia tai toimittamia; pikemmin aineisto viittaa Etelä-Aasiaan ja Lähi-itään. Tämä sivusto käyttää jossakin määrin Kavkaz Centerin aineistoa ja kertoo erityisen runsaasti ”emiirikunnan” (militantti fantasiakäsite) näkökulmasta Afganistanin (ja joskus myös Kaukasian) asioista. Taleban ja Al-Qaida ovat luonnollisesti Afganistanin sankarit sivustolla, koska he taistelevat USA:ta vastaan. Tällä tavalla myös Tshetshenian separatistit ja Al-Qaida yhdistyvät toisiinsa. ”Puhdistautuminen” tulee määriteltyä jokaisen artikkelin lopussa moitteena Hamasia vastaan, toisin kuin aiemmin luin huolimattomasti ikään kuin sivusto puhuisi Hamasin puolesta. Sivuston mukaan Hamas ei toimi oikean Islamin mukaan, vaan noudattaa brutaalia viidakon uskontoa. Jihad ja laupeuden teot (avustusten kerääminen) liittyvät sivustolla annettujen linkkien avulla kiinteästi toisiinsa.

Tämä lopetus on jokaiselle Al-Tawbah -sivuston kirjoitukselle:
BISMILLAHI AR-RAHMANI AR-RAHIM
Missä uskonto sanoo, että saat rikkoa rikollisten luut? Tämä ihminen on syytetty kokaiinin käytöstä, vaikka hänen todellinen rikoksensa on toisaalla: juhlinta Hamasin ex-sisäministerin tappamisesta, kun tämä sisäministeri tapettiin sodan viimeisenä päivänä taistelussa Gazaa vastaan.
Mikä tahansa olikin hänen rikoksensa, oliko se todella jotenkin yhteydessä kokaiiniin vai oliko se yhteydessä tuon kaverin kuoleman juhlintaan. Kuka tahansa kertokoon minulle: missä kohdassa islamissa sanotaan syyllisen luiden murtaminen (molemmat jalat lyötiin rikki).
Voisitteko kuvitella ehkä ainoastaan, jos hän oli tappaja? Mitä Islam sanoo hänestä? Islam sanoo, että katkaise hänen päänsä armollisesti. Joten mistä uskonnosta Hamas nostaa tuomionsa? Tuomio on peräisin viidakon uskonnosta.
Em. sanoja seuraa raaka video luiden katkaisemisesta.

Sivusto on hyvin kielteinen Yhdysvaltoja vastaan, mutta myös Venäjä koetaan viholliseksi. Hamasin kanssa ei ole hyvät välit, mutta sitä vastoin Emiirikuntaa ja Al-Qaidaa ei sanallakaan koskaan moitita missään tekstissä. Esimerkiksi sivustolla on kuvia siitä, miten amerikkalaisia sotilaita voi kiduttaa. Sitä vastoin Hamasin tekemät teot eivät saa kiitosta. Hezbollah (Hizbollah; "Jumalan puolue"), islamistinen puolisotilaallinen Shi'a-puolue (šiia) saa sitä vastoin kannatusta, ainakin linkitysten tähden ja vihamielisyydestä Hamasiin. Olen samaa mieltä Egyptin, Israelin ja Yhdysvaltojen kanssa, että Hizbollah on terroristiryhmä. Hizbollah vaatii Israelin tuhoutumista. Julkisesti Hizbollahin johtajat ovat kiistäneet yhteydet Al-Qaidaan ja Al-Qaidan johtajat ovat lausuneet Hizbollahin "luopioiksi", mutta Yhdysvaltojen tiedusteluviranomaiset ovat spekuloineet matalamman tason yhteyksistä Afganistanista Libanoniin paenneiden terroristien tähden. Yhteinen viha Israelia ja Yhdysvaltoja vastaan yhdistää joissakin asioissa näitä terroristiryhmiä, vaikka uskonopissa onkin erilaisuuksia (Blanford, Nicholas (2006-07-28). "Israeli strikes may boost Hizbullah base". Christian Science Monitor).

Miten tämä liittyy Suomeen ja suomalaisiin?

Ainakin muutama vuosi sitten - ehkä pari vuotta sitten - Libanonin hyväksi Suomessa tehtiin isoja ostoksia sotilaallisia tarkoituksia varten, mutta ilmeisemmin Hizbullahin hyväksi suunnitellut ostot - monien välikäsien kautta - eivät sillä kertaa onnistuneet suomalaisen osapuolen rehellisyyden johdosta. Täällä liikkuu monaista väkeä. Ehkä kauppamiehet ovat pelkästään rahan asialla, mutta kuka sanoo, ettei muutakin väkeä liikkuisi lintukodissamme.

Sitä itsekin ihmettelen, miten ”Date with Destinyt” ja ”Al-Tawbah” liittyisivät suomalaisiin antifasisteihin, meidän valokuviimme, henkilötietojemme esittelyyn, perhekuvauksiimme, mutta ainut yhdistävä linkki näyttää olevan Kavkaz Centerin tiedostus, jonka kautta ”uutisia” välitetään myös näille hulluille tyypeille, joille ei pitäisi kuulua mitenkään suomalaisten miesten perhe-elämä (vaimon nimi, lasten nimet ym), ystävyyssuhteet, koulutuskokemukset, ammatti, nimet ja valokuvat sekä kaikki muu, jota sivusto esittelee.

Sananvapauden nimissä brutaalin vapautensa saanut Kavkaz Center saattaa valheviestien välittämisellä ihmisiä vaarallisiin yhteyksiin, koska edellä kuvatut viestien käyttäjät ja levittäjät ovat etääntyneet suomalaisesta kansalaisyhteiskunnasta. He eivät edes tiedä, mitä ovat eurooppalainen demokratia, sananvapaus, ilmaisuvapaus ja kansalaisyhteiskunta. Muistettakoon, että vietän merkittävän osan vapaa-ajastani Suomen rajojen ulkopuolella. Tällä tavalla Kavkaz Center levittää monilla kansainvälisillä kielillä uhkaa, joka voi koskea suomalaista myös muualla maailmalla kuin lähipiirissä Suomessa. Kuka tietää, milloin ja millainen hullu on lukenut Kavkaz Centerin välityksellä levinneet jutut uskoen, että puhdistautuminen vaatii näiden pahojen koirien ja luopioiden verenvuodatusta kirjaimellisesti?

Nämä tiedot ovat olleet minulla hyvin jo huhtikuusta 2010, joten en ole tänään tullut asian johdosta "hysteeriseksi". Asioiden yhteyksien parempaa ymmärtämistä varten lienee kuitenkin hiukan aiheellisesti avata tietämystä yhteyksistä, joista ei Suomessa paljon puhuta.
- - - -

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)

maanantai 20. syyskuuta 2010

Sen jälkeen kun luulin jo nähneeni Movladi Udugovin Helsingissä

Nämä mietteet syntyivät sen jälkeen, kun luulin jo valokuvanneeni Movladi Udugovin (Мовлади Саидарбиевич Удугов) Helsingissä, mutta tietysti ymmärsin, että eihän se niin ole, vaikka ystävien ja tovereiden kanssa olemme miettineet kovasti, missä Udugov olisi jos hän ei ole Suomessa. Ehkä Turkissa, ehkä Georgiassa?

Herra, maailmamme on täynnä vääryyttä ja väkivaltaa.
Kuulemme siitä aina joskus – eikä ole hyvä puhua pahasta liian usein,
ei ole hyvä tulla tiedostavaksi ja osallistuvaksi ihmiseksi,
olisimme kuitenkin kuin elefantteja posliinikaupassa.
Usein olen alkanut estää vääryyttä,
vaikka olisin voinut tyytyä luottamukseen, että viranomainen hoitaa toki hommansa.
Usein olen jopa itse tuntenut vastuullisuutta,
kun olisin voinut vain antaa asioiden mennä.
Usein olen puhunut,
kun olisin voinut vain vaieta.
Usein olen alkanut toimia,
kun olisi pitänyt vain lempeästi hymähdellä.
Armahda ja auta minua.
Älä katso innokkuuttani,
antaumuksellisuuttani ja aktiivisuuttani.
Anna anteeksi
- ja opeta minut vetäytymään hiljaiseksi ja näkymättömäksi.


Movladi Udugov on Venäjällä epäiltynä rikoslain 279. pykälän rikkomisesta. Vuonna 1999 hän perusti Kavkaz Centerin, jonka kanssa minulla on ollut vähäisiä ongelmia. Udogovia pidetään Kaukasian emiirikunnan tärkeimpänä ideologina. Hänellä on tärkeä rooli myös tuon terrorismia tukevan web-sivuston sisällöstä. Jos Storsjö tarjoaa vain IT-arkkitehtuurin, niin tämä mies on tuottanut ja ilmeisemmin jossakin määrin yhä tuottaa ideologisen aineiston ja on täten varsinainen ”toimitus” (propagandisti).

En toki jaksa uskoa, että Udugov ja hänen tshetsheenikaverit olisivat kirjoittaneet toistakymmentä juttua muutamasta pienestä suomalaismiehestä ko. web-sivustolle, vaan niiltä osin suomalaisyhteistyö on ollut ilmeistä. Kun tshetsheenimiehet hyökkäsivät mielenosoituksellisesti minua ja Abdullah Tammea vastaan, luulin siinä järkytyksessä ja sen jälkeen syntyneessä hallusinaatiossani separatistien komentorakenteen paljastaneen, että Suomesta käsin Kavkaz Centerin koko toimituskunta toimisi todellisuudessa. Mutta olisi pitänyt vaieta eikä puhua.

Tällä hetkellä Movladi Udugov on 48 vuotta vanha (syntynyt 9.2.1962). Näin siis tämän ikäisen miehen, jolla oli selvästi arvokas asema verrattuna niihin tshetsheenipelleihin, jotka pomppivat kamerani edessä viime viikolla. Kyseinen mies vältti jopa parhaansa mukaan kameraa, käänsi aina kasvot pois valokuvasta. Luulin jo, että tästä mainitusta syystä miehen kaverit yrittivät sittemmin voimakeinoin ottaa kamerani pois minulta. Mutta tajusin lopulta äskettäin, että he eivät tykänneet kamerastani, koska siinä oli niin monta kuvaa kukista, pensaista ja luonnosta.


Tässä kuvassa on siis ihan oikea Movladi Udugov (Мовлади Саидарбиевич Удугов)jostakin vanhasta lehtijutusta:


Sitten menin innoissani nettiin googleen ja yandexiin, etsin kaikki kuvat mainitusta miehestä ja hänen kaksoisolennoistaan. Näin oikean Movladi Udugovin ja myös hänen velipuolensa Musa Temishevin (Муса Темишев) valokuvat.

Totta kai kuvissa oli ensimmäisellä silmäyksellä samankaltaisuuksia valokuvani miehen kanssa, mutta sitten paljastui tärkeitä yksityiskohtia. Pääsin lopulta takaisin innostuneisuuden hurmasta tavalliseen todellisuuteen. Uusissa sanomalehtikuvissakin oli selvästikin 10 vuotta nuoremman miehen kuvia, kuvat olivat noin vuosilta 2000 uusissakin lehtijutuissa. Niin pääsääntöisesti, vain pari poikkeusta löytyi jo vähän pyöreämpi kasvoisesta miehestä, jonka hius- ja partamuotikin olivat muuttuneet. Joka tapauksessa julkisuudessa tunnetuissa kuvissa hiukset ja parta olivat pitemmät kuin miehessä, jota luulin intomielisyydessä Kaukasian emiirikunnan informatiivisanalyyttisen palvelun johtajaksi.

Usein Movladi piti karvahattua päässä, mutta en todellakaan nähnyt miestä karvahattu päässä Helsingin keskustassa. Mietin sitäkin, kenelle hän hukkasi tuon karvahattunsa ja missä vaiheessa. Kasvojen piirteet olivat nyt myös jotenkin vanhemmat ja pyöreämmät. Hänellä ei ollut myöskään militanttiasua. Parran ja hiukset saa kovasti erilaiseksi tarvittaessa, mutta lehtikuvien mies näyttää 5 cm pitemmältä kuin valokuvani mies, jolla nenäkin oli leveämpi kuin Movladilla. Niin oli paras tajuta, että innokkuuteni oli mennyt liialliseksi. Sitä paitsi muutaman lehtijutun mukaan mies piileskelisi jossain arabimaassa, joten hän on ilmeisemmin varsin kaukana Kavkaz Centerin palvelimista. Internet-maailmassa ei tarvitse olla ihan vieressä. Jos hän olisikin Suomessa, niin Suojelupoliisi ja poliisi olisivat ilmeisemmin antaneet poliittisen linjamme mukaisesti hänelle jonkinlaisen ”suojelun” mahdollisia vieraan vallan vihaisia agentteja vastaan. Sitä paitsi mitä se minulle kuuluu, jos joku on täällä Suomessa: se on viranomaisten "business".

Loppujen lopuksi havaitsen uskovaisuuden vaarallisuuden, kun olen ottanut kirkollisen synnintunnustuksen liian intomielisesti elämänohjeekseni. Siinä ”oikeassa” synnintunnustuksessa lausutaan, että ”olemme antaneet vääryyden tapahtua, vaikka olisimme voineet estää sen. Usein olemme vaienneet, kun olisi pitänyt puhua. Usein olemme vain puhuneet, kun olisi pitänyt toimia”. Minusta tuntuu, että en tarvitse kehotusta puhua enemmän tai toimia innokkaammin, vaan päinvastoin!

Olen yrittänyt lopettaa nettikirjoittelun jo pitemmän aikaa, mutta en ole voinut. Jukka Mallinen kirjoitti ensin Suomen kuvalehdessä pahasti Antifasisteja vastaan, sitten Turun Sanomissa puhui rumasti Kaukasiasta ja lopulta Finrosforumin porukan kanssa kirjoitti ”kärpäsistä diktatuurin rauniolla” mainiten myös minut. Siinä minä sitten provosoiduin ja reagoin hänen itsensä ensin kirjoittamiin juttuihin. Sama on sanottava siitä, että en kyennyt lopettaa hyökkäystä Kavkaz Centeriä vastaan, vaan ärsyynnyin koko ajan enemmän, kun minusta kirjoitettiin niin valheellisesti ja rumasti siellä. En ole suinkaan pettynyt ”Suomen lakiin”, toisin kuin Iltalehti kirjoitti erheellisesti, mutta olen pettynyt viranomaisten haluttomuuteen toimia asiassa millään tavoin. Sellainen minä olen ollut: kun olen luvannut lopettaa kaiken poliittisen kirjoittamisen, on silti tullut tarve puolustaa oikeuksiani hyökkäyksiä vastaan, niin olen puhunut, vaikka olisi pitänyt vaieta. Olen jopa alkanut toimia äänekkäästi rukoillen paholaisen karkottamiseksi terrorismin viestinvälittäjistä (mainitsematta toki kenenkään ihmisen nimeä), vaikka olisi pitänyt vain lempeästi hymähdellä. Pirua ei saisi häiritä liikaa, jotta tämä ei tee vastaiskua. Yritän jälleen kerran ottaa opiksi tuosta kirkon virallisen synnintunnustuksen anti-versiosta – ja jään taas toistaiseksi hiljaiseksi, jättäen asiat Jumalan ja Viranomaisten haltuun. Eivät ne kuulu minulle.

Terroristiksi pyrkinyt mies lähetti tekstiviestin viime yönä

Mies, joka lähti aseineen Tshetsheniaan sotiakseen pari vuotta sitten, mutta saatiin kiinni Georgian rajalla ja käännytettiin takaisin Suomeen, lähetti yöllä 21.9.2010 kello 3:11 tämän tekstiviestin minulle (numerosta + 358 40 965 x x x x [koko numero on toki puhelimessani]):

Katso pari kuvaa (linkki Kavkaz Centeriin) ja ajattele, että olet sanojesi mukainen, etkä tekopyhä, kuten Tammi. Kuka on terroristi ja kuka puolustaa oikeutta? Ja olen pahoillani, jos sinua on varoitettu kuolemalla, kun pitäisi varoittaa pahemmalla kuin se, eli Tulella, jonka Luojasi on valmistanut epäuskoville, kuten Hän meitä on määrännyt Koraanissa varoittamaan kristittyjä, jotka ovat eksyneitä kauas rakkaamme Kristuksen opeista. Kannattaa lukea Koraania ja Raamattua ja pyytää paljon johdatusta ja välttää ihmisten puheita, etteivät he eksyttäisi sinua Jumalan tiestä”.

Vastaavia ja erilaisia tekstiviestejä, postia ja sähköpostiviestejä saan päivittäin. Tällä kertaa viesti oli mielenkiintoinen, koska juuri tämä mies lähti jo sotiakseen Kaukasiassa. Hänen kuntonsa tuskin olisi toki kestänyt oikeaa rähinää. Hän näki oikeaksi elämänmalliksi yksittäisen ihmisen liittymisen laittomiin terroristijoukkoihin, joita hän kutsuu viestissä oikeuden puolustajiksi. Näen tässä em. ihmisessä Kavkaz Centerin tiedotuksen aiheuttaman uhrin, joka on valmis omatoimisesti hirvittäviin tekoihin ikään kuin oikeuden puolustajana. Hän on saanut sellaisen vakaumuksen ja toimintamallin Kaukasian emiirikunnan rekrytointi-, rahoitus- ja viestintäverkoston ”Kavkaz Centerin” avulla. Sen vuoksi Kavkaz Center tulisi sulkea Suomessa RL 34a -luvun nojalla ja siitä vastaavat henkilöt saattaa tuomiolle.

Kavkaz Center näyttää kaatuvan - kiitos rauhaa rakastavien kristittyjen ja muslimien rukousten ja toteuttamamme eksorsismin - omaan riitaisuuteensa: joitakin aikoja sitten Doku Umarov on antanut käskyn Kaukasian emiraatin "ulkomaan edustuston" sulkemisesta. Tuo edustusto on mitä ilmeisimmin Bulevardi 2:ssa toimiva Informational-Analytical Service of the Caucasus Emirate eli Kavkaz Center. Valveutunut antifasistinen ystäväni välitti minulle tämän tiedon äskettäin. Siksi nostamme shampanjat (itse en käytä alkoholia), juhlimme voittoa, rukouksiimme on vastattu ja Kavkaz Centerin tuho häämöttää jo lähellämme edessämme: "That Umarov ordered the disbanding of the foreign representation office of the Imarat Kavkaz in his second video on 3 August also demonstrates disagreement among those fighting on the ground and those representing these networks abroad".

Ps.

se edellinen juttuni ei ollut vitsi, vaikka mikään viranomainen ei ole ottanut sanallisesti eikä kirjallisesti tai muutenkaan mitään yhteyttä minuun, joten virkaan liittyvät ”uhkat” ovat pikemmin nettikirjoittajien juoruja kuin reaalisesti koettua todellisuutta.
- - - -

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)