Statcounter

perjantai 26. huhtikuuta 2013

The Voice of Russia, Artyom Kobzev 26.4.2013. Boston shockware reaches Kavkaz Center


The Voice of Russia, Artyom Kobzev 26.4.2013. Boston shockware reaches Kavkaz Center

The Voice of Russia, Artyom Kobzev 26.4.2013.
Boston shockware reaches Kavkaz Center

. . . . . . . .

 Juha Molari Юха Молaри GSM +358 40 684 1172; +358 44 275 8284
Työtön Teologian tohtori, BBA
 EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
 СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html

torstai 25. huhtikuuta 2013

Suomesta käsin hallinnoitu terroristien komentokeskus on kansainvälinen kysymys


Suomesta käsin edelleen hallinnoitu Kavkaz-Center ei ole mikään media, ei edes mikään sotatilanteessa elävä propagandamedia, vaan se on terroristien komentokeskus. Tshetsheniassa ei ole edes mikään sota, vaan ihmiset käyvät urheilukilpailuissa, kulttuuritapahtumissa, töissä, kaupoissa ja uskonnollissa tapahtumissa rauhallisesti.  

Terroristi Doku Umarov on tunnustanut avoimesti, että Kavkaz-Center on hänen terroristijärjestönsä osa. YK:n turvallisuusneuvosto on listannut Doku Umarovin terroristiksi, Al-Qaidaan linkittyväksi terroristiryhmän johtajaksi http://www.un.org/sc/committees/1267/NSQI29011E.shtml niin myös hänen Emarat Kavkaz –organisaation terroristiryhmäksi sekä hänen terroristiuhkausten ja rekrytointiviestien työkalun Kavkaz-Centerin.  http://www.un.org/sc/committees/1267/NSQE13111E.shtml

Keskiviikkoiltana 24.4.2012 A-studiossa mielipiteitään lausunut Mikael Storsjö ei ollut rehellinen ja vilpitön: tämä vilpillisyys näkyi myös hänen käytöksessään, katseen harhailussa ja pakoilussa, sekä pään oudossa vääntelyssä. Miehen ryhdikäs suoruus puuttui!  Vilpillisyys tulee ilmi myös Storsjön selittelyssä, jossa hän välttää tosiasioiden tunnustamista. Ohjelmassa ei mainittu olenkaan, että KC:stä on YK:n lausunto, että se on terroristisivusto, lisäksi Storsjö pystyi ilman mitään kritiikkiä esittämään, että Kaukasus pitää "vapauttaa" venäläisistä, jopa asein. YLE-ohjelmassa yllytetään taisteluun venäläisiä vastaan.

(1) Komentokeskus on veristen terrorirahojen välityskanava, se ei ole mikään media eikä sillä ole median tavoin myös julkista mediakorttia, päätoimittajan ja toimituskunnan yhteystietoja: Komentokeskuksen niin sanotut toimittajat ovat useamman kerran laittomiin aseellisiin jengeihin osallistuneita henkilöitä, jotkut heistä ovat todistettavasti välittäneet rahalähetyksiä Euroopasta ja muualta bandiittijoukoille, joissa he ovat itse taistelleet – kunnes ovat ehkä saaneet turvapaikan Skandinaviassa, jossa jatkavat sotaa muiden työvälineiden avulla. Kavkaz-Centerin toimitukselliseen työhön vuosien ajan osallistuneiden henkilöiden lähikaverit ja perheenjäsenet ovat keränneet rahoja bandiittijoukoille. Näin on myös osassa tapauksessa Suomeen tulleita pakolaisia, joilla on ollut Kavkaz-Center –yhteys jo ennen Suomeen tuloa.

(2) Komentokeskus antaa hengellis-sotilaallista koulutusta ja tukea radikaaleille islamisti bandiiteille ja natsi-terroristeille, jotka ovat saaneet myös kritiikitöntä tukea holokaustin kieltävälle opilleen Kavkaz-Centerin sivuilla. Al-Qaidan johtajat, kuten Anwar Al Awlaki julistavat suoraan Kavkaz-Centerin sivuilla, että amerikkalaisia pitäisi tappaa niin paljon kuin mahdollista milloin tahansa. Nuo tekstit ovat venäjäksi ja arabian kielellä, eivät englanniksi. Siksi amerikkalaiset eivät vielä tiedä kaikkea pahuutta ja vihaa, jota Kavkaz-Center kasvattaa myös Amerikkaa vastaan. Kaikesta huolimatta juuri Bostonin Tsarnaev-terroristiveljesten YouTube-videossa Bin Laden kutsui tappamaan amerikkalaisia, juutalaisia, kristittyjä, jotta syntyisi kalifaatti. http://visiontoamerica.com/14683/boston-marathon-suspects-islamic-terrorists-not-chechen-separatists/ 

Mutta aivan sama Al-Qaida –sisältö näkyy nimenomaisesti Kavkaz-Centerin aineistossa toistuvasti, mikä on valitettavasti täysin luonnollista ja välttämätöntä,  Kavkaz-Center ja Doku Umarov ovat osa Al-Qaidaa.

Jo aiemminkin Kavkaz-Centerin viestit ovat tukeneet islamistien radikalisoitumista ja osallistumista taisteluun Amerikkaa vastaan Afganistanissa ja Somaliassa. Tiedetään useampia tapauksia, joissa Kavkaz-Centerin hengellis-sotilaallisen kasvatuksen innoittamina radikalisoituneet henkilöt ovat lähteneet rauhallista oloista sotiakseen muhajideen rinnalla Israelia, Amerikkaa ja Venäjää vastaan. Jopa Suomesta on lähdetty ja pyritty noihin sotatoimiin, ja ainakin osa on ollut Kavkaz-Centeriin suoraan sidottua intoilua.

(3) Terroristien komentokeskus koordinoi ja hoitaa yhteyksiä radikaalien Mujahideen taistelijoiden kansainvälisessä toiminnassa, josta Amerikka koki vasta ensimmäisiä merkkejään kotikentällä, tällä kertaa Bostonissa.

Suomen viranomaisten ja poliitikkojen asenteet joutuvat muuttumaan kriittisiksi Kavkaz-Centeriä vastaan amerikkalaisten mahdollisen moraalisen heräämisen ja paheksunnan johdosta. Amerikkalainen CNN kanava viittasi terroristien radikaaliin nettikanavaan, mikä herätti heti katseet Suomen ja Ruotsin suojelemaan Kavkaz-Centeriin. Nyt on suurin haaste siinä, miten Amerikka säilyttää moraalisen johdonmukaisuuden ja rehellisyyden toimissaan terroristiryhmittymää vastaan, joka on hyökännyt verisesti Amerikan mantereelle urheilijoita ja heidän kannattajiaan vastaan.   Suurin haaste moraaliselle vilpittömyydelle on tuoreiden tietojen mukaan se, että  Bostonin terroristi Tamerlan Tsarnaev kävi Georgiassa leirillä gruusialaisten ja amerikkalaisten ohjaajien alaisuudessa. Hänen toimintansa rahoitus tuli amerikkalaisen Jamestownin kautta, joka toimii Zbigniew Brzezinskin komennossa.

Jamestownin operaatioiden yhteys radikalisoituneeseen islamiin on tullut tunnetuksi useasti vuosien aikoina. Esimerkiksi radikaalin islamistisivuston Waynakhin toimittaja Michael Capobianco on kirjoituksissaan voimakkaasti tukenut Mikael Storsjön ja Kavkaz-Centerin toimintaa.  Juuri Capobianco on ollut aktiivinen Georgiassa pidetyssä kansainvälisessä konferenssissa marraskuussa 2010, jolloin hän esitti tuomionsa Venäjää vastaan. Hän esitti myös tuolloin vaatimuksia Venäjän järjestämiä talviolympiakilpailuja vastaan. Mainitun konferenssin rahoittaja oli  Jamestown Foundation. Jamestownin hallituksen toiminnassa on useita Yhdysvaltojen hallinnossa tärkeässä asemassa olevia vaikuttajia, kuten Hoover-instituutin hallituksen jäsen Dian Denman ja Yhdysvatojen merijalkaväen kenraali (evp) Carlton W. Fulford (jr).   

Juuri Brzezinskin opin tuloksena on pidetty presidentti George W. Bushin päätöstä aloittaa Irakin sota. Zbigniew Brzezinski on painottanut vuonna 1997 ilmestyneessä kirjassaan “The Grand Chessboard: American Primacy and Its Geogstrategic Imperatives” Euraasian keskeistä merkitystä Yhdysvalloille: USA:n pitäisi säilyttää kontrolli Euraasiassa – maailman suurimpien energiaresurssien, väestöpohjan ja talousaktiviteettien kodissa.

Jamestownin Pohjois-Kaukasian politiikka kulminoituu amerikkalaisen pyrkimyksen toteuttamiseen. Amerikkalainen, CIA:n tuella vuonna 1984 perustetun, esimerkiksi Tšetšeniassa ja muissa Venäjän Pohjois-Kaukasian tasavalloissa terroristien propagandan edistämisestä  moititun  (http://ug.ria.ru/society/20071207/81630177.html)The Jamestown Foundation (Джеймстаунский фонд) –järjestöön   (http://ru.wikipedia.org/wiki/Jamestown_Foundation) kuuluu myös Keski-Aasian-Kaukasus instituutti (The Central Asia-Caucasus Institut).  Amerikan intressi on keinolla tai toisella heikentää menestyvän Euraasian syntyä ja tukea tuossa tarkoituksessa Pohjois-Kaukasian epävakautta.


Äskettäin tunnettu amerikkalainen radiojuontaja ja poliittinen kommentaattori Michael Savage (Weiner) ja Greg Lewis kirjoittivat, että George Soros ja Zbigniew Brzezinski olisivat erityisesti Egyptin tuhon taustalla ja tulevien islamilaisten vallankumousten vaikuttajat Barach Obaman rinnalla. Michael Savage kiinnitti oikein huomiota siihen, että AlBaradei näkyi Kairossa vain pari päivää kansannousun jälkeen ja nimesi heti neuvottelijan, joka olisi Muslimiveljeskunnasta, jonka yhteydet islamistisiin terroristijärjestöihin Savage aivan oikein tunnistaa. Tunnettu toimittaja jatkaa: ”Itse asiassa hän [AlBaradei] on odottanut siviilissä jo jonkin aikaa. Hän on hallituksen jäsen George Soroksen ja Zbigniew Brzezinskin johtamassa International Crisis Groupissa. Brzezinski on sama mies, joka valoi syksyllä 1979 Iranin shaahin romahduksen".
 

Capobianco on mainittujen ”värivallankumousten” tai ”islamilaisten vallankumousten” rahoittajien ja järjestäjien konferensseissa vakiovieras, hän on vain eräs julistaja, kirjoittaja ja propagandisti, mutta hän on myös Doku Umarovin kunniaksi toimivan Itškerian tšetšeenitasavallan Waynakh-sivuston kirjoittaja.
 Pari vuotta myöhemmin Jamestownin koulutuksessa Georgiassa oli myös Tamerlan Tsarnaev.

Jamestownin ohessa Bostonin terroristi Tamerlan Tsarnaev oli yhteydessä tunnettuun tshetsheeniterroristiin Abu Dujananiin, jolla oli suora linkki Doku Umaroviin. Tällä hetkellä Abu Dujananin on kuollut, Doku Umarov ei vielä. Kavkaz-Center on Umarovin itselleen tunnustama ”valtiollinen” informaatiosodan komentokeskus, missä tarkoituksessa se on jo alkuaan syntynytkin Movladi Udugovin ja Boriz Berezovskin yhteisoperaationa vuonna 1999. Bostonin terroristi Tamerlan Tsarnaev ei ainoastaan lukenut ja katsonut Kavkaz-Centerin sivuja, vaan hän myös levitti tuota aineistoa edelleen opettajiensa Dujananin ja Umarovin ohjeiden mukaisest.  Tamerlan Tsarnaev oli Kavkaz Chatin aktivisti.

Tuon Kavkaz chatin rekisteröinti oli aivan viime päiviin saakka Suomessa, vielä senkin jälkeen kun monet muut rekisteröinnit oli siirretty Ruotsiin, kunnes nyt ilmeisemmin kaikki rekisteröintiosoitteet on siirretty muiden Storsjön sivustojen tavoin pakoon Kanadan Torontoon World Trade Centerin taloon. Bulevardi 2:ssa työskentelevä Islam Matsiev on kertonut poliisille, että hän on nimenomaisesti Kavkaz chatin ja Kavkaz Centerin webmaster. Islam Matsievin  velipoika (serkku) Yunus Matsiev kirjoitteli myös aktiivisesti Kavkaz chatiin, jossa hän sai ylistystä toimittuaan Beslanin terrori-iskun radiomiehenä. Islam Matsiev toimi jo siihen aikaan mainitun chatin webmasterina.

A-studiossa 24.4.2013 Mikael Storsjö tunnusti yhä edelleen jatkavan Kavkaz-Centerin kustantajana ja  sivuston ylläpidon omistavan Pro Caucasus-yhdistyksen johtajana. Terroristien komentokeskuksen rekisteröintitiedot viittaavat aina lähiaikoihin saakka Mikael Storsjön nimeen:

Minä olen jättänyt rikosilmoituksen Tammisaaren poliisille vuoden 2011 alussa, koska Kavkaz-Center ja Kavkaz chat olivat julkaisseet toista sataa vaarallista viestiä minua vastaan. Heidän kirjoitukset olivat täynnä valheita ja loukkauksia. Väärät viestit olivat omiaan luomaan uhkan minua vastaan, jos ja kun radikalisoitunut Muhajideen-bandiitti kohtaa minut saadun väärän esiymmärryksensä hengessä. Poliisi kadotti nuo asiapaperit. Vasta nyt kahden vuoden päästä poliisi palaa tutkimukseen ja pyytää uudestaan saada vanhat paperit, joita heillä ei enää ole.

Aivan varmasti rikollisten Kavkaz-Center-kirjoittajien selvittämiselle on nyt julkinen intressi – jopa kansainvälinen intressi. Olen nimennyt, että Mikael Storsjö ja Islam Matsiev ovat todistajia, sillä heidän täytyy tietää rikollisten kirjoittajien nimet.  Kustantajan ja webmasterin ensimmäisiä velvollisuuksia on tietää tuollaiset toimitukselliset kontaktit. Jo vihdoin nyt poliisin on pakko aloittaa tutkimus Kavkaz-Centeriä vastaan, riippumatta missä nykyään Kavkaz-Centerin palvelimet ovat. Rikosilmoitukseni koski Kavkaz-Centerin kirjoituksia keväästä 2010 kevääseen 2011. 


. . . . . . . .

 Juha Molari Юха Молaри GSM +358 40 684 1172; +358 44 275 8284
Työtön Teologian tohtori, BBA
 EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
 СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html

keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Suomalaismies puhui Venäjän akatemiassa Venäjän Federaation presidentin administraatio varten
Tiistaina 23.4.2013 akatemian finanssi- ja ekonomitiedekunnan dekaani A.P. Isaev avasi konferenssimme. Hänet olen tavannut jo aiemmin muutaman kerran. Tämä akatemia on – mikäli sen nimi jotenkin mukaillen kääntäisi suomeksi  – ”Venäjän akatemia kansan taloudenhoitoa ja valtiollisia virkatehtäviä varten Venäjän Federaation presidentin administraatiossa”.

Dekaani A.P. Isaev
Akatemia on valtava oppilaitos BBA- ja MBA-opintoja (tai vastaavia) sekä jatko-opintoja varten erityisesti valtiollisille viranomaisille. Esimerkiksi raja- ja tulliviranomaiset saavat koulutustaan siellä tiettyjä opintojaan varten, mutta niin saavat myös monet kunnalliset ja valtiolliset virkailijatkin ja tutkijat.

Akatemiassa on meneillään Venäjän vallitsevan modernisaation mukaisesti annettavan opetuksen ”länsimainen” uudistus, jonka tähden siellä halutaan kuulla myös runsaasti länsimaisia kokemuksia korkeamman asteen opintojen suorittamisesta. Monet venäläiset kyselevät myös sitä, miten vanhaa ja uutta tutkintoa voi verrata toisiinsa, kumpi on parempi. Minun mielestäni aina opiskelijan on paras suorittaa silloinen tutkintonsa parhaalla mahdollisella tavalla. Se on tärkeämpää hänelle kuin pohtia, olisiko toinen parempi kuin toinen.

Mikäli olen tulkinnut oikein, niin lisäksi akatemia haluaa löytää partnereita ja yhteistyötahoja esimerkiksi Suomesta korkeamman asteen oppilaitosten keskuudesta mahdollisten erilaisten yhteishankkeiden luomiseksi. Näissä puitteissa minäkin olin kertomassa suomalaisen ääneni.

Olen jo aiemmin osallistunut vastaavaan konferenssiin samassa akatemiassa osittain samojen henkilöiden kanssa: silloinen esitelmäni julkaistiin akatemian puolituhatta sivua paksussa tutkimusjulkaisussa. Myös tämä tiistaipäivän esitelmä julkaistaneen vastaavassa tutkimusjulkaisussa akatemian sarjassa.


Tällä kertaa otin osaa monipäiväisen konferenssin avauspäivän ensimmäiseen jaksoon. Konferenssi oli asiantuntijakonferenssi, jossa meidän esitelmöitsijöiden lisäksi oli paikalla kuuntelemassa parikymmentä muuta asiantuntijaa. Kokoonnuimme akatemian tiloissa Pietarissa Ligovskin metroaseman suunnalla. Vasilin saaren tiloissa on ollut joskus myös kokoontumisia. Kun tulin venäläisellä mikrobussilla Pietarista Suomeen tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, niin vieressäni istunut vanhempi rouva tunsi hyvin akatemian Vasilin saaren toimitilat niin kuin paljon muutakin. Akatemia on tällä tavalla varsin tunnettu paikka.

Konferenssin aikataulu ei tyypilliseen tapaan pitänyt, mutta ilmapiiri oli hyvä. Lounaaksi sain hyvää venäläistä saslikkia, vaikka tunnin verran aikataulun jälkeen. Oma esitelmäni oli heti professori Djatlovin jälkeen pienten muutosten johdosta. Koin, että sain olla poikkeuksellisen hyvässä seurassa, mistä olen kiitollinen tietyille henkilöille tuossa akatemiassa, että he tekivät mahdolliseksi osallistumiseni. Vapaa-ajalla sain muutamia ihmetteleviä kyselyjä Suomen poikkeuksellisen kylläisistä työmarkkinoista, kun Heidi Hautalan ”arkkiviholliset” eivät kelpaa Suomessa töihin tai virkoihin (toistaiseksi).


Ylpeänä ja kiitollisena kävelen jo Helsingissä Myllypurossa, kun käyn köyhänä miehenä noutamassa sosiaalisesta leipäjonosta ilmaista ruokaa: nyt minulla on tällainen upea Venäläisen akatemian muovikassi, minkä sain konferenssimateriaalina. Tuo muovipussi palauttaa mieleen kauniit tunnelmat ja ystävälliset ihmiset, joita tapasin akatemian entistä kauniimmissa tiloissa. Tietysti kaipaan sinne uudestaan!


Akatemian alakerran aulassa odotti meitä tietysti akatemian lippu ja Venäjän lippu. En enää muista sitä, että pysähdyinkö tehden asennon lippujen edessä, mutta ainakin kunnioitin hetkeä ottamalla valokuvan ikiaikuiseksi muistoksi.

Akatemian ala-aulassa oli myös Venäjän presidentin akatemian mittavuutta osoittava kartta. Tiesin, että olen nyt tällaisessa tärkeässä akatemiassa luennoitsijana jo totuttuun tapaan. Minun esitelmäni koski tutkimus- ja kehittämistoimintaa sekä korkeamman asteen koulutuksen ja liike-elämän välistä kumppanuutta Suomessa. Minulla ei ollut tarjolla upeaa karttakuvaa mahtavasta suomalaisesta akatemiasta, mutta esitin suomalaisen toimintatavan eräänä esimerkkinä muiden ohessa Haaga-Helian ammattikorkeakoulun, jossa yli 10 000 opiskelijaa suorittaa BBA- ja MBA-tutkintoja.  Tämän oppilaitoksen ala-aulassa on firmojen esittelypisteitä.Professori V.A. Kurzenev kertoi maahanmuutosta ja työvoiman tarpeesta Venäjällä. Kuuntelin tietysti aihetta erityisellä mielenkiinnolla senkin vuoksi, kun Suomessa ei koeta erityistä mielenkiintoa kolmea eri koulutustani, monipuolista osaamistani ja vaikuttamisverkostoani kohtaan niin että Suomessa saisin työllistymisen edellytyksiä edes alhaisimman tason suorittavan tason tehtäviin etenkään sen jälkeen kun Suomen kehitysministeri Heidi Hautala on paljastanut julkisuuteen suuret ”arkkivihollisensa”. Venäjällä etsitään kehitystä sen varassa, että työvoima tulisi olla tehokkaasti ja hyödyllisesti käytössä. Professori arvioi myös työperäisen laillisen maahanmuuton tarvetta eri toimialasektoreilla. Venäjällä työvoiman tarpeeseen liittyvät pyrkimykset herättävät myös pelkoa ja epäluuloa maahanmuuttokriittisten keskuudessa.
Pietarin valtiollisen finanssi- ja ekonomiyliopiston professori  Sergei Alekseevits Djatlov esitteli Euraasian Unionin prosessia. Hän lupasi lähettää aiheesta materiaalia minullekin, jotta saan kirjani Euraasian Unionista valmiiksi voitonpäivään 2013 mennessä. Hänkin pohti jossakin määrin samankaltaisuuksia ja erilaisuuksia Euroopan Unionin pitkään syntyprosessiin ja rakenteeseen, mutta ei vetänyt mielleyhtymiä Neuvostoliittoon. Siksi kirjoitan vielä edelleen Euraasian Unionista, en Euraasian Liitosta.
 
Professori Sergei Alekseevits DjatlovProfessori Vladimir Aleksandrovits Plotnikovin esitelmästä kerron mahdollisesti enemmän lähiaikoina. Kyse on tietysti myös luoda sosiaalisekonomisesti otolliset olot Venäjälle kehityksen säilyttämiseksi. Kaiken kaikkiaan ei pienelle suomalaismiehelle jäänyt epäselväksi, vaan sain ihastella sitä intohimoa, millä tavalla Venäjän kaikilla tasoilla – älymystö mukaan lukien – ahkeroidaan voimakkaasti, jotta Venäjän kehitys jatkuu ja vauhdittuu. Miten Venäjä siirtyy entistä voimakkaammin kehityksen innovatiiviselle tielle?
 
Professori Vladimir Aleksandrovits Plotnikov

Kauppaoikeuden dosentti Valentina Petrovna Esenova esitteli äskettäin säädettyjä uusia venäläisiä lakeja, joiden avulla tuetaan kaupankäynnissä rehellisyyttä ja läpinäkyvyyttä korruptoituneisuuden haasteita ja uhkia vastaan. Hänen kanssaan sain lausua lyhyet tervehdykset myös ruokapöydässä.
 
Dosentti Valentina Petrovna Esenova
Taloustieteen dosentti Petr Mihailovits Kolovangin piti antaumuksellisen – jota voisi herkempi suomalainen ihminen sanoa jopa kiivaaksi - esityksen Venäjän korruptio-ongelmasta. 
Dosentti Petr Mihailovits Kolovangin

Kun kuuntelin ja katselin dosentti Kolovanginin voimakasta viestiä puoli tuntia pitkän esitelmän ajan, niin suomalaisena miehenä ei jäänyt minulle epäselväksi, että Venäjällä ei katsella sinisilmäisesti ikään kuin oman järjestelmän viattomuuteen horjumattomasti uskon ja sitä kaikessa tilanteessa puolustellen ja selitellen, vaan tutkijoista kansan syviin riveihin Venäjällä nähdään monissa epäilystä herättävissä kanssakäymisen tavoissa ja yhteiskunnallisissa toimissa väärämielisyyttä ja korruptoituneisuutta. Ja se kritiikki lausutaan julki! Korruptio linkittyy vakavasti Venäjältä ulosvirtaavaan pääomaan, jota uudenlainen nomenklatuuri hallinnoi. Tietysti kaipaisin, että Suomen valtioneuvoston ministerit järjestäisivät vastaavia kriittisiä tehokkuutta vaativia korjauspuheenvuoroja myös Suomen korruption ja hyvä veli -järjestelmän poistamiseksi, mutta käyttäisivät nuo tilaisuutensa vähemmän "arkkivihollisten" nimeämiseen, sillä eihän se ole "arkkivihollisten" vika, jos kiinnijäänyt ministeri itse on tehnyt tyhmyyksiä.

Kolovangin käytti esitelmässään apuna myös länsimaisia kovia Venäjä-kriittisiä lukuja, jopa Transparency Internationalin jokavuotisia arvioita, Venäjän korruption mittavasta määrästä. Itse en olisi niin rohkeasti käyttänyt Transparency Internationalin lukuja, jotka ovat enemmän poliittinen mielipide kuin oikeaan dataan perustuva tieto. Hänen esityksensä mukaan korruption määrä ei olisi sittenkään vähentynyt. Venäjän pääsyyttäjän Aleksandr Buksmanin kovat arviot korruption määrästä ja vaikutuksista Venäjän federaation budjettiin olivat vaikuttavia asian vakavuuden ymmärtämiseksi. Vuonna 2011 sosiologinen tutkimus osoitti, että 86  % Venäjän kansalaisista koki antikorruptiopolitiikan tulokset tilanteen parantamiseksi niukoiksi. Erityisesti byrokratiaan oltiin tyytymättömiä. Uudistukset eivät ole sittenkään poistaneet korruptiota. Itse asiassa Pietarissa tehty tutkimus yrittäjille osoitti, että valtaosa yrittäjistä ei edes halunnut päästä eroon korruptiosta! Tämä tekee tietysti valtiollisille viranomaisille tilanteen haasteelliseksi. Kolovangin muisti myös edesmennyttä Boris Berezovskia. 

Ruokailun yhteydessä juttelin Kolovangin kanssa ja kysyin mitä hän ajattelee niiden rahojen kohteesta ja alkuperästä, jotka Berezovskin läheinen kaveri Andrei Nekrasov (ministeri Heidi Hautalan miesystävä, joka on jotenkin liittynyt myös Kavkaz-Centerin kustantajan Mikael Storsjön kanssa) tahtoi salata vuosikymmeniksi saksalaiselta pankkitililtään Suomen käräjäoikeuden päätöksen avulla. Kestäisikö tuo rahaliikenne läpinäkyvyyden vaatimukset?

. . . . . . . .

 Juha Molari Юха Молaри GSM +358 40 684 1172; +358 44 275 8284
Työtön Teologian tohtori, BBA
 EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
 СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Tammisaaren poliisi pyysi rikosilmoitusaineistoa Kavkaz-Centeriä vastaan

Sain postista toissapäivänä perjantaina Tammisaaren poliisin kohteliaan pyynnön lähettää uudemman kerran rikosilmoitukseni Kavkaz-Centeriä vastaan. Kaksi vuotta sitten olin jättänyt rikosilmoituksen, johon nimesin todistajiksi Doku Umarovin valtiollisen kanavan kustantajan Mikael Storsjön ja webmasterin Islam Matsievin. Molemmat toimivat ja työskentelevät Bulevardi 2 osoitteessa Helsingissä.

Tammisaaren poliisin pyyntö tuli tarpeelliseksi, koska poliisi oli onnettomasti hukannut toistasataa sivua pitkän aineistoni. Pyyntö tulee hyvin otolliseen aikaan kansainvälisesti: Bostonin terrori-iskun jälkeisissä selvityksissä on tullut  myös kansainvälisen mielenkiinnon kohteeksi Bostonin terroristiveljien yhteys Kavkaz-Centerin islamistiseen vihaideologiaan sekä mahdollinen yhteys Doku Umaroviin. On muistettava, että Islam Matsievin lähin työtoveri Turkissa oli Musa Ataev, Doku Umarov serkku ja tärkeä partneri, jonka vaimolle Doku Umarov soitti henkilökohtaisesti, kun Musa Ataev oli kuollut. Nyt kansainväliset kanavat CNN:stä alkaen kotimaisiin Iltasanomiin ja Uuteen Suomeen pohtivat tuota yhteyttä Kavkaz-Centerin ja Bostonin terroristien välillä. Al-Qaidan johtajat ovat säännöllisiä "koraanikoulun" opettajia Kavkaz-Centerin venäjän ja arabian kielisillä sivuilla, kun englantilainen sivusto on maltillisempi vihasivusto. Tammisaaren poliisi palaa rikostutkintaan hyvin kiinnostavassa kansainvälisessä tilanteessa.

Aineiston toimitan uudestaan ensi viikon puolessa välissä, kun olen tullut takaisin Pietarista, jonne pääsin akatemian luennoitsijaksi R & D -toiminnasta. Akatemia päätti korvata matkani, kun autoni hajosi. Tuo akatemia antaa myös koulutusta mm. rajavalvonta- ja tulliviranomaisten jatkokoulutusta varten. Minun kiinnostukseni eivät ole turvallisuuspoliittiset kysymykset, vaan liiketalousopetuksen yhteydet firmojen kehittämistarpeisiin. Mutta Tammisaari saa varmasti Kavkaz Center -aineistonsa!

tiistai 9. huhtikuuta 2013

Psalmi 64 - aamuhartaus tänään huhtikuussa 2013

Aamulenkin jälkeen rauhallinen hartaushetki, jossa jälleen kerran tämä Raamatun kohta - Psalmi 64 - rohkaisi hengellistä elämääni.

Olkoon tämä sama erityisen hyödyllinen Psalmi niin rohkaisuksi kuin varoitukseksi myös itse kullekin blogini lukijallekin:

 . . . . . . . .

 Juha Molari Юха Молaри GSM +358 40 684 1172; +358 44 275 8284
Työtön Teologian tohtori, BBA
 EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
 СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html