Statcounter

tiistai 20. maaliskuuta 2012

Suomessa rehottava russofobia puhuttaa Venäjän duumassa

Venäjän liberaalidemokraattisen puolueen kansanedustaja Valeri Sergeevich Seleznev muisti duumassa 1.11.2011 Suomessa rehottavaa russofobiaa - ja samalla hän muisti myös vähän jopa minua! Erityiseksi murheeksi mainitaan venäläisten perheiden kohtalot Suomessa.

Asiasta kirjoitetaan 20. maaliskuuta 2012 Politforum-sivustolla
Ihanteellista olisi tietenkin, että Suomen imago olisi kaunis ja sopuisia, sillä Suomi hyötyy epäilemättä siitä, jos Suomessa asuu onnellisia venäläisiä, jotka pitävät oman venäläisyytensä kansallisesti, poliittiseksi ja kielellisesti arvossa. Nyt on käynyt valitettavasti niin, että Suomen median ja politiikan luoman ilmapiirin johdosta "sopivia" venäläisiä olisivat vain ne, jotka ajattelevat eri tavalla kuin valtaosa Venäjän kansaa. Valtakulttuuri luo paineen "integroitua" negatiivisiin asenteisin.

Tietysti oppositiolla on oltava lailliset oikeudet, mutta Suomessa ihmisen tai ryhmän hyväksymisen perusta ei pitäisi olla lähtökohtaisesti siinä, että vain Venäjän valtiollista järjestelmää vastustavat kelpaisivat meille. Esimerkiksi se mielikuva, joka Suomessa on luotu Yhtenäinen Venäjä-puolueesta ja Liberaalidemokraateista, ei ole lainkaan riittävän monipuolinen ja rehellinen.

- - - - - - -My email juhamolari-ÄT-gmail.com or juhamolari-ÄT-rambler.ru (см. -ÄT- = @).VKontakte


СМИ и Юха Молaри (коллекция)

maanantai 5. maaliskuuta 2012

Jon Hellevig arvioi Venäjän vaaleja ja vaalien jälkeistä tilannetta

Katsokaa Venäjän vaalien arviota varten Russia Todayn ohjelma, jossa keskustelee Jon Hellevig - suomalainen kokenut juristi ja Venäjän hyvin tunteva mies. Hellevig toimi myös kansainvälisenä vaalitarkkailijana Venäjän presidentinvaaleissa._ _ _

Itse (JM) seurasin vaaleja web valvonnan avulla, joka oli ainutlaatuinen koko maailmassa.

Omasta puolestani ajattelen niin, että Vladimir V. Putinin suosio oli etukäteen jo täysin ilmeinen. Hän ei nimenomaisesti tarvitse mitään vaalivilppiä. Olisi tyhmää pilata varma voitto vaalivilpillä. Sitä vastoin Putinin vastustajat ja erityisesti koko järjestelmän vastustajat tarvitsevat näytelmiä ja provokaatioita vaalivilpin esittämiseksi ja lavastamiseksi, sillä muutoin heidän omalle rikkovalle viestinnälleen ei olisi mitään pohjaa. Myös amerikkalainen rahoittaja vaatii, että protesti viedään loppuun asti, kunnes jokainen annettu dollari on verellä ja hiellä maksettu.

Toistaiseksi on esitetty väitteitä, että bussi olisi kierrättänyt karuselliäänestäjiä äänipaikalta toiselle. Tämä on sinänsä toimi, josta jää varmasti kiinni, mikä oli ilmeisesti tarkoituskin. Bussia ei voi olla havaitsematta. Lisäksi äänestäjät on jaettu vaalipiireihin, joissa vaalivirkailijalle täytyy osoittaa passi.

Lisäksi on esitetty väitteitä äänestyslippujen nippujen pudottamisesta vaaliuurnaan. Nyt vaaliääniä säilövät laatikot olivat hyvin läpinäkyviä, joita seurasin mm. Tshetsheniasta Groznyin kaupungista. Kyllä ne täyttyivät asianmukaisesti, mutta silti V.V. Putin sai yli 99 % ihmisen äänistä tuolla alueella (toisin kuin korruptoituneessa Lontoossa ja Suomessa). Näissä äänestyslippunippujen pudottamisissa on todellista ja valheellista tietoa.

Nyt on alettu tehdä web valvonta -kameroista valeversioita: pohja on otettu aidosta pohjasta, mutta siihen on upotettu oma videoklippi, jonka avulla halutaan todistaa, että sama henkilö pudottaa useita ääniä koriin. Oikeudellisesti lavasteet eivät ole kestäviä, mutta niiden tarkoitus onkin provokaatioksi julkisuudelle. Tuo vale web valvonta -kuva on tehty kuitenkin niin alkeellisesti, ettei se pätemmälle silmälle jää havaitsematta huijaukseksi (kyse oli esim. Moskovan vaalipaikka nro 493 IU, Liikehuoneistossa Alekseevskaja Torni).

Dagestanissa on tehty oikeasti ilmeisemmin vaalivilppi kuvatulla tavalla, jossa tiputetaan iso joukko ääniä vaaliuurnaan. Kun tämä tehdään näytelmällisesti web valvonnan alla jättäen jopa todiste vaalivilpistä, niin ilmeisesti tarkoituksena onkin ollut juuri vaalin "näyttäminen" pätemättömäksi - kiinnijäämistä on tavoiteltu. Sopii kyllä pohtia, kuka tahtoisi vaalien väärentämistä enemmän kuin Putinin vihamieliset vastustajat.

Venäjän vaalien ankarin kritiikki on Venäjällä tullut ns. Oikeistouutisten ja sen hengenheimolaisten parista. Nämä ilmoittavat keräävänsä teltat ja kypärät sekä lupaavat tarvittaessa verisen vallankumouksen. Olen kirjoittanut jo useammin mainitusta ultranationalistisesta ryhmästä, jolla on yhteyksiä myös islamia vääristelevään terroristijärjestöön. Mainittu Oikeistouutiset ylistivät taannoin Anders Breivikin terrori-iskua. Heillä oli ollut keskinäistä yhteyttä jo ennen terrori-iskua. Nyt he ovat järjestämässä Moskovaan mielenosoitusta! Pidän erityisen kummallisena, että Pekka Haavistoa - hävisi Suomessa presidentinvaaleissa - tukeneissa henkilöissä on useampia, jotka näyttävät liittyvän venäläisten kansallissosialistien jopa laittomaan protestiin.

Onnea, menestystä ja Jumalan siunausta Vladimir V. Putin!

perjantai 2. maaliskuuta 2012

En ole kirjoittanut Putinin murhayrityksestä

Safka - Suomen antifastinen komitea - oli julkaissut jutun, joka ei ole todellisuudessa tiivistelmä "Rossiiskaja Vesti" -lehden artikkelista, vaikka siinä niin väitetään. Tiivistelmän sopisi olla tiivistelmä, vaan nyt tämä on ihan uusi juttu, jossa kyllä käytetään jossakin määrin kirjoitustani em. lehdessä. Safkan "tiivistelmä" oli nimetön tai anonyymi. Ilmeisesti tiivistelmä oli tehnyt innokas hyvätahtoinen henkilö, jonka tuntemus venäjänkielestä on kuitenkin heikohko.

Nyt lukijoissa on tullut erheellinen mielikuva, että tämä Safkan juttu olisi myös minun kirjoitukseni tai ainakin uskollisesti tiivistelmä venäläisestä jutustani. Safkan jutussa puhutaan Putinin murhayrityksen suunnittelusta Helsingissä. En halua tuollaista leimallista väärää kuvaa itsestäni. Ylipäätänsä en ole intoilut tuollaisen tulkinnan puolesta. Ja jos joku keksii luovat uudet ajatukset, hänen pitäisi ilmaista ne omalla nimellään.

Kun samanaikaisesti jutussa esiteään julkisesti hurjia kysymyksiä ja väitteitä, syntyy vaikutelma, että olisin siis kirjoittanut nuo väitteet Rossiiskaja Vesti -lehdessä. Tätä erhettä korostaa se, että monet eivät osaa venäjää ja tyytyvät "tiivistelmään". En koskaan myöskään tarkastele Kavkaz-Centerin niin rajoittuneesti Suomi-keskeisesti kuin jutussa annetaan ymmärtää, en myöskään koskaan väitä Adam Tumsoevia/Matsievia "päätoimittajaksi" toisin kuin jutussa esitetään.

Rossiiskaja Vestin juttu ilmestyi pari päivää ennen Putinia vastaan suunnitellut murhayrityksen paljastumista, joten en tietenkään ole voinut kirjoittaa murhayrityksestä mitään, joten Safkan juttu ei ole referaatti tai tiivistelmä tuoltakaan osin.

Ehkä tarkkuutta tarvittaisiin lisää.

Olen poistanut tekstin Safkan blogista. Ehkä myös Verkkomediasta olisi aiheellista poistaa teksti tai korjata se asiallisemmaksi siten, että tiivistelmän tekijä laittaa oman nimensä alle, jotta tiivistelmän tekijä ottaa vastuun kirjoittamastaan. Juttu ei ollut siis tiivistelmä Rossiiskaja Vestin kirjoituksesta, vaan uusi juttu oli jo oma toisen henkilön tekmä juttu omin korostuksin ja värityksin, vaikka onkin hengenheimolaiseni.

Kunnioittaen

- - - - - - -
torstai 1. maaliskuuta 2012

Vain kahden minuutin kävelymatka Supon Ratakadulta Doku Umarovin Bulevardin edustustoon

YLE kertoo, että "Suomessa asuvien ulkomaiden kansalaisten vakoilu on lisääntynyt, ilmenee Suojelupoliisin viime vuoden toimintakertomuksesta. Niin sanottu pakolaisvakoilu ei ole Suomessa rikollista kuten muissa Pohjoismaissa".

Vakoilun avulla ulkomaalaiset tiedustelupalvelut yrittävät hallita ulkomailla asuvia kansalaisiaan. Vakoilu kohdistuu ulkomailla oleskeleviin toisinajattelijoihin ja pakolaisiin.

YLE toistaa Supon käsitystä, että em. vakoilu voi johtaa pahimmillaan Suomessa oleskelevien ulkomaalaisten läheisten kiduttamiseen kotimaissaan.

Supon mukaan Suomesta yritetään edelleen hankkia aktiivisesti myös teknologiaa joukkotuhoaseiden valmistamiseen. Supo valvoo laitteiden, materiaalien ja tietotaidon leviämistä.

Niin sanottuun proliferaatiovalvontaan sisältyy muun muassa yritysten työntekijöistä tehtävät turvallisuusselvitykset. Viime vuonna Supo teki yli 16 000 selvitystä. Määrä on kasvanut tasaisesti vuodesta 2006.

Suojelupoliisin vuosikertomuksessa 2011 esitetään erittelemätön käsitys, jonka mukaan
”Suomeen kohdistuvan laittoman tiedustelun määrä ei ole vähenemässä. Korkea teknologia ja sen sovellutukset ovat tiedustelutoiminnan kohde Suomessa ja samalla ne muuttavat laittoman tiedustelun torjuntatyötä yhä haasteellisemmaksi” (Supo s. 2).

Suojelupoliisin käyttää 37 % resursseistaan laittoman tiedustelun torjuntaan, 37 % terrorismin torjuntaan ja 26 % turvallisuustyöhön.

Supon mukaan "organisoituneen radikaali-islamistisen tai muun terrorismin uhka suoraan Suomea tai sen väestöä kohtaan on tällä hetkellä edelleen vähäinen. - - - Suomessa oleskelee aiempia vuosia enemmän henkilöitä, joilla on yhteyksiä ulkomaisiin terroristiverkostoihin. He tukevat niitä ja pyrkivät hakeutumaan konfliktialueille, joko osallistuakseen taisteluihin tai hankkiakseen koulutusta” (s. 6).

Suojelupoliisin mukaan Norjan terrori-iskussa oli tekijä yksittäinen, ilmeisesti häiriintynyt henkilö (s. 2). Vähäisessäkään määrin Suojelupoliisi ei ilmaise, että Norjan terroritekijällä olisi ollut mitään yhteyksiä tai innoitusta suomalaisiin tahoihin.

Suojelupoliisi vaikenee vuoden 2011 aikana annetusta YK:n turvaneuvoston pakotekomitean vaatimuksesta lopettaa ja estää Doku Umarovin ja Kaukasian emiirikunta-terrorijärjestön kaikki tukitoiminnot, myös nimeltä mainiten Kavkaz-Center, vaikka kansainvälisesti pakotevaatimuksien piiriin kuuluva toiminta on saanut huomattavan toimintaympäristön juuri Suojelupoliisin Ratakadun naapurikadulla ja lähituntumassa Bulevardilla. Mahdollisesti Suojelupoliisin toimintamäärärahat hiukan yli 14 miljoonaa euroa eivät riitä havaitsemaan toimintaa noin 500 metrin päässä omasta rakennuksesta? Tuohon toimintaan osallistuu myös Interpolin kansainvälisesti etsintäkuulutettuja henkilöitä, jotka esiintyvät mainitussa paikassa - jopa Bulevardin kattoterassilla - radio- ja televisiohaastatteluissa. Suojelupoliisi ei ole sanallakaan viitannut tuohon terrorismin tukitoimintaan 2 minuutin kävelymatkan päässä toimistostaan.
Toimintansa pyörittämiseen Suojelupoliisi sai vuonna 2011 rahoitusta 17,5 miljoonaa euroa, josta määrärahan suuruus oli noin 14,5 miljoonaa euroa.

Suomeen kohdistunut tiedustelutoiminta

Supon (s. 7) mukaan Suomessa on edelleen maan kokoon nähden varsin suuri määrä ulkomaisia tiedusteluvirkailijoita. Vuosikertomuksessa ei ole kuitenkaan mitenkään eritelty tiedusteluvirkailijoiden lähdemaita. Mahdollisesti virolainen, länsivaltojen ja erityisesti amerikkalainen voimistunut tiedustelutoiminta on ollut Suojelupoliisin erityisen havaintojen kohteena.

Supon mukaan ulkomaisen tiedustelun keskeisimpiin päämääriin kuuluvat Suomen politiikan ennakoiminen ja päätöksiin vaikuttaminen. Säännöllisesti havaitaan myös pyrkimyksiä vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen. Poliittisen tiedustelun päähuomio on siirtynyt 2000-luvun kuluessa Suomen sisäpolitiikasta maan kansainvälisiin suhteisiin. Poliittisen tiedustelun pääkohteina ovat säilyneet Suomen turvallisuuspolitiikka, Euroopan unioniin liittyvät kysymykset sekä erityisesti Suomen Nato-yhteistyö.

Supo viittaa myös tieteellis-tekniseen tiedusteluun Suomea vastaan.

Supon mukaan vuonna 2011 ilmaantui aikaisempaa enemmän tapauksia, joissa vieraiden valtioiden tiedustelupalvelut pyrkivät kontrolloimaan Suomessa pysyvästi asuvia tai tilapäisesti oleskelevia kansalaisiaan. Tämä ns. pakolaisvakoilu ei ole edelleenkään kriminalisoitua Suomessa, toisin kuin muissa Pohjoismaissa ja suuressa osassa Länsi-Eurooppaa (s. 7). Supon (s. 8) mukaan pakolaisvakoilu kohdistuu ulkomailla oleskeleviin toisinajattelijoihin ja pakolaisiin. Vakoilun käytännön toteuttajina ovat sekä tiedustelu-upseerit että värvätyt agentit.

Supo ei mitenkään ilmaise, keitä nämä värvätyt agentit olisivat, minkä valtion hyväksi he palvelisivat ja mistä mainitut pakolaiset olisivat lähtöisin. Ketkä suomalaiset voisivat olla "värvättyjä agentteja" ja keitä pakolaisia Suomessa vakoillaan? Olisiko tässä somalikysymys esillä? Ainakaan Mikael Storsjön oikeudenkäynnissä, kun oli kyse törkeän laittoman maahantulon järjestämisestä, ei näkynyt juuri agentteja - ei ainakaan suomalaisia. Mahdollisesti kyse on Supon mielikuvasta enemmän kuin analyyttisesta tietämyksestä. Myöskään Supo ei liitä edellistä väittämäänsä mitenkään mainittujen pakolaisten statukseen osana kansainvälisesti tunnettuja terroristijärjestöjä tai Interpolin etsintäkuulutuksia.

Turvallisuusyhteistyö

Supon mukaan ulkoparlamentaarinen aktiviteetti on Suomessa pääosin maltillista kansalaistoimintaa. Ääriliikehdintä ja valtion turvallisuuteen vaikuttava laiton toiminta on vähäistä. Anarkistisessa toiminnassa oli kuitenkin nähtävissä eteläeurooppalaiselta radikaalilta anarkistiliikkeeltä omaksuttuja vaikutteita.

Supon mukaan äärioikeistolaisessa liikehdinnässä ei tapahtunut vuoden 2011 aikana merkittäviä muutoksia.

Suojelupoliisi seurasi vuoden 2011 aikana kansainvälisen järjestäytyneen rikollisuuden ja laittoman maahantulon vaikutuksia valtion turvallisuustilanteeseen ja osallistui lukuisten uhka-arvioiden laatimiseen.

Suojelupoliisi teki vuonna 2011 perusmuotoisia henkilöturvallisuusselvityksiä noin 16 000.

- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or rtmolari-ÄT-rambler.ru (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)