Statcounter

perjantai 30. marraskuuta 2012

Amerikkalainen CIA operoi Suomen eduskunnassa: Venäjä-vihamielinen mediakonferenssi ”Vääristävät peilit” – pääpuhuja ulkoministeri Erkki Tuomioja.


USA:n tiedustelupalvelu CIA operoi eduskunnassa alkavassa Venäjä-foorumissa


Tiedustelupalvelu CIA operoi eduskunnassa maanantaina alkavassa mediakonferenssissa 'Särkyneet peilit' – pääpuhujana ulkoministeri Erkki Tuomioja. Venäjän hallinnolle vihamielisen tilaisuuden ja sen järjestäjän Finrosforumin takaa löytyvät myös EU ja Venäjällä kielletty USAID. Suomi on kansainvälisen infosodan etulinjassa.


Toimittajat: Juha Molari & Verkkomedian työryhmä 
1.12.2012, Verkkomedia.org
info(at)verkkomedia.org 

USA:n tiedustelupalvelu CIA operoi eduskunnassa alkavassa Venäjä-foorumissa

Suomen eduskunnassa järjestettävän Suomi-Venäjä –mediakonferenssin "Särkyneet peilit" («Кривые зеркала») 3.-4.12.2012 kolme maksavaa tahoa ovat CIA:n moderni rahoitusorganisaatio NED (National Endowment for Democracy) [1] [2], Amerikan Yhdysvaltojen ulkoministeriön USAID  (US Agency for International Development)[3] ja ”EU-Russia Civil Society Forum” (EU-Russia CSF), joka on myös Amerikan Yhdysvaltojen ulkoministeriön työväline ja värinvallankumouksellisten linnake Venäjää vastaan. Tilaisuuden pääpuhujaksi on lupautunut Suomen ulkoasiainministeri Erkki Tuomioja. 

Kuvakaappaus - Suomen eduskunnan Venäjä-tilaisuuden amerikkalaiset rahoittajat: 

Valikoitu osallistujalista - Venäjän virallinen media estolistalla

CIA:n ja Amerikan ulkoministeriön maksama konferenssi Suomen eduskunnassa on Suomen ja Venäjän journalisteille, jotta nämä määrittelisivät Suomen ja Venäjän suhteita uudella tavalla. Järjestäjät peruuttivat Venäjän Federaation virallisen viikkolehden Rossiiskaja Vestin osallistumisoikeuden mediakonferenssiin.[4] 

Suomen ulkoministeri Erkki Tuomioja tai hänen erityisavustajansa Tarja Kantola - Finrosforumin entinen puheenjohtaja - eivät ole antaneet mitään selvitystä tiedusteluun siitä, onko Suomen UM:n linjan mukaista peruuttaa Venäjän virallisen lehden osallistuminen eduskunnassa järjestettävästä mediakonferenssista. Finrosforum ei tunnusta Venäjän laillisia poliittisia instituutioita, presidenttia, hallitusta ja duumaa.

"Tiedämme vasta konferenssin jälkeen, mitkä ovat olleet suomalaisten russofobien todelliset aikomukset päätökselleen koota toimittajat puhumaan Suomi-kuvasta. Valitettavasti meidän toimittajamme ei osallistu konferenssiin", kirjoitti keskiviikkona Venäjän virallisen sanomalehden päätoimittaja Dmitry Ermolaev. ”Rossiiskaja Vestin toimitus on hyvin pettynyt," hän jatkaa. "Suomalainen malli demokratiasta ei pidä paikkaansa. Siinä ei hyväksytä näkemyksiä, jotka poikkeavat yleisesti hyväksytyistä näkemyksistä. Toisinajattelijat eivät läpäise Face kontrollia, heitä ei päästetä keskusteluun." 

Myös Verkkomedian päätoimittaja Janus Putkoselta evättiin tilanpuutteella perustellen osallistumismahdollisuus mm. Journalistiliitossa mediayhteistyön konferenssiksi mainostettuun tilaisuuteen.

Miksi konferenssi siirrettiin Suomen eduskuntaan?

Kun suomalaisten järjestäjien ja rahoittajien kyseenalaiset taustat paljastuivat, Venäjän tiede- ja kulttuurikeskus ilmeisesti kauhistui ja kielsi tilojensa käytön CIA:n ja USAID:n Venäjä-vihamieliseen propagandaan.
"On muistettava, että USAID on tuomittu Venäjällä kielletyksi järjestöksi eikä sen toiminta ole enää 1.10.2012 jälkeen sallittua Venäjän alueella."

Suomalaiset  yrittivät provokaatiota ja viedä USAID:n ja CIA:n toiminta Venäjän tiede- ja kulttuurikeskukseen. Suomen journalistiliitosta Juha Rekola ja suomalaisten järjestäjien puolestaJarmo Koponen ovat jo osoittaneet ilmeistä närkästymistään epäonnistumisesta. Tiede- ja kulttuurikeskus perui varauksen.

Kuvakaappaus - EU-Russia Civil Society Forumin rahoittajina ovat amerikkalainen USAID, Transition-ohjelman avulla, Euroopan unioni ja NED (CIA):

Pehmeän ulkokuoren alla kova sydän: EU-Russia CSF

Amerikkalaisista rahoittajista ehkä parhaiten naamioitu järjestö, joka herättää vähiten pelkoa eurooppalaisen nimensä ansiota, on ”EU-Russia Civil Society Forum” (EU-Russia CSF). Järjestön nettisivujen etusivulla esiintyy Jevgeni Krishtafovitch – nuori mies, joka esiintyy aina vihamielisesti Venäjän valtiojohtoa vastaan. Pari vuotta sitten hän ja Jukka Mallinen kirjoittivat loukkaavan artikkelin Suomen Kuvalehdessä: siinä nämä herrat parjasivat Venäjään ystävällismielisesti suhtautuvia suomalaisia ihmisoikeusaktivisteja.

EU-Russia Civil Society Forum on avoimesti CIA:n rahoitusmekanismin NED:n ja Amerikan Yhdysvaltain ulkoministeriön USAID:n rahoitusmekanismin ”Transition” operaatio.[5] Oksana Chelysheva (Оксана Челышева) on Suomen edustaja EU-Russia Civil Society Forumin johtoryhmässä (”the Steering Committee”). Myös Oksana Chelyshevan kuva näkyy näyttävästi EU-Russia CSF:n nettisivujen etuaukeamalla.Hän on myös EU-Russia CSF:n perustajajäsen.

 Korostetuissa pikkukuvissa Oksana Chelysheva ja Jevgeni Krishtafovitch

Oksana Chelysheva johtaa Venäjällä rikollisena äärijärjestönä vuonna 2006 tuomittua ryhmittymää ”Venäjä-Tšetšenia ystävyysseuraa” («Общество российско-чеченской дружбы», ОРЧД ; Russian-Chechen Friendship Society (RCFS).  Hän on tullut Suomeen poliittiseksi pakolaiseksi. Nyt hän toimittaa Suomesta ja EU:sta käsin Venäjä-vihamielisiä ohjelmia ja propagandaa.

NED rahoittaa myös kyseistä ”Venäjä-Tšetšenia ystävyysseuraa”. NED:n julkisen kirjanpidon mukaan Oksana Chelyshevan johtama RCFS sai 49 980,00 euroa ilmeisemmin tämän naisen työn rahoitukseen NED:n budjetista viime vuonna, kuten lukuisat edeltävät vuodet.

Vuonna 2007 NED julisti, että RCFS:lle annettavan rahoituksen tehtävä on ”vastustaa Venäjän hallituksen informaatiota Pohjois-Kaukasiassa” (”counteract the manipulation of information on the North Caucasus by the Russian government.”).

NED sekaantui Venäjää vastaan mm. oikeistohäirikön Alexei Navalnyin rahoitukseen sekä amerikkalaisen Golos-järjestön häiriötoimintaan vaalien laskennan aikana.[6] Kavkaz-Centerin kustantaja Mikael Storsjö siirsi RCFS:n Venäjältä Suomeen, koska järjestöä tarvittiin raha-asioiden kierrättämistä varten. Poliisikuulusteluissa Storsjö myös tunnusti, että RCFS:n päärahoittajana toimii NED.

CIA:n poliittinen siipi: National Endowment for Democracy (NED)

CIA:n perinteisen rahoitustehtävän uudempi, kauniimpi nimitys on National Endowment for Democracy (NED), joka perustuu Ronald Reaganin kehittämään ratkaisuun tilanteessa, jossa CIA:n skandaalit häiritsivät toimintaa.[7] NED:n ensimmäinen neljästä rahoitusinstrumentistä on International Republican Institute (IR), jonka puheenjohtajana toimii Venäjä-vihamielisyydestä erityisen tunnettu John McCain

NED sekaantuu ulkomaiden sisäisiin asioihin lukuisin eri tavoin: tarjoamalla rahoitusta, teknistä osaamista, koulutusta, opetusmateriaalia, tietokoneita, fakseja, kopiokoneita, autoja tietyille valituille poliittisille ryhmille, kansalaisjärjestöille, ammattiliitoille, toisinajattelijoille, opiskelijaryhmille, kirjojen kustantajille, sanomalehdille.[7] 

NED:n mekanismin IR:n avustukset on merkitty verellä: IRI on ollut mukana Haitissa vuoden 2004 vallankaappauksessa, Hondurasissa vuoden 2009 vallankaappauksessa sekä Egyptin arabikevään järjestelyissä. IRI koulutti vuoden 2004 Haitin vallankaappauksen johtajia sekä rahoitti oppositioryhmiä, jotta maassa syntyi edeltävien kuukausien aikana epävakautta maan demokraattisesti valitun presidentin Jean-Bertrand Aristiden syrjäytämiseksi.
Freedom of Information Act –asiakirjat ovat osoittaneet, että IRI oli nimenomaisesti mukana kouluttamassa vallankaappauksen tehnyttä oppositiota. IRI oli riidoissa Yhdysvaltain entisen suurlähettilään Brian Dean Curran kanssa, koska Curran olisi käynyt rauhanomaisia neuvotteluja, mutta IRI:n edustaja Stanley Lucas neuvoi Haitissa, että oppositiojohtajat eivät tee mitään kompromisseja.  

IRI sai  550 000 dollaria NED:n rahoja vuonna 2009, jotta IRI ”edistäisi ja tehostaisi pohdintaryhmien osallistumista Meksikossa ja Hondurasissa, niin että niistä tulisi painostusryhmiä, jotka pakottavat poliittiset puolueet kehittämään konkreettisia kantoja keskeisissä kysymyksissä”.[8]

Teknisesti ottaen NED ei suoraan läpinäkyvästi rahoita mitään poliittista puoluetta, koska sellainen rahoitus on kielletty lailla. Sitä vastoin NED:n mukaan se rahoittaa vaalien tarkkailua ja koulutusta vaaleja varten. NED:n rooli oli merkittävä vuonna 2004 Ukrainan presidenttivaaleissa.

NED:n johtaja Nadia Diuk tunnusti Washington Postin NED:n osallistumisen länsimielisen järjestelyn tukemiseen. Hän vertasi Ukrainassa tehtyä interventiota Slovakiassa, Serbiassa ja Montenegrossa sekä Georgiassa tehtyihin NED-operaatioihin. Hänen mukaansa se oli NED:n ”massiivinen ponnistus järjestää kansalaisjärjestöt äänestyksen tarkkailijoiksi, rinnakkaisäänestyksen toimittajiksi, suorittaa ovensuukyselyraportit”. [7]

NED rahoittaa myös Praque Watchdog-sivustoa, joka arvioi Pohjois-Kaukasian tilannetta.[7]

NED onnistuneesti manipuloi Nicaraguan vaaleja vuonna 1990, Mongoliassa 1996, avusti demokraattiseksi valittujen hallitusten kaatamista Bulgariassa 1990, Albaniassa 1991 ja 1992. NED:n rooli oli tärkeä Iran-Contra tapauksessa 1990, avaintekijä Oliver Northin ”Project Democracy” verkoston rahoittamisessa, jossa Yhdysvaltain ulkopoliittisia toimia yksityistettiin ja käytiin sotia ja harjoitettiin huume- ja asekauppaa.

NED rahoitti ultra-fanaattisen, Castroa vastustavan CANF:n (the Cuban-American National Fund) välityksellä Luis Posada Carrilesin säälimätöntä terroristitoimintaa, jonka seurauksena mm. Kuuban lentokone räjäytettiin vuonna 1976. Terrori-iskun seurauksena kuoli 73 ihmistä. Vuonna 1997 NED:n rahoittama terroristi oli mukana lukuisten pommiräjähdysten toteuttamisessa Havannan hotellejaä vastaan. NED katsoo tukevansa demokratiaa, kun se lisää epävakautta tietyillä alueilla hallituksia vastaan.[7]

CIA:n ulkomaan rahoituksen toteuttajaksi synnytetty NED rahoittaa Suomen eduskuntatalon mediakonferenssia. Tuosta NED-CIA -yhteydestä on paljon sekä asiakirjatodisteita että henkilötodisteita. Esimerkiksi CIA:n peitetoiminnassa toiminut upseeri Philp Agee [9]  on tunnustanut, miten hän toimi Kuubaan liittyvissä operaatioissa CIA:n, NED:n ja USAID:n (US Agency for International Development)operaatioissa. Hän on kirjoittanut näistä toimistaan myös vuonna 1975 julkaistun kirjan ”Inside the Company: CIA Diary”. Videohaastattelussa CIA:n entinen upseeri Philip Agee kertoo toiminnastaan NED:n ja CIA:n peitetehtävissä, joissa tarkoituksena oli laillisten hallitusten horjuttaminen.

NED:n johtaja Allen Weinstein tunnusti Washington Postin haastattelussa 22. syyskuuta 1991, että NED:n toiminnasta valtaosa kulki ennen CIA:n peitellyn toiminnan alaisuudessa: "A lot of what we do today was done covertly 25 years ago by the CIA".  
NED:n systeemin tärkeä rakentelija Walter Raymond, Jr. toimi vuodesta 1970 vuoteen 1982 CIA:n palveluksessa ulkomaisen median tehtävissä, vuodesta 1982 ns. tietotekniikan tehtävissä Yhdysvaltain kansallisessa turvallisuusneuvostossa, mutta hänen tehtävänään oli nimenomaisesti NED:n toiminnan aloittaminen. Itse NED:n johtaja Carl Gershman on ilmoittanut tämän kunnioituksen Walter Raymondille 24. huhtikuuta 2003. Hernando Calco Ospinan kutsuu hyvin perustellusti NED:n toimintaa ”CIA:n seuraajaksi ja yhteistyökumppaniksi” [10]

Kiellettyjen listalta - US Agency for International Development (USAID)

Finrosforumin sivulla loistaa NED:n mainoksen yläpuolella vielä kolmaskin yhtä julma maksaja Suomen eduskunnassa järjestettävälle konferenssille: ”Transition Promotion Program”, joka on ns. arabikeväästä paremmin tunnetuksi tullut ohjelma [14], jonka avulla USAID tukee Amerikan Yhdysvaltojen ulkomaan politiikan tavoitteita auttamalla paikallisia partnereita. 

Äskettäin 1. lokakuuta 2012 Venäjällä kiellettiin USAID:n toiminta, koska USAID oli yrittänyt mm. sabotoida Venäjän vaaleja erilaisten levottomuuksien avulla. Amerikan Yhdysvaltojen ulkoministeriön lehdistösihteeri Victoria Nuland protestoi tuoreeltaan Venäjän kieltoa USAID:lle ja jatkoi uhmakkaasti: ”Me aiomme jatkossakin valppaana tukea demokratiaa, ihmisoikeuksia ja kansalaisyhteiskuntaa Venäjällä. Me vain teemme sen [toisella tavalla]” ja etsimme tapoja tukea näitä järjestöjä:
"While USAID's physical presence in Russia will come to an end, we remain committed to supporting democracy, human rights, and the development of a more robust civil society in Russia. - - - " That includes looking for ways to continue working with Russian nongovernmental organizations to safeguard programs that "a lot of Russians are dependent on”.[11] [12]

USAID:n Transition-ohjelmat toimivat monella alueella Amerikan ulkoministeriön poliittisten pyrkimysten edistämiseksi. Esimerkiksi Tšekin ulkoministeriö [13] kertoo avoimesti, että Transition Promotion Program on USAID:n mukainen ohjelma.

Kuvakaappaus - Esimerkki Tšekin ulkoministeriön tiedotteesta Transition Promotion ohjelman yhteyksistä eri rahoituslähteisiin:

USAID on kertonut ohjelmastaan myös yleisemmin ja asia muutenkin yleisesti tiedetty USAID:n ohjelmanimi. [14] Nyt Suomen eduskunnassa USAID ja CIA/NED rahoittavan Suomen ja Venäjän mediaa varten järjestettyä konferenssia. Suomen ulkopolitiikan ohjailu tapahtuu valtamerentakaisten rahoittajien Venäjä-intressien mukaisesti eivätkä nuo amerikkalaiset intressit todistettavasti nauti Kremlin luottamusta.

Mediakonferenssin pääjärjestäjistä Jarmo Koponen (Uusi Suomi) onkin esitellyt täysin myötämielisesti ja kritiikittömästi Luke Hardingin käsityksiä, vaikka Luke Harding on länsivakooja, joka karkotettiin Venäjältä. Koponen esittelee myös amerikkalaisen tiedustelupalvelun perustaman propagandakanavan Radio Libertyn johtajan Masha Gessenian näkemyksiä, joiden mukaan Putinin hallinto olisi ”suljettu järjestelmä, jonka tuho on arvaamaton”.
Siinä järjestelmässä ”venäläiset toimittajat ovat kuin armeijassa”, Koponen kirjoittaa. Hän nimittää Venäjän presidentti Vladimir Putinia ”diktaattoriksi” ja kutsui jouluaattona 2011 Artemi Troitskynsanoilla Venäjää verenvuodatukseen, jos Vladimir Putin osallistuu Venäjän presidenttivaaleihin.[15] Pari päivää sitten Koponen ilmoitti, että hänen tavoitteensa on käsitellä FSB:n roolia Venäjän mediassa. 

CIA:n ja Amerikan ulkoministeriön Venäjä-vihamielisten operaatioiden yhteistyötahoksi joutunut tai päässyt Jarmo Koponen saapuu mediakonferenssiin suoraan Georgiasta, jossa hän käy muiden muassa keskusteluja Giorgi Kidiashvilin kanssa, jonka johtama järjestö ”Institute for Development of Freedom of Information” toimii Venäjä-vihamielisten rahoittajien tuella. George Soroksenjohtama Open Society Intitute [16] and USAID rahoittavat mainittua instituuttia.  

Loppukommentti: 

Emme tiedä maanantaina alkavan konferenssin ohjelman yksityiskohdista, että lauletaanko Yhdysvaltain kansalislaulu Suomen eduskunnan tilaisuuden alussa vai lopussa – vai taktisista syistä pelkästään suunnitteluvaiheessa. Tai ehkä tilaisuuden rahoittajat ja järjestäjät tahtovatkin laulaa Yhdysvaltain kansallislaulun operaation lopullisten tavoitteiden jälkeen... Punaisella torilla Moskovassa?

Viitteet: 

[1] Wikipedia: National Endowment ofr Democracy 
[2] Wikipedia: Национальный фонд демократии 
[3] Wikipedia: United States Agency for International Development (USAID) 
[4] ”Suomessa toimittajien Face Control” (Venäjän Federaation virallinen viikkolehti Rossiiskaja Vesti 28.11.2012) 
[5] EU-Russia Civil Society. Donors. 
[6] Can human rights and terrorism go hand in hand? RT 3 January 2012 
[7] Rogue State, A Guide to the World’s Only Superpower. Common Courage Press, 2000. Trojan horse: The National Endowment for Democracy
[8] Wikipedia: International Republican Institute (IRI). 
[9] Wikipedia: Philip Agee 
[10] Hernando Calco Ospina. NED et. al.: The CIA’s Successors and Collaborators). Global Research, April 15, 2008. Le Monde Diplomatique 15 April 2008 
[11]Kremlin halts USAID work in Russia. NY Daily News, September 18, 2012. 
[12] Oleg Artyukov, Russia shows USAID the door. US insulted and humiliated. Pravda 20.09.2012. 
[13] Ministry of Foreign Affairs of the Czech Republic. Transition Promotion Program. 13.9.2010. 
[14]  USAID: Promoting Peaceful Political Transitions 
[15] Ks. Juha Molari 21.11.2012: Mikä mies Jarmo Koponen toivottaa tervetulleeksi Särkyneet peilit-konferenssiin.
[16] Juha Molari, Corruption investigations a Front for Color Revolution Push (RT 07 February 2012) 


KÄY KESKUSTELUA: VERKKOMEDIA


. . . . . . . .

Juha Molari, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha

torstai 29. marraskuuta 2012

”Suomessa toimittajien Face Control” (Venäjän Federaation virallinen viikkolehti Rossiiskie Vesti 28.11.2012)


”Suomessa toimittajien Face Control” 
- koska arvostelua ja toisinajattelijoita pelätään.

(epävirallinen suomennos Venäjän Federaation virallisesta viikkolehdestä Rossiiskie Vesti, 28.11.2012).Так как боится критики, инакомыслящих и 
диссидентов. «Российские Вести», 22 - 28 ноября 2012  № (31) 2106.
Автор - Дмитрий Ермолаев, главный редактор 
еженедельника «Российские вести»

Eilispäivän 27.11.2012 tapaus kummastutti minua – meidän sanomalehtemme, Venäjän Federaation viikkolehden ”Rossiiskie Vesti” kolumnistilta Juha Molarilta evättiin akkreditointi mediakonferenssiin. Hän oli kuitenkin yksi ensimmäisistä henkilöistä, joka oli lähettänyt virallisen pyynnön osallistua tähän tapahtumaan. Ja hän oli jopa saanut vahvistuksen, että akkreditointi on onnistunut. Ja tämän jälkeen kuluu pari viikkoa ja järjestäjät ilmoittavat Juha Molarille, että hän ei voi tulla Suomen eduskunnan rakennukseen, jossa pidetään 3-4. joulukuuta konferenssin "Vääristävät peilit" («Кривые зеркала»). Hänelle ilmoitettiin: "Sinä et ole ammattitoimittajana, ja meillä on niin paljon henkilöitä, jotka tahtovat osallistua, että tämä on vain ammattilaisia varten."


Älä edes ajattele tuota kriteeriä "ammattimainen” tai ”ei-ammattilainen." Juha Molari on kolumnisti Venäjän Federaation viikkolehdelle ”Rossiiskie Vesti”. Hänen toimituksellisella aineistollaan on jo pitkä historia. On selvää, että tuo ei ollut todellinen syy, vaan konferenssin järjestäjät yksinkertaisesti keksivät sen.   Ja lisäksi Suomen valtaapitävät kokevat Molarin vaaralliseksi ja vaikutusvaltaiseksi toisinajattelijaksi. He pelkäävät ja kunnioittavat häntä. Ja mikä tärkeintä, pelkäävät, että hän voi kääntää konferenssin keskustelua vaaralliseen suuntaan Suomen valtaapitävien tarkoitusperien näkökulmasta.  

Viime vuosina Molari on kirjoittanut paljon artikkeleita, joissa hän on arvostellut suomalaisia ​​virkailijoita, koska nämä ovat antaneet tuen terroristisivustolle ”Kavkaz-Center”. Hän syytti valtaapitäviä myös venäläisäitien diskriminaatiosta, sosiaalityöntekijät ovat vieneet kymmeniä lapsia lastenkoteihin. Hän on tuominnut suomalaiset toimittajat, joiden artikkelit lämmittävät russofobiaa Suomessa.  

Molarin artikkelit satuttavat Suomen mainetta. Valtaapitävät puolustautuvat ja estelevät. Mutta lopulta hermot pettivät ja suomalaiset päättivät suoranaisesta sorrosta meidän toimittajaa vastaan.  Molari ei voi koskaan löytää virallista työtä ja hän elää köyhässä kurjuudessa. Sivuston ”Kavkaz-Center” työntekijät, jotka ovat muuten yksi konferenssin järjestäjätahoista, kutsuvat häntä KGB:n, CIA:n ja Mossadan agentiksi.   Hän saa uhkauksia internetissä. Hänen ainoa uhkia internetissä. Hänen ainoa ulospääsy tilanteesta on tämä journalismi. Mutta jopa tässä seikassa Suomen valtaapitävät yrittävät vapautua Molarista – eivät yksinkertaisesti päästä häntä tilaisuuteen, jossa Venäjän ja Suomen toimittajat keskustelevat tiedotusvälineiden Suomi-kuvasta.

Niin virallinen Helsinki päätti kostaa Molarille totuudesta. Äskettäin Molari kertoi blogissaan useammassa kirjoituksessa konferenssin järjestäjistä, joiden käsityksistä hän sanoutui irti. Ensimmäinen kirjoitus käsitteli Kerkko Paanasta, joka on Suomalaisvenäläisen kansalaisfoorumin (Finrosforum) puheenjohtaja.  Tämän organisaation sihteeri on Kavkaz-Centerin kustantaja Mikael Storsjö, joka on rekisteröinyt Venäjällä kielletyn sivuston Helsinkiin. Toimittajamme antoi esimerkkejä Paanasen artikkeleista, jotka todistavat ”Vääristävät peilit” –konferenssin järjestäjän russofobiksi, joka on täynnä vihaa Venäjää vastaan.

Toisessa artikkelissa käsiteltiin Jarmo Koposta, joka on kansallismielisen ”Uusi Suomi” –portaalin johtaja. Tuolla portaalilla äskettäin muuten ehdotettiin ulkomaalaisille  käsimerkkejä, myös venäläisille Suomessa. Artikkeleissaan Koponen heittää likaa Venäjän ortodoksista kirkkoa vastaan. Hän esittää toivomuksen, että ”Putinin hallinnolle tulisi loppu” sekä kutsuu informaatiosotaan Venäjää vastaan.

Kolmas artikkeli käsitteli Helsingin yliopiston professoria Timo Vihavaista, jonka kirjat rakentuvat yhdelle ajatukselle: ”Venäjän ja Neuvostoliiton ystävät ovat henkisesti sairaita, moraalittomia ja rikollisia”.   

Molari vilpittömästi ihmettelee, miksi kaikki nämä ihmiset ovat päättäneet järjestää konferenssin Venäjän journalisteille? Mitkä ovat heidän tavoitteet? Miksi he eivät kerro Venäjän lehdistölle, että konferenssijärjestäjä Suomalaisvenäläisen kansalaisforum ”Finrosforum” toimii ”Kavkaz-Centerin” yhteydessä? 

Tiedämme vasta konferenssin jälkeen, mitkä ovat olleet suomalaisten russofobien todelliset aikomukset päätökselle koota venäläiset toimittaja puhumaan Suomi-kuvasta.  Valitettavasti meidän toimittajamme ei osallistu konferenssiin. Hän tulee kuitenkin tarkkaavaisesti katsomaan, miten suomalainen media esittää tapahtuman. Aikooko se vetää sanat irti asiayhteydestä ja esittää, että venäläiset toimittajat hyväksyvät Venäjän kulttuurin normiksi lasten lyömisen, mitä suomalainen inhimillinen yhteiskunta perustellusti väittäisi Venäjästä.   Toistaiseksi suomalaiset russofobit ovat kirjoittaneet tästä ja tieto on ollut myös venäläisen median käytössä. 

”Rossiiskaja Vestin” tomius on hyvin pettynyt. Suomalainen malli demokratiasta ei pidä paikkaansa. Siinä ei hyväksytä niitä näkemyksiä, jotka poikkeavat yleisesti hyävksytyistä näkemyksistä Suomessa. Toisinajattelijat eivät läpäise Face kontrollia, heitä ei päästetä keskusteluun. 

Mutta yllättävintä on toimittajien dogmaattisuus, vaikka heidän pitäisi olla liberaaleja. Jokaisen ammattitoimittajan täytyy ymmärtää, että maailma on monipuolinen, että erimielisyyden tukahduttaminen on vaarallista yhteiskunnalle ja jopa Suomi-kuvalle. 

Kirjoittaja - Dmitry Ermolaev, Venäjän Federaation virallisen viikkolehden Rossiiskie Vestin päätoimittaja.


Lähde:

Так как боится критики, инакомыслящих и диссидентов. «Российские Вести», 22 - 28 ноября 2012  № (31) 2106.
Автор - Дмитрий Ермолаев, главный редактор еженедельника «Российские вести»

Post scriptum

Sittemmin on käynyt ilmi, että Venäjän tiede- ja kulttuurikeskus ei turhaan peruuttanut konferenssivarausta näiltä järjestäjiltä. CIA ja Amerikan ulkoministeriö ovat konferenssin rahoittajat NED-instrumentin välityksellä. Suomen eduskunnassa käydään Venäjän ja Suomen mediasuhteisiin keskustelua CIA:n ja Amerikan ulkoministeriön suojeluksessa. Siksi Venäjän valtion virallinen lehti ei saanut olla paikalla. Järjestäjät eivät tunnusta Venäjän valtiollisten instituutioiden olemassaoloa, kuten on ollut nähtävissä usein Koposen ja Paanasen kirjoitteluista. Suurempi skandaali on, että tilaisuuden pääpuhujana on Suomen ulkoasiainministeri Erkki Tuomioja. Hän ei ole toistaiseksi antanut selvitystä, onko järjestäjien menettely kieltää Venäjän valtion virallisen median osallistuminen Suomen UM:n linjan mukaista. NED on osallistunut vuoden aikana useisiin levottomuutta aiheuttaviin tempauksiin Venäjän Federaatiota vastaan.. . . . . . . .


Juha Molari, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha

keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Venäläismedialta estettiin pääsy suomalaisten järjestämään mediakonferenssiin


«Кривые зеркала» (Vääristävät peilit) -mediakonferenssi suomalaisen ja venäläisen median vuoropuhelua varten toteutetaan 3.-4.12.2012 Helsingissä poikkeuksellisen diskriminaation hengessä. 

Verkkomedia kertoo, että suomalaiset järjestäjät lähettivät 27.11.2012 päätöksen, että he peruuttavat Rossiiskaja Vesti –lehden puolesta ilmoittautuneen Juha Molarin osallistumisoikeuden. Järjestäjät olivat jo hyväksyneet osallistumisen 8.11.2012.

Kuva: Konferenssiin osallistuminen hyväksyttiin jo 8.11.2012. Paikka oli tällöin toinen. Sittemmin paikka vaihtui, kun ilmeisesti Venäjän tiede- ja kulttuurikeskus havaitsi, mitä tyyppejä konferenssin järjestäjät ovat.

Sanomalehden päätoimittajan virallinen saate- ja työkirje ei auttanut. 


Molari myös muistutti järjestäjiä siitä, että hän on kirjoittanut toimittajana yli 500 artikkelia eri sanomalehtiin, mikä määrä on enemmän kuin suomalaisilla järjestelyhenkilöillä yhteensä. Molari on tohtorin väitöskirjassaan selvittänyt laajasti seminaarin aihetta (peili-metafora) psykologisena ja viestinnällisenä käsitteenä, mutta kukaan konferenssin luennoitsijoista tai organisaattoreista ei ole tutkinut ilmiötä akateemisissa julkaisuissa.


Kuva: Kerkko Paananen ja Jarmo Koponen juonivat juuri ennen kuin
valmistuu päätös kieltää Juha Molarin ja Johan Bäckmanin
osallistuminen mediaseminaariin.

Konferenssin järjestäjät ilmoittivat 27.11.2012 myös päätöksen kieltää mediavaikuttaja, dosentti Johan Bäckmanin osallistumisoikeuden, vaikka Bäckmanin näkyvyys venäläisessä mediassa on mittava. Bäckman on tutkinut tohtorin väitöskirjassaan suomalaisen median Venäjä-uutisointia. Konferenssin järjestäjillä ei ole myöskään vastaavaa akateemista tutkimustoimintaa. Konferenssin ennakkotiedoissa ei ole mitään määräystä, että osallistujien pitäisi kuulua tiettyyn ammattiliittoon. Suomessa ammattiliittoon kuuluminen on vapaaehtoista.

Juuri samanaikaisesti – 26.11.2012 – Doku Umarovin äänitorvi ”Kavkaz-Center” julkaisi sisäpiiritietona mediakonferenssin yhden organisaattorin, ”Finrosforumin”, pyrkimykset: konferenssissa haluttaisiin käsitellä myös ”Molarin ja Bäckmanin rikollista agenttitoimintaa”. Kavkaz-Centerin kustantaja on Finrosforumin sihteeri.

Kuva: Kerkko Paananen levittää värivallankumouk-
sellisia merkkejä venäläiselle jääkiekkoyleisölle
ja huutaa iskulauseita Venäjän hallitusta vastaan.
”Finrosforumin” puheenjohtaja julkaisi suomalaisen jouluaaton 2011 tervehdykseksi videon ja tekstin, jossa avoimesti toivottiin verenvuodatusta ja väkivaltaa Venäjän valtiovaltaa vastaan. Myös mediakonferenssin toinen pääjärjestäjä – Jarmo Koponen –mainosti samaa videota jouluaattona 2011. Hän myös kirjoitti 17.8.2012, että ”Venäjän johto on ottanut panttivangiksi suuren osan” [Venäjän kansasta]. 9. helmikuuta 2012 Finrosforumin puheenjohtaja Kerkko Paananen jakoi Helsingissä Olympiastadionin edessä värivallankumouksen merkkejä venäläisille turisteille, jotka menivät katsomaan Suomen ja Venäjän jääkiekko-ottelua. Hän huusi Venäjän hallinnon vastaisia iskulauseita.
Kuva: Finrosforumin sihteeri Mikael Storsjö (Kavkaz-Centerin kustantaja),
Finrosforumin puheenjohtaja Kerkko Paananen ja Kavkaz-Centerin webmaster
Islam Matsiev (Doku Umarovin serkun työtoveri Turkissa, Beslanin
terroristin Yunus Yusupovich Matsievin serkku) järjestelevät mielenosoitusta
Juha Molaria vastaan jumalanpalveluksen ajaksi
syksyllä 2010.

Mahdollisesti suomalaiset järjestäjät pelkäävät dokumentteja ja tietoa, jota tohtori Molari ja dosentti Bäckman voisivat tuoda keskusteluun, kun Venäjän ja Suomen media kohtaavat. Diskriminaation syynä on pelko: tiettyjen suomalaisten tahojen halu valehdella ja piilotella lastenoikeuksien loukkauksia ehkä epäonnistuisi, jos Molari ja Bäckman osallistuisivat konferenssiin. Myös Imarat Kavkaz ja sen tukijat Suomessa pelkäävät paljastumistaan.

Demokraattisen vuoropuhelun luonteeseen ei kuulu sivistysvaltioissa, että virallisen median osallistuminen perutaan sen jälkeen, kun se on jo kaksi viikkoa aiemmin hyväksytty osallistujaksi. Vain vuosi sitten Molari oli osallistumassa Finrosforumin järjestämään yleisölle avoimeen erääseen konferenssiin, jossa oli esillä Suomen ja Venäjän suhteet. Silloin Molari oli Venäjän valtiollisen televisiokanavan RT säännöllinen avustaja. Hänen osallistumisensa estettiin myös silloin.  

Sanotaan, että yksinäiset hullut puhuvat yksin, mutta keskustelu edellyttää toista osapuolta. Voisivatko suomalaiset konferenssijärjestäjät kyetä ammatilliseen keskusteluun?


Post scriptum


Eilen eräs eläkeläinen, joka ei enää harjoita toimittajan ammattia suomalaisessa televisiossa, vaan purjehtii merillä, kertoi saavansa osallistua mediakonferenssiin. Hän myös kirjoitti useita tekstiviestejä, joista tässä muutama mehevä poiminto: ”muuten olen sitä mieltä, että Teidän ei itc-kykyjenne ansiosta tarvitse olla työttömänä päivääkään, ellette itse välttämättä halua elää korvauksilla”. Kun hän sai tietää mediakonferenssin torjunnasta minua vastaan ja edustamani tahon, eläkeläinen säikähti: ”Siis lehden edustaja välittää Venäjän hallituksen kantaa ja linjaa kansainväliselle yhteisölle (ja myös pienelle Suomelle) mahtavan Venäjän sanaa. Ei vähäpätöinen tehtävä lehtien edustajalla Suomessa. Tehtaankatu kiittää”. Lopulta eläkeläinen teki johtopäätöksensä: ”Apua – haluan ulos! Avasin blogisivunne. Mitä luenkaan. Mihin olenkaan sekaantunut yhteydenpidolla. Äkkiä irti henkilöstänne! Luulin Teitä suomalaiseksi. Eniten pettynyt, että olet Moskovan patriarkaatin käännynnäinen”. Tietysti jaksan uskoa ihmisiin – jopa suomalaisiin, joten yritän yhä tulkita, että nuo viestit olisivat olleet erikoista mustaa suomalaista huumoria. Sitä en sittenkään osaa selittää, mitä eläkeläinen tekee mediakonferenssissa. 


Onhan se tietysti mahdollista, että mediakonferenssia 3.-4.12.2012 pitäisi tarkastella enemmän parantolana, minkä tähden Johan Bäckmanin ja minun osallistuminen terapiatyöskentelyyn lacanilaisen psykoanalyysin ja peili-metaforan –nimissä ei ole mitenkään tarpeellista. Mitä terveet tekisivät parantolassa? En osaa arvioida, ovatko tilaisuuden suomalaiset järjestäjät vai sen osallistujat enemmän sairastuneita russofobia-tyyppiseen paranoidiseen sekavuuteen ja reaaliteettien hämärtymiseen.

Käy keskustelua Verkkomediassa!

. . . . . . . .Juha Molari, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha

keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Kerkko Paananen - Särkyneiden peilien Finrosforum-järjestäjä


”Särkyneet peilit” tai "Vääristyneet peilit" –mediaseminaarin suomalaisten järjestäjätahojen esittely jatkuu (molempia nimiä esiintyy seminaarille). Jarmo Koposen rinnalla toinen pääarkkitehti mediaseminaarille on Kerkko Paananen (Керкко Паананен). Niin kuin Koposen tapauksessa (ks. edellinen blogikirjoitukseni), niin Paanasen tapauksessa sopii miettiä dialogin edellytyksiä, koska dokumenttien valossa tämä mies ei näytä osoittavan juuri mitään kunnioitusta ja ystävällisyyttä Venäjän valtiota ja sen mediaa kohtaa. Toistettakoon vielä uudemman kerran, että haluan nollatoleranssia tietojen vääristelyä vastaan, sillä dokumenteissa ja faktoissa on aivan riittävästi haastetta, jos ja kun emme halua teeskennellä ja pettää. Koposen ja Paanasen esittelyn jälkeen julkaisen myös lähipäivinä professori Vihavaisen näkemysten esittelyn dokumenttien valossa.

- - -


Paananen on Finrosforumin nykyinen puheenjohtaja, järjestön perustajajäsen. Hänen edeltäjiään puheenjohtajina ovat olleet Tarja Kantola (ulkoministeri Erkki Tuomiojan erityisneuvonantaja) ja Heidi Hautala (kehitysministeri). Finrosforumin sihteerinä on ollut koko ajan Mikael Storsjö – Kavkaz-Centerin kustantaja. Myös Hautala ja Storsjö ovat järjestön perustajajäseniä. Finrosforumin sivustot toimivat samalla palvelimella Kavkaz-Centerin kanssa, molemmat ovat rekisteröity Storsjön toimistoon Bulevardi 2, Helsinki. 

Kerkko Paananen oli yksi allekirjoittaneista Finrosforumin julkilausumassa, jonka Jarmo Koponen toimitti ja Uusi Suomi julkaisi 10.6.2010 otsikolla ”Väärä Suomi-kuva: Raivo heräsi ’russofobiasta’”.

Uuden Suomen julkaisemassa artikkelissa Paananen ilmoittaa ”saaneen tarpeekseen Venäjän mediassa asiantuntijoina esiintyvän Suomen antifasistisen komitean SAFKA:n toiminnasta”. Kerkko Paananen vetoaa siihen, että ”perheiden hädällä ratsastaminen on törkeää”. Hän ei hyväksy uutisointia Anton Salosen tapauksesta, Robert Rantalan tapauksesta, Valentina Putkosen tyttären huostaanotosta ja Irina Antonovan karkotukseen liittyvästä kohusta.

Itse julkilausuma ”Diktatuurin kärpäset politiikan tunkiolla” on Finrosforumin julkaisu 9.6.2010. Julkilausumassa Paananen luettelee muutamia suomalaisia ihmisiä nimeltä (Johan Bäckman, Juha Molari, Leena Hietanen, Abdullah Tammi, Petri Krohn ja Janne Nummela). Paanasen mukaan nämä henkilöt tukevat ”puhtainta putinismia. Putinismi on poliittinen ideologia, jonka sisältö on autoritarismi ja päämäärä rahan riistäminen kansan selkänahasta”.

Kuva: kopio Kerkon kotisivulta.
Kerkko Paananen on äärimmäisellä oikealla
istuva parrakas mies.
Paananen väittää julkilausuman jälkeen Uusi Suomi –lehden haastattelussa Jarmo Koposelle, että Venäjälle annettu uutisointi venäläisperheistä Suomessa on ”kohtuuttoman räikeää propagandaa”, ”Venäjälle levitettävä propaganda uhkaa jo perheitä itseään”. ”Kremlin selkeä puuttuminen Suomesta liikkeelle lähteneeseen keskusteluun kielii halusta hyödyntää tilannetta Venäjän sisäpolitiikassa.  Ropposen mielestä tulisi pohtia, olisiko Suomen syytä vedota tässä asiassa (huostaanotto ja muut kiistat) EU:n tasolla, jos politiikan tekeminen yksittäisten ihmisten hädällä jatkuu.”

Julkilausumassa Paananen ja kaverit toteavat painokkaasti: ”ihmettelemme Suomen valtiovallan passiivisuutta tilanteessa, jossa Kreml yrittää pilata sekä Venäjän suuren yleisön että Suomen venäjänkielisten Suomi-kuvan”.

Julkilausuman neljä allekirjoittanutta olivat Kerkko Paananen, Ville Ropponen, Jukka Mallinen ja Mikael Storsjö.  Paananen, Ropponen, Mallinen ja Storsjö ovat Suomen PENin aktiiveja.

Kuva: Kerkko Paanasen ylläpitämä ja toimittama Finrosforum-sivu.
Finrosforum (jota Kerkko Paananen johtaa ja jonka tiedotuksesta käytännöstä vastaa) julkaisi Troitskyn lausunnon videona ja tekstinä jouluaattona 2011. Kerkko Paanasen julkaisemassa ja levittämässä videossa ja tekstissä Troitsky lupaa verenvuodatusta Venäjälle. Finrosforumin sivulle Paanasen toimittamassa aineistossa toivotettiin veristä joulua 2011 ja uutta vuotta: Jos Putin lähtee presidenttiehdokkaaksi, "silloin me näemme todella verenvuodatusta" (”then we really could see bloodshed”), ”Voin sanoa rehellisesti, että en todellakaan anna paskaakaan Venäjän poliittisille puolueille, en välitä paskaakaan Venäjän parlamentista”. ”The worst case scenario would be violence. I am sure Putin will be swept away soon, but in which way it will happen, I have no idea. I personally am in favour of a more radical scenario”, ”Pahimmassa tapauksessa seuraa väkivaltaa. Olen varma, että Putin pyyhkäistään pois nopeasti, mutta millä tavalla se tapahtuu, minulla ei ole aavistustakaan. Itse kannatan kaikkein radikaalinta skenaariota” (Troitsky/Finrosforum/Paananen).

Troitsky esittää, että Alexey Navalny tulisi uudeksi presidentiksi, ja toivoo, ettei Putin olisi niin tyhmä että lähtisi vaaleihin, koska "silloin me näemme todella verenvuodatusta" (”then we really could see bloodshed”).  Kerkko Paanasen asenne ei jää epäselväksi välittäessään tuollaisia viestejä joulutervehdyksenä Finrosforumin sivuilla.

Kuva: Paananen, Storsjö ja Matsiev valmistelevat
mielenosoitusta pyhäinpäiväksi
 Pohjan kirkolle Juha Molaria vastaan.
 
Kerkko Paananen esiteltiin alkuaan Finrosforumin tiedottajana, mutta sittemmin Heidi Hautalaa ja Tarja Kantolaa alkoi ahdistaa Finrosforumiin kohdistuneet paineet. On muistettava, että samanaikaisesti on Finrosforumin sihteerinä toiminut Mikael Storsjö, jonka kustantamaan Kavkaz-Centeriin liittyy lukuisia rikosilmoituksia, kansainvälisiä painostuskeinoja ja sanktioita. Niin Kerkko Paananen otti vastuun Finrosforumin puheenjohtajan tehtävistä. Kerkko Paananen on viihtynyt hyvin yhteistyössä Kavkaz-Centerin kustantajan Mikael Storsjön ja Kavkaz-Centerin webmasterin Islam Matsievin (Ислам Мациев) kanssa.[1

31.5.2010 Kerkko Paananen oli järjestämässä Amnesty Internationalin Suomen osaston kanssa venäläisten värivallankumouksellisten Strategia 31:n hyväksi protestia Helsingissä Venäjän suurlähetystöä vastaan. Kerkko Paananen antoi tällöin lausunnon terrorismista, jolla hän tarkoitti  Venäjän ”valtioterrorismia”. Kuvassa on Heidi Hautala ja Boris Nemtsov samaisen Strategia 31-liikkeen mielenosoituksessa Venäjällä. Kuva on Heidi Hautala Facebook-profiilista.

20.5.2009 Kerkko Paananen osallistui Oksana Chelyshevan kanssa mielenosoitukseen Tšetšenian virallisen valtuuskunnan saapumista vastaan Suomessa.. Mukana olivat myös mm. Oksana Chelysheva (Оксана Челышева, Venäjä-Tshetshenia –seuran aktivisti, Toinen Venäjä-ryhmittymän kiivailija). Oksanan edustama Venäjä-Tšetšenia ystävyysseura («Общество российско-чеченской дружбы» ОРЧД) tuomittiin Nižni Novgorodin käräjäoikeudessa syksyllä 2006 syyttäjän vaatimuksen mukaisesti lakkautettavaksi ääriliikkeenä.[2

Kerkko Paananen seurasi Ville Ropposta Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan ”sukukansavaliokunnan” lehden ”Alkukoti” päätoimittajaksi jo vuosia sitten. Paanasen ja Ropposen toiminta sukulaiskansojen tunnelmien virittämisessä on herättänyt epäluuloa.

«Да, Смерть!» (kyllä kuolema!), on tervehdys kielletyssä kansallisbolševikkien puolueessa (НБП; ”Национал-большевистской партии”)[3], jonka jäsen Сергей Пороховой (Sergei Porohovoi; Finrosforum translitteroi Sergey Porokhovoy) saapui marraskuussa 2011 Suomeen poliittiseksi pakolaiseksi Finrosforumin helmaan. Juuri Kerkko Paananen astui tämän pakolaiseksi pyrkivän natsipuolueen edustajan puhemieheksi Suomessa. Mainittua "puoluetta" johtaa Eduard Limonov, joka on ollut usein yhteyksissä Heidi Hautalaan, Finrosforumin nykyiseen varapuheenjohtajaan ja Suomen hallituksen ministeriin. Finrosforumin tiedottaja, nykyinen puheenjohtaja Kerkko Paananen lausui vetoomuksensa Porohovoin puolesta  torstaina 24.11.2011. 

Lähde http://finrosforum.fi/?tag=khimki
Paananen on ollut myös aktivisti Himkin metsäliikkeen puolesta mielenosoituksessa. Kuvassa Kavkaz-Centerin kustantaja, Finrosforumin sihteeri Mikael Storsjö, Finrosforumin puheenjohtaja Kerkko Paananen sekä Finrosforumin perustajajäsen Ville Ropponen

Kerkko Paananen (Särkyneet peilit -mediaseminaarin järjestäjä, Finrosforumin nykyinen puheenjohtaja) suunnitteli yhdessä Heidi Hautalan, Ville Ropposen ja Mikael Storsjön kanssa (Finrosforumin sihteeri, Kavkaz-Centerin kustantaja) rikosilmoitusta Johan Bäckmania ja Juha Molaria vastaan huhtikuussa 2011. Lopulta Heidi Hautala jätti rikosilmoitusta varten aineistoa välittömästi seuraavana päivänä, kun Russia Today oli tehnyt uutisen Kavkaz-Centerin toiminnasta Helsingissä. Ministeri Heidi Hautala lähetti tämän sähköpostin poliisille. Loppusanat ovat kovat: "Jumalaa ei ole, tsaaria ei tarvita, kuvernöörin me tapamme". Nämä sanat ovat Kerkko Paanasen suuri ”motto” myös hänen twitterissään. 


Niin Kerkko Paananen ja Heidi Hautala ilmoittavat poliisille ja tämän rikosilmoituksen liitetiedostona oli kyseinen RT-kanavan uutislähetys, joka käsitteli Kavkaz-Centerin toimintaa Suomessa. Syyttäjä totesi, että rikosta ei ole tapahtunut eikä hän jatka asiantutkimista (Главный прокурор принял решение 28.05.2012 не поддерживать требования Хейди Хауталы)

Kerkko Paananen on viihtynyt hyvin myös Mihail Borisovitš Hodorkovskin (ven. Михаил Борисович Ходорковский,) edustajien kanssa: kuvassa Paananen keskustelee kesällä 2008 Yuri Shmidtin ja Robert Amsterdamin kanssa Finrosforumin kokouksessa.  
Kuvan lähde: http://www.flickr.com/photos/25784782@N00/page4/

Helsingin Sanomat kertoivat 10.8.2012 Turun Sanomien tietoihin perustuen suomalais-venäläisen kansalaisfoorumin puheenjohtajan Kerkko Paanasen lausunnosta ja vetoomuksesta, joka koski tshetsheenialaismiehen käännytystä takasin kotimaahan. Sanomalehti ei mainitse nimeä, mutta kyse oli Mahmud Dzhabrailovin kotimatkasta. Mahmud on Doku Umarovin johtaman ”Ichkerian tasavallan” (ex-) ”ensimmäisen varatiedotusministerin" Isa Dzhabrailovin (Иса Джабраилов), terroristisivuston Kavkaz-Centerin rekisteröintiin kiinteästi liittyneen henkilön, veli.[4]9. helmikuuta 2012 Kerkko Paananen jakoi Olympiastadionin edessä Helsingissä värivallankumouksellisten merkkejä, valkoisia nauhoja, kun Suomen ja Venäjän jääkiekkojoukkueet kohtasivat maaottelussa. Kerkko Paananen huusi Venäjän nykyhallinnon vastaisia iskulauseita: ”Venäjä ilman Putinia!”.Viitteet

[1] Islam Matsievin setä Bilan Matsiev oli tunnettu bandiittijohtaja Vanhassa Ataqissa. Matsievin kodin alta turvallisuuspalvelu löytyi korkealaatuisen bunkkerin, jossa oli mm. Al-Qaidaan linkittyvä arabipalkkasoturi Abu Yaqub (Абу Якуб). Samasta osoitteesta Keskuskatu 49 (на улице Центральной дом № 49, принадлежавший Адаму Мациеву) oli kotoisin Islam Matsievin kanssa myös häntä nuorempi mies Yunus Yusupovich Matziev, joka kirjoitteli Kavkaz-Centerin chatissa ja osallistui Beslanin terrori-iskun järjestelyihin. Islam Matsiev käyttää joskus salanimeä Adam Tumsoev.

[2Venäjä-Tšetšenia ystävyysseuralla oli ollut myös talousepäselvyyksiä useiden vuosien ajalta. Kyseinen seura oli ollut jo selvitystilassa ja lopettamisuhan alla 14.11.2005, mutta tuolloin tuomioistuin kuitenkin hylkäsi lopettamisvaatimukset. 15.8.2005 Federaation verovirasto havaitsi seuralla veroepäselvyyksiä ja syyllistymisen rikoslain 199 pykälän vastaiseen laajamittaiseen veronkiertoon. Lokakuussa 2006 tuli lopullinen tuomio Venäjä-Tšetšenia ystävyysseuran lopettamiseksi. Mainitulla vihaseuralla oli myös toimisto Groznyissa. Syyttäjä oli tammikuussa 2006 vaatinut 5 vuoden vankeusrangaistusta järjestön toimittajalle Stanislav Dmitrievsky, koska tämä oli yllyttänyt uskonnolliseen ja etniseen vihaan julkaisemalla ”puolustuspuheita” Aslan Mashadoville ja Ahmed Zakajeville. Tuomio tuli 3. helmikuuta 2006, mutta se oli varsin lievä kahden vuoden vankeusrangaistus. Venäjällä kielletty ektrimistijärjestö jatkaa toimintaansa Suomessa. NED:n (National Endowment for Democracy) on julkaissut useamman kerran tietoja, joiden mukaan kyseinen järjestö - CIA:n yksityistetty rahoitusmekanismi - on antanut vähintään vuosittaisia tuhansia ja kymmeniä tuhansia dollareita Suomeen mainitulle Venäjä-Tšetšenia ystävyysseuralle («Общество российско-чеченской дружбы»).  NED on ollut 1980-luvun alusta alkaen USA:n tiedustelupalvelun CIA:n voimavara. CIA:n johtaja Bill Casey vakuutti Ronald Reaganin, että NED:n luominen on tarpeellista. Se oli osa Yhdysvaltain tiedustelupalvelun ”yksityistämistä”, ”tehokkuuden” parantamista, jotta veronmaksajien rahat käytettäisiin hyvin.

[3Kansallisbolševikkien puolue julisti vuonna 1994 globaalin tavoiteohjelmansa, jonka ytimessä oli "kansallisbolševikkien musertava viha kolminaisuuden järjestelmää vastaan: liberalismi/demokratia/kapitalismi. Kansallisbolševikit näkevät tehtäväkseen tuhota tuo järjestelmä perustuksineen. Hengellisenä ihanteena on miehuullisuus, kansallinen oikeudenmukaisuus perinteisen hierarkisen yhteiskunnan avulla". Puolueen iskulauseena on ollut "täydellinen uudistuminen nimessä Stalin, Berijan, Gulag" («Завершим реформы так: Сталин!Берия! ГУЛАГ!».). Muita tunnettuja iskulauseita ovat": "Kansalaiset, varastakaa rahat!" "Taistelu!" "Työntekijöille kivääri - Putin köyteen!" "Kivääri tuottaa sähköä!" "Nouse Isänmaan puolesta - Kuolema kutsuu!" "Lenin tulee takaisin". "Kapitalismi - paska". "Putinille peräruiske ja kuolema kapitalismille!" "Vapaus tai kuolema!" "Amerikalle jakkara! Voitto meille!"

[4Suomen sisäministeriön poliisiosasto tutki 20 lokakuuta 2010 Doku Umarovin johtaman ”Ichkerian tasavallan” ”ensimmäisen varatiedotusministerin" Isa Dzhabrailovin (Иса Джабраилов), terroristisivuston Kavkaz-Centerin rekisteröintiin kiinteästi liittyvän henkilön, taustoja.   

Kuva: kotimatkalle lähetetyn herran velimiestä Isa Dzhabrailovia
poliisi selvitti 20.10.2010, kuten näkyy googlen hakusanojen perusteella.

Vasta Moskovan metroasemille tehtyjen terrori-iskujen jälkeisessä kohussa siistittiin tämän Isan nimet pois Kavkaz-Centerin julkisesta rekisteröinnistä. Myös hänen puhelinnumeronsa vaihtui tällöin tuntemattomaksi. Tämä mies elää Ruotsissa – hän sai välittömästi ensi minuuteilla tekstiviestin Mikael Storsjöltä – Kavkaz-Centerin kustantajalta – kun Islam Matziev (Matsiev – Kavkaz-Centerin webmaster, Beslanin terrori-iskun radiomiehen, Shamil Basajevin ”henkivartijan” veli [serkku]) saapui laittomassa maahantulossa Suomeen. Islam Matziev toimii Kavkaz-Centerin webmasterina ja hänellä oli Turkissa kiinteä työsuhde Musa Atayeviin, Doku Umarovin serkkuun. 


Kuva: Mikael Storsjön tekstiviesti Isa Dzhabrailoville, kun Islam Matsiev tuli Suomeen.


Isa Dzhabrailovin veljeen, Suomeen saapuneeseen Mahmud Dzhabrailoviin (Махмуд Джабраилов) liittyvä hallinto-oikeudellinen tutkinta (ei rikosoikeudellinen) saatiin Suomessa valmiiksi. Poliisi kuljetti karkotuspäätöksen saaneen tšetšeenin Oulusta Lappeenrantaan, mistä hänet pistettiin Vainikkalassa Pietariin menevään junaan torstaina 9.8.2012. Dzhabrailovin veljeksiä oli pidätetty heinäkuussa 2004, koska yksi Dzhabrailov oli todistettavasti mukana laittomissa aseellisissa bandiittiryhmissä. Sidoksia bandiitteihin lisäsi myös se, että he ovat Aslan Mashadovin sukulaisia. Kuulustelujen jälkeen Mahmud oli sijoitettu Gudermesin sairaalan kirurgiselle osastolle. Sairaalassa käynnin jälkeen mies käveli reippaasti julkisuudelle. Nyt Memorial vetosi aktiivisesti miehen puolesta. Heidän mielestään pidätettyjä olisi kidutettu. Veljekset Isa ja Mahmud pakenivat maasta. Ensiksi oli paennut Isa-veli, joka toimi Doku Umarovin ”virallisena” edustajana Pohjoismaissa ja jonka nimissä oli terroristisivuston Kavkaz-Centerin rekisteröinti kun samanaikaisesti Mikael Storsjö hoiti Suomessa administraatiota. Isa Dzhabrailov esittäytyi myös Helsingissä Mikael Storsjön, Heidi Hautalan ja Oksana Chelyshevan seurassa 5.kesäkuuta 2007.  Luultavasti Mikael Storsjön – Kavkaz-Centerin webmasterin – suhde Dzhabrailoveihin olisi kiinteämpi kuin Kerkko Paanasen, mutta jostakin syystä Kerkko Paananen tuli julkisuuteen vetoomuksessa Dzhabrailovin puolesta elokuussa 2012. Ilmeisesti hengessä ja aatteessa ei ole eroa, esiintyykö Finrosforumin puheenjohtaja, varapuheenjohtaja tai sihteeri.


. . . . . . . .Juha Molari Юха Молaри
GSM +358 44 275 8284
työtön
Teologian tohtori, BBA
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html