Statcounter

sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Espoon hiippakunnan piispa Mikko Heikka ja Espoon tuomiokapituli turmelivat Suomen kirkon kansainvälisen imagon

Espoon hiippakunnan piispa Mikko Heikka lähtee jo pian eläkkeelle. Hänen uransa saldo on vahvasti negatiivinen: hän turmeli Suomen evankelisluterilaisen kirkon kansainvälisen maineen liittoutumalla terroristien ja sodomiittien kanssa. Hänet ja Espoon hiippakunnan tuomiokapituli tunnetaan aktivisteina molempien häpeällisten asioiden puolustajana. Tämän kaltainen analyysi on luettavissa Maksim Kupinovin (Максим Купинов) Сегодня -julkaisun katsauksesta huhtikuussa 2011 Suomen evankelisluterilaiseen kirkkoon.

Kupinovan kirjoittama venäjänkielinen analyysi rappeutuneesta Suomen evankelisluterilaisesta kirkosta on tässä epävirallisesti suomennettuna.

X X X X X

Luterilainen kirkko Suomessa huolehtii sodomiitteista ja terroristeista

Doku Umarovia ei voi kutsua terroristiksi. Ainakin näin uskoo luterilainen kirkko Suomessa. Niin kuin Suomen antifasistinen komitea ilmoitti uutistoimisto Regnumille, Suomen luterilainen kirkko päätti erottaa pappinsa Juha Molarin. Luterilaisen kirkon mukaan Molari on erotettava, koska hän kritisoi verkkosivun ”Kavkaz-Center” tukemaa terroriryhmän toimintaa. Sivusto tukee virallisesti Doku Umarovia. Luterilaisen kirkon mukaan sivuston toiminta on täysin laillista ja siksi luterilaisen kirkon mukaan Molarilla ei ole oikeutta sanoa, että sivusto on terroristien äänitorvi.

Suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuuluu 80,6 % suomalaisista eli noin 4,3 miljoonaa ihmistä.

Suomen evankelisluterilaisen kirkon kirkolliskokous on hyväksynyt rukouksen homoparien puolesta äänin 78 puolesta ja 30 vastaan. Tämä rukous on neuvoa-antava, ei pakollinen. Piispat kuitenkin kehottavat rukoulemaan samaa sukupuolta olevien parien puoleta, jotka ovat rekisteröineet suhteensa Suomen kirkko ei pidä homoseksuaalisuutta ja sukupuolivaihdosta syntinä..

Seurakunnissa käydään nyt katkeraa keskustelua homoseksuaalisten pariskuntien oikeudesta kirkkohäihin. Suomen kirkosta tuli myös ensimmäinen maailmassa, joka antoi sukupuolivaihdoksen käyneen henkilön pysyä pappina. Eräs Maria-Sisko Aalto oli palvellut pastorina vuodesta 1986 tunnusti transseksuaalisuutensa ja kävi sukupuolikorjausleukkauksessa vuonna 2009. Samana vuonna kirkon johto salli hänen palata seurakuntaansa. On totta, että vuonna 2010 hän jätti tehtävänsä viitaten mahdottomuuteensa löytää luottamukselliset suhteet seurakuntalaisiin.

Siitä, että Sodoman ja Gomorran asukkaita rangaistiin, oletettavasti eivät Suomen luterilaiset ole koskaan kuulletkaan. Sen lisäksi että Suomen evankelisluterilainen kirkko huolehtii sodomalaisista, kirkolla on huolehtiva, herkkä asenne terroristeja kohtaan.

Suomen luterilaisen kirkon mukaan Doku Umarov on oikeutettu separatistiseen taisteluun Kaukasian laitonta miehitystä vastaan. 31. maaliskuuta Molari sai kirjeen päätöksestä erottaa hänet ja sai oikeuden valmistella vastausta tähän kirjeeseen 13 huhtikuuta saakka. Aloitteentekijä Molarin irtisanomiseksi on tunnetut anti-venäläiset vaikuttajat, Suomen PEN-klubin entinen puheenjohtaja Jukka Mallinen ja Euroopan ihmisoikeusalivaliokunnan puheenjohtaja MEP Heidi Hautala.

Molarin yksi tukijoista on Helsingin yliopiston dosentti, valtiotieteitten tohtori Johan Bäckman. Molari ja Bäckman tunnetaan Suomessa terävästä moitteesta Kavkaz Centerin verkkosivustoa vastaan, koska verkkosivusto toimii terroristien propagandavälineenä, sivusto tukee militanttien jihadia. Sen kannattamat militanttiryhmät ovat Venäjällä kiellettyjä.

Bäckmanin mukaan Pohjois-Kaukasian kapinallisjohtaja Doku Umarov uhkasi tapaa ja tuhota Molarin, koska hän kritisoi Kaukasuksen laitonta aseellista toimintaa.

Suomessa Kavkaz Centerin aktiivisuudeta on tullut suuri riidan aihe. Helmikuussa tänä vuonna 2011 alkoi oikeudenkäynti suomalaista journalistia ja yrittäjää Mikael Storsjö vastaan, joka on myös Kavkaz-Centerin päätoimittaja ja sponsori. Storsjötä syytetään siitä, että hän auttoi laittomassa maahantulossa Suomessa useita kymmeniä tshetsheenejä.

Storsjö julkaisi "Kavkaz-Centerissa artikkelin, jossa hyväksyttiin Moskovan metroasemia vastaan 29. maaliskuuta 2010 tehdyt itsemurhapommittajat. Terroristien fanit voivat olla varmoja – Suomessa heillä ei ole vähemmän ystäviä kuin perversseillä. On todennäköistä, että tuomioistuin menettely on heille vaikeaa.


- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or juhamolari-ÄT-mail.ru (см. -ÄT- = @). In principle, you could discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Juha Molari -mail.ru -blog

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti