Statcounter

keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Ex-kirkkoherra ei saanut kuritushuonetta kiihotuksesta kansanryhmää vastaan


Valtionsyyttäjä, apulaisvaltakunnansyyttäjän sijaisena Mika Illman teki syyttämättä jättämisestä päätöksen 6.7.2011 (asianumero R 11/254). Sain päätöksen vasta muutama minuutti sitten, koska päätös oli tullut pdf-tiedostona toiseen sähköpostiosoitteeseeni, jota en seuraa yhtä aktiivisesti.

Mika Illman kiinnitti aiheellisesti huomiota siihen, että tekstini olivat tarpeettoman kärjekkäitä ja provosoivia, vaikka poliittisen vapauden nimissä olisi kärjistykset pidettävä sallittuina sinänsä. Poliittiseksi puheeksikin kärjistykseni olivat tarpeettoman kärkeviä. Toisaalla tutkintapyynnön esittäjä oli myös omilla tulkinnoillaan kärjistänyt tekstieni sisältöä ja jättänyt tekstieni omat pehmentävät puolet kirjaamatta.

Kuva: Valtakunnansyyttäjävirasto punnitsee


Valtakunnansyyttäjävirasto ei kiinnittänyt huomiota siihen minua vastaan harjoitettuun voimakkaaseen loukkaavaan leimaamiseen, jota Finrosforum, Kavkaz Center ja Vähemmistövaltuutetun toimisto ym. harjoittivat jo ennen kuin minua oli sanallakaan kuulusteltu.

Yhä edelleen Vähemmistövaltuutetun editoitu tutkintapyyntö on julkisessa levityksessä Finrosforumin sivustolla. Tutkintapyyntö leimaa minut epäilemättä rikolliseksi rasistiksi, jollainen en tietenkään ole.

Luonnollisesti tietyille henkilöille itse prosessi ja sen julkisuus olivat voitto: kirkkoherra saatiin tällä tavalla savustettua pois virastaan työttömäksi. Espoon hiippakunnan tuomiokapituli sai perusteet virastapidättämiselle ja leimaavalle tuomiolleen, jonka mukaan minä olisin ”rikollinen”, vaikka syyttäjä ei ollut vielä tehnyt edes päätöstään.

Kirkkoherran virastaerottamista varten riitti, että asia oli siirretty syyttäjälle niin kuin kirkkoherroista tehdyt rikosilmoitukset siirretään poliisilta säännönmukaisesti syyttäjän harkittavaksi. Nyt valtakunnan syyttäjä teki päätöksensä.

Elän tämän oikeudellisen päätöksen mukaisesti ja tunnistan entistä paremmin, millainen kielellinen kärjistys on sopimatonta tai sopivaa poliittiseksi keskusteluksi. Keskusteluhan ei sinänsä ole päättynyt, mikäli kantelijat ovat toivoneet täydellistä hiljaisuutta ikään kuin ”pelottelun” avulla. Keskustelun tulee olla entistä hienostuneempaa ja argumentit sopii yhä paremmin saattaa teräviksi.

Vähemmistövaltuutetulla oli tekstit kokonaisuudessaan, mutta hän oli alleviivannut syytettä varten tekstistä kaksi lauseen puolikasta. Valtakunnansyyttäjä luki myös koko lauseen. Valtakunnansyyttäjän mukaan tekstissäni olisi ollut moitittavaa ilmaisua, mutta hän ei nostanut syytettä. Oikeusjärjestelmämme mukaan edes syytetty ei ole syyllinen, vaan häntä on kohdeltava syyttömänä. Minua vastaan ei nostettu edes syytettä.

 Lisäksi arvioitavaksi jäävät kirjaamattomat syyt, miksi syytettä ei nostettu. Epäilemättä valtakunnansyyttäjä piti toimintaa vähäpätöisenä syytettä varten. Vasta käräjäoikeus olisi päättänyt syyllisyydestä, jos olisi päätynyt sellaiseen tuomioon. Tällöin olisin poliisin esitutkinta-aineiston lupauksen mukaisesti tuonut eritellysti myös tiedot niistä tapauksista ja viranomaispapereista, joissa "yhteys" Pohjois-Kaukasian terrorismiin ja Kavkaz Centeriin on ollut häiritsevä. Lisäksi olisi koko moninaisuus tullut käsitellyksi, niin ettei rasistisiin leimoihin puoleen tai toiseen ollut aihetta.

Sanallista leimaamista kiinnostavempaa on kulissien takainen yhteydenpito. Pauli Saarisen Uusi Suomi -blogissa kirjoitettuun parjauskirjoitukseen, jossa ei ole oikeusjärjestelmämme alkeellistakaan tuntemusta, on liitetty valokuva minusta talvisessa tilanteessa. Tuon valokuvan ottaja ei ole kuitenkaan Saarinen, vaan Kavkaz Centerin webmasterina Suomeen poliittiseksi pakolaiseksi saapunut Islam Matsiev, joka elää Suomessa väärällä nimellä Islam Tumsoev. Hän saapui Suomeen lentokoneella yhdessä Mikael Storsjön ja Shamil Basajevin sukulaisten (mm. siskon) kanssa. Kuvaa ei ole ollut aiemmin julkisuudessa.

Kuva: Pauli Saarisen blogin kuva on osa Kavkaz Centerin kulissien takaista verkostoa

Vallitsevassa tilanteessa lähden siis siitä oikeudellisestä tosiasiasta, että en ole edes syytetty: näin ollen pidän merkillisenä, että julkisuudessa esillä olevissa eräissä kommenteissa minua kuitenkin kohdellaan "syyllisenä". Tilanne on entistä erikoisempi siitä näkökulmasta, että näitä ihmiskuljetuksia järjestänyt henkilö on ollut syytteessä ja rikosoikeudenkäynnissä sekä on matkalla syyttäjän vaatimuksesta hovioikeuteen, jossa syyttäjä vaatii vankeusrangaistusta. Häntä kuitenkin luonnehditaan "ihmisoikeusaktivistiksi" juuri niiden keskuudessa, jotka leimaavat evp.pappia syylliseksi rasistiksi, vaikka häntä ei edes syytetä. Edes syytettyä ei tule kohdella syyllisenä, vaan toistaiseksi syyttömänä. Moraalinen paheksunta ja julkinen keskustelu eivät ole kuitenkaan estetyt kummankaan syyttömän suhteen.- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or juhamolari-ÄT-mail.ru (см. -ÄT- = @). In principle, you could discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Juha Molari -mail.ru -blog

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti